!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Σκάει η φούσκα του airbnb

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Re: Σκάει η φούσκα του airbnb

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Ο βενέτης ακόμη όρθιος πάει.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Εμένα αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι που άλλες χώρες δεν έχουν μπλοκάρει μαζικά με νομοθεσία τέτοιες κινήσεις. Για την Ελλάδα το καταλαβαίνω, τα ζώα μου αργά. Αλλά οι άλλοι γιατί έχουν κάνει τόσα χρόνια να αντιδράσουν;

Το airbnb μπορεί σαν μοντέλο να βόλεψε ιδιοκτήτες και ταξιδιώτες, αλλά πρακτικά έχει τεράστιες τρύπες. Το ότι δεν ισχύει ακριβώς η ίδια νομοθεσία που ισχύει για τα ξενοδοχεία είναι τραγέλαφος που γιγάντωσε το πρόβλημα. Εάν ποτέ ξυπνήσουν οι νομοθέτες, θα μείνουν λίγοι και καλοί, που θα τηρούν στοιχειώδεις κανόνες. Π.χ. η ενοικίαση μεμονωμένων διαμερισμάτων πρέπει να απαγορευτεί οριστικά. Ή θα είναι όλη η οικοδομή airbnb ή κανένας. Γιατί την ασφάλεια των μόνιμων κατοίκων και την ησυχία τους δεν μπορεί να την εγγυηθεί κανείς ιδιοκτήτης airbnb.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

Ερμής έγραψε: 06 Φεβ 2020, 12:22 Ο βενέτης ακόμη όρθιος πάει.
Και για τα μικέλ το ίδιο θα 'λεγα,δυστυχώς. Και απορώ γιατί ειναι κι ο,τι χειρότερο εν τω μεταξύ, εβαπορίλα σκέτη με εκχύλισμα καφέ. Μια φορα πηρα απο εκει, και δευτερη δεν υπήρξε. Για τον Βενέτη παραδέχομαι οτι εχει καμποσα σκατουλάκια που ειναι ωραία τα ατιμα, παρά το ότι προσπαθώ να τα αποφεύγω σαν διάολος το λιβάνι. Για αυτό και κρατιέται πολύ καλά ακομα, προφανώς.
Και τα δύο ακομα κρατάνε ουσιαστικά, απλά προφανώς δεν μοιράζουν τοσο εύκολα φρανσάιζ πια, οσο απλόχερα μοιραζαν στις αρχές τους, που τα εβλεπες να ξεπετάγονται μπροστά σου σαν μανιτάρια.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

vantono έγραψε: 06 Φεβ 2020, 12:29
Και για τα μικέλ το ίδιο θα 'λεγα,δυστυχώς. Και απορώ γιατί ειναι κι ο,τι χειρότερο εν τω μεταξύ, εβαπορίλα σκέτη με εκχύλισμα καφέ. Μια φορα πηρα απο εκει, και δευτερη δεν υπήρξε. Για τον Βενέτη παραδέχομαι οτι εχει καμποσα σκατουλάκια που ειναι ωραία τα ατιμα, παρά το ότι προσπαθώ να τα αποφεύγω σαν διάολος το λιβάνι. Για αυτό και κρατιέται πολύ καλά ακομα, προφανώς.
Και τα δύο ακομα κρατάνε ουσιαστικά, απλά προφανώς δεν μοιράζουν τοσο εύκολα φρανσάιζ πια, οσο απλόχερα μοιραζαν στις αρχές τους, που τα εβλεπες να ξεπετάγονται μπροστά σου σαν μανιτάρια.
Ta mikel τουλάχιστον αυτά που βλέπω (Π.Φάληρο, Κηφισια) είναι πολύ πεσμένα, και κάποια στιγμές βαράνε μύγες, ο Βενέτης όμως πάει πολύ καλά ακόμη.
Ίσως τα μικελ που είναι σε φοιτητοπεριοχές να πηγαίνουν καλύτερα, δε ξέρω.
Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Philip Mortimer »

foscilis έγραψε: 05 Φεβ 2020, 21:06
Philip Mortimer έγραψε: 05 Φεβ 2020, 19:52
foscilis έγραψε: 05 Φεβ 2020, 19:46 πήγα κι εγώ να κλείσω με AirBnB αν και τη μισώ για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπήρχε κανένα κανονικό ξενοδοχείο στον προορισμό μου. Για τεράστια έκπληξή μου λοιπόν διαπίστωσα ότι η μαλακισμένη είχε διαλέξει την πολιτική που έχεις μόνο 48 ώρες στη διάθεσή σου να ακυρώσεις και μετά δεν παίρνεις τίποτα πίσω.

Ότι θα έδινα δηλαδή 1200 ευρώ από 15 Δεκέμβρη 2019 για κράτηση του Ιουλίου 2020 έχοντας μόνο μέχρι τις 17 Δεκέμβρη περιθώριο να μην παντελονιάσει η τύπισσα το χρήμα.

Λολ. Ακόμα διαθέσιμο είναι το δωμάτιο.
Δεν κατάλαβα να σε υποχρέωσε η γυναίκα να δεχθεις τους όρους που έθεσε. Άμα δε σου αρέσει μπορείς να επιλέξεις οτιδήποτε άλλο θες.
Αυτό έκανα. Έκλεισα σε τετραστερο στο Λονδίνο 500 ευρώ μια βδομάδα και ακύρωση μέχρι 24 ώρες πριν.
Μπράβο, συνεπώς προς τι οι διαμαρτυρίες; :smt017
Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 06 Φεβ 2020, 12:01
foscilis έγραψε: 05 Φεβ 2020, 19:46 πήγα κι εγώ να κλείσω με AirBnB αν και τη μισώ για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπήρχε κανένα κανονικό ξενοδοχείο στον προορισμό μου. Για τεράστια έκπληξή μου λοιπόν διαπίστωσα ότι η μαλακισμένη είχε διαλέξει την πολιτική που έχεις μόνο 48 ώρες στη διάθεσή σου να ακυρώσεις και μετά δεν παίρνεις τίποτα πίσω.

Ότι θα έδινα δηλαδή 1200 ευρώ από 15 Δεκέμβρη 2019 για κράτηση του Ιουλίου 2020 έχοντας μόνο μέχρι τις 17 Δεκέμβρη περιθώριο να μην παντελονιάσει η τύπισσα το χρήμα.

Λολ. Ακόμα διαθέσιμο είναι το δωμάτιο.
Δεν κατάλαβα να σε υποχρέωσε η γυναίκα να δεχθεις τους όρους που έθεσε. Άμα δε σου αρέσει μπορείς να επιλέξεις οτιδήποτε άλλο θες.
Φυσικα και μπορει να κανει ο,τι θελει αλλα αυτο δε σημαινει οτι απαγορευεται να την κραξεις.
Δεν απαγορεύεται φυσικά, αλλα το να το κάνεις για τους όρους που σου γνωστοποιει ένας ιδιοκτητης προφανώς έχεις ένα κάρο κόμπλεξ.
Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

Naida έγραψε: 06 Φεβ 2020, 11:43 Αντε να δούμε πότε θα τους στριμωξουν άγρια φορολογικά να μην τους συμφέρει.
Μια ζωή να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα. Καλα μόνο έτσι μπορείτε να ικανοποιηθείτε εσείς;

Να κάνετε τίποτα από μόνοι σας δεν μπορείτε;
Άβαταρ μέλους
alekhine
Phorum.gr user: alekhine

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alekhine »

Ερμής έγραψε: 06 Φεβ 2020, 12:33
Ta mikel τουλάχιστον αυτά που βλέπω (Π.Φάληρο, Κηφισια) είναι πολύ πεσμένα, και κάποια στιγμές βαράνε μύγες, ο Βενέτης όμως πάει πολύ καλά ακόμη.
οταν ειχαν πρωτοανοιξει τα μικελ στην αθηνα οι ουρες φτανανε εξω απο τα μαγαζια

απο οτι ακουστηκε αλλαξαν προμηθευτη στο καφε που σερβιραν και απο τοτε πανε κατα διαολου

μαλιστα τον πρωτο καιρο ειχε ακουστει οτι για να παρεις μαγαζι franchise ο αερας ειχε φτασει εξαψηφιο και καποιοι που τα σκασανε ακομα τα κλαινε
πατησιωτης έγραψε: 10 Μαρ 2021, 20:59 Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.
zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo »

hellegennes έγραψε: 06 Φεβ 2020, 12:29 Εμένα αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι που άλλες χώρες δεν έχουν μπλοκάρει μαζικά με νομοθεσία τέτοιες κινήσεις. Για την Ελλάδα το καταλαβαίνω, τα ζώα μου αργά. Αλλά οι άλλοι γιατί έχουν κάνει τόσα χρόνια να αντιδράσουν;

Το airbnb μπορεί σαν μοντέλο να βόλεψε ιδιοκτήτες και ταξιδιώτες, αλλά πρακτικά έχει τεράστιες τρύπες. Το ότι δεν ισχύει ακριβώς η ίδια νομοθεσία που ισχύει για τα ξενοδοχεία είναι τραγέλαφος που γιγάντωσε το πρόβλημα. Εάν ποτέ ξυπνήσουν οι νομοθέτες, θα μείνουν λίγοι και καλοί, που θα τηρούν στοιχειώδεις κανόνες. Π.χ. η ενοικίαση μεμονωμένων διαμερισμάτων πρέπει να απαγορευτεί οριστικά. Ή θα είναι όλη η οικοδομή airbnb ή κανένας. Γιατί την ασφάλεια των μόνιμων κατοίκων και την ησυχία τους δεν μπορεί να την εγγυηθεί κανείς ιδιοκτήτης airbnb.
Δηλαδή ζητάς το Airbnb να περάσει στα χέρια λίγων επιχειρηματιών που θα φοροαπαλασονται νόμιμα.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Άβαταρ μέλους
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ »

Philip Mortimer έγραψε: 06 Φεβ 2020, 12:35
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 06 Φεβ 2020, 12:01

Φυσικα και μπορει να κανει ο,τι θελει αλλα αυτο δε σημαινει οτι απαγορευεται να την κραξεις.
Δεν απαγορεύεται φυσικά, αλλα το να το κάνεις για τους όρους που σου γνωστοποιει ένας ιδιοκτητης προφανώς έχεις ένα κάρο κόμπλεξ.
Δε νομιζω οτι ειναι θεμα κομπλεξ. Το να κραζεις μια τραπεζα ή ενα ενεχυροδανειστηριο πχ για τους ορους ενος δανειου, δε σημαινει απαραιτητα οτι εισαι κομπλεξικος. Ο καθενας μπορει να ζηταει ή να θετει ο,τι ορους θελει οπως επισης ο καθενας ειναι ελευθερος να κρινει και να σχολιασει αυτους τους ορους.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

alekhine έγραψε: 06 Φεβ 2020, 12:37
Ερμής έγραψε: 06 Φεβ 2020, 12:33
οταν ειχαν πρωτοανοιξει τα μικελ στην αθηνα οι ουρες φτανανε εξω απο τα μαγαζια

απο οτι ακουστηκε αλλαξαν προμηθευτη στο καφε που σερβιραν και απο τοτε πανε κατα διαολου

μαλιστα τον πρωτο καιρο ειχε ακουστει οτι για να παρεις μαγαζι franchise ο αερας ειχε φτασει εξαψηφιο και καποιοι που τα σκασανε ακομα τα κλαινε
Γνωστός γνωστού μπετόβλακας, στα κάπιταλς έβαλε παπουδες και πατεράδες να βγάλουν απο τα σεντούκια 250Κ για να ανοίξει μικελ. Και το άνοιξε καπου στα ανατολικά. Και κλαίει γοερά πια.
Αυτά ή που τα ανοίγεις στις αρχές (πάει καλά, κονομάς, δε πάει καλά, χάνεις σχετικά λίγα), ή που δε τα ανοίγεις καθόλου. Εκτός και θες να ξεπλύνεις.
Philip Mortimer έγραψε: 06 Φεβ 2020, 12:36
Naida έγραψε: 06 Φεβ 2020, 11:43 Αντε να δούμε πότε θα τους στριμωξουν άγρια φορολογικά να μην τους συμφέρει.
Μια ζωή να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα. Καλα μόνο έτσι μπορείτε να ικανοποιηθείτε εσείς;

Να μη γίνει τίποτα διαφορετικό απο ότι ισχύει για τα ξενοδοχεία. Αν αυτο δε σας συμφέρει, συγγνώμη. Ο τζάμπας ευτυχώς αρρώστησε, δυστυχώς δεν έχει πεθάνει.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ερμής την 06 Φεβ 2020, 12:45, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Philip Mortimer έγραψε: 06 Φεβ 2020, 12:36

Εσείς θέλετε να ψοφήσουν όλοι οι χαμηλομισθοί, συνταξιούχοι, φοιτητές που πρέπει να ενοικιάσουν κτλ;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
zteo

Η αλήθεια είναι ότι το Airbnb με στηρίζει οικονομικά τα δύσκολα χρόνια της ανεργίας.Με βόλεψε ότι υπό προϋποθέσεις θεωρήθηκε εισόδημα και όχι επιχειρηματική δραστηριότητα.
Εάν θέλετε να ισχύουν οι ίδιες υποχρεώσεις με τους ξενοδόχους τότε θέλω και τα ίδια δικαιώματα με αυτούς.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Άβαταρ μέλους
Ερμής

zteo έγραψε: 06 Φεβ 2020, 12:45
Εάν θέλετε να ισχύουν οι ίδιες υποχρεώσεις με τους ξενοδόχους τότε θέλω και τα ίδια δικαιώματα με αυτούς.
ποια είναι αυτά τα δικαιώματα που δεν έχεις και θέλεις;
Εγω είμαι υπέρ στο να τα έχεις, αν έχεις και τις αντίστοιχες υποχρεώσεις.
zteo

Υποκριτή Ερμή όταν η ανεργία και η υποαπασχόληση καλπάζει την κάνεις τουμπεκί και τώρα μιλάς ενάντια σε ανθρώπους που πήραν μια οικονομική ανάσα από το Airbnb.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”