Καλά, δε θα κρίνω εγώ με βάση την αρχή της αναλογικότητας, ποιό έννομο συμφέρον υπερτερεί. Ο βαθμός όμως διάδοσης της φωτογραφίας ανακλά στη ζημιά που υπόκειται ο καραγκιόζης που πάρκαρε. Γι αυτό άλλωστε ο δικηγόρος κάνει αναφορά σε likes και shares.Γιάννης έγραψε: 02 Φεβ 2020, 11:30Το έχω δει ήδη.vatraxos έγραψε: 02 Φεβ 2020, 11:28Η επεξεργασία είναι απολύτως αναγκαία για την ικανοποίηση του έννομου συμφέροντος που επιδιώκει ο υπεύθυνος επεξεργασίας ή ο τρίτος ή οι τρίτοι στους οποίους ανακοινώνονται τα δεδομένα και υπό τον όρο ότι τούτο υπερέχει προφανώς των δικαιωμάτων και συμφερόντων των προσώπων στα οποία αναφέρονται τα δεδομένα και δεν θίγονται οι θεμελιώδεις ελευθερίες αυτώνΓιάννης έγραψε: 02 Φεβ 2020, 11:26
Παράγραφος 2ε του άρθρου 5 είναι το παραθυράκι σε αυτή την περίπτωση.
Δες τα bold
Ποια δικαιώματα και ποιες ελευθερίες θίγονται στην περίπτωση αυτή; Το δικαίωμα να παρκάρει όπου γουστάρει;
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Πάρκαρε σε θέση ΑμεΑ και κατέθεσε αγωγή επειδή ανάρτησαν τη φωτογραφια στο facebook
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Πάρκαρε σε θέση ΑμεΑ και κατέθεσε αγωγή επειδή ανάρτησαν τη φωτογραφια στο facebook
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
Re: Πάρκαρε σε θέση ΑμεΑ και κατέθεσε αγωγή επειδή ανάρτησαν τη φωτογραφια στο facebook
Από το Μάιο του 2018 έχει αντικατασταθεί με το GDPR. Που είναι αυστηρότερο. Αν δε βαριέται κάποιος ας ψάξει.Ίφιδα έγραψε: 02 Φεβ 2020, 11:33 https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofor ... exergasias
Εδώ τί εννοεί; Καταργείται ο νόμος;
O Άγιος έχει δίκιο, το αγαθό που προσβάλλεται υπερισχύει της προσβολή του μαλάκα, το 2ε κάνει apply μια χαρά, εκτός απροόπτου θα παει 70000 αρχίδια indeed.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος klg την 02 Φεβ 2020, 11:45, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.
Thank you Google Translate.
Thank you Google Translate.
Επίσης τί λογική είν' αυτή; Μπορώ εγώ η άσχετη να μάθω σε ποιον ανήκουν οι πινακίδες; Όχι.
Δεν καλούσε κι αυτή τον Εμπεδοκλή να "καθαρίσει";georgebi έγραψε: 02 Φεβ 2020, 10:57 https://www.lifo.gr/now/greece/268600/p ... o-facebook Αποζημίωση ύψους 70.000 ευρώ αξιώνει οδηγός από μία πολίτη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων καθώς τον φωτογράφισε να έχει παρκάρει το όχημά του σε θέση ΑμεΑ και έπειτα ανάρτησε την εικόνα στο Facebook. Το περιστατικό σημειώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, με την γυναίκα να κάνει σύσταση στον οδηγό να μετακινήσει το όχημά του καθώς είχε παρκάρει σε θέση στάθμευσης για ΑμεΑ. Ωστόσο εκείνος διαφώνησε και η γυναίκα τον έβγαλε φωτογραφία την οποία ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook. Η φωτογραφία, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Βασίλη Σωτηρόπουλο είχε 19.000 αντιδράσεις και 19.000 κοινοποιήσεις. Έπειτα, ο συγκεκριμένος πολίτης έκανε αγωγή ζητώντας 70.000 ευρώ αποζημίωση για παραβίαση προσωπικών δεδομένων καθώς φαινόταν η πινακίδα του οχήματός του
Εσύ όχι, κάποιος γνωστός του, ναι.Ίφιδα έγραψε: 02 Φεβ 2020, 11:36 Επίσης τί λογική είν' αυτή; Μπορώ εγώ η άσχετη να μάθω σε ποιον ανήκουν οι πινακίδες; Όχι.
Βρήκα κι αυτό
http://logistis-amea.blogspot.com/2019/ ... st_16.html
http://logistis-amea.blogspot.com/2019/ ... st_16.html
Μας τα έχουνε πρήξει στο φβ, πιστεύω πως τα μισά είναι στημένα γιά να έχουν να γκρινιάζουν
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
Ξέρεις εσύ τον αριθμό πινακίδας του αυτοκινήτου των γνωστών σου; Να ξέρεις το αυτοκίνητο οκ, τις πινακίδες;
Ξέρω τα αυτοκίνητα και στο περίπου τους αριθμούς. Αν λοιπόν πέσει στα μάτια μου μία τέτοια φωτογραφία, θα αναρωτηθώ και θα ελέγξω εφόσον πέραν του παράνομου παρκαρίσματος, παίζει και τίποτε άλλο (τι γυρεύει ο τάδε εκεί;)Ίφιδα έγραψε: 02 Φεβ 2020, 11:42Ξέρεις εσύ τον αριθμό πινακίδας του αυτοκινήτου των γνωστών σου; Να ξέρεις το αυτοκίνητο οκ, τις πινακίδες;
Και μην το κουράζουμε. Οι πινακίδες συνιστούν προσωπικά δεδομένα. Δε χρειάζεται να το συζητάμε αυτό.
Θυμάμαι τον ίδιο δικηγόρο να επιχειρηματολογεί ενάντια στο βίντεο του τύπου που έδερνε τη γυναίκα του στο κατάμεστο Καλλιμάρμαρο. 
Εμένα η αποψη μου είναι απλή: σε δημόσιο χώρο που παρανομεις δε μπορεί να στερείς από τους άλλους το δικαίωμα να δημοσιοποιήσουν την παρανομία σου στο όνομα των προσωπικών δεδομένων. Είναι τυραννία της ανομίας αυτό και βασικός λόγος που οι δικηγόροι πίσω από όλα αυτά θα καίγονται στην κόλαση. Δε μπορεί η προσωπικότητά σου να μην προσβάλλεται όταν κοπάνας τη γυναίκα σου μπροστα σε δέκα χιλιάδες άτομα αλλά να προσβάλλεται επειδή εφευρέθηκαν τα κινητά και απαθανατίστηκε η πραξη και ίσως το δει ο... γείτονας
Εμένα η αποψη μου είναι απλή: σε δημόσιο χώρο που παρανομεις δε μπορεί να στερείς από τους άλλους το δικαίωμα να δημοσιοποιήσουν την παρανομία σου στο όνομα των προσωπικών δεδομένων. Είναι τυραννία της ανομίας αυτό και βασικός λόγος που οι δικηγόροι πίσω από όλα αυτά θα καίγονται στην κόλαση. Δε μπορεί η προσωπικότητά σου να μην προσβάλλεται όταν κοπάνας τη γυναίκα σου μπροστα σε δέκα χιλιάδες άτομα αλλά να προσβάλλεται επειδή εφευρέθηκαν τα κινητά και απαθανατίστηκε η πραξη και ίσως το δει ο... γείτονας
Άλλο τι είναι δίκαιο και άλλο τι ισχύει.
Δε νομίζω να λέει μπράβο κανένας στον τύπο που παρκάρει σε θέση ΑΜΕΑ.
Δε νομίζω να λέει μπράβο κανένας στον τύπο που παρκάρει σε θέση ΑΜΕΑ.
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
δηλαδή ρε μλκες άμα εγώ τραβήξω φωτό σε έναν δρόμο για τον οποιοδήποτε άσχετο λόγο και την κοινοποιήσω μπορούν να μου κάνουν μήνυση τα 12 άτομα των οποίων τα αυτοκίνητα έτυχε να φαίνονται στη φωτό μαζί με τις πινακίδες τους;
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 7 Απαντήσεις
- 270 Προβολές
-