!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Σκάει η φούσκα του airbnb

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Re: Σκάει η φούσκα του airbnb

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Philip Mortimer έγραψε: 07 Φεβ 2020, 18:11
Ερμής έγραψε: 07 Φεβ 2020, 17:59 Για πες μου βρε Φίλιπ εσύ που μάλλον έχεις αρκετά ακινητα. Αυτά έγιναν από οικονομίες και σκληρή δουλειά ή από κληρονομιές, αντιπαροχες κλπ;
Δε σε κρίνω φυσικά. Προσπαθώ να καταλάβω πως γίνονται τα ακίνητα. Γιατί από το μισθό και την οικονομία, σίγουρα δε γίνονται.
Προέκυψαν καποια από κληρονομιά και κάποια αλλα από επένδυση χρημάτων που αποταμιευονταν.
Ok ευχαριστώ.
Γιατί θα τρελαινομασταν τελείως με αυτά που ακούμε.
Δε λέω ότι η κληρονομιά είναι πανάκεια γιατί αν είσαι ρεμπεσκες θα την κάνεις φύλλο κ φτερό, απλά ξεκινάς από άλλη αφετηρία και σίγουρα δε μπορείς να κατηγορείς κάποιον που δρ βρήκε τίποτα ως τεμπέλη επειδή δε μπόρεσε να φτιάξει έστω ένα ακίνητο
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under »

Ερμής έγραψε: 07 Φεβ 2020, 17:01 Αρα το σπίτι δεν ειναι διαχρονικά αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, μόνο όσοι είχαν πλατούλες μπορούσαν.
Πες τα γιατί εδώ πάνε να μας βγάλουν τεμπέληδες και σκορποχώρηδες, οι γερολαδάδες.
Μεχρι να ερθει η αριστερα στην εξουσια,το πασοκ δλδ,σπιτια κατα κανονα εφτιαχναν οσοι δουλευαν σκληρα.Πολυ σκληρα.
Ο παππους μου,ο πατερας μου και οι θειοι μου εφευγαν ημιξυπολυπτοι απο το Περιστερι μεσα στα χιονια και με πυρετο για να πανε να δουλεψουν στο Λαυριο εχοντας να διανυσουν μια ωρα με τα ποδια συν τοις αλλοις.Γυρισαν ολη την Ελλαδα,δεν υπαρχει μερος στην Ελλαδα που να μην εχουν δουλεψει.
Το ιδιο ισχυει για σχεδον ολους τους αλλους συγχωριανους που εφτιαξαν περιουσιες.
Οταν ηρθε το πασοκ στην εξουσια εφτιαξαν σπιτια οι τεμπεληδες.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 07 Φεβ 2020, 16:57 Κι όμως στο νήμα δεν έχει εμφανιστεί ούτε ένας πασόκος! Αυτοί που υπερασπίζονται τους μπαρμπάδες που έφαγαν το καταπίστευμα είναι όλοι τους Δεξιοί! :)
Οι δεξιοι στην Ελλαδα ειναι πιο πασοκοι κ απο τους πασοκους. Δεν ειναι τυχαίο οτι εχουν είδωλο τον μπούλη της Ραφηνας που διορισε μέχρι κ τις μυγες στα Σταζ κ εκτόξευσε το χρεος σε δυσθεώρητα ύψη, βαζοντας οριστικά ταφόπλακα στους νέους της χωρας, φεσωνοντας μεχρι κ τα εγγόνια τους. Ειναι βασικα χειροτεροι απο τους Πασοκους, οι οποίοι εχουν την αξιοπρέπεια συνήθως να παραδεχτουν οτι τρωγανε με 10 μασελες. Οι αλλοι γινονται no snek οταν τους ερθει ο λογαριασμός για το γεγονος οτι πλούτισαν υπέρμετρα. Τζάμπα μαγκες δηλαδη
Άβαταρ μέλους
Ερμής

under έγραψε: 07 Φεβ 2020, 18:22
Ερμής έγραψε: 07 Φεβ 2020, 17:01 Αρα το σπίτι δεν ειναι διαχρονικά αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, μόνο όσοι είχαν πλατούλες μπορούσαν.
Πες τα γιατί εδώ πάνε να μας βγάλουν τεμπέληδες και σκορποχώρηδες, οι γερολαδάδες.
Μεχρι να ερθει η αριστερα στην εξουσια,το πασοκ δλδ,σπιτια κατα κανονα εφτιαχναν οσοι δουλευαν σκληρα.Πολυ σκληρα.
Ο παππους μου,ο πατερας μου και οι θειοι μου εφευγαν ημιξυπολυπτοι απο το Περιστερι μεσα στα χιονια και με πυρετο για να πανε να δουλεψουν στο Λαυριο εχοντας να διανυσουν μια ωρα με τα ποδια συν τοις αλλοις.Γυρισαν ολη την Ελλαδα,δεν υπαρχει μερος στην Ελλαδα που να μην εχουν δουλεψει.
Το ιδιο ισχυει για σχεδον ολους τους αλλους συγχωριανους που εφτιαξαν περιουσιες.
Εξήγησε μου πως θα φτιάξει σπίτι μια οικογένεια μισθωτών με 2 παιδιά που μπαίνουν στο σπίτι καθαρά 2.5 με 3 χιλιάρικα το μήνα. Και σου λέω τώρα για σχετικα καλούς μισθούς για την εποχή
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 07 Φεβ 2020, 18:24
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 07 Φεβ 2020, 16:57 Κι όμως στο νήμα δεν έχει εμφανιστεί ούτε ένας πασόκος! Αυτοί που υπερασπίζονται τους μπαρμπάδες που έφαγαν το καταπίστευμα είναι όλοι τους Δεξιοί! :)
Οι δεξιοι στην Ελλαδα ειναι πιο πασοκοι κ απο τους πασοκους. Δεν ειναι τυχαίο οτι εχουν είδωλο τον μπούλη της Ραφηνας που διορισε μέχρι κ τις μυγες στα Σταζ κ εκτόξευσε το χρεος σε δυσθεώρητα ύψη, βαζοντας οριστικά ταφόπλακα στους νέους της χωρας, φεσωνοντας μεχρι κ τα εγγόνια τους. Ειναι βασικα χειροτεροι απο τους Πασοκους, οι οποίοι εχουν την αξιοπρέπεια συνήθως να παραδεχτουν οτι τρωγανε με 10 μασελες. Οι αλλοι γινονται no snek οταν τους ερθει ο λογαριασμός για το γεγονος οτι πλούτισαν υπέρμετρα. Τζάμπα μαγκες δηλαδη
:smt038

Ερμής έγραψε: 07 Φεβ 2020, 18:25
Εξήγησε μου πως θα φτιάξει σπίτι μια οικογένεια μισθωτών με 2 παιδιά που μπαίνουν στο σπίτι καθαρά 2.5 με 3 χιλιάρικα το μήνα. Και σου λέω τώρα για σχετικα καλούς μισθούς για την εποχή
Ρε Ερμή, ποια 2,5-3 χιλιάρικα σήμερα; Αν ένα ζευγάρι βγάζει 2000€ σήμερα κάνει τούμπες!
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Άβαταρ μέλους
under

Ερμής έγραψε: 07 Φεβ 2020, 18:25 Εξήγησε μου πως θα φτιάξει σπίτι μια οικογένεια μισθωτών με 2 παιδιά που μπαίνουν στο σπίτι καθαρά 2.5 με 3 χιλιάρικα το μήνα. Και σου λέω τώρα για σχετικα καλούς μισθούς για την εποχή
Αυτο το παραδειγμα απεχει απο τον ισχυρισμο οτι σπιτια εφτιαξαν οσοι ειχαν πλατες.
Και οι δικοι μου αν δεν εκαναν μια δικη τους δουλεια δεν θα μπορουσαν να φτιαξουν σπιτια.
Άβαταρ μέλους
Awesomatic
Phorum.gr user: Awesomatic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Awesomatic »

Philip Mortimer έγραψε: 07 Φεβ 2020, 18:12 Ποιος έκλεψε ποιον ρε συριζοκουνημενο. :smt005: Βγες να διαδηλώσεις στις πλατείες για αυτούς που σου έκλεψαν το μέλλον. :smt005:
Παππού αυτά τα νούμερα δεν τα έκαναν οι millennials

Αλλά σας βολεύει να μας θεωρείτε ζαίους και σοσιαλιστές γιατί είναι εύκολη μετά η ταμπέλα αυτού που θέλει να πάρει τον κόπο των άλλων. Και έτσι ποτέ δεν μπαίνουμε στην ουσία ότι οι boomers καλοπέρασαν και καλοπερνάνε με λεφτά των άλλων και συνεχίζουν να μαδάνε με θράσος ακόμα τη νέα γενιά.

Αν μπορούσαν θα τα έπαιρναν και στον τάφο μαζί τους σαν τους Φαραώ. Είναι απίστευτη η απληστία εκείνης της γενιάς.

Ξέρεις ότι δεν αναφέρομαι σε εσένα συγκεκριμένα ε; :p2:
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."
Άβαταρ μέλους
waldorf

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από waldorf »

Εδώ να τονίσουμε ότι ο παππούς,ο πατέρας και οι θείοι της Μαγγανορουβίτσας πήγαιναν με τα πόδια απ`το Περιστέρι στο Λαύριο.Όταν δε δεν είχαν πυρετό,έκαναν την ίδια διαδρομή στην επιστροφή με τα χέρια (γιατί είχαν ήδη κουραστεί από τις 18 ώρες συνεχόμενης εργασίας).
Να μην ξεχάσω να πω ότι τότε έμεναν όλοι μαζί (και οι 28) σε ένα δωμάτιο και δεν έτρωγαν κάθε βράδυ,αλλά δεν τους έννοιαζε γιατί υπήρχε πραγματική αγάπη και οι αυλές μύριζαν γιασεμί.
Nandros έγραψε: 26 Αύγ 2024, 17:56

Άντε γαμήσου λοιπόν συφιλιασμένο μουνόπανο.
.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

under έγραψε: 07 Φεβ 2020, 18:31
Ερμής έγραψε: 07 Φεβ 2020, 18:25 Εξήγησε μου πως θα φτιάξει σπίτι μια οικογένεια μισθωτών με 2 παιδιά που μπαίνουν στο σπίτι καθαρά 2.5 με 3 χιλιάρικα το μήνα. Και σου λέω τώρα για σχετικα καλούς μισθούς για την εποχή
Αυτο το παραδειγμα απεχει απο τον ισχυρισμο οτι σπιτια εφτιαξαν οσοι ειχαν πλατες.
Και οι δικοι μου αν δεν εκαναν μια δικη τους δουλεια δεν θα μπορουσαν να φτιαξουν σπιτια.
Μιλάς για τους παππούδες σου, δηλαδή για το 50 και πίσω. Και εμένα τότε ο παππούς μου πήρε τα οικόπεδα και μπορέσαμε να φτιάξουμε και εμείς ένα σπίτι για να μείνουμε. Το να συγκρίνεις όμως την ευκολία που κάποιος έφτιαχνε σπίτια επιχειρήσεις κλπ κλπ του τότε με το τώρα είναι άτοπο.
Εξηνταρηδες και παρακάτω με περιουσίες αποκλειστικά και μόνο από τη δουλειά τους και χωρίς πλάτες είναι αντίστοιχο με το να κερδίσεις το τζόκερ.
Άβαταρ μέλους
under

Ερμής έγραψε: 07 Φεβ 2020, 18:45 Μιλάς για τους παππούδες σου, δηλαδή για το 50 και πίσω. Και εμένα τότε ο παππούς μου πήρε τα οικόπεδα και μπορέσαμε να φτιάξουμε και εμείς ένα σπίτι για να μείνουμε. Το να συγκρίνεις όμως την ευκολία που κάποιος έφτιαχνε σπίτια επιχειρήσεις κλπ κλπ του τότε με το τώρα είναι άτοπο.
Εξηνταρηδες και παρακάτω με περιουσίες αποκλειστικά και μόνο από τη δουλειά τους και χωρίς πλάτες είναι αντίστοιχο με το να κερδίσεις το τζόκερ.
Μα το ειπα και παραπανω.Απο το πασοκ και μετα εφτιαξαν σπιτια οι τεμπεληδες.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

under έγραψε: 07 Φεβ 2020, 18:48
Ερμής έγραψε: 07 Φεβ 2020, 18:45 Μιλάς για τους παππούδες σου, δηλαδή για το 50 και πίσω. Και εμένα τότε ο παππούς μου πήρε τα οικόπεδα και μπορέσαμε να φτιάξουμε και εμείς ένα σπίτι για να μείνουμε. Το να συγκρίνεις όμως την ευκολία που κάποιος έφτιαχνε σπίτια επιχειρήσεις κλπ κλπ του τότε με το τώρα είναι άτοπο.
Μα το ειπα και παραπανω.Απο το πασοκ και μετα εφτιαξαν σπιτια οι τεμπεληδες.
Δεν είναι μόνο αυτό. Πλέον ούτε μπορείς να στείλεις το παιδί ξυπόλητο στο σχολείο, ούτε να το χωσεις από τα 13 στο μεροκάματο. Πρώτα από όλα δεν υπάρχουν τα μεροκάματα που υπήρχαν, μιλάω για τη προσφορά.
Ούτε τα οικόπεδα τότε στοιχιζαν αναλογικά όσο στοιχίζουν τώρα.
Είναι ασύγκριτα τα μεγέθη. Έχουν αλλάξει πλήρως τα κόζα.
Άβαταρ μέλους
kameron
Phorum.gr user: kameron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kameron »

Ερμής έγραψε: 07 Φεβ 2020, 18:45
Αυτό που γράφεις ισχύει κατά βάση μόνο για τους μισθωτούς του Δημοσίου και του Ιδιωτικού (που και αυτοί ένα σπίτι μπόρεσαν ή μπορούσαν να το βγάλουν, όσοι δούλεψαν τις δεκαετίες 90-00, δεν αναφέρομαι καν στα ογδόντας). Γιατί οι ΕΕ και ειδικά γιατροί, μηχανικοί, διάφοροι μαγαζάτορες αλλά όχι μόνο, λόγω φοροδιαφυγής, μια χαρά και δυο και τρία και τέσσερα σπίτια μπορούσαν να φτιάξουν με τα χρήματα που παντελόνιασαν μέχρι την κρίση, ορισμένοι δε παντελονιάζουν ακόμα πολλά.
Επίσης, υπήρχαν και τα τυχερά, ξέρω δυο οικογένειες μισθωτών που έκαναν από 3 διαμερίσματα η καθεμία με το χρηματιστήριο επειδή προνόησαν και πούλησαν εγκαίρως, στη δική τους περίπτωση τα πατρογονικά χωράφια έπιαναν και με το παραπάνω τόπο.

Δεν είναι άσπρο, μαύρο αυτές οι ιστορίες, βρίσκω ότι και οι μεν και οι δε είστε υπερβολικοί στο συγκεκριμένο θέμα.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Να βλέπεις μιλάς πάλι για πλάτες(πατρογονικα χωραφια).
Γιατρούς δικηγόρους ΕΕ λόγω φοροδιαφυγής.
Μισθωτός ακόμη και καλοπληρωμένος, χωρίς πλάτη δε θα κάνει περιουσία ούτε σε 25 ζωές.
Άβαταρ μέλους
kameron
Phorum.gr user: kameron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kameron »

Ερμής έγραψε: 07 Φεβ 2020, 19:02 Να βλέπεις μιλάς πάλι για πλάτες(πατρογονικα χωραφια).
Γιατρούς δικηγόρους ΕΕ λόγω φοροδιαφυγής.
Μισθωτός ακόμη και καλοπληρωμένος, χωρίς πλάτη δε θα κάνει περιουσία ούτε σε 25 ζωές.
Πάλι υπερβάλλεις όμως, πατρογονικά χωράφια είχαν πολλοί, εκτός και αν εδώ υιοθετείς προσέγγιση εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς ότι η μεγάλη πλειοψηφία δεν είχε και δεν έχει στον ήλιο μοίρα και τα συναφή.

Για τους Ε.Ε., τα έχω πει πολλές φορές, γι'αυτό και υποστηρίζω ακραιφνώς το πλαστικό χρήμα και κάθε μέτρο εκσυγχρονισμού για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Οι μισθωτοί, σου είπα, και αυτοί ένα σπίτι το έβγαζαν, όχι περιουσία βέβαια εκτός και αν έπαιζαν λαμογιές.
Λάβε όμως υπόψη σου ότι οι μισθωτοί στην Ελλάδα δεν αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία στην κοινωνία, υπάρχουν πολλοί ΕΕ και γενικώς αυτοαπασχολούμενοι, οπότε το θέμα είναι αρκετά σύνθετο και είναι λάθος να το προσεγγίζεις με οιονεί αριστερίστικη προσέγγιση, τύπου πίσω φραγκάτοι εκμεταλλευτές.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

waldorf έγραψε: 07 Φεβ 2020, 18:38

Εδώ να τονίσουμε ότι ο παππούς,ο πατέρας και οι θείοι της Μαγγανορουβίτσας πήγαιναν με τα πόδια απ`το Περιστέρι στο Λαύριο.Όταν δε δεν είχαν πυρετό,έκαναν την ίδια διαδρομή στην επιστροφή με τα χέρια (γιατί είχαν ήδη κουραστεί από τις 18 ώρες συνεχόμενης εργασίας).
Να μην ξεχάσω να πω ότι τότε έμεναν όλοι μαζί (και οι 28) σε ένα δωμάτιο και δεν έτρωγαν κάθε βράδυ,αλλά δεν τους έννοιαζε γιατί υπήρχε πραγματική αγάπη και οι αυλές μύριζαν γιασεμί.
:smt005:
ωραίος.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”