!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Σκάει η φούσκα του airbnb

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
aljawn
Phorum.gr user: aljawn

Re: Σκάει η φούσκα του airbnb

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aljawn »

Ερμής έγραψε: 07 Φεβ 2020, 11:11 λες τότε που είχε φτάσει το τετραγωνικο στο αστείο χαλάνδρι, να έχει αντίστοιχο με το mitte του Βερολίνου; Ή που το να αγοράσεις στην Πολιτεία σου ζητούσαν να δώσεις τα διπλά απο το αντίστοιχο στο Μονακό.
Ναι δε φαινόταν καθόλου φούσκα.
Οι πραγματικές τιμές ήταν αυτές που ήρθαν το 2012-2013. Πάντα σε τέτοιες εποχές φαίνεται η πραγματική αξία.
Η υπόγεια γκαρσονιέρα στον Αγιο Νικόλα δε μπορεί να κοστίζει πάνω απο 7-8Κ
Αδελφέ, κι εμένα πολλά μου φαίνονται, αλλά αν υπάρχουν άτομα που τα δίνουν, αυτή είναι η αγοραία αξία.
Οι τιμές καταβαραθρώθηκαν με την κρίση (για την ιστορία, τα χαμηλά του 2012-2013 μου φαίνονταν και αυτά υπερβολικά), όταν η Αθήνα τουλάχιστον άδειασε από αλβανούς/ξένους που γύρισαν στην πατρίδα τους ή φοιτητές που οι γονείς τους δεν είχαν δυνατότητα να τους στείλουν Αθήνα. Τώρα που γεμίζουμε σιγά σιγά με πρόσφυγες, οι τιμές θα ξαναπάρουν την ανιούσα, όταν, εκτός του AirBnB και η Ύπατη Αρμοστεία/ΜΚΟ δεν αφήνουν τίποτα άδειο.
My Life had stood, a Loaded Gun
Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia »

Beria έγραψε: 06 Φεβ 2020, 23:34 Μαλάκες (μου) όποιος ξαναγράψει τη λέξη μπούμερ σε ανάρτηση θα τον βάζω να τρώει ένα συρτάρι βρώμικες κάλτσες
Φτάνει
:+1:
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Άβαταρ μέλους
Λεγεών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λεγεών »

Beria έγραψε: 06 Φεβ 2020, 23:34 Μαλάκες (μου) όποιος ξαναγράψει τη λέξη μπούμερ σε ανάρτηση θα τον βάζω να τρώει ένα συρτάρι βρώμικες κάλτσες
Φτάνει
Ok you boomer you
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.

GoBack έγραψε: 30 Μάιος 2024, 00:31 Tι αμαρτιες πληρωνω ρε πουστη
FUCK DONALD TRUMP
nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere »

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 07 Φεβ 2020, 09:41 Η γενιά που έφαγε και τα λεφτά των δισέγγονων της δεν δικαιούται να ομιλεί για σπατάλες!
έφαγε τα λεφτά από τα δισσέγγονα της μια γενιά χωρίς αλβανοπακιστανούς δλδ μια γενιά που ήξερε τι σημαίνει χειρωνακτική εργασία,από την γενιά που αν δεν υπήρχαν τα γυμναστήρια θα ήταν όλοι σαν πατημένες χλαπάτσες.πολλά λολ.αν μου έχει δημιουργηθεί μια απέχθεια για την δουλειά είναι από αυτή την γενιά που δουλεύαν γονείς-μπαρμπάδια σαν σκλαβοι
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

Λεγεών έγραψε: 07 Φεβ 2020, 11:42
Φτάνει
Ok you boomer you
'Γω είμαι Χ
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

aljawn έγραψε: 07 Φεβ 2020, 11:26 . Τώρα που γεμίζουμε σιγά σιγά με πρόσφυγες, οι τιμές θα ξαναπάρουν την ανιούσα, όταν, εκτός του AirBnB και η Ύπατη Αρμοστεία/ΜΚΟ δεν αφήνουν τίποτα άδειο.
η Υπατη Αρμοστεία δινει χρηματα για ορισμενο χρονικο διαστημα και επισης, οπου νοικιαζουν πολλοι πρόσφυγες πεφτει η αξια της περιοχης
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

aljawn έγραψε: 07 Φεβ 2020, 11:26
Ερμής έγραψε: 07 Φεβ 2020, 11:11 λες τότε που είχε φτάσει το τετραγωνικο στο αστείο χαλάνδρι, να έχει αντίστοιχο με το mitte του Βερολίνου; Ή που το να αγοράσεις στην Πολιτεία σου ζητούσαν να δώσεις τα διπλά απο το αντίστοιχο στο Μονακό.
Ναι δε φαινόταν καθόλου φούσκα.
Οι πραγματικές τιμές ήταν αυτές που ήρθαν το 2012-2013. Πάντα σε τέτοιες εποχές φαίνεται η πραγματική αξία.
Η υπόγεια γκαρσονιέρα στον Αγιο Νικόλα δε μπορεί να κοστίζει πάνω απο 7-8Κ
Αδελφέ, κι εμένα πολλά μου φαίνονται, αλλά αν υπάρχουν άτομα που τα δίνουν, αυτή είναι η αγοραία αξία.
Οι τιμές καταβαραθρώθηκαν με την κρίση (για την ιστορία, τα χαμηλά του 2012-2013 μου φαίνονταν και αυτά υπερβολικά), όταν η Αθήνα τουλάχιστον άδειασε από αλβανούς/ξένους που γύρισαν στην πατρίδα τους ή φοιτητές που οι γονείς τους δεν είχαν δυνατότητα να τους στείλουν Αθήνα. Τώρα που γεμίζουμε σιγά σιγά με πρόσφυγες, οι τιμές θα ξαναπάρουν την ανιούσα, όταν, εκτός του AirBnB και η Ύπατη Αρμοστεία/ΜΚΟ δεν αφήνουν τίποτα άδειο.
σωστά
αλλά αυτοί είναι παράγοντες που δημιουργούν πλασματικές τιμές και μόλις υποχωρήσουν τα ακίνητα πάλι θα πέσουν στην πραγματική αγοραστική τους αξία
δεν γίνεται να θες να αγοράσεις ένα ακίνητο και να το πληρώνεις 3 φορές πάνω επειδή airbnb, πρόσφυγες και μκο αφού, ήμαρτον σε αυτή τη κωλοχώρα
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
aljawn

dna replication έγραψε: 07 Φεβ 2020, 11:50 η Υπατη Αρμοστεία δινει χρηματα για ορισμενο χρονικο διαστημα και επισης, οπου νοικιαζουν πολλοι πρόσφυγες πεφτει η αξια της περιοχης
Η Ύπατη αρμοστεία νοικιάζει κλειστά για διετία. Δεν ξέρω κιόλας αν δίνει τα λεφτά όλα μπροστά. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι τα λεφτά που θα πάρεις είναι σίγουρα και δεν έχεις να κυνηγάς ενοικιαστές. Επίσης οι περισσότεροι που αγοράζουν από Ομόνοια έως Κάτω Πατήσια δεν νομίζω να το κάνουν για να πάνε να μείνουν εκεί.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

gassim έγραψε: 07 Φεβ 2020, 11:25
Naida έγραψε: 07 Φεβ 2020, 11:04 Μια ματιά να ρίξει κάποιος σε αγγελίες για σπίτια προς ενοικίαση, θα δει τι παίζει. Και δεν μιλάμε για κεντρο.
Νομίζω σε αυτό έχουμε συμφωνήσει όλοι.
Άλλα η όλη φάση έχει και πάρα πολλά θετικά.
Ναι έχει. Το κέντρο είναι πάντα φουλ από τουρίστες. Προσωπικά μου αρέσει που τους βλέπω τόσους πολλούς και παντού. Υποτίθεται ανεβάζει την αγορά και περισσότερες θέσεις εργασίας κτλ. Που κι αυτό σχετικό είναι.
Αλλά τα προβλήματα που δημιουργεί είναι μεγαλύτερα.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia »

kameron έγραψε: 07 Φεβ 2020, 00:19
gassim έγραψε: 06 Φεβ 2020, 23:53
Η τουρκία το 2019 είχε κάπου 14% αύξηση σε αφίξεις τουριστών.

https://money-tourism.gr/quot-gkazonei- ... mino-2019/

Και η αίγυπτος επισης σε καλά επίπεδα.

https://money-tourism.gr/aigyptos-anako ... -toyrismo/
Μην χαλάς μια όμορφη ιστορία/πλάνη.
Η άνοδος του τουρισμού και οι εισπράξεις σε μια οικονομία που βασίζεται πολύ στον τουρισμό όπως η ελληνική οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην έκρηξη του airbnb. Το βλέπω από τον εαυτό μου, επειδή πάντα ταξιδεύουμε πολλοί, κανονικά θα θέλαμε 3 δωμάτια σε ξενοδοχείο με μεγάλο κόστος απαγορευτικό. Αντιθέτως, με την πλατφόρμα νοικιάζουμε μεγάλο διαμέρισμα/σπίτι, εντός και εκτός Ελλάδας, σε πόλεις ή κοντά σε παραλίες, ανάλογα την περίπτωση, μας δίνονται πολλές ευκαιρίες που δεν θα είχαμε. Ευχαριστούμε airbnb.
Επίσης, δεν έχω εισοδήματα από σπίτια και ενοίκια, είμαι ιδιοκτήτης μόνο του σπιτιού που μένουμε, άρα το θέμα το βλέπω από τη σκοπιά του (συχνού) ταξιδιώτη.
:+1:

Η αυξηση του Airbnb, οφειλεται κατα κυριο λογο στους Ελληνες ξενοδοχοιδιοκτητες. Οταν ενα δωματιο στο βρωμερο κεντρο της Αθηνας κοστιζε περισσοτερα απο ενα δωματιο στο ιστορικο κεντρο της πανεμορφης Αγιας Πετρουπολης, ηταν σιγουρο οτι αυτη την στρεβλωση με καποιο τροπο η ελευθερη αγορα θα την διορθωνε. Το κακο ειναι οτι ακομα και σημερα ομως δεν δειχνουν να εχουν αντιληφθει την πραγματικοτητα της Αθηνας σαν πολη γιατι "σουβλακι μαντμαζελ" και τιμη στον Θεο. Το βλεπω και απο τους φιλους που εχω στο εξωτερικο, οσους δεν μπορω να φιλοξενησω στο σπιτι μου, προτιμουν Airbnb, πριν το Αirbnb με τις τιμες εδω απλα επελεγαν αλλους προορισμους ή ερχοταν για πολυ λιγοτερο.

Για τα δε νησια δεν το συζητω, τιμες στο Θεο επισης και παροχες μηδενικες. Τωρα κλαιγονται ολοι ομαδικως γιατι ολοι καταφεραν να κανουν το ιδιο. Σιγα τις παροχες που δινουν οι ρουμτουλεταδες στα νησια....
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Άβαταρ μέλους
Awesomatic
Phorum.gr user: Awesomatic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Awesomatic »

nowhere έγραψε: 07 Φεβ 2020, 11:47
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 07 Φεβ 2020, 09:41 Η γενιά που έφαγε και τα λεφτά των δισέγγονων της δεν δικαιούται να ομιλεί για σπατάλες!
έφαγε τα λεφτά από τα δισσέγγονα της μια γενιά χωρίς αλβανοπακιστανούς δλδ μια γενιά που ήξερε τι σημαίνει χειρωνακτική εργασία,από την γενιά που αν δεν υπήρχαν τα γυμναστήρια θα ήταν όλοι σαν πατημένες χλαπάτσες.πολλά λολ.αν μου έχει δημιουργηθεί μια απέχθεια για την δουλειά είναι από αυτή την γενιά που δουλεύαν γονείς-μπαρμπάδια σαν σκλαβοι
Να το προσέξεις αυτό, είναι τα αρχικά στάδια του boomerισμου. Στο επόμενο στάδιο αρχίζουν τα "εμείς στα χρόνια μου περπατούσαμε σαράντα χιλιόμετρα μέσα στα χιόνια για να πάμε στο σχολείο"
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

nowhere έγραψε: 07 Φεβ 2020, 11:47
Ναι, η γενιά που με 2-3 χρόνια δουλειάς με μηδενική εξειδίκευση έπαιρνε και από ένα διαμέρισμα. Και τώρα κουνάει το δάχτυλο ότι αν δουλέψουμε κι εμείς 30 χρόνια σε τομέα υψηλής εξειδίκευσης θα μπορέσουμε να μπροκομπψουμε.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
nowhere

Awesomatic έγραψε: 07 Φεβ 2020, 11:56 Να το προσέξεις αυτό, είναι τα αρχικά στάδια του boomerισμου. Στο επόμενο στάδιο αρχίζουν τα "εμείς στα χρόνια μου περπατούσαμε σαράντα χιλιόμετρα μέσα στα χιόνια για να πάμε στο σχολείο"
ναι οκ,πες μου που είμαι λάθος όμως
nowhere

Dwarven Blacksmith έγραψε: 07 Φεβ 2020, 11:58 Ναι, η γενιά που με 2-3 χρόνια δουλειάς με μηδενική εξειδίκευση έπαιρνε και από ένα διαμέρισμα. Και τώρα κουνάει το δάχτυλο ότι αν δουλέψουμε κι εμείς 30 χρόνια σε τομέα υψηλής εξειδίκευσης θα μπορέσουμε να μπροκομπψουμε.
μπρογκόμπψαν άλλοι σε χειρότερες συνθήκες,εσύ αν θες κληρονόμησε την κλάψα σου στις επόμενες 10 γενιές
Άβαταρ μέλους
aljawn

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 07 Φεβ 2020, 11:53 σωστά
αλλά αυτοί είναι παράγοντες που δημιουργούν πλασματικές τιμές και μόλις υποχωρήσουν τα ακίνητα πάλι θα πέσουν στην πραγματική αγοραστική τους αξία
δεν γίνεται να θες να αγοράσεις ένα ακίνητο και να το πληρώνεις 3 φορές πάνω επειδή airbnb, πρόσφυγες και μκο αφού, ήμαρτον σε αυτή τη κωλοχώρα
Υγιής επιχειρηματικότητα τύπε μου. Να δεις που κάποιος πολύ σύντομα θα αναφερθεί στις μλκ τιμές για να μας πει ότι πήρε μπροστά η οικονομία.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”