ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 01 Φεβ 2020, 20:09
Ένα επάγγελμα ΔΕΝ το κάνουμε γιατί μας αρέσει (εντάξει ..δεν μιλώ και να κάνω κάτι σαν επάγγελμα που το μισώ και το απεχθάνομαι ) αλλά για να βγάλουμε χρήματα για να επιβιώσουμε οικονομικά
Δεν πάμε να δουλέψουμε για χόμπυ ούτε για διασκέδαση και ...δεν μπερδεύουμε τα προσωπικά μας και τα ερωτικά μας με το να βγάζουμε το ψωμι μας .
Εμενα η δασκαλα μου λεει οτι γουσταρει πολυ το επαγγελμα της και περναει τελεια και μας συμβουλευει να βρουμε ενα επαγγελμα που θα μας κανει χαρουμενους στη ζωη μας ασχετως απολαβων ή πρεστιζ, ακομα και γκαρσονι.
Ε δεν ξερω πολλους να παιρνουν χαρα κανοντας βαρετα πραγματα αναμεσα σε μαντραχαλους με αλαζονικο τουπε που στηριζουν στο οτι μπορουν να κανουν τα ιδια βαρετα πραγματα καλυτερα απ τους αλλους.
Εγω ασχοληθηκα μικρος με αυτα γιατι με μαγευαν. Η μαγεια χαθηκε.
Άλλο πράγμα να κάνεις κάτι που σου αρέσει για χόμπυ και άλλο πράγμα το να το κάνεις για να βγάλεις χρήματα έχοντας προϊστάμενο και πελάτες που σε πληρώνουν για αυτό αλλά απαιτώντας να κάνεις αυτό που σου αρέσει με τις δικές τους απαιτήσεις και προδιαγραφές
Άλλο πράγμα το να ξυπνάω κάθε πρωί και να τρέχω δέκα χιλιόμετρα γιατί μου αρέσει και άλλο πράγμα το να το κάνω αυτό σαν επαγγελματική υποχρέωση έχοντας έναν προϊστάμενο να με καταπιέζει σε αυτό να τρέχω άσχετα με το εάν έχω η δεν έχω εγώ διάθεση ..
Antares έγραψε: 01 Φεβ 2020, 20:16
Όσους έχω ακούσει να έχουν σπουδάσει πληροφορική λένε ότι τα μαθηματικά είναι η πλειοψηφία των μαθημάτων πράγμα που ούτε το περίμεναν, ούτε το ήθελαν. Τα μαθηματικά δεν απαξιώνονται ποτέ και είναι η βάση της πληροφορικής. Οτιδήποτε καινούργιο και να μάθεις στη συνέχεια θα το κάνεις πολύ εύκολα.
Τα μαθηματικά είναι η βάση των πάντων στις περισσότερες θετικές σχολές. Δεν πας πουθενά αν δεν ξέρεις.
To γνωρίζω. Έχω ένα ανιψάκι στο λύκειο που ναι μεν θέλει να ασχοληθεί με την πληροφορική, αλλά δεν θέλει τα μαθηματικά που βλέπει στα προγράμματα σπουδών. Τι θα μπορούσε να σπουδάσει;
Αν και θεωρώ ότι η μελέτη των μαθηματικών απελευθερώνει το πνεύμα ώστε να μαθαίνει εύκολα μετά οτιδήποτε άλλο.
Namrail έγραψε: 01 Φεβ 2020, 18:26
Στη σχολή είχαμε εξαιρετικό τομέα προγραμματισμού, αν και προσωπικα δεν το σκέφτηκα ούτε μια στιγμή. Αντικειμενικα ομως κάποιος καλός προγραμματιστής μπορεί σήμερα να βγάλει καλά φράγκα. Αλλά δύσκολα στο εσωτερικό.
ήσουν συμφοιτητής με τον Ορέστη;
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία." Τζίμης Πανούσης
Antares έγραψε: 01 Φεβ 2020, 20:16
Όσους έχω ακούσει να έχουν σπουδάσει πληροφορική λένε ότι τα μαθηματικά είναι η πλειοψηφία των μαθημάτων πράγμα που ούτε το περίμεναν, ούτε το ήθελαν. Τα μαθηματικά δεν απαξιώνονται ποτέ και είναι η βάση της πληροφορικής. Οτιδήποτε καινούργιο και να μάθεις στη συνέχεια θα το κάνεις πολύ εύκολα.
Τα μαθηματικά είναι η βάση των πάντων στις περισσότερες θετικές σχολές. Δεν πας πουθενά αν δεν ξέρεις.
To γνωρίζω. Έχω ένα ανιψάκι στο λύκειο που ναι μεν θέλει να ασχοληθεί με την πληροφορική, αλλά δεν θέλει τα μαθηματικά που βλέπει στα προγράμματα σπουδών. Τι θα μπορούσε να σπουδάσει;
Αν και θεωρώ ότι η μελέτη των μαθηματικών απελευθερώνει το πνεύμα ώστε να μαθαίνει εύκολα μετά οτιδήποτε άλλο.
Δεν ξέρω τι θα μπορούσε να σπουδάσει το ανιψάκι, ξέρω όμως ότι με το σύστημα που έχουμε περνάνε σε θετικές σχολές που θέλουν μαθηματικά ένα 30-40% που είναι σκραπες στον τομέα.
Στα ΤΕΙ αυτό το ποσοστό αγγίζει το 80%. Το αποτέλεσμα είναι να περνάει κάποιος ηλεκτρολογία με 3 στα μαθηματικά και στη συνέχεια ο καθηγητής να αναγκάζεται να βάλει θέμα την προπαίδεια για να μην έχει 800 μεταξεταστεους σε κάθε εξεταστική.
Δεν υπάρχει φοβάμαι τα μαθηματικά. Θέμα δουλειάς είναι να αποκτήσεις σωστές βάσεις.
Στη σχολή είχαμε εξαιρετικό τομέα προγραμματισμού, αν και προσωπικα δεν το σκέφτηκα ούτε μια στιγμή. Αντικειμενικα ομως κάποιος καλός προγραμματιστής μπορεί σήμερα να βγάλει καλά φράγκα. Αλλά δύσκολα στο εσωτερικό.
Δύσκολο, εκτός και αν ήταν στο Πολυτεχνείο της Πάτρας.
Βασικα προκειται για τομεα που δε μπορεις να συσσωρευσεις γνωστικο κεφαλαιο γιατι καθε 5 χρονια αλλαζουν εντελως τα εργαλεια και πρεπει να τα ξαναμαθεις απο την αρχη.
Δευτερον, κατα συνεπεια του πρωτου δε μπορεις να εχεις προσωπικη ζωη γιατι πρεπει να μελετας ο,τι καινουρια βλακεια επινοουν οι εταιριες
Τριτον δεν υπαρχει κανενα barrier to entry και πρεπει να ανταγωνιστεις τον καθε φρεσκο αποφοιτο σχολης
Τριτον δεν ασχολεισαι με τιποτα δημιουργικο. Ο προγραμματισμος μπορει να εχει πλακα οταν πρωτομαθαινεις, αλλα εργασιακα ασχολεισαι επαναλαμβανοντας τα ιδια πραγματα αναπτυσοντας καποιο εμπορικο λογισμικο
Πεμπτον το εργασιακο περιβαλλον ειναι χαλια. Ενας αρχιδοκαμπος αντιπαθητικων ατομων, οπως ακριβως ηταν και η σχολη που σπουδαζα, με ελαχιστες γυναικες, ασχημες συμπεριφορες λογω αυξημενου ανταγωνισμου για τις ανωτερες θεσεις, και δυσκολια να κανεις καποια ενδιαφερουσα συζητηση τον ελαχιστο χρονο που δε θα εισαι κολλημενος μπροστα στην οθονη.
Αν ηξερε απο προγραμματισμο θα ειχε "σπασει" ολα τα προβληματα που αναφερει σε μικροτερα και θα τα ελυνε ενα ενα
Dwarven Blacksmith έγραψε: 01 Φεβ 2020, 18:35
Επίσης οι γνώσεις σου δεν μηδενιζονται κάθε 5 χρόνια, αυτά είναι βλακειες. Αν ξέρεις τον τρόπο σκέψης, τα εργαλεία είναι απλά εργαλεία.
Το μόνο που με ανησυχεί είναι ότι δεν ξέρω τι τους κάνουν όταν γεράσουν γιατί δεν βλέπω πολλούς και δε νομίζω να γιναν όλοι μάνατζερ. Ίσως σε κάποιο στενάκι τους πυροβολανε. Still worth it.
κάπου σε αυτά εδώ κρύβεται μια αντίφαση.
όσοι παλιοί φίλοι-γνωστοί, 40+ μείνανε στον τομέα, προβληματίζονται ήδη για το μέλλον τους.
κατά τα άλλα, είναι τρομερό χαμαλίκι και απαιτητικό πνευματικά να γράφεις κώδικα.
Δύσκολο, εκτός και αν ήταν στο Πολυτεχνείο της Πάτρας.
Α θα ησουν με ενα φιλο μου χημικο που ειναι καθηγητης τωρα.
Η πληροφορική δεν είναι για όλους. Δεν είναι ένα επάγγελμα που μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε, δεν μπορεί καν να το μάθει ο οποιοσδήποτε. Είναι όμως μια δουλειά που αν σε αρέσει θα βγάζει 100+κ τον χρόνο αν απόφαση σεις να δουλέψεις στην βόρεια Ευρώπη και δεν ειχε ανεργία ούτε καν στην Ελλάδα της κρίσης. Επίσης τα περί μηδενίζει κάθε 5 χρόνια είναι επικές πιπες. Οκ αν εισια εντελώς ηλιθιος και το μόνο σου χαρακτηριστικό είναι η Χ γλώσσα προγραμματισμού κακό του κεφαλιού σου αλλά όλος ο κόσμος εξελίσσεται κάποια στιγμή θα πας σε data science, sre, manager, product owner. System architect. Κτλ
Ορέστης 35 έγραψε: 01 Φεβ 2020, 20:55
Ειχα βαλει κι ενα αλλο αρθρο παλια που ελεγε οτι οποιος εχει κλιση στις θετικες επιστημες ειναι καλυτερο να γινει γιατρος παρα καποιο ειδος μηχανικου.
Ορέστη πόσο χρονών είσαι ρε μαλάκα;
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.
Namrail έγραψε: 01 Φεβ 2020, 20:40
Δεν ξέρω τι θα μπορούσε να σπουδάσει το ανιψάκι, ξέρω όμως ότι με το σύστημα που έχουμε περνάνε σε θετικές σχολές που θέλουν μαθηματικά ένα 30-40% που είναι σκραπες στον τομέα.
Στα ΤΕΙ αυτό το ποσοστό αγγίζει το 80%. Το αποτέλεσμα είναι να περνάει κάποιος ηλεκτρολογία με 3 στα μαθηματικά και στη συνέχεια ο καθηγητής να αναγκάζεται να βάλει θέμα την προπαίδεια για να μην έχει 800 μεταξεταστεους σε κάθε εξεταστική.
Δεν υπάρχει φοβάμαι τα μαθηματικά. Θέμα δουλειάς είναι να αποκτήσεις σωστές βάσεις.
Αυτό συμβαίνει και άρχισε να επιδεινώνεται μετά το 2000. Στην εποχή των δεσμών που αποφοίτησα, όσοι δεν άντεχαν τα μαθηματικά διάλεγαν την τρίτη ή την τέταρτη δέσμη, αν και υπήρχαν και στην τέταρτη δέσμη, λόγω των οικονομικών σχολών.
Στο ΤΕΙ ηλεκτρολογίας π.χ. περνούσαν μόνο από 1η, οι οποίοι βέβαια στόχευαν σε κάτι άλλο, καλύτερο. Οπότε τα μαθηματικά του ΤΕΙ δεν ήταν θέμα αν το παρακολουθούσαν.