!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Σκάει η φούσκα του airbnb

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

Re: Σκάει η φούσκα του airbnb

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Philip Mortimer »

Naida έγραψε: 06 Φεβ 2020, 12:42
Philip Mortimer έγραψε: 06 Φεβ 2020, 12:36
Naida έγραψε: 06 Φεβ 2020, 11:43 Αντε να δούμε πότε θα τους στριμωξουν άγρια φορολογικά να μην τους συμφέρει.
Μια ζωή να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα. Καλα μόνο έτσι μπορείτε να ικανοποιηθείτε εσείς;

Να κάνετε τίποτα από μόνοι σας δεν μπορείτε;
Εσείς θέλετε να ψοφήσουν όλοι οι χαμηλομισθοί, συνταξιούχοι, φοιτητές που πρέπει να ενοικιάσουν κτλ;
Ας πάνε να μείνουν σε μέρη που δεν υπάρχει airbnb. Δε φταίει κανείς που οι ενοικιαστές είχαν συνηθίσει στκν τζάμπα και εκμεταλλεύονταν παράλληλα και την κρατική κλοπή που μας έγινε μέσω του ΕΝΦΙΑ...
Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες τα ακίνητα είναι ακριβά οπως και τα ενοίκια τους.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

zteo έγραψε: 06 Φεβ 2020, 12:49 Υποκριτή Ερμή όταν η ανεργία και η υποαπασχόληση καλπάζει την κάνεις τουμπεκί και τώρα μιλάς ενάντια σε ανθρώπους που πήραν μια οικονομική ανάσα από το Airbnb.
Περιμένω να ακούσω ποια δικαιώματα δεν έχεις τα οποία έχει ένας ξενοδόχος.

με τη λογική σου και αυτός που φοροδιαφεύγει θα έπρεπε να μπαίνει στην απυρόβλητο αν το ρίχνει στην οικονομική ανάσα.

Είπαμε νομιμότητα μέχρι τέλους, σε όλα.
Θέλεις να έχεις οικονομική δραστηριότητα; Θα το δηλώσεις.

α και για να μη το ξεχάσω, ΕΝΦΙΑ μέχρι να βγάλει ο ήλιος κέρατα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ερμής την 06 Φεβ 2020, 12:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
alekhine
Phorum.gr user: alekhine

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alekhine »

zteo έγραψε: 06 Φεβ 2020, 12:49 Υποκριτή Ερμή όταν η ανεργία και η υποαπασχόληση καλπάζει την κάνεις τουμπεκί και τώρα μιλάς ενάντια σε ανθρώπους που πήραν μια οικονομική ανάσα από το Airbnb.
απο περιεργεια τι εφορια (ποσοστο) εδωσες για το airbrb?
πατησιωτης έγραψε: 10 Μαρ 2021, 20:59 Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.
zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo »

Ερμής έγραψε: 06 Φεβ 2020, 12:49
zteo έγραψε: 06 Φεβ 2020, 12:45
Εάν θέλετε να ισχύουν οι ίδιες υποχρεώσεις με τους ξενοδόχους τότε θέλω και τα ίδια δικαιώματα με αυτούς.
ποια είναι αυτά τα δικαιώματα που δεν έχεις και θέλεις;
Εγω είμαι υπέρ στο να τα έχεις, αν έχεις και τις αντίστοιχες υποχρεώσεις.
1.Φορολογικη ασυλία σαν νέος επιχειρηματίας
2.Κρατικες επιδοτήσεις με βάση τον αναπτυξιακό νόμο.
3.Προσβαση σε χαμηλοτοκα δάνεια με ευνοϊκούς όρους.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Άβαταρ μέλους
aljawn
Phorum.gr user: aljawn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aljawn »

Ερμής έγραψε: 06 Φεβ 2020, 12:41
alekhine έγραψε: 06 Φεβ 2020, 12:37
Ερμής έγραψε: 06 Φεβ 2020, 12:33
Ta mikel τουλάχιστον αυτά που βλέπω (Π.Φάληρο, Κηφισια) είναι πολύ πεσμένα, και κάποια στιγμές βαράνε μύγες, ο Βενέτης όμως πάει πολύ καλά ακόμη.
Ίσως τα μικελ που είναι σε φοιτητοπεριοχές να πηγαίνουν καλύτερα, δε ξέρω.
οταν ειχαν πρωτοανοιξει τα μικελ στην αθηνα οι ουρες φτανανε εξω απο τα μαγαζια

απο οτι ακουστηκε αλλαξαν προμηθευτη στο καφε που σερβιραν και απο τοτε πανε κατα διαολου

μαλιστα τον πρωτο καιρο ειχε ακουστει οτι για να παρεις μαγαζι franchise ο αερας ειχε φτασει εξαψηφιο και καποιοι που τα σκασανε ακομα τα κλαινε
Γνωστός γνωστού μπετόβλακας, στα κάπιταλς έβαλε παπουδες και πατεράδες να βγάλουν απο τα σεντούκια 250Κ για να ανοίξει μικελ. Και το άνοιξε καπου στα ανατολικά. Και κλαίει γοερά πια.
Αυτά ή που τα ανοίγεις στις αρχές (πάει καλά, κονομάς, δε πάει καλά, χάνεις σχετικά λίγα), ή που δε τα ανοίγεις καθόλου. Εκτός και θες να ξεπλύνεις.
Μα τα Μίκελ και τα Βενέτης ως μητρικές πάνε καλά, τα φραντσάιζ είναι που κλαίνε πάντα.

Και πίστεψε με, έχω φίλο που άνοιξε το 2012 (βάλαμε ρεφενέ διάφοροι για να μαζέψει την συμμετοχή του μαζί με άλλους τρεις) και τώρα είναι στα δικαστήρια με την εταιρία. Κέντρο Αθήνας μάλιστα, σε μεγάλο πέρασμα, στον χρόνο ο Βενέτης του έβαλε άλλα δυο μαγαζιά στα 500 μέτρα (το ένα μάλιστα είναι ούτε 200 μέτρα μακριά). Το συγκεκριμένο μαγαζί βέβαια δεν έπιασε μπρέικ ίβεν ποτέ (πόσο μάλλον με τις τιμές που σου πουλάει τα προϊόντα ο Βενέτης), και τους υποχρέωσε να του το πουλήσουν πίσω μπιρ παρά.

Την συγκεκριμένη θέση την έχει πουλήσει άλλες 2 φορές μέχρι τώρα σε χαχόλους.
My Life had stood, a Loaded Gun
zteo

alekhine έγραψε: 06 Φεβ 2020, 12:53
15% επί του συνολικού ποσου(δηλαδή τα έσοδα μου +προμήθεια της Airbnb) και τον ΕΝΦΙΑ για τα δύο διαμερίσματα που νοικιάζω.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

zteo έγραψε: 06 Φεβ 2020, 12:53
zteo έγραψε: 06 Φεβ 2020, 12:45
Εάν θέλετε να ισχύουν οι ίδιες υποχρεώσεις με τους ξενοδόχους τότε θέλω και τα ίδια δικαιώματα με αυτούς.
Ποιος σε εμποδίζει να κάνεις έναρξη εταιρείας στον αντίστοιχο ΚΑΔ και να απολαμβάνεις και εσύ αυτά τα προνόμια;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ »

Philip Mortimer έγραψε: 06 Φεβ 2020, 12:51

Μια ζωή να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα. Καλα μόνο έτσι μπορείτε να ικανοποιηθείτε εσείς;

Εσείς θέλετε να ψοφήσουν όλοι οι χαμηλομισθοί, συνταξιούχοι, φοιτητές που πρέπει να ενοικιάσουν κτλ;
Ας πάνε να μείνουν σε μέρη που δεν υπάρχει airbnb. Δε φταίει κανείς που οι ενοικιαστές είχαν συνηθίσει στκν τζάμπα και εκμεταλλεύονταν παράλληλα και την κρατική κλοπή που μας έγινε μέσω του ΕΝΦΙΑ...
Έχεις δίκιο, φίλε μου.

Η πλέμπα τέτοια είναι, τέτοια της αξίζουν.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Άβαταρ μέλους
alekhine
Phorum.gr user: alekhine

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alekhine »

zteo έγραψε: 06 Φεβ 2020, 12:56
alekhine έγραψε: 06 Φεβ 2020, 12:53
15% επί του συνολικού ποσου(δηλαδή τα έσοδα μου +προμήθεια της Airbnb) και τον ΕΝΦΙΑ για τα δύο διαμερίσματα που νοικιάζω.
μαλιστα
αρα θα θεωρουσες πιο δικαιο σαν "νεος επιχειρηματιας" να μην δωσεις μια γιατι πηρες "επιχειρηματικο ρισκο" κανοντας το διαμερισμα (που πιθανως καθοταν) airbrb? :smt017
πατησιωτης έγραψε: 10 Μαρ 2021, 20:59 Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.
Άβαταρ μέλους
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ »

Μη λες ο,τι θελεις. Οι τιμες των ακινητων καθοριζονται απο τους μισθους της καθε πολης/ χωρας. Δε μπορεις να ζητας 1000 ευρω νοικι για 30μετρα αν ο μεσος μισθος ειναι 500 ευρω. Ωραιες οι αρπαχτες δε λεω αλλα μη τρελλαθουμε κιολας.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ την 06 Φεβ 2020, 13:01, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ »

aljawn έγραψε: 06 Φεβ 2020, 12:54
Ερμής έγραψε: 06 Φεβ 2020, 12:41
alekhine έγραψε: 06 Φεβ 2020, 12:37

οταν ειχαν πρωτοανοιξει τα μικελ στην αθηνα οι ουρες φτανανε εξω απο τα μαγαζια

απο οτι ακουστηκε αλλαξαν προμηθευτη στο καφε που σερβιραν και απο τοτε πανε κατα διαολου

μαλιστα τον πρωτο καιρο ειχε ακουστει οτι για να παρεις μαγαζι franchise ο αερας ειχε φτασει εξαψηφιο και καποιοι που τα σκασανε ακομα τα κλαινε
Γνωστός γνωστού μπετόβλακας, στα κάπιταλς έβαλε παπουδες και πατεράδες να βγάλουν απο τα σεντούκια 250Κ για να ανοίξει μικελ. Και το άνοιξε καπου στα ανατολικά. Και κλαίει γοερά πια.
Αυτά ή που τα ανοίγεις στις αρχές (πάει καλά, κονομάς, δε πάει καλά, χάνεις σχετικά λίγα), ή που δε τα ανοίγεις καθόλου. Εκτός και θες να ξεπλύνεις.
Μα τα Μίκελ και τα Βενέτης ως μητρικές πάνε καλά, τα φραντσάιζ είναι που κλαίνε πάντα.

Και πίστεψε με, έχω φίλο που άνοιξε το 2012 (βάλαμε ρεφενέ διάφοροι για να μαζέψει την συμμετοχή του μαζί με άλλους τρεις) και τώρα είναι στα δικαστήρια με την εταιρία. Κέντρο Αθήνας μάλιστα, σε μεγάλο πέρασμα, στον χρόνο ο Βενέτης του έβαλε άλλα δυο μαγαζιά στα 500 μέτρα (το ένα μάλιστα είναι ούτε 200 μέτρα μακριά). Το συγκεκριμένο μαγαζί βέβαια δεν έπιασε μπρέικ ίβεν ποτέ (πόσο μάλλον με τις τιμές που σου πουλάει τα προϊόντα ο Βενέτης), και τους υποχρέωσε να του το πουλήσουν πίσω μπιρ παρά.

Την συγκεκριμένη θέση την έχει πουλήσει άλλες 2 φορές μέχρι τώρα σε χαχόλους.
'
Νομίζω ότι αυτό που κάνουν τέτοιες εταιρείες είναι να κρατάνε τα καλά μαγαζιά για τον εαυτό τους και τα "κακά" να τα ξεφορτώνονται σε κάτι απίστευτες τιμές και δικαιώματα, με σκοπό μέσα σε δυο τρία χρόνια ο μαγαζάτορας να αναγκαστεί ή να το αφήσει ή να τους το πουλήσει μπιρ παρά.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Αφού δεν θέλετε μια νορμαλ κατάσταση και κοιτατε να βγάλετε τα άντερα σας, για αυτό πρέπει να σας πηδηξει λιγάκι το κράτος φορολογικά και νομοθεσιακά για να ξεμαθετε εσείς από το τζάμπα και το άρπα κόλλα. Που θα μας πεις ότι είμαστε τζάμπα οι ενοικιαστές.
Κι αν δεν κάνει κάτι το κράτος, θα κάνουν άλλοι να απαξιωθουν τόσο πολύ οι περιοχές που ούτε να τα φτύσει ο τουριστ :102:
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

hellegennes έγραψε: 06 Φεβ 2020, 12:29 Εμένα αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι που άλλες χώρες δεν έχουν μπλοκάρει μαζικά με νομοθεσία τέτοιες κινήσεις. Για την Ελλάδα το καταλαβαίνω, τα ζώα μου αργά. Αλλά οι άλλοι γιατί έχουν κάνει τόσα χρόνια να αντιδράσουν;
.
Μπορεί να είχαν προβλήματα με τη νομοθεσία. Είναι μαλλον δυσκολο νομικά να επιβληθει ενα αυστηρο πλαίσιο που ταυτόχρονα προστατεύει τα θεμελιώδη δικαιώματα της ιδιοκτησίας και της διάθεσής της.

Στην Ελλαδα, οι περιπτώσεις που κερδήθηκαν ειχαν κάποια λογικά επιχειρήματα, για παράδειγμα οι λοιποι ενοικοι ανεφεραν ζητηματα φθορας στους κοινόχρηστους χώρους. Δηλαδή εγώ νοικιαζω Airbnb κ πληρώνω το μερίδιό μου στα κοινόχρηστα, αλλα στην πραξη δημιουργώ μεγαλύτερες φθορές στην κλειδαριά, το ασανσέρ, βρωμιά στους κοινόχρηστους χώρους κτλ. Ουσιαστικά όμως πολλα απο αυτα τα ζητήματα μπορούν να προκύψουν και σε μη βραχυχρόνια μίσθωση, πχ νοικιαζεις σε φοιτητη ρεμπεσκε που καλει ολο το σχήμα εαακ της σχολης του καθε μερα για συνέλευση κ παρτι στο σπιτι, φιλοξενεί παντα κοσμο ξεπλενηδες τώρα που εκλεισαν οι καταλήψεις κ σκανε πολη για δρώμενα κτλ.

Αρα χρειάζεται μια ειδικη νομοθεσία για τη βραχυχρόνια μίσθωση αποκλειστικά. Το ιδιο εγινε και με τα ηλεκτρικά πατίνια. Ηταν κατι καινούργιο και ιδιαίτερο στις ευρωπαϊκές πολεις, κ τους έπιασαν όλους στον ύπνο.
Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Philip Mortimer »

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 06 Φεβ 2020, 12:57

Έχεις δίκιο, φίλε μου.

Η πλέμπα τέτοια είναι, τέτοια της αξίζουν.
Προφανώς. Δε σημαίνει ότι ο άλλος επειδή του αρεσει να μένει στο Μανχάταν θα του δωσουν και διαμέρισμα εκεί σε τιμή αναλογη του μισθου του. Αυτή η ηλιθιότητα σε τέτοιο μεηνστριμ βαθμό μόνο στην Ελλάδα ακούγεται.
zteo

Ερμής έγραψε: 06 Φεβ 2020, 12:56
zteo έγραψε: 06 Φεβ 2020, 12:53

Ποιος σε εμποδίζει να κάνεις έναρξη εταιρείας στον αντίστοιχο ΚΑΔ και να απολαμβάνεις και εσύ αυτά τα προνόμια;
Ότι δεν είμαι μεγαλοξενοδοχος να έχω αλισβερίσι με το κράτος έχω μόνο δύο διαμερίσματα και τα νοικιάζω σαν εισοδήματος ώστε να έχω λυμένα τα χέρια μου να βρω και μια δουλειά.
Εάν το κράτος μου δώσει επιδότηση 300-400.000 να χτίσω και άλλα διαμερίσματα συν μου εγγυηθεί φορολογική ασυλία πριν κάνω έναρξη επιχείρησης ναι το προχωράω.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”