!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Μερικά στοιχεία για τους ΣΠΑΤΑ
Re: Μερικά στοιχεία για τους ΣΠΑΤΑ
Εγω πάντως είμαι με τον Μηχανικό. Η παραπάνω σου ανάρτηση είναι κλασική περίπτωση της παράνοιας που σε διακατέχει. Ούτε ο Καρυτινός, ούτε οι κλακαδόροι, ουτε εγω (που ισα-ισα είμαι Έλληνας) αρνηθήκαμε ποτέ την επιρροή σλάβων και άλλων στις περιοχές μας. Τα μπλογκ του Καρυτινού είναι κάθε άλλο παρα άρνηση της πραγματικότητας. Εσύ έχεις την μύγα και απο 'κει που την έλεγες στον Πρωτέα κατάληξες να προσπαθείς να μας πείσεις οτι οι Αρβανίτες ήταν αρχαίοι Έλληνες απο την Νότια Ιταλία και τον Νεοπτόλεμο. Το 'ελληνόμετρο' είναι όλο στην φαντασία σου.
Νομίζεις οτι αυτά που φέρνεις για τους σλάβους είναι καινοτομίες και θα μας χαλάσουν τη διάθεση; Όταν αυτοί οι 'σλάβοι' λέγανε οτι κατάγονταν απ' τον Λεωνίδα; Ετσι πανε αυτά... 3000 χρόνια τα ίδια και τα ίδια.
Νομίζεις οτι αυτά που φέρνεις για τους σλάβους είναι καινοτομίες και θα μας χαλάσουν τη διάθεση; Όταν αυτοί οι 'σλάβοι' λέγανε οτι κατάγονταν απ' τον Λεωνίδα; Ετσι πανε αυτά... 3000 χρόνια τα ίδια και τα ίδια.
We're on a mission from God 777
Εγώ πριν μπω στο παλιό φόρουμ δεν ήξερα τίποτα για τους Σλάβους, εκτός ότι τα παλιά ονόματα πολλών χωριών του Ταυγέτου ήταν Σλαβικά.
Τώρα που κάτι έμαθα, όσες φορές προσπάθησα να ρωτήσω γνωστούς που κατάγονται από αυτά τα χωριά για αυτό το θέμα, ήταν σαν να τους είχα βρίσει. Δεν το ξαναδοκιμάζω.
Τώρα που κάτι έμαθα, όσες φορές προσπάθησα να ρωτήσω γνωστούς που κατάγονται από αυτά τα χωριά για αυτό το θέμα, ήταν σαν να τους είχα βρίσει. Δεν το ξαναδοκιμάζω.
- Hector Buas
Αυτό που αντιμετωπίζει οποιοσδήποτε ανοίξει τέτοια συζήτηση με κατοίκους καταγόμενους π.χ. από τα χωριά του δυτικού Ταύγετου είναι αυτό ακριβώς που ανέφερες: εχθρική συμπεριφορά. Και αυτό συμβαίνει γιατί η Ελληνική πολιτεία, μέσα από την εκπαίδευση (όλα τα στάδια) έχει εξορίσει στην κόλαση τους Σλάβους που κάποτε αποίκησαν στην Ελλάδα. Σε όλους αρέσει το παραμύθι πως κατάγονται από την σπορά του βασιλιά Λεωνίδα, του Θεμιστοκλή, του Περικλή κτλ., χωρίς μάλιστα πολλές φορές να γίνεται αναφορά και στους Ρωμηούς που κατοίκησαν στην Ελλάδα πριν από τους σημερινούς κατοίκους. Κανένας δεν δέχεται τίποτε λιγότερο από αυτά, ακόμη και όταν όλα δείχνουν σε διαφορετική κατεύθυνση. Και φυσικά οι "ελαττωματικοί" είναι πάντα αυτοί που κατοικούν στο διπλανό η το παρακάτω χωριό και όχι οι συγχωριανοί μας.Μηχανικός έγραψε: 31 Ιαν 2020, 10:22 Εγώ πριν μπω στο παλιό φόρουμ δεν ήξερα τίποτα για τους Σλάβους, εκτός ότι τα παλιά ονόματα πολλών χωριών του Ταυγέτου ήταν Σλαβικά.
Τώρα που κάτι έμαθα, όσες φορές προσπάθησα να ρωτήσω γνωστούς που κατάγονται από αυτά τα χωριά για αυτό το θέμα, ήταν σαν να τους είχα βρίσει. Δεν το ξαναδοκιμάζω.![]()
Όταν ξεκίνησα την "ανταλλαγή επιχειρημάτων" (αν μπορεί κανείς να το πεί έτσι), ακριβώς αυτό αντιμετώπισα. Βλέπεις,για παράδειγμα, ο Καρυτινός ο Αρβανιτομυθοφάγος και οι κλακαδόροι του ήταν πάντα πολύ καλοί στο να σκαλίζουν και να ανακαλύπτουν, πραγματικά η φανταστικά "κουσούρια" στους άλλους. Δεν είχαν όμως σκεφτεί ποτέ πως υπάρχουν εκεί έξω άλλοι άνθρωποι που ξέρουν την ιστορία των χωριών τους καλύτερα από τους ίδιους. Και φυσικά, όπως πάντα γίεται σε αυτές τις περιπτώσεις, με έβαλαν απέναντι τους και με στόλισαν με "φιλοφρονήσεις"...
Πρόσθεσε τώρα σε αυτούς και εκείνους που δεν μπορούν να καταλάβουν την σημασία μιας φράσης που υπερβαίνει τις 30 λέξεις και έχεις την πλήρη εικόνα.
Συμβαίνει και αυτό. Αλλά κάποια εποχή οι σλάβοι όντως εξορίστηκαν. Φαντάζομαι δεν σου πέρασε ποτε απο το μυαλό οτι στο σλαβοχώρι μπορεί όντως να κατοικεί Έλληνας, ή Ρωμηος αν θες;Hector Buas έγραψε: 31 Ιαν 2020, 21:02 Αυτό που αντιμετωπίζει οποιοσδήποτε ανοίξει τέτοια συζήτηση με κατοίκους καταγόμενους π.χ. από τα χωριά του δυτικού Ταύγετου είναι αυτό ακριβώς που ανέφερες: εχθρική συμπεριφορά. Και αυτό συμβαίνει γιατί η Ελληνική πολιτεία, μέσα από την εκπαίδευση (όλα τα στάδια) έχει εξορίσει στην κόλαση τους Σλάβους που κάποτε αποίκησαν στην Ελλάδα.
Ο κάτοικος π.χ. της σημερινής Νίκαιας ή Τραπεζούντας είναι Έλληνας; Θα παρεξηγηθεί αν τον σταμπάρεις ετσι; Μάλλον.
Γιατί νομίζεις οτι πρέπει να είναι αλλιώς εδω;
Α και που σε, τώρα που το θυμήθηκα, εσυ ρε δεν είχες φέρει τον χάρτη της δευτέρας γυμνασίου με τα 'σλαβο'-τοπωνυμια στη Πελοπόννησο. Μαλάκα, δεν παίζεσαι λεμεHector Buas έγραψε: 31 Ιαν 2020, 21:02 Και αυτό συμβαίνει γιατί η Ελληνική πολιτεία, μέσα από την εκπαίδευση (όλα τα στάδια) έχει εξορίσει στην κόλαση τους Σλάβους που κάποτε αποίκησαν στην Ελλάδα.
- sport billy
- Phorum.gr user: sport billy
Μεγάλη προπαγάνδα εκείνος ο χάρτης.
Θες ένα γλυφιτζούρι;grtex 7381 έγραψε: 30 Μαρ 2019, 20:41 Το Γκιωνης βγαίνει και από το πουλί Γκιώνη, ακόμα και οι Τσακωνες και οι Κρητικοί το έχουν
Γιατί τι έχει ο χάρτης ;

Αυτός σας αρέσει καλύτερα ;

Αυτός σας αρέσει καλύτερα ;

… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
- Hector Buas
- Hector Buas
Σε λίγες μέρες (στις 4 Φεβρουαρίου) συμπληρώνονται 8 χρόνια από την πρώτη μου ανάρτηση στο "παλιό" phorum με θέμα τους ΣΠΑΤΑ και τους Αρβανίτες γενικά. Σκοπός εκείνων των αναρτήσεων ήταν να πάρουμε το ελληνόμετρο από τα χέρια του Καρυτινού και του κάθε Καρυτινού και των κλακαδόρων τους. Βλέπετε, εκείνο τον καιρό οι διάφοροι Καρυτινοί είχαν "εφεύρει" μεθόδους μέτρησης της ελληνικότητας του καθενός μας και τις εφάρμοζαν ανάλογα με τις ορέξεις τους. Και από κάτω οι κλακαδόροι τους χειροκροτούσαν και τους επαινούσαν.
Εκείνες οι αναρτήσεις ήταν αρκετές σε αριθμό και κράτησαν περίπου 3,5 χρόνια. Αλλά νομίζω πως ήταν χρήσιμες, γιατί μέσα από αυτές ο κάθε Καρυτινός έμαθε μερικά πολύ χρήσιμα πράγματα για την πατρίδα του (κυρίως για τα μεσαιωνικά Σκορτά και τους κατοίκους τους).
Λέω, με αφορμή την επέτειο των 8 χρόνων να ξαναεπαναλάβουμε σιγά-σιγά εκείνες τις αναρτήσεις...
Εκείνες οι αναρτήσεις ήταν αρκετές σε αριθμό και κράτησαν περίπου 3,5 χρόνια. Αλλά νομίζω πως ήταν χρήσιμες, γιατί μέσα από αυτές ο κάθε Καρυτινός έμαθε μερικά πολύ χρήσιμα πράγματα για την πατρίδα του (κυρίως για τα μεσαιωνικά Σκορτά και τους κατοίκους τους).
Λέω, με αφορμή την επέτειο των 8 χρόνων να ξαναεπαναλάβουμε σιγά-σιγά εκείνες τις αναρτήσεις...
Είναι χρωματισμένες πράσινες οι περιοχές με την μικρότερη πυκνότητα και θύμωσαν οι Ολυμπιακοί ;
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
- Hector Buas
Είναι χρωματισμένες κόκκινες κάποιες περιοχές και θύμωσαν οι Σκορτινοί...Ζαποτέκος έγραψε: 01 Φεβ 2020, 21:26 ...
Είναι χρωματισμένες πράσινες οι περιοχές με την μικρότερη πυκνότητα και θύμωσαν οι Ολυμπιακοί ;![]()
Νομίζω πως ο Καρυτινός ( και ο Αρχικλέφταρος ) τα είχαν με κάποιους έξαλλους Αρβανίτες που τα ήθελαν όλα δικά τους και όχι γενικά με όλους τους Αρβανίτες.Hector Buas έγραψε: 01 Φεβ 2020, 21:24 Σε λίγες μέρες (στις 4 Φεβρουαρίου) συμπληρώνονται 8 χρόνια από την πρώτη μου ανάρτηση στο "παλιό" phorum με θέμα τους ΣΠΑΤΑ και τους Αρβανίτες γενικά. Σκοπός εκείνων των αναρτήσεων ήταν να πάρουμε το ελληνόμετρο από τα χέρια του Καρυτινού και του κάθε Καρυτινού και των κλακαδόρων τους. Βλέπετε, εκείνο τον καιρό οι διάφοροι Καρυτινοί είχαν "εφεύρει" μεθόδους μέτρησης της ελληνικότητας του καθενός μας και τις εφάρμοζαν ανάλογα με τις ορέξεις τους. Και από κάτω οι κλακαδόροι τους χειροκροτούσαν και τους επαινούσαν.
- Hector Buas
Ο Καρυτινός και ο μπαρτζοβοσκός είχαν (και έχουν) εμπάθεια με ότιδήποτε έχει σχέση με τους Αρβανίτες...Ζαποτέκος έγραψε: 01 Φεβ 2020, 21:29 ...
Νομίζω πως ο Καρυτινός ( και ο Αρχικλέφταρος ) τα είχαν με κάποιους έξαλλους Αρβανίτες που τα ήθελαν όλα δικά τους και όχι γενικά με όλους τους Αρβανίτες.
Δεν νομίζω πως ο Καρ είχε πρόβλημα με τον χάρτη. Τον χρησιμοποιεί και ο ίδιος.Hector Buas έγραψε: 01 Φεβ 2020, 21:27Είναι χρωματισμένες κόκκινες κάποιες περιοχές και θύμωσαν οι Σκορτινοί...Ζαποτέκος έγραψε: 01 Φεβ 2020, 21:26 ...
Είναι χρωματισμένες πράσινες οι περιοχές με την μικρότερη πυκνότητα και θύμωσαν οι Ολυμπιακοί ;![]()
http://saouarcadian.blogspot.com/2009/1 ... _7296.html
Είχαμε καταλήξει πως οι Σκορτινοί ήταν Σλάβοι ;
- Hector Buas
Έπρεπε να δείς τι ανάρτησε την πρώτη φορά που ήρθε σε επαφή με την χρωματισμένη μορφή του. Αργότερα, απλώς το πήρε απόφαση...Ζαποτέκος έγραψε: 01 Φεβ 2020, 21:32 ...
Δεν νομίζω πως ο Καρ είχε πρόβλημα με τον χάρτη. Τον χρησιμοποιεί και ο ίδιος.
...
Ναι ήταν. Και ήταν και σλαβόφωνοι τον 15ο αιώνα. Και αυτό μπορεί να αποδειχθεί αλλά δεν έχει τελικά θέση σε ένα θέμα για τους Αρβανίτες. Αυτό που έχει σχέση με τους Αρβανίτες είναι πως στην συγκεκριμένη περιοχή δημιουργήθηκε τον 9ο αιώνα ένας δρόγγος, μία φρουρά (σκορτά), η οποία αποτελούνταν από το ίδιο υλικό από το οποίο προήλθαν και οι Αρβανίτες. Προ-Αρβανίτες, πριν δηλαδή γίνουν Αρβανίτες.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 234 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από southern
-
- 1 Απαντήσεις