ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 03 Φεβ 2020, 23:05
Όχι, πρόκειται για Λευκάδιο που ήθελε να διαμείνει στην Πρέβεζα, υπό τουρκική διοίκηση τότε, εξ ού και το Διαμονητήριο.
αυτό κατάλαβα κι εγώ. Είτε το ένα είτε το άλλο πάντως, η Πρέβεζα ήταν Οθωμανική τότε οπότε είναι λογικό το έγγραφο
Οχι ρε σεις, δεν έχει νόημα να δώσει Ελληνική Προξενική Αρχή αδεια διαμονής στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Το αντίθετο είναι. Του δινουν άδεια να έρθει Ελλάδα, γιατι τον θεωρούν Έλληνα υπήκοο. Το 'Ενεστώσα διαμονή' κάτω αριστερά σημαίνει ο τόπος που διαμένει...αρα είναι κάτοικος Πρεβέζης.
Το Προξενείο της Ελλάδας στη Πρέβεζα λοιπόν του δίνει διαμονητήριο να περάσει ελέυθερα στην Ελλάδα. Φαντάζομαι στη συγκεκριμένη περίπτωση η δικαιοδοσία είναι με την Λευκάδα, ως κοντινότερη Ελληνική πρωτευουσα επαρχίας.
Στην αντίθετη περίπτωση το χαρτί θα ήταν με σφραγίδα των Οθωμανών.
Κι εγώ δεν καταλαβαίνω πώς μπορεί να το είδατε για άδεια ελληνικού προξενείου να διαμείνει σε οθωμανική επικράτεια, ειδικά όταν φαρδιά-πλατιά γράφει εκεί κάτω ότι διαμένει στην Πρέβεζα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
hellegennes έγραψε: 04 Φεβ 2020, 03:33
Κι εγώ δεν καταλαβαίνω πώς μπορεί να το είδατε για άδεια ελληνικού προξενείου να διαμείνει σε οθωμανική επικράτεια, ειδικά όταν φαρδιά-πλατιά γράφει εκεί κάτω ότι διαμένει στην Πρέβεζα.
Οι έλληνες πολίτες οι παρεπιδημούντες στο οθωμανικό κράτος, τις υποτελείς αυτού χώρες και γενικά σε μη χριστιανικές χώρες, πλήρωναν ετήσιο τέλος διαμονητηρίου που εξέδιδαν τα οικεία προξενεία. Κατά συνέπεια, όσον αφορά το εν λόγω Διαμονητήριο, νομίμως έχει εκδοθεί από το Προξενείο Πρεβέζης και αφορά Λευκάδιο έλληνα πολίτη, χορηγώντας του διαμονή σε υπό τουρκική διοίκηση έδαφος σύμφωνα με το τότε νομικό πλαίσιο. Κάτω αριστερά (για τους απορούντες φορουμίτες) αναγράφονται τα στοιχεία του αιτούντος έλληνα υπηκόου και με το «ενεστώσα» εννοείται βέβαια η διαμονή στην Πρέβεζα περί ής και το Διαμονητήριο. Ήρθε ο έρμος ο τσαγκάρης από τη Λευκάδα να πάει να δουλέψει στην Πρέβεζα.
ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 04 Φεβ 2020, 08:20
Οι έλληνες πολίτες οι παρεπιδημούντες στο οθωμανικό κράτος, τις υποτελείς αυτού χώρες και γενικά σε μη χριστιανικές χώρες, πλήρωναν ετήσιο τέλος διαμονητηρίου που εξέδιδαν τα οικεία προξενεία. Κατά συνέπεια, όσον αφορά το εν λόγω Διαμονητήριο, νομίμως έχει εκδοθεί από το Προξενείο Πρεβέζης και αφορά Λευκάδιο έλληνα πολίτη, χορηγώντας του διαμονή σε υπό τουρκική διοίκηση έδαφος σύμφωνα με το τότε νομικό πλαίσιο. Κάτω αριστερά (για τους απορούντες φορουμίτες) αναγράφονται τα στοιχεία του αιτούντος έλληνα υπηκόου και με το «ενεστώσα» εννοείται βέβαια η διαμονή στην Πρέβεζα περί ής και το Διαμονητήριο. Ήρθε ο έρμος ο τσαγκάρης από τη Λευκάδα να πάει να δουλέψει στην Πρέβεζα.