Naida για τελευταία φορά. Είναι ανόητο να προσπαθείς να πείσεις τον οποιονδήποτε ότι θα ήταν πιο ευτυχισμένος αν από εκεί που ζούσε με Α τώρα θα ζει με Α/100.Naida έγραψε: 06 Φεβ 2020, 13:421. Μμμμ αυτό δεν το ξέρω, τι θα σου άρεσε. Ενδεχομένως και τίποτα και να έκλαιγε όλη μέρα. Τι να σου πω. Αυτά διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο.Otto Weininger έγραψε: 06 Φεβ 2020, 13:38Naida έγραψε: 06 Φεβ 2020, 12:47
Ναι αυτό λέω. Μπορεί να ανακαλύψεις αλλά πραγματα στη ζωή, στον εαυτό σου που να σ' αρέσουν.
Αν πχ κάποια στιγμή στη ζωή σου για κάποιο λόγο βρεθείς με πολύ λιγότερα χρήματα και ανέσεις, θα είσαι δυστυχισμένος;
1. Τι θα ανακαλύψω δηλαδή;
2. Όχι δεν θα ήμουν δυστυχισμένος. Αλλά δεν θα είχα και ψευδαισθήσεις ποιότητας.
2. Ε μα άμα θεωρούσες ότι δεν έχεις ποιότητα στη ζωή σου δεν θα ήσουν δυστυχισμένος;
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
«Είσαι 40 και μένεις ακόμα με τους γονείς σου!;»
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
- Otto Weininger
Re: «Είσαι 40 και μένεις ακόμα με τους γονείς σου!;»
Let them make the first mistake. We make the last move.
Δεν είναι μόνο τα τετραγωνικά και οι κανονισμοί αλλά και η κοινή λογική. Δε γίνεται να δείχνεις απόσταση τοίχων 90 πόντους πχ. Να μη μπορεί ο άλλος να ανοίξει τα χέρια του.Μηχανικός έγραψε: 06 Φεβ 2020, 13:34Το έχω ξαναγράψει, παλιότερα δεν υπήρχαν όρια πόσο μικρό μπορείς να φτιάξεις ένα διαμέρισμα, αλλά με τον νέο οικοδομικό κανονισμό του 2013, δεν επιτρέπεται να κατασκευαστεί κατοικία μικρότερη από 25 τετραγωνικά μέτρα.Namrail έγραψε: 06 Φεβ 2020, 13:30 Φαντάζομαι ότι οι μηχανικοί που το σχεδίασαν αυτό θα είχαν βάλει σε όλες τις παραμέτρους (απόσταση τοιχίων, ανοίγματα κλπ) τα ελάχιστα δυνατά όρια.
Από το 2013 οι κατοικίες πρέπει να έχουν εσωτερικό καθαρό ύψος πάνω από 2,65 μέτρα, πριν ήταν 2,40.Namrail έγραψε: 06 Φεβ 2020, 13:49Δεν είναι μόνο τα τετραγωνικά και οι κανονισμοί αλλά και η κοινή λογική. Δε γίνεται να δείχνεις απόσταση τοίχων 90 πόντους πχ. Να μη μπορεί ο άλλος να ανοίξει τα χέρια του.Μηχανικός έγραψε: 06 Φεβ 2020, 13:34Το έχω ξαναγράψει, παλιότερα δεν υπήρχαν όρια πόσο μικρό μπορείς να φτιάξεις ένα διαμέρισμα, αλλά με τον νέο οικοδομικό κανονισμό του 2013, δεν επιτρέπεται να κατασκευαστεί κατοικία μικρότερη από 25 τετραγωνικά μέτρα.Namrail έγραψε: 06 Φεβ 2020, 13:30 Φαντάζομαι ότι οι μηχανικοί που το σχεδίασαν αυτό θα είχαν βάλει σε όλες τις παραμέτρους (απόσταση τοιχίων, ανοίγματα κλπ) τα ελάχιστα δυνατά όρια.
Οι βοηθητικοί χώροι, όπως λουτρά και διάδρομοι, μπορεί να έχουν ύψος 2,20 μέτρα.
Δηλαδή έχεις ένα αυτοκίνητο ξέρω γω Audi από τ' ακριβά. Και από αυτό για τον Χ, ψ λόγο πας στο Hyundai. Θα δυστυχήσεις; δεν θα έχεις ποιότητα στη ζωή σου; τι;Otto Weininger έγραψε: 06 Φεβ 2020, 13:45Naida για τελευταία φορά. Είναι ανόητο να προσπαθείς να πείσεις τον οποιονδήποτε ότι θα ήταν πιο ευτυχισμένος αν από εκεί που ζούσε με Α τώρα θα ζει με Α/100.Naida έγραψε: 06 Φεβ 2020, 13:421. Μμμμ αυτό δεν το ξέρω, τι θα σου άρεσε. Ενδεχομένως και τίποτα και να έκλαιγε όλη μέρα. Τι να σου πω. Αυτά διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο.Otto Weininger έγραψε: 06 Φεβ 2020, 13:38
1. Τι θα ανακαλύψω δηλαδή;
2. Όχι δεν θα ήμουν δυστυχισμένος. Αλλά δεν θα είχα και ψευδαισθήσεις ποιότητας.
2. Ε μα άμα θεωρούσες ότι δεν έχεις ποιότητα στη ζωή σου δεν θα ήσουν δυστυχισμένος;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Ρε τον ξέρω τον κανονισμό. Μιλάμε για το σπίτι στην Ιαπωνία, το έχεις καταλάβει;Μηχανικός έγραψε: 06 Φεβ 2020, 13:53Από το 2013 οι κατοικίες πρέπει να έχουν εσωτερικό καθαρό ύψος πάνω από 2,65 μέτρα, πριν ήταν 2,40.Namrail έγραψε: 06 Φεβ 2020, 13:49Δεν είναι μόνο τα τετραγωνικά και οι κανονισμοί αλλά και η κοινή λογική. Δε γίνεται να δείχνεις απόσταση τοίχων 90 πόντους πχ. Να μη μπορεί ο άλλος να ανοίξει τα χέρια του.Μηχανικός έγραψε: 06 Φεβ 2020, 13:34
Το έχω ξαναγράψει, παλιότερα δεν υπήρχαν όρια πόσο μικρό μπορείς να φτιάξεις ένα διαμέρισμα, αλλά με τον νέο οικοδομικό κανονισμό του 2013, δεν επιτρέπεται να κατασκευαστεί κατοικία μικρότερη από 25 τετραγωνικά μέτρα.
Οι βοηθητικοί χώροι, όπως λουτρά και διάδρομοι, μπορεί να έχουν ύψος 2,20 μέτρα.
Ναι βρε, λέω ότι στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται να φτιάξεις τέτοια σπίτια.Namrail έγραψε: 06 Φεβ 2020, 13:54 Ρε τον ξέρω τον κανονισμό. Μιλάμε για το σπίτι στην Ιαπωνία, το έχεις καταλάβει;
-
Ορέστης 35
Ποιος Διομηδης; Διογενης εγραψα.ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 06 Φεβ 2020, 13:08Τι φρονούσε ο Διομήδης, Ορέστη; (ή μπας και λες τον Διογένη;)Ορέστης 35 έγραψε: 06 Φεβ 2020, 12:58
Εγω προσπαθω να ζησω συμφωνα με τις επιταγες του Επικουρου και του Διομηδη.
Πιστευω οτι η μεγαλυτερη ευτυχια ειναι να ζεις κοντα σε πολλες ομορφες και νεες γυναικες.
Ο μαγκας ελεγε να ζουμε σαν τους σκυλους. Ο Επικουρος ελεγε οτι πλουσιος δεν ειναι αυτος που εχει πολλα λεφτα, αλλα εκεινος που εχει λιγες αναγκες.
- Otto Weininger
Δεν θα δυστηχησω, μπορεί να μην με επηρεάσει καν.Naida έγραψε: 06 Φεβ 2020, 13:53Δηλαδή έχεις ένα αυτοκίνητο ξέρω γω Audi από τ' ακριβά. Και από αυτό για τον Χ, ψ λόγο πας στο Hyundai. Θα δυστυχήσεις; δεν θα έχεις ποιότητα στη ζωή σου; τι;Otto Weininger έγραψε: 06 Φεβ 2020, 13:45Naida για τελευταία φορά. Είναι ανόητο να προσπαθείς να πείσεις τον οποιονδήποτε ότι θα ήταν πιο ευτυχισμένος αν από εκεί που ζούσε με Α τώρα θα ζει με Α/100.Naida έγραψε: 06 Φεβ 2020, 13:42
1. Μμμμ αυτό δεν το ξέρω, τι θα σου άρεσε. Ενδεχομένως και τίποτα και να έκλαιγε όλη μέρα. Τι να σου πω. Αυτά διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Αλλά σίγουρα δεν θα με κάνει πιο ευτυχισμένο.
Αυτό είναι που αδυνατείς να καταλάβεις. Κανένα πισωγύρισμα δεν σε κάνει πιο ευτυχισμένο, πόσο μάλλον να λες σε κάποιον ζήσε με πολύ λιγότερα και ίσως είσαι πιο χαρούμενος.
Αυτά είναι μαλακιες. Που πρώτα κάποιος πείθει τον εαυτό του για τον Α ή Β λόγο και μετά προσπαθει να πείσει και άλλους.
- Dwarven Blacksmith
Υπάρχουν έρευνες γι αυτά τα πράγματα.
Γενικά όσο αυξάνεται το εισόδημα αυξάνεται και η ευτυχία, όμως η σχέση δεν είναι γραμμική.
Ας πούμε όταν πληρώνεις λογαριασμούς στην ώρα τους χωρίς άγχος πιάνεις ένα 7/10. Όταν μπορείς να κάνεις αχρείαστες αγορές, ταξίδια κλπ πιάνεις ένα 8/10. Αν μπορείς να δουλέψει σε τομέα που νιώθεις ότι προσφέρεις ή κάνεις εθελοντισμό, πιάνεις ένα 9/10.
Μετά ανεβαίνει πολύ αργά και το 10/10 δεν θα το πιάσεις ποτέ. Θα πληρώνεις 10 φορές παραπάνω για μια αύξηση στην ευτυχία 5%.
Αν όμως έχεις κάτι και το χάσεις ναι θα γίνεις πιο δυστυχισμένος και μάλιστα πολύ πιο έντονα απ ότι ανέβηκες γιατί το μυαλο σου το εκλαμβάνει σαν αποτυχία. Γι αυτό πλούσιοι πηδανε από τα παράθυρα αν ξεπεσουν.
Γενικά όσο αυξάνεται το εισόδημα αυξάνεται και η ευτυχία, όμως η σχέση δεν είναι γραμμική.
Ας πούμε όταν πληρώνεις λογαριασμούς στην ώρα τους χωρίς άγχος πιάνεις ένα 7/10. Όταν μπορείς να κάνεις αχρείαστες αγορές, ταξίδια κλπ πιάνεις ένα 8/10. Αν μπορείς να δουλέψει σε τομέα που νιώθεις ότι προσφέρεις ή κάνεις εθελοντισμό, πιάνεις ένα 9/10.
Μετά ανεβαίνει πολύ αργά και το 10/10 δεν θα το πιάσεις ποτέ. Θα πληρώνεις 10 φορές παραπάνω για μια αύξηση στην ευτυχία 5%.
Αν όμως έχεις κάτι και το χάσεις ναι θα γίνεις πιο δυστυχισμένος και μάλιστα πολύ πιο έντονα απ ότι ανέβηκες γιατί το μυαλο σου το εκλαμβάνει σαν αποτυχία. Γι αυτό πλούσιοι πηδανε από τα παράθυρα αν ξεπεσουν.
-
Ορέστης 35
Σωστο. Ακομα ενας λογος να μην κανεις ακριβη ζωη. Δε θα μπορεις να προσαρμοστεις στα λιγοτερα. Ανθρωποι με περιουσιες αυτοκτονησαν οταν εγινε η κριση. Εμεις που ζουσαμε σχεδον ξυπολητοι δεν την καταλαβαμε.Otto Weininger έγραψε: 06 Φεβ 2020, 14:04Δεν θα δυστηχησω, μπορεί να μην με επηρεάσει καν.Naida έγραψε: 06 Φεβ 2020, 13:53Δηλαδή έχεις ένα αυτοκίνητο ξέρω γω Audi από τ' ακριβά. Και από αυτό για τον Χ, ψ λόγο πας στο Hyundai. Θα δυστυχήσεις; δεν θα έχεις ποιότητα στη ζωή σου; τι;Otto Weininger έγραψε: 06 Φεβ 2020, 13:45
Naida για τελευταία φορά. Είναι ανόητο να προσπαθείς να πείσεις τον οποιονδήποτε ότι θα ήταν πιο ευτυχισμένος αν από εκεί που ζούσε με Α τώρα θα ζει με Α/100.
Αυτό είναι που αδυνατείς να καταλάβεις. Κανένα πισωγύρισμα δεν σε κάνει πιο ευτυχισμένο, πόσο μάλλον να λες σε κάποιον ζήσε με πολύ λιγότερα και ίσως είσαι πιο χαρούμενος.
Αυτά είναι μαλακιες. Που πρώτα κάποιος πείθει τον εαυτό του για τον Α ή Β λόγο και μετά προσπαθει να πείσει και άλλους.
Μα μπορείς να είσαι πιο ευτυχισμένος όταν απαλλάξεις τον εαυτό σου από το άγχος του όλο και παραπάνω και όλο περισσότερα κτλ και να ξεγελάς τον εαυτό σου ότι αυτό είναι ζωή. Που η ποιότητα της καθορίζεται από το τι γράφει ο τραπεζικός λογαριασμός σου. Αυτό είναι φτώχεια και μιζέρια.Otto Weininger έγραψε: 06 Φεβ 2020, 14:04Δεν θα δυστηχησω, μπορεί να μην με επηρεάσει καν.Naida έγραψε: 06 Φεβ 2020, 13:53Δηλαδή έχεις ένα αυτοκίνητο ξέρω γω Audi από τ' ακριβά. Και από αυτό για τον Χ, ψ λόγο πας στο Hyundai. Θα δυστυχήσεις; δεν θα έχεις ποιότητα στη ζωή σου; τι;Otto Weininger έγραψε: 06 Φεβ 2020, 13:45
Naida για τελευταία φορά. Είναι ανόητο να προσπαθείς να πείσεις τον οποιονδήποτε ότι θα ήταν πιο ευτυχισμένος αν από εκεί που ζούσε με Α τώρα θα ζει με Α/100.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
- Otto Weininger
Πρώτον είσαι συνειδητοποιημένος. Φτάνεις στο επίπεδο που να ικανοποιείς πραγματικά τις επιθυμίες σου, οχι να δημιουργείς συνέχεια καινούργιες. Αλλά αυτό χρειάζεται να έχεις παραστάσεις για να κατασταλάξεις και να δεις τα όρια.Naida έγραψε: 06 Φεβ 2020, 14:10Μα μπορείς να είσαι πιο ευτυχισμένος όταν απαλλάξεις τον εαυτό σου από το άγχος του όλο και παραπάνω και όλο περισσότερα κτλ και να ξεγελάς τον εαυτό σου ότι αυτό είναι ζωή. Που η ποιότητα της καθορίζεται από το τι γράφει ο τραπεζικός λογαριασμός σου. Αυτό είναι φτώχεια και μιζέρια.Otto Weininger έγραψε: 06 Φεβ 2020, 14:04Δεν θα δυστηχησω, μπορεί να μην με επηρεάσει καν.Naida έγραψε: 06 Φεβ 2020, 13:53
Δηλαδή έχεις ένα αυτοκίνητο ξέρω γω Audi από τ' ακριβά. Και από αυτό για τον Χ, ψ λόγο πας στο Hyundai. Θα δυστυχήσεις; δεν θα έχεις ποιότητα στη ζωή σου; τι;
Δεύτερον, για ποια φτώχεια και μιζέρια μιλάς;
Ένας άνθρωπος με 0 τραπεζικό λογαριασμό είναι πιο χαρούμενος από ότι να έγραφε ο λογαριασμός του 10.000 ή 100.000 ή 1.000.000 ;
Σοβαρά τώρα;
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συζητάτε ακόμα. Αυτό που γράφεις παραπάνω είναι σύμφωνα με τον οτο το.μενταλιτι της αποτυχίας.Naida έγραψε: 06 Φεβ 2020, 14:10Μα μπορείς να είσαι πιο ευτυχισμένος όταν απαλλάξεις τον εαυτό σου από το άγχος του όλο και παραπάνω και όλο περισσότερα κτλ και να ξεγελάς τον εαυτό σου ότι αυτό είναι ζωή.Otto Weininger έγραψε: 06 Φεβ 2020, 14:04Δεν θα δυστηχησω, μπορεί να μην με επηρεάσει καν.Naida έγραψε: 06 Φεβ 2020, 13:53
Δηλαδή έχεις ένα αυτοκίνητο ξέρω γω Audi από τ' ακριβά. Και από αυτό για τον Χ, ψ λόγο πας στο Hyundai. Θα δυστυχήσεις; δεν θα έχεις ποιότητα στη ζωή σου; τι;
Είναι προφανές ότι διαφωνείτε και δεν πρόκειται να βγάλετε άκρη.
-
Ορέστης 35
Εγω ξερω οτι υπαρχουν πλουσιοι που πληρωνουν βιζιτες για να τους κανουν συντροφια και παμφτωχοι που περιστοιχιζονται απο ουρι του παραδεισου.
Όσο συνειδητοποιημενος είσαι με τα πολλά άλλο τόσο μπορείς να είσαι με τα λίγα. Η ευτυχία εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και εγώ προσωπικά ο πρώτος και κυριότερος είναι η υγεία. Οπότε δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να σου απαντήσω.Otto Weininger έγραψε: 06 Φεβ 2020, 14:14Πρώτον είσαι συνειδητοποιημένος. Φτάνεις στο επίπεδο που να ικανοποιείς πραγματικά τις επιθυμίες σου, οχι να δημιουργείς συνέχεια καινούργιες. Αλλά αυτό χρειάζεται να έχεις παραστάσεις για να κατασταλάξεις και να δεις τα όρια.Naida έγραψε: 06 Φεβ 2020, 14:10Μα μπορείς να είσαι πιο ευτυχισμένος όταν απαλλάξεις τον εαυτό σου από το άγχος του όλο και παραπάνω και όλο περισσότερα κτλ και να ξεγελάς τον εαυτό σου ότι αυτό είναι ζωή. Που η ποιότητα της καθορίζεται από το τι γράφει ο τραπεζικός λογαριασμός σου. Αυτό είναι φτώχεια και μιζέρια.Otto Weininger έγραψε: 06 Φεβ 2020, 14:04
Δεν θα δυστηχησω, μπορεί να μην με επηρεάσει καν.
Δεύτερον, για ποια φτώχεια και μιζέρια μιλάς;
Ένας άνθρωπος με 0 τραπεζικό λογαριασμό είναι πιο χαρούμενος από ότι να έγραφε ο λογαριασμός του 10.000 ή 100.000 ή 1.000.000 ;
Σοβαρά τώρα;
Επίσης μη μου βάζεις το 0e σαν δεδομένο απέναντι στο 100000 γιατί δεν μίλησα ποτέ για την απόλυτη φτώχεια να μην μπορείς να έχεις τα φάρμακα σου ξέρω γω. Μίλησα για το να μην εχεις την δυνατότητα για ανεσεις όπως 5στερα κτλ. όχι για θέματα επιβίωσης.
Τεσπα δεν έχει νόημα να προσπαθώ να σου εξηγήσω πράγματα που δεν μπορείς να νιώσεις.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 31 Απαντήσεις
- 974 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από EKPLIKTIKOS
-