!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Υπάρχει θεός; Και αν υπάρχει τι είναι;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
chris

Re: Υπάρχει θεός; Και αν υπάρχει τι είναι;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από chris »

enaon έγραψε: 07 Απρ 2018, 17:30
chris έγραψε: 07 Απρ 2018, 12:23 Ορίστε; Πότε πέθανε ο Θεός και ανέλαβες τα πνευματικά δικαιώματά του;
μπερδεύομαι με τον Αρκά, λάθος μου.
Κάνε δουλειά σου βρε, είπαμε, είσ' ωραίος... :-)))
enaon έγραψε:
chris έγραψε: 07 Απρ 2018, 17:05 Στο 2, διαφωνώ, το σύμπαν υπάρχει (μην μπλέξουμε με σολικισμούς τώρα). Επίσης, τι σημαίνει "το σύμπαν θα μπορούσε και να μην υπάρχει" την στιγμή που υπάρχει;
σωστά τα λες, την ίδια απορεία έχω και εγώ με τον Θεό, αλλά οκ δεν μπλέκομαι με τα μαζοχιστικά του καθενός, τόσα καζάνια χαμένα θα πάνε άλλωστε;
Μάλιστα. Κάτσε να δω αν κατάλαβα, γιατί δυσκολεύομαι με την χώνεψη τόσο συμπυκνωμένης θεικής σοφίας:
παίρνουμε σα δεδομενο, σιγουράκι δηλαδή ότι ο Θεός υπάρχει, όπως το σύμπαν ένα πράμα,
και αποδεικνύουμε μετά οτι ....
ο Θεός υπάρχει!!!

ΟΚ, και γω μετά έχω την ίδια απορία για τους καλικάντζαρους, την Μπάρμπι, την καλή νεράιδα και πάει λέγοντας...
Αμ πως!!
c/
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα »

enaon έγραψε: 07 Απρ 2018, 18:13
Σουβλίτσα έγραψε: 07 Απρ 2018, 18:09
enaon έγραψε: 07 Απρ 2018, 01:02 παιδιά, για τους επιστήμονες του νήματος. Πόσοι ξέρουμε οτι οι Κινέζοι έχουν πλέον κβαντικούς υπολογιστές σε λειτουργία; Οτι μέσα στην χρονιά θα ανοίξουν για το κοινό τις πρώτες πύλες τηλεμεταφοράς δεδομένων, διασυνδέσεις πόλεων με πόλεις κλπ, οτι σε μερικά χρόνια η "δρομολόγηση" του ινετ θα είναι κβαντική;
εγώ αυτό δεν το κατάλαβα
για πείτε το και για εμάς τους αδαείς
το εγραψα σαν συνειρμό, μου βγήκε όταν σκεφτόμουν πόσο αστείο ειναι να λέει κάποιος οτι δεν του αρέσουν τα θεία γιατί έχουν μεταφυσικό στοιχείο μέσα, προτιμά την επιστήμη της σκληρής φυσικής κλπ, την ώρα που η φυσική μας πάει στον διάολο και επίσημα.
όχι, αυτό που δεν κατάλαβα είναι τί συμβαίνει με τους κβαντικούς υπολογιστές, τί σημαίνει αυτό το πράγμα
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ »

enaon έγραψε: 07 Απρ 2018, 18:34 Γιατί όμως η πρωταρχική αιτία δεν μπορεί να έχει αρχή; τον συλλογισμό σου στην δεύτερη παράγραφο δεν τον καταλαβαίνω. Γιατί αν ο Θεός μπορεί να κάνει τα πάντα, να μην έχει την δύναμη να αποφασίσει αν θα υπάρξει; Δεν καταλαβαίνω γιατί υπονοείς οτι του επέβαλε η ύπαρξή του την ύπαρξή του, μπορεί να ήταν κάτι άλλο, να τον εκνεύρισε ο διάβολος πιχι και να αποφάσισε να υπάρξει υπαρξιακά.

Δεν έχει αρχή, διότι αιτία της ύπαρξης του, είναι ο ίδιος ο εαυτός του. Εγώ, εσύ, το σύμπαν έχουμε αρχή διότι οφείλουμε την ύπαρξη μας σε κάποια εξωτερική αιτία. Επομένος αυτός που είναι αυταίτιος, είναι άναρχος.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας »

Για να γίνει έντονη η εικόνα της κβαντικής σκέψου ως εξής.

Ξέρω ότι κάποιος μαθητής είναι μέσα στο αμφιθέατρο.
Πριν όμως ανοίξω το φως και παρατηρήσω πού ακριβώς είναι, εδώ είναι η επανάσταση, δεν μπορώ να πω ότι είναι κάπου συγκεκριμένα αλλά βρίσκεται σε μια νόθα κατάσταση ύπαρξης και μη ύπαρξης.
Δηλαδή δυνάμει είναι σε όλο το αμφιθέατρο σαν ένα κύμα πιθανότητας. Όταν όμως ανοίξω το φως, τότε ο μαθητής περνά από την νόθα κατάσταση, του είναι και μη είναι, στην πραγματική κατάσταση, γίνεται πραγματικότητα και τον βρίσκω να κάθεται σε ένα θρανίο.
Πριν τον παρατηρήσω δεν μπορώ να πω ότι ήταν κάπου συγκεκριμένα αλλά ήταν δυνάμει παντού με κάποια τάση να εμφανιστεί κάπου. Με την παρατήρηση περνά από την δυνατότητα στην πραγματικότητα.
the end
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 07 Απρ 2018, 18:41 Δεν έχει αρχή, διότι αιτία της ύπαρξης του, είναι ο ίδιος ο εαυτός του. Εγώ, εσύ, το σύμπαν έχουμε αρχή διότι οφείλουμε την ύπαρξη μας σε κάποια εξωτερική αιτία. Επομένος αυτός που είναι αυταίτιος, είναι άναρχος.
οκ αυτό ας πούμε είναι απλό. Αλλά ήταν τόσο αδύναμος λες, δεν μπορούσε να μην δημιουργηθεί αν το ήθελε;
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

enaon έγραψε: 07 Απρ 2018, 18:46
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 07 Απρ 2018, 18:41 Δεν έχει αρχή, διότι αιτία της ύπαρξης του, είναι ο ίδιος ο εαυτός του. Εγώ, εσύ, το σύμπαν έχουμε αρχή διότι οφείλουμε την ύπαρξη μας σε κάποια εξωτερική αιτία. Επομένος αυτός που είναι αυταίτιος, είναι άναρχος.
οκ αυτό ας πούμε είναι απλό. Αλλά ήταν τόσο αδύναμος λες, δεν μπορούσε να μην δημιουργηθεί αν το ήθελε;

Δηλαδή να αρνηθεί τον εαυτό του; Δεν είμαι σίγουρος τι εννοείς.

Η Πρωταρχική Αιτία δεν δημιουργήθηκε. Είναι απλώς αιτία του εαυτού της. Είναι το Όντως Είναι!
Άβαταρ μέλους
enaon

Σουβλίτσα έγραψε: 07 Απρ 2018, 18:40 όχι, αυτό που δεν κατάλαβα είναι τί συμβαίνει με τους κβαντικούς υπολογιστές, τί σημαίνει αυτό το πράγμα
επειδή σου απάντησε ο πάνας και εγώ μπερδεύτηκα, η κβαντική φυσική είναι η εκδίκηση του χριστιανού. Θυμάσαι που τόσους αιώνες λέμε οτι μερικά πράγματα δεν γίνονται γιατί δεν τα επιτρέπουν οι νόμοι της φυσικής κλπ, ε μαλακίες λέγαμε.

Στα πρακτικά, σημαίνει οτι μία κρυπτογράφημένη εποικινωνία που με σημερινά μέσα θεωρείτε ασφαλής, γιατί θέλει 100 χρόνια σε έναν υπερυπολογιστή για να την αποκρυπτογραφήσεις, ταυτόχρονα είναι γελοία υπόθεση, γιατί ενας κβαντικός της Κίνας την ανοίγει σε δευτερόλεπτα. Ταυτόχρονα σημαίνει οτι εμείς για να πάμε να διαβάζουμε το εμαιλ μας περνάμε απο 10 δρομολογητές, καλώδια μέσα στην θάλασσα κλπ απο χώρα σε χώρα, και εκείνοι είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν στον κόσμο την τηλεμεταφορά δεδομένων σε εμπορική κλίμακα, έχουν προχωρήσει τόσο πολύ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 07 Απρ 2018, 18:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

enaon έγραψε: 06 Απρ 2018, 21:40δεν Τον νοιάζουν αυτές οι σαχλαμάρες ρε, ειναι για να κρατάνε τις ισορροπίες οι καιροί, σιγά, τα τρέχουν οι θνητοί εκπρόσωποί Του αυτά. Εκείνος φτιάχνει πλανήτες, βάζει γλώσσες στα βατράχια, και άλλα πιο μπερδεμένα πράγματα.
Μην νιώθεις άσχημα, και εσύ, και ο Νάνδρος, μια χαρά Χριστιανοί είσαστε.
:a015:
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
enaon

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 07 Απρ 2018, 18:52

Η Πρωταρχική Αιτία δεν δημιουργήθηκε. Είναι απλώς αιτία του εαυτού της. Είναι το Όντως Είναι!
μα τον περιγράφεις σαν καταδικασμένο να υπάρχει με το ζόρι. Έρμαιο της μοίρας. Είσαι σίγουρος; Αν ναι, θέλω να συζητήσουμε για την μοίρα ;)
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

enaon έγραψε: 06 Απρ 2018, 22:11 μα δεν είναι γκόμενα ο Θεός ούτε γκόμενος, είναι ο Ένας, που αλλού να κοιτάξεις, την πάτησες. Είναι δείκτες όλα αυτά που λέμε εμείς, βούδας κλπ, όλα στον ίδιο δείχνουν, Εκείνον που κάνει πλανήτες κλπ.

Έχω καταλάβει απο την κουβέντα, οτι όσοι δεν θέλουν να υπάρχει ο Θεός είναι κακομαθημένα ή κολασμένα κωλόπαιδα, και φοβούνται μην τους κάψει. Μην έχετε άγχος παιδιά, σας αγαπάει, θα πάτε στην κόλαση αλλά είναι για καλό.
κακομαθημένο ή κολασμένο κωλόπαιδο είσαι και φαίνεσαι και έχουμε χεσμένο εσένα, τον θεό σου και την κόλαση σας! :a015:
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα »

enaon έγραψε: 07 Απρ 2018, 18:53
Σουβλίτσα έγραψε: 07 Απρ 2018, 18:40 όχι, αυτό που δεν κατάλαβα είναι τί συμβαίνει με τους κβαντικούς υπολογιστές, τί σημαίνει αυτό το πράγμα
επειδή σου απάντησε ο πάνας και εγώ μπερδεύτηκα, η κβαντική φυσική είναι η εκδίκηση του χριστιανού. Θυμάσαι που τόσους αιώνες λέμε οτι μερικά πράγματα δεν γίνονται γιατί δεν τα επιτρέπουν οι νόμοι της φυσικής κλπ, ε μαλακίες λέγαμε.

Στα πρακτικά, σημαίνει οτι μία κρυπτογράφημένη εποικινωνία που με σημερινά μέσα θεωρείτε ασφαλής, γιατί θέλει 100 χρόνια σε έναν υπερυπολογιστή για να την αποκρυπτογραφήσεις, ταυτόχρονα είναι γελοία υπόθεση, γιατί ενας κβαντικός της Κίνας την ανοίγει σε δευτερόλεπτα. Ταυτόχρονα σημαίνει οτι εμείς για να πάμε να διαβάζουμε το εμαιλ μας περνάμε απο 10 δρομολογητές, καλώδια μέσα στην θάλασσα κλπ απο χώρα σε χώρα, και εκείνοι είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν στον κόσμο την τηλεμεταφορά δεδομένων σε εμπορική κλίμακα, έχουν προχωρήσει τόσο πολύ.
βρε την επεξήγηση που έδωσε ο Πάνας, το θεωρητικό της κβαντικής, το γνωρίζω

Στην πράξη κολλάω
Για πείτε κι άλλα ρε παιδιά, σε σχέση και με τους υπολογιστές της Κίνας, μπας και το συλλάβω κάπως
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
Άβαταρ μέλους
enaon

βασικά πιο περιεκτικά, κβαντική φυσική είναι αυτό που κάνει τους επιστήμονες να λένε, ο Θεός να μας βοηθήσει, κλπ :)
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

enaon έγραψε: 07 Απρ 2018, 18:57
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 07 Απρ 2018, 18:52

μα τον περιγράφεις σαν καταδικασμένο να υπάρχει με το ζόρι. Έρμαιο της μοίρας. Είσαι σίγουρος; Αν ναι, θέλω να συζητήσουμε για την μοίρα ;)
Ρε, ποιο έρμαιο της μοίρας; Είναι δυνατόν αυτός που δεν έχει τίποτε ανάγκη και ο οποίος είναι αίτιος του εαυτού του, να είναι έρμαιο της μοίρας; Αυτός είναι ο κατεξοχήν ελεύθερος!
Άβαταρ μέλους
enaon

Nandros έγραψε: 07 Απρ 2018, 18:57 κακομαθημένο ή κολασμένο κωλόπαιδο είσαι και φαίνεσαι και έχουμε χεσμένο εσένα, τον θεό σου και την κόλαση σας! :a015:
δεν ειχα καταλάβει γιατί πήρανε τόσους φούρνους μικροκυμάτων, νόμιζα ήταν λάθος στην παραγγελία, τώρα κατάλαβα ότι έχετε αποθρασυνθεί και απλά προνοούν επάνω, κάτω, σχετικά είναι αυτά. :)
Άβαταρ μέλους
enaon

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 07 Απρ 2018, 19:03
Ρε, ποιο έρμαιο της μοίρας; Είναι δυνατόν αυτός που δεν έχει τίποτε ανάγκη και ο οποίος είναι αίτιος του εαυτού του, να είναι έρμαιο της μοίρας; Αυτός είναι ο κατεξοχήν ελεύθερος!
ε ωραία, άρα θα μπορούσε να διαλέξει να μην υπάρχει ε;
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”