!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Σκάει η φούσκα του airbnb

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Re: Σκάει η φούσκα του airbnb

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

nowhere έγραψε: 08 Φεβ 2020, 12:53 αν υπάρχει κανένας χριστιανός που καταλαβαίνει τι λέω ας το γράψει γιατί έχω αρχίσει και ανησυχώ
Ναι ρε μπάρμπα καταλάβαμε, λες ότι δεν μένουν λεφτά στην άκρη γιατί τα τρώμε στα μπλιμπλικια και στα τοστ με αβοκάντο.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ »

Naida έγραψε: 08 Φεβ 2020, 12:54
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 08 Φεβ 2020, 12:49
enterprise-psi έγραψε: 08 Φεβ 2020, 12:46

Να περιμένεις να χιονίσει και να πας ξυπόλυτος στην δουλειά που θες και βενζίνες και παπούτσια :lol:
:lol:

Να προσθέσω εδώ ότι στις συσκέψεις των υπευθύνων οι διευθυντές μας λένε ότι είμαστε υψηλόμισθοι και ότι χάρη μας κάνουν. :roll:
Βάλε και να έχεις και ενοίκιο, κοινόχρηστα και λοιπά έξοδα.

Απλά κάποιοι είναι εκτός τόπου και χρόνου. Και έχουν και θράσος από πάνω.
Μα και το δικό σου σπίτι έχει έξοδα. Ρεύμα πριν από όλα. Πώς θα ζεσταθείς το χειμώνα; Απλά δεν το συνυπολόγισα.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ »

gassim έγραψε: 06 Φεβ 2020, 22:03 Δεν ξέρω αν το έχετε πάρει χαμπάρι αλλά το airbnb όπως ήταν πριν 5 χρόνια δεν υπάρχει πια, τα σπίτια ειδικά του κέντρου τα έχουν εταιρείες που τα μετατρέπουν σε μίνι ξενοδοχεία με παροχές πεντάστερου.
Ως αποτέλεσμα στενεύουν τα περιθώρια για όσους είχαν το παλιό σπιτάκι της γιαγιάς και σκέφτηκαν οτι με μια ψευτοανακαίνιση θα κονομήσουν. Δεν χρειάζονται φόροι και περιορισμοί, η αγορά θα κάνει την δουλειά μόνη της και θα μείνουν όσοι είναι για να μείνουν.
Οι υπόλοιποι θα ξαναγυρίσουν στο παλιό μοντέλο ενοικίασης που παρέχει ένα σταθερό εισόδημα χωρίς να χρειάζεται να κάνεις τράνσφερς απο το αεροδρόμιο, τσεκ ιν, πλύσιμο σεντόνια, επισκευές, διαχείριση κριτικών και άλλα πολλά που οι ξενοδόχοι ξέρουν καλύτερα.
Στο μεταξύ η όλη φάση με το aibnbn και τις συναφείς πλατφόρμες μπορεί να αύξησε τα ενοίκια σε αρκετές περιοχές (κυρίως του κέντρου) αλλά ταυτόχρονα συνέβαλε στην αύξηση των τουριστικών αφίξεων, ώθησε σε ανακαίνιση χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, αρκετές γειτονιές μεταμορφώθηκαν, η Αθήνα σιγά σιγά μετατρέπεται σε city break προορισμό για όλο τον χρόνο και χιλιάδες άνθρωποι (όχι μόνο ιδιοκτητες ακινήτων) είδαν εν μέσω κρίσης τα εισοδήματα τους να αυξάνονται.
Δε ξέρω τι ισχύει στο παρόν, αλλά η λογική εξέλιξη των πραγμάτων είναι ακριβώς αυτή. Η όποια αύξηση της φορολογίας
καθως και τα "κοινωνικά μέτρα" θα την επιταχύνουν.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 08 Φεβ 2020, 12:56
Naida έγραψε: 08 Φεβ 2020, 12:54
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 08 Φεβ 2020, 12:49

:lol:

Να προσθέσω εδώ ότι στις συσκέψεις των υπευθύνων οι διευθυντές μας λένε ότι είμαστε υψηλόμισθοι και ότι χάρη μας κάνουν. :roll:
Βάλε και να έχεις και ενοίκιο, κοινόχρηστα και λοιπά έξοδα.

Απλά κάποιοι είναι εκτός τόπου και χρόνου. Και έχουν και θράσος από πάνω.
Μα και το δικό σου σπίτι έχει έξοδα. Ρεύμα πριν από όλα. Πώς θα ζεσταθείς το χειμώνα; Απλά δεν το συνυπολόγισα.
Αυτό λέω, τα 800€ σχεδόν εξανεμίστηκαν και δεν τα έβαλες καν όλα μέσα. Και θεωρητικά για την αγορά παίρνεις και καλό μισθό :lol:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Naida την 08 Φεβ 2020, 12:59, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

nowhere έγραψε: 08 Φεβ 2020, 12:40
hellegennes έγραψε: 08 Φεβ 2020, 12:30 Η αναλογική αύξηση της αξίας των καυσίμων, του ρεύματος, της μετακίνησης με ΜΜΜ, των ενοικίων, των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών δεν έχει να κάνει με την υπερκατανάλωση.

Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. Σήμερα έχουμε περισσότερες ανέσεις και καταναλωτικά αγαθά γιατί είναι αναλογικά φθηνότερα από ό,τι το 1970, άρα η υπερκατανάλωση δεν έχει καμμιά σχέση με την συζήτηση χ 2.
καταναλώνουμε περισσότερα καύσιμα σε περισσότερα οχήματα και περισσότερο ρεύμα σε περισσότερες συσκευές,σε καλύτερα σπίτια με λιγότερους ανθρώπους,αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την υπερκαστανάλωση.οκ! :lol:
Μαλακίζεσαι. Δεν είναι ότι καταναλώνουμε περισσότερα, είναι ότι κοστίζουν αναλογικά περισσότερο. Η τιμή των καυσίμων σε σχέση με τους μισθούς είναι πολύ υψηλότερη από ό,τι ήταν το '70 ή το '80, το ίδιο και του ρεύματος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

enterprise-psi έγραψε: 08 Φεβ 2020, 12:44
hellegennes έγραψε: 08 Φεβ 2020, 12:02 . Έχω κάτι ex van πωλητές που παίρνουν τόσα αλλά ξεκινάνε από τις 6 το πρωί και γυρνάνε σπίτι στις 8 το βράδυ.
Τι είναι αυτό, πρώην βαν που έγιναν πωλητές ; :lol:
Πωλητές που δουλεύουν για εταιρεία αλλά έχουν το εμπόρευμα μαζί τους, σε βανάκι. Google "ex van sales".
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere »

hellegennes έγραψε: 08 Φεβ 2020, 12:57 Μαλακίζεσαι. Δεν είναι ότι καταναλώνουμε περισσότερα, είναι ότι κοστίζουν αναλογικά περισσότερο. Η τιμή των καυσίμων σε σχέση με τους μισθούς είναι πολύ υψηλότερη από ό,τι ήταν το '70 ή το '80, το ίδιο και του ρεύματος.
μαλακίζομαι.δεν καταναλώνουμε περισσότερο σήμερα.οκ!
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 08 Φεβ 2020, 09:27
Ερμής έγραψε: 08 Φεβ 2020, 09:13
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 08 Φεβ 2020, 09:06

ΤΕΦΑΑ έχω τελειώσει και είμαι υπεύθυνος γυμναστηρίου.
Και πολ.μηχ. να ήσουν στα ίδια θα βρισκόσουν αν δεν είχες πλατες. Μη κοιτάς που ο εδώ μπετατζης βρήκε περιουσία και χωραφακια.
Το ξέρω, ρε φίλε.

Σε αυτό το νήμα θα μας τρελάνουν, ρε πστ μου!
Τώρα επιβλέπω ένα σπίτι τετραώροφο που ο ιδιοκτήτης του το φτιάχνει με τα λεφτά που βγάζει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από την δουλειά του.
Φτωχόπαιδο από ένα χωριό στο πουθενά, ήρθε στην Καλαμάτα για να τελειώσει μηχανικός αυτοκινήτων στον ΟΑΕΔ, δουλεύοντας παράλληλα στα συνεργεία αυτοκινήτων, δεν βρήκε τίποτα από τους γονείς του εκτός από κάτι κτηματάκια με ελιές στο χωριό.
Σήμερα είναι 47 χρονών παντρεμένος με μεγάλα παιδιά, έχει αγοράσει οικόπεδο όπου έστησε το δικό του συνεργείο, τώρα αγόρασε οικόπεδο στην Καλαμάτα και φτιάχνει το σπίτι του και ένα σπίτι για κάθε παιδί.

Και είναι δεξιός βέβαια.
Αν ήταν σύριζα θα κλαιγόταν ότι τον αδίκησε η ζωή που γεννήθηκε από φτωχή οικογένεια σε ένα κωλοχώρι, που με το ζόρι τελείωσε το λύκειο αφού δούλευε από μικρό παιδί.
Στην ουσία έχει γνώσεις δημοτικού ο άνθρωπος.

Στο επόμενα χρόνια σίγουρα θα παρουσιαστούν κάποιοι αριστεροί, θα πουν στα παιδιά του ότι τα βρήκαν έτοιμα και θα προσπαθούν να αρπάξουν την περιουσία που τους άφησε ο πατέρας τους. :smt005:
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Μα έτοιμα δε τα βρήκαν τα παιδιά του;

Ο μπετατζης παραπάνω νομίζει ότι ζούμε στον κοσμο του άβαταρ. Και εννοείται αμφισβητώ την ιστορία όπως τη λες. Από παραγιος μηχανικού αυτοκινήτων, χωρίς ουσιαστικά εξειδίκευση, να φτάσει να σηκώνει πολυκατοικία. Κάτι μας κρύβεις ή κάτι σου κρύβει από την ιστορία.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ερμής την 08 Φεβ 2020, 13:08, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi »

Δεξιός με συνεργείο χτίζει τετραώροφο 😁

Πας για αλλαγή λαδιών , και σου βγάζει ,500 ευρώ βλάβες.

Γι'αυτό Ερμή τα κάνουμε μόνοι μας 😁
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μηχανικός έγραψε: 08 Φεβ 2020, 13:04
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 08 Φεβ 2020, 09:27
Ερμής έγραψε: 08 Φεβ 2020, 09:13

Και πολ.μηχ. να ήσουν στα ίδια θα βρισκόσουν αν δεν είχες πλατες. Μη κοιτάς που ο εδώ μπετατζης βρήκε περιουσία και χωραφακια.
Το ξέρω, ρε φίλε.

Σε αυτό το νήμα θα μας τρελάνουν, ρε πστ μου!
Τώρα επιβλέπω ένα σπίτι τετραώροφο που ο ιδιοκτήτης του το φτιάχνει με τα λεφτά που βγάζει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από την δουλειά του.
Φτωχόπαιδο από ένα χωριό στο πουθενά, ήρθε στην Καλαμάτα για να τελειώσει μηχανικός αυτοκινήτων στον ΟΑΕΔ, δουλεύοντας παράλληλα στα συνεργεία αυτοκινήτων, δεν βρήκε τίποτα από τους γονείς του εκτός από κάτι κτηματάκια με ελιές στο χωριό.
Σήμερα είναι 47 χρονών παντρεμένος με μεγάλα παιδιά, έχει αγοράσει οικόπεδο όπου έστησε το δικό του συνεργείο, τώρα αγόρασε οικόπεδο στην Καλαμάτα και φτιάχνει το σπίτι του και ένα σπίτι για κάθε παιδί.

Και είναι δεξιός βέβαια.
Αν ήταν σύριζα θα κλαιγόταν ότι τον αδίκησε η ζωή που γεννήθηκε από φτωχή οικογένεια σε ένα κωλοχώρι, που με το ζόρι τελείωσε το λύκειο αφού δούλευε από μικρό παιδί.
Στην ουσία έχει γνώσεις δημοτικού ο άνθρωπος.

Στο επόμενα χρόνια σίγουρα θα παρουσιαστούν κάποιοι αριστεροί, θα πουν στα παιδιά του ότι τα βρήκαν έτοιμα και θα προσπαθούν να αρπάξουν την περιουσία που τους άφησε ο πατέρας τους. :smt005:
Με την περιπτωσιολογία προσπαθείς να στηρίξεις τα αστήρικτα. Το πασπαλίζεις και με ολίγη από ιδεοληψία για να σου βγει το συμπέρασμα.

Για πες μου, ρε μάστορα. Εγώ που είμαι 39 ετών και δουλεύω 50-60 ώρες την εβδομάδα και παίρνω 800€ έχοντας πανεπιστημιακό πτυχίο, πως θα φτιάξω σπίτι; Και όλοι όσοι βρίσκονται στην δίκη μου θέση. Αν δεν μπορείς να συγκρατηθείς και μου αρχίσεις πάλι τα "Συριζαίοι και Δεξιοί" μην απαντήσεις.
nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 08 Φεβ 2020, 12:55 Ναι ρε μπάρμπα καταλάβαμε, λες ότι δεν μένουν λεφτά στην άκρη γιατί τα τρώμε στα μπλιμπλικια και στα τοστ με αβοκάντο.
όχι σπόρε.λέω ότι σήμερα έχεις την δυνατότητα
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Ερμής έγραψε: 08 Φεβ 2020, 13:06 Μα έτοιμα δε τα βρήκαν τα παιδιά του;

Ο μπετατζης παραπάνω νομίζει ότι ζούμε στον κοσμο του άβαταρ. Και εννοείται αμφισβητώ την ιστορία όπως τη λες. Από παραγιος μηχανικού αυτοκινήτων, χωρίς ουσιαστικά εξειδίκευση, να φτάσει να σηκώνει πολυκατοικία. Κάτι μας κρύβεις ή κάτι σου κρύβει από την ιστορία.
Κρύβει από την Εφορία, βασικά. :lol:
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Ερμής έγραψε: 08 Φεβ 2020, 13:06 Μα έτοιμα δε τα βρήκαν τα παιδιά του;

Φυσικά και κρύβει. Πρώτα απ' όλα, 100% φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Και φυσικά πριν φτιάξει την πολυκατοικία είχε φτιάξει το συνεργείο. Από το μεροκάματο του μηχανικού. Ρε το μπούστη τον μπετατζη τι ωραία που τα λεει
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”