Δηλαδή η δικηγορία δε θέλει συνεχές διάβασμα;Ορέστης 35 έγραψε: 01 Φεβ 2020, 18:16Δεν ειναι παπας. Το παιδι που εγραψε το αρθρο εγινε δικηγορος και εστρωσε τη ζωη του. Τον παρακολουθω χρονια. Εσυ με τι εμπειρια μιλας;
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Γιατι δε θελω να ασχοληθω με αυτο που σπουδασα
- Philip Mortimer
Re: Γιατι δε θελω να ασχοληθω με αυτο που σπουδασα
- Οργισμένος
κυριος Μακης έγραψε: 01 Φεβ 2020, 18:26 βασικα στην προηγουμενη δουλεια ψαχνουν μηνες για προγραμματιστη, σε αυτη που ειμαι τωρα πηραν εμενα μετα απο 5 μηνες αναζητηση, και πηγα απο ρικρουτερ. Λινκτιν μονο σε ενα μηνα εχεις ανετα 10+ κρουσεις απο ρικρουτερς, δεν βλεπω κορεσμο προσωπικα. επισης οσα αρνητικα και να χει, πληρωνεται καλα(στην Ευρωπη, δεν ξερω για Ελλαδα) και κυριως δινει την δυνατοτητα να δουλευεις remote απο οπου θες.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
- Philip Mortimer
Καλά δεν είναι τόσο απλό. Πρέπει να έχεις και κλίση.
- Οργισμένος
Αν γνωριζεις να προγραμματιζεις διχως να σαι καμμενος ή ταλεντο βρισκεις αμεσα δουλεια με καλα λεφτα στας ευρωπας.
Αν εισαι κανας καμμενος ή ταλεντο τοτε μιλαμε για πολλα λεφτα αλλα δεν εξεταζω αυτη την περιπτωση.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
- Οργισμένος
Ενας απλος προγραμματιστης δικτυου, ξεσκιζει λεμε.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
- Dwarven Blacksmith
Προβληματιζονται από την άλλη όμως δεν ξέρω κανέναν που να χρειάστηκε να φύγει εντελώς από τον κλάδο έστω και αν δεν γράφει πια κωδικα.the comet the course the tail έγραψε: 01 Φεβ 2020, 18:43 όσοι παλιοί φίλοι-γνωστοί, 40+ μείνανε στον τομέα, προβληματίζονται ήδη για το μέλλον τους.
κατά τα άλλα, είναι τρομερό χαμαλίκι και απαιτητικό πνευματικά να γράφεις κώδικα.
-
Ορέστης 35
Θελω να δουλευω με μουναρες. Ειμαι σε μια σχολη με γυναικες τωρα και εχουν αρχισει να με πειραζουν για τα ερωτικα μου.Daje έγραψε: 01 Φεβ 2020, 18:26Μονο το γαμησι ειναι σταθερη επιστημη.Ορέστης 35 έγραψε: 01 Φεβ 2020, 18:04 https://halfsigma.typepad.com/half_sigm ... er_in.html
Εδω τα εχει γραψει πριν χρονια ο φιλος.
Βασικα προκειται για τομεα που δε μπορεις να συσσωρευσεις γνωστικο κεφαλαιο γιατι καθε 5 χρονια αλλαζουν εντελως τα εργαλεια και πρεπει να τα ξαναμαθεις απο την αρχη.
Δευτερον, κατα συνεπεια του πρωτου δε μπορεις να εχεις προσωπικη ζωη γιατι πρεπει να μελετας ο,τι καινουρια βλακεια επινοουν οι εταιριες
Τριτον δεν υπαρχει κανενα barrier to entry και πρεπει να ανταγωνιστεις τον καθε φρεσκο αποφοιτο σχολης
Τριτον δεν ασχολεισαι με τιποτα δημιουργικο. Ο προγραμματισμος μπορει να εχει πλακα οταν πρωτομαθαινεις, αλλα εργασιακα ασχολεισαι επαναλαμβανοντας τα ιδια πραγματα αναπτυσοντας καποιο εμπορικο λογισμικο
Πεμπτον το εργασιακο περιβαλλον ειναι χαλια. Ενας αρχιδοκαμπος αντιπαθητικων ατομων, οπως ακριβως ηταν και η σχολη που σπουδαζα, με ελαχιστες γυναικες, ασχημες συμπεριφορες λογω αυξημενου ανταγωνισμου για τις ανωτερες θεσεις, και δυσκολια να κανεις καποια ενδιαφερουσα συζητηση τον ελαχιστο χρονο που δε θα εισαι κολλημενος μπροστα στην οθονη.
Χιλιαδες χρονια τεχνογνωσια και τα βασικα παραμενουν τα ιδια.
Πιασε τεχνη κι'αστηνε κι'αν πεινασεις πιαστηνε (εγω ολο πειναω παντως).
Σε τι σχολη ησουν;Namrail έγραψε: 01 Φεβ 2020, 18:26 Στη σχολή είχαμε εξαιρετικό τομέα προγραμματισμού, αν και προσωπικα δεν το σκέφτηκα ούτε μια στιγμή. Αντικειμενικα ομως κάποιος καλός προγραμματιστής μπορεί σήμερα να βγάλει καλά φράγκα. Αλλά δύσκολα στο εσωτερικό.
-
the comet the course the tail
για κώδικα μιλάω και όσους έχουν μείνει ακόμα σε αυτό το στάδιο.Dwarven Blacksmith έγραψε: 01 Φεβ 2020, 18:58Προβληματιζονται από την άλλη όμως δεν ξέρω κανέναν που να χρειάστηκε να φύγει εντελώς από τον κλάδο έστω και αν δεν γράφει πια κωδικα.the comet the course the tail έγραψε: 01 Φεβ 2020, 18:43 όσοι παλιοί φίλοι-γνωστοί, 40+ μείνανε στον τομέα, προβληματίζονται ήδη για το μέλλον τους.
κατά τα άλλα, είναι τρομερό χαμαλίκι και απαιτητικό πνευματικά να γράφεις κώδικα.
έχω φίλο που εδώ και 10-12 χρόνια ασχολείται με το ίδιο πρόγραμμα γραμμένο σε visual basic .net - sql server και απλά κάνει κάποιες customιές, ανάλογα τον πελάτη. τι εμπειρία να έχει αυτός;
-
Ορέστης 35
Τρομερο χαμαλικι και ολοι προσπαθουν να ξεφυγουν απο τον κωδικα και να γινουν καποιο ειδος μανατζερ ή συμβουλου)αναλυτη που δεν αγγιζει κωδικα.the comet the course the tail έγραψε: 01 Φεβ 2020, 18:43κάπου σε αυτά εδώ κρύβεται μια αντίφαση.Dwarven Blacksmith έγραψε: 01 Φεβ 2020, 18:35 Επίσης οι γνώσεις σου δεν μηδενιζονται κάθε 5 χρόνια, αυτά είναι βλακειες. Αν ξέρεις τον τρόπο σκέψης, τα εργαλεία είναι απλά εργαλεία.
Το μόνο που με ανησυχεί είναι ότι δεν ξέρω τι τους κάνουν όταν γεράσουν γιατί δεν βλέπω πολλούς και δε νομίζω να γιναν όλοι μάνατζερ. Ίσως σε κάποιο στενάκι τους πυροβολανε. Still worth it.
όσοι παλιοί φίλοι-γνωστοί, 40+ μείνανε στον τομέα, προβληματίζονται ήδη για το μέλλον τους.
-
Ορέστης 35
Προσθετεις - κεφαλαιοποιεις γνωση, δεν διαβαζεις για να παραμεινεις ανταγωνιστικος με τους αποφοιτους. Ασε που κινεισαι εξω και εχεις συναδελφους μουναρες.Philip Mortimer έγραψε: 01 Φεβ 2020, 18:44Δηλαδή η δικηγορία δε θέλει συνεχές διάβασμα;Ορέστης 35 έγραψε: 01 Φεβ 2020, 18:16Δεν ειναι παπας. Το παιδι που εγραψε το αρθρο εγινε δικηγορος και εστρωσε τη ζωη του. Τον παρακολουθω χρονια. Εσυ με τι εμπειρια μιλας;
- Οργισμένος
δεν τα λες καλα. Τοσο οι προγραμματιστες οσο και ολες οι εξειδικευσεις ετσι ειναι. Δλδ καποια στιγμη οταν γινει εμπειρος μεταπειδα σε καποιου ειδους μανατζεμεντ επι του προγραμματισμου, επι της μηχανολογιας, finence ktl ktl, δλδ τι νομιζεις οτι κανει μεχρι τα 70 ενας ξερω γω financial analyst? Einai πανω απο ενα υπολογιστη και καμει μελετες finance risk;; Oxi bebaia αλλα γινεται καποιο ειδους ελεγκτης-μανατζαρεος-κτλ επι αλλων αναλυτων χρηματοοικονομικων. Τα ιδια συμβαινουν και στους προγραμματιστες. Ξερω 2 οι οποιοι τωρα ειναι διευθυντες αλλα καποτε ο ενας εκαμε plc προγραμματισμο kai o allos προγραμματιζε λειτουργικα των παλιων κινητων τηλεφωνων. Σημερα δεν σκαμπαζουν και πολλα απο τον τωρινο κωδικα αλλα αυτο δεν τους εμποδιζει ναν ειναι διευθυντες επι του θεματος.Ορέστης 35 έγραψε: 01 Φεβ 2020, 19:12Τρομερο χαμαλικι και ολοι προσπαθουν να ξεφυγουν απο τον κωδικα και να γινουν καποιο ειδος μανατζερ ή συμβουλου)αναλυτη που δεν αγγιζει κωδικα.the comet the course the tail έγραψε: 01 Φεβ 2020, 18:43κάπου σε αυτά εδώ κρύβεται μια αντίφαση.Dwarven Blacksmith έγραψε: 01 Φεβ 2020, 18:35 Επίσης οι γνώσεις σου δεν μηδενιζονται κάθε 5 χρόνια, αυτά είναι βλακειες. Αν ξέρεις τον τρόπο σκέψης, τα εργαλεία είναι απλά εργαλεία.
Το μόνο που με ανησυχεί είναι ότι δεν ξέρω τι τους κάνουν όταν γεράσουν γιατί δεν βλέπω πολλούς και δε νομίζω να γιναν όλοι μάνατζερ. Ίσως σε κάποιο στενάκι τους πυροβολανε. Still worth it.
όσοι παλιοί φίλοι-γνωστοί, 40+ μείνανε στον τομέα, προβληματίζονται ήδη για το μέλλον τους.
Αυτο να πεις και του παιδιου αυτου το οποιο μαλλον δεν το ειχε με το θεμα και το βαφτισε "μαλακια"...
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
-
ή πρέπει το να έχεις μεράκι. μερικοί είναι κολλημένοι, τους αρέσει.Ορέστης 35 έγραψε: 01 Φεβ 2020, 19:12Τρομερο χαμαλικι και ολοι προσπαθουν να ξεφυγουν απο τον κωδικα και να γινουν καποιο ειδος μανατζερ ή συμβουλου)αναλυτη που δεν αγγιζει κωδικα.the comet the course the tail έγραψε: 01 Φεβ 2020, 18:43κάπου σε αυτά εδώ κρύβεται μια αντίφαση.Dwarven Blacksmith έγραψε: 01 Φεβ 2020, 18:35 Επίσης οι γνώσεις σου δεν μηδενιζονται κάθε 5 χρόνια, αυτά είναι βλακειες. Αν ξέρεις τον τρόπο σκέψης, τα εργαλεία είναι απλά εργαλεία.
εμένα πλέον μ' αρέσει λίγο το UI/UX κομμάτι. το πως φαίνονται και αλληλεπιδρούν τα πράγματα. θέλω να μάθω να σκιτσάρω κιόλας. τι μπορώ να κάνω φίλε Ορέστη γι΄αυτό;
-
πιστεύω ότι ποτέ δεν είναι αργά.
- κυριος Μακης
HR, μπονους οτι συνεκτιμαται εαν εισαι αχρηστος.Ορέστης 35 έγραψε: 01 Φεβ 2020, 19:17Προσθετεις - κεφαλαιοποιεις γνωση, δεν διαβαζεις για να παραμεινεις ανταγωνιστικος με τους αποφοιτους. Ασε που κινεισαι εξω και εχεις συναδελφους μουναρες.Philip Mortimer έγραψε: 01 Φεβ 2020, 18:44Δηλαδή η δικηγορία δε θέλει συνεχές διάβασμα;Ορέστης 35 έγραψε: 01 Φεβ 2020, 18:16
Δεν ειναι παπας. Το παιδι που εγραψε το αρθρο εγινε δικηγορος και εστρωσε τη ζωη του. Τον παρακολουθω χρονια. Εσυ με τι εμπειρια μιλας;
Ακραίες μαλακίες το linked post, καμία γνώση δεν μηδενίζεται σε 5 χρόνια. Ισχύει μερικώς μόνο για web development όπου τα παιδιά ακόμα ξανα-ανακαλύπτουν τον τρόχο στο frontend , ενώ οι backend τεχνολογίες είναι αρκετά στάνταρ και με πάρα πολλές rock solid επιλογές. Άλλωστε ο προγραμματισμός δεν είναι να μάθεις να γράφεις node.js και python, αυτά είναι απλά εργαλεία, ο προγραμματισμός είναι αλγόριθμοι, δομές δεδομένων, υπολογιστική θεωρία, θεωρία κωδίκων, γραμμική άλγεβρα, αριθμητική ανάλυση και ένα ακόμα κατεβατό μαθηματικών.
Επίσης προφανώς και υπάρχει barrier εγώ δεν θα ανταγωνιστώ κανέναν απόφοιτο φρέσκο από τη σχολή (δεν ξέρω καν πώς γίνεται να πιστεύεις κάτι τέτοιο) σε κανένα επίπεδο και anyway οι σοβαροί principal προγραμματιστές φτάνουν και 6-digit απολαβές. Επίσης αναλόγως τα people skills που έχεις κάνεις ένα ωραία pivot σε management με ακόμα περισσότερα λεφτά. Ή τα γράφεις όλα στα παπάρια σου και ανοίγεις την ωραία σου εταιριούλα.
Η σύγχρονη ανθρωπότητα στηρίζεται 100% στη τεχνολογία, ήδη κάνουν deploy LoRaWAN στην Αθήνα. 5G, αυτοκίνητα που κινούνται μόνα τους αλλά εδώ στο phorum συζητάμε τα merits του να γίνεις δικηγόρος (LMAO). Εμένα η σύντροφος που είναι δικηγόρος με μεταπτυχιακά σε banking και 10 χρόνια στην Αγγλία ως independent contractor σε forensic investigations και δεν θα βγάλει ούτε remotely τα λεφτά που βγάζει ένας καλός προγραμματιστής εδώ πέρα.
Επίσης προφανώς και υπάρχει barrier εγώ δεν θα ανταγωνιστώ κανέναν απόφοιτο φρέσκο από τη σχολή (δεν ξέρω καν πώς γίνεται να πιστεύεις κάτι τέτοιο) σε κανένα επίπεδο και anyway οι σοβαροί principal προγραμματιστές φτάνουν και 6-digit απολαβές. Επίσης αναλόγως τα people skills που έχεις κάνεις ένα ωραία pivot σε management με ακόμα περισσότερα λεφτά. Ή τα γράφεις όλα στα παπάρια σου και ανοίγεις την ωραία σου εταιριούλα.
Η σύγχρονη ανθρωπότητα στηρίζεται 100% στη τεχνολογία, ήδη κάνουν deploy LoRaWAN στην Αθήνα. 5G, αυτοκίνητα που κινούνται μόνα τους αλλά εδώ στο phorum συζητάμε τα merits του να γίνεις δικηγόρος (LMAO). Εμένα η σύντροφος που είναι δικηγόρος με μεταπτυχιακά σε banking και 10 χρόνια στην Αγγλία ως independent contractor σε forensic investigations και δεν θα βγάλει ούτε remotely τα λεφτά που βγάζει ένας καλός προγραμματιστής εδώ πέρα.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.
Thank you Google Translate.
Thank you Google Translate.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση