!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ντρέπεστε να χρησιμοποιείτε τα χάλκινα;
Re: Ντρέπεστε να χρησιμοποιείτε τα χάλκινα;
Θα τους φάω ρε δεν θα με φάνε.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
-
Δημοκράτης
χρησιμοποιούμε μόνο κρατούλα για να μην σπαταλάμε τον χρόνο μας μετρόντας κέρματα και γεμίζοντας τις τσέπες μας ρέστα σαν κουμπαράδες.
- Ζενίθεδρος
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Φυσικά και ξέρω. Στο Invaders from Mars του 1986 σκοτώνονταν οι τερατομορφοι εξωγήινοι με χαλκο, συγκεκριμένα με όπλα που λειτουργούσαν με χαλκο.Στύγιος έγραψε: 30 Ιαν 2020, 00:20Ανιστόρητε, δεν ξέρεις για τα χαλκά γένη;Ζενίθεδρος έγραψε: 30 Ιαν 2020, 00:16Αμα ήταν ατόφια χάλκινα, θα κόστιζαν 5 λεπτά το κομμάτι. Επιχαλκωμενο ατσάλι ειναι.Στύγιος έγραψε: 30 Ιαν 2020, 00:14 Γω θα την ρίξω την αυτοσχέδια , αλλά τα χάλκινα σκεύη κατά Λιακόπουλο προστατεύουν απ' τους Νεφελίμ.
![]()
![]()
![]()
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
Mπράβο , αλλά οι Νεφελίμ εξοντώνονται μόνο με χάλκινα όπλα και η τελική μάχη θα δοθεί κάπου στο Δίον στην Πιερία. Τώρα τα ξέρετε ΟΛΑ.Ζενίθεδρος έγραψε: 30 Ιαν 2020, 00:33Φυσικά και ξέρω. Στο Invaders from Mars του 1986 σκοτώνονταν οι τερατομορφοι εξωγήινοι με χαλκο, συγκεκριμένα με όπλα που λειτουργούσαν με χαλκο.Στύγιος έγραψε: 30 Ιαν 2020, 00:20Ανιστόρητε, δεν ξέρεις για τα χαλκά γένη;Ζενίθεδρος έγραψε: 30 Ιαν 2020, 00:16
Αμα ήταν ατόφια χάλκινα, θα κόστιζαν 5 λεπτά το κομμάτι. Επιχαλκωμενο ατσάλι ειναι.![]()
- Ζενίθεδρος
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Πόνεσε όταν μπήκε μέσα σου ή Νατάσα;
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Χαοτικός έγραψε: 30 Ιαν 2020, 00:24 Η αγαπημένη μου χρήση για τα κέρματα αυτά ήταν να τα βάζω σε νιτρικό οξύ. Κάντε το. Γαμάτο είναι. Σε ανοιχτό χώρο βέβαια και άμεση απομάρυνση. Οι νιτρώδεις ατμοί είναι δηλητηριώδεις.

- vantono
- Phorum.gr user: vantono
κρατούλα ή καρτούλα, αυτό τελος παντων!Δημοκράτης έγραψε: 30 Ιαν 2020, 00:33 χρησιμοποιούμε μόνο κρατούλα για να μην σπαταλάμε τον χρόνο μας μετρόντας κέρματα και γεμίζοντας τις τσέπες μας ρέστα σαν κουμπαράδες.
Επισης, ειμαι γενικά της άποψης οτι θα πρέπει να καταργηθούν όλων των ειδων τα κερματα. Και τα δίευρα. Θα πρέπει εν καιρώ να πέσει καποτε και αυτη η πρόταση στο τραπέζι. Να βγει και το δίευρο σε χαρτονόμισμα πχ (ή και τρίευρο ακομα καλυτερα, σαν και την ισοτιμία με το παλιό δραχμοχιλιάρικο) και άντε να μείνει το μονόευρο ως το μοναδικό κέρμα μόνο και μόνο σαν συλλεκτικό. Ετσι πιστευω οτι θα τα εκτιμάς και περισσότερο τα λεφτα,γιατι με τη μορφή των κερμάτων είναι υποτιμημένα. Τωρα βλεπεις δίευρα και μονοευρα σε κερματα και δεν τους δινεις σημασια.
- hellegennes
Δεν συμφωνώ. Η συχνότητα χρήσης του δίευρου σημαίνει ότι το χαρτονόμισμα θα πρέπει να είναι αρκετά ανθεκτικότερο από ό,τι είναι λογικό για την αξία του. Αλλιώς θα γίνεται κουρελόχαρτο σε χρόνο dt. Ήδη δηλαδή τα πεντάευρα έχουν αυτό το πρόβλημα. Ο χρόνος ζωής τους είναι περίπου ένα έτος. Σκέψου τι κόστος συνεπάγεται αυτό για το δίευρο.
Η παρασκευή του κέρματος κοστίζει περί τα 15 λεπτά ενώ το χαρτονόμισμα θα κόστιζε περί τα 3 λεπτά. Τα κέρματα όμως φθείρονται πολύ λιγότερο. Υπάρχουν ακόμα δίευρα από τα πρώτα, που έχουν πλέον δικαίωμα ψήφου. Στο βάθος τετραετίας θα χρειαζόμασταν τα διπλά λεφτά για να συντηρούμε το δίευρο χαρτονόμισμα.
Η παρασκευή του κέρματος κοστίζει περί τα 15 λεπτά ενώ το χαρτονόμισμα θα κόστιζε περί τα 3 λεπτά. Τα κέρματα όμως φθείρονται πολύ λιγότερο. Υπάρχουν ακόμα δίευρα από τα πρώτα, που έχουν πλέον δικαίωμα ψήφου. Στο βάθος τετραετίας θα χρειαζόμασταν τα διπλά λεφτά για να συντηρούμε το δίευρο χαρτονόμισμα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Το 1 ευρώ έπρεπε να είναι κανονικά σε χαρτονόμισμα.
Οπως οι αμερικανοί που έχουν το 1 δολλαριο.
Οπως οι αμερικανοί που έχουν το 1 δολλαριο.
- Λίνο Βεντούρα
Κάτσε να σου εξηγήσω την γερμανική νοοτροπία: η τράπεζα σου κρατάει προμήθεια 40% για να εξαργυρώσεις κέρματα
Fluffy έγραψε: 25 Αύγ 2021, 12:22 Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
Χιλιες φορες χαλκινα παρα καρτα για ενα πατατακι
Όσοι ντρέπονται, να τα δίνουν σε αυτούς που είναι στα φανάρια.
- Κόκκορας
- Phorum.gr user: Κόκορας
χρησιμα στην εκκλησια για κανενα κερακι
Καθόλου, ο χαλκός είναι εκ των αγαπητών μου μετάλλων. Σκωριάζει υπέροχα, λαμβάνοντας ένα αλλόκοσμο πρασινωπό χρώμα. Έχετε δει χάλκινες στέγες; Εξαιρετικές, και δεν απαιτούν καθόλου συντήρηση.
Βρηκα νέο τρόπο να δίνω χάλκινα!
Παω στο μπετζιναδικο, βάζω μπετζινα, αλλά ποτέ στρογγυλοποιημενα. Ξερωγω... 20,13 ή 30, 27. Με συγχωρείτε μου ξέφυγε λίγο.
Προχθές μπήκα επί τούτου σε ένα ζουπερ κ έδωσα διευρω κ 49 λεπτά σε πεντάλεπτα, διλεπτα κ μμονολεπτα. Μου έδωσε ενα λεπτό πίσω, γιατί λέει ήταν παραπάνω. Δεν ήταν, τα είχα μετρήσει. Για μένα μιλάμε! Τα είχα μετρήσει! Δεν το πήρα γιατί ήξερα ότι ήταν σωστά κ αισθάνθηκα ότι θα έκλεβα...
Εγώ βέβαια τους τα χωρίζω κ τους τα δίνω λίγα λίγα για να τους διευκολύνω, αλλά δεν το καταλαβαίνουν κ τα ανακατεύουν...
Το θέμα είναι ότι μέσα σε δύο μέρες έδωσα όλα τα χάλκινα.
1,53 νομίζω ήταν.
Παω στο μπετζιναδικο, βάζω μπετζινα, αλλά ποτέ στρογγυλοποιημενα. Ξερωγω... 20,13 ή 30, 27. Με συγχωρείτε μου ξέφυγε λίγο.
Προχθές μπήκα επί τούτου σε ένα ζουπερ κ έδωσα διευρω κ 49 λεπτά σε πεντάλεπτα, διλεπτα κ μμονολεπτα. Μου έδωσε ενα λεπτό πίσω, γιατί λέει ήταν παραπάνω. Δεν ήταν, τα είχα μετρήσει. Για μένα μιλάμε! Τα είχα μετρήσει! Δεν το πήρα γιατί ήξερα ότι ήταν σωστά κ αισθάνθηκα ότι θα έκλεβα...
Εγώ βέβαια τους τα χωρίζω κ τους τα δίνω λίγα λίγα για να τους διευκολύνω, αλλά δεν το καταλαβαίνουν κ τα ανακατεύουν...
Το θέμα είναι ότι μέσα σε δύο μέρες έδωσα όλα τα χάλκινα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 94 Απαντήσεις
- 3028 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από vantono
-
- 46 Απαντήσεις