Όπως ξανάγραψα ότι να 'ναι.Maspoli έγραψε: 12 Ιουν 2018, 15:25Άνθρωπέ μου στο πρώτο σχόλιό μου έγραψα ότι το αποτύπωμα που άφησε στη μνήμη των διάφορων λαών που κατέκτησε ήταν θετικό. Τι μου γράφεις τώρα για διάφορες ιστορίες περί "απογόνων του Μ. Αλέξανδρου" που λένε διάφοροι;Chainis έγραψε: 12 Ιουν 2018, 15:12
Τόσο απελπιστικά λίγοι και είχαν τόσο μικρή επίδραση που 2.300 χρόνια μετά φυλές της κεντρικής Ασίας λένε με υπερηφάνεια "είμαστε απόγονοι Μακεδόνων" και που τα μουσεία ένα σωρό χωρών είναι γεμάτα με Ελληνιστικά ευρήματα και μέχρι την Ινδία ανασκάπτουν ερείπια αρχαίων Ελληνικών πόλεων.
Τόσο που η μέση Ανατολή είχε εξελληνιστεί στο μεγαλύτερο μέρος της και το ίδιο και η Μ.Ασία στο σύνολο της.
Τι περισσότερο θα είχε γίνει στην Μ.Ασία αν δεν πήγαινε μέχρι την Ινδία;
Και τόσο που τα ευαγγέλια μετά γράφτηκαν στην Ελληνική και όχι στην Λατινική.
Γράφεις ότι να 'ναι.
Πιάνεις μετά τον εξελληνισμό, μιλάς συγκεκριμένα για Μέση Ανατολή και Μικρά Ασία (ακριβώς δηλαδή τα ακρότατα όρια που έγραψα έπρεπε να είχε φτάσει) και μετά αναρρωτιέσαι τι θα είχε γίνει αν δεν πήγαινε μέχρι την Ινδία.
Αν είχε σταματήσει εκεί, και δε συνέχιζε στο εσωτερικό της Ασίας, ο ελληνισμός δε θα είχε φθαρεί τόσο ώστε να πέσει σαν σάπιο φρούτο στα χέρια των Ρωμαίων και πιθανότατα αυτές οι χώρες θα μιλούσαν σήμερα ελληνικά και όχι αραβικά (αν κάποιος επιμένει να θέλει να μάθει τι σημαίνει "σημαντική μόνιμη επίδραση", εντός λίγων δεκαετιών μάλιστα, πάνω σε ένα μωσαϊκό πληθυσμών).
Και που πήγε στην Ινδία λοιπόν, την Μ.Ασία και την Μ.Ανατολή τις Ελληνοποιήσαμε, άρα δεν χάσαμε τίποτα που δεν σταμάτησε εκεί.
Πέσαμε σαν φρούτο στους Ρωμαίους γιατί γαμηθήκαμε στους πολέμους μεταξύ μας και σ' αυτό δεν φταίει που πήγε ο Αλέξανδρος στις Ινδίες.
Επίσης στα χέρια των Ρωμαίων πρώτα έπεσαν οι πόλεις της κάτω Ιταλίας και της Σικελίας που δεν συμμετείχαν σε τίποτα που να σχετίζεται με τον Αλέξανδρο.
Τις εξασθένησε κι αυτές;
Επίσης το να λέμε ότι φταίει που πήγε στην Ινδία γιατί 1000 χρόνια μετά κατέλαβαν την Μ.Ανατολή οι Άραβες και 1500 μετά οι Τούρκοι την Μ.Ασία είναι για το νήμα με τις παπαριές
.