"Μη νομίσητε ότι ήλθον βαλείν μάχαιραν, ήλθον γαρ διχάσαι άνθρωπον κατά του πατρός αυτού και θυγατέρα κατά της μητρός αυτής και νύμφην κατά της πεθεράς αυτής· και εχθροί του ανθρώπου οι οικιακοί αυτού"Golden Age έγραψε: 04 Φεβ 2020, 18:48Κομμουνισμός σημαίνει κατ' αρχήν βία. Πως μπορεί να συγκριθεί με το Χριστιανισμό; Κι έπειτα ο αθεϊσμός είναι στοιχείο του κομμουνισμού (τουλάχιστον απο τη βιμηχανική εποχή και μετά).Null έγραψε: 04 Φεβ 2020, 18:43 Ο χριστιανισμός είναι μεταφυσικός κομμουνισμός. Δεν είναι δυνατόν να είναι εθνικοσοσιαλιστής και ταυτόχρονα
χριστιανός, ούτε καν εθνικιστής, πόσω μάλλον Έλληνας εθνικιστής. Εκτός αν μιλάμε για "χριστιανό" τύπου Κώστα
Πλεύρη που πετάει έξω ολόκληρη την Παλαιά Διαθήκη, κόβει λίγο από εδώ, λίγο από εκεί, αλλά τότε πάλι δεν μιλάμε
για ορθόδοξη χριστιανοσύνη αλλά για κάποιου είδους αίρεση.
Τύφλα να έχει ο Charles Manson. Μα για αυτό αναφέρθηκα στον χριστιανισμό ως μεταφυσικό κομμουνισμό, δεν ισχυρίστηκα ότι πιστεύουν σε κάποιο σωτηριολογικό θρησκευτικό σύστημα, άθεοι υλιστές δηλώνουν οι άνθρωποι.
Δεν είναι τέχνασμα. Είναι ειλικρινής συμπάθεια. Γουστάρουν τις διδαχές και τα κηρύγματα του Τζίσους, τονGolden Age έγραψε: 04 Φεβ 2020, 18:48 Η όλη ιστορία "παρομοιώσεως" κομμουνισμού - Χριστιανισμού, δεν ήταν παρά ένα κομμουνστικό προπαγανδιστικό τέχνασμα.
Έπειτα ο Χριστιανισμός δεν ζητά επιβολή κάποιου συστήματος οικονομικής ισότητας. Αντιθέτως, επιδοκιμάζει τη φιλανθρωπία.
παραδέχονται σαν ιστορική προσωπικότητα. Αρκετοί μάλιστα ξεκινάνε την πορεία τους οργανικά από τον χριστιανισμό στον
κομμουνισμό μέσα από το σπίτι τους, δες περίπτωση 17 νοέμβρη. Νομίζω το έχω γράψει και άλλου, αν διαβάσεις σε κάποιον τις
απόψεις των αναρχικών και sjw το φορουμ, και μετά του πεις ότι όλα αυτά τα γράφουν παπαδοπαίδια που δεν χάνουν κυριακάτικη
λειτουργια, δεν υπαρχει περίπτωση να μην σε πιστεψει. Προσωπικά ξέρω αγιογράφο, ο οποίος κατέβαινε με ανταρσυα, περιφεριακός
σύμβουλος ή κάτι παρόμοιο. Πέρυσι στο γραφείο είχαμε μια θείτσα, μας τα είχε κάνει τσουρέκια με τους χριστούς και τις παναγίες, μέχρι
και εικονίσματα είχε στολίσει, σε κάποια φάση συζητούσαμε για πολιτικά, "α, εγώ ψηφίζω ανταρσυα, είναι καλά παιδιά, και μπορουν να
τους δωσουν ένα μάθημα". Τι λέμε τώρα, κοροϊδευόμαστε; Ασφαλώς και ο χριστιανισμός έχει άμεση σχέση με τον κομμουνισμό.