Εξαρτάται τι ακριβώς είναι το ένστικτο που κατευνάζεις. Αν έχεις το ένστικτο να πας με άτομο του άλλου φύλου και το κατευνάζεις, είσαι στρέητ. Αν έχεις το ένστικτο να πας με άτομο του ιδίου φύλου και το κατευνάζεις, είσαι γκέι.Parrot έγραψε: 29 Ιαν 2020, 17:37Το ένστικτο δεν είναι επιλογή του ατόμου. Και ίσως και οι σκέψεις δεν είναι επιλογή μας.Alien666 έγραψε: 29 Ιαν 2020, 17:27Για να τα χαλιναγωγήσουν, πάει να πει ότι υπάρχουν. Αρα, δεν είναι επιλογή το ένστικτο. Επιλογή είναι η χαλιναγώγησή του.Parrot έγραψε: 29 Ιαν 2020, 17:17 Εγώ ξέρω ότι οι άνθρωποι ξεχωρίζουν απ' τα ζώα, επειδή τα ένστικτά τους τα φιλτράρουν και τα χαλιναγωγούν με τη λογική.
Επομένως είναι επιλογή, και μάλιστα πορωμένη.
Το να λες ότι ένας γκέι οφείλει να χαλιναγωγήσει το ένστικτό του πηγαίνοντας με γυναίκες, είναι σαν να υποχρεώνεις τον εαυτό σου να πάει με άντρα.
Όμως, επιλέγουμε σε κάποια απ' αυτά να ενδώσουμε (π.χ. πείνα) και σε κάποια άλλα να μην ενδώσουμε (π.χ. η επιθυμία να σκοτώσουμε κάποιον σε μια λογομαχία) γιατί τα φιλτράρουμε με τη λογική. Άρα, λέμε, αν δεν φάω θα πεθάνω. Άρα, πρέπει να φάω.
Αν σκοτώσω κάποιον θα είναι λάθος να αφαιρέσω μια ανθρώπινη ζωή και θα έχω και εγώ επιπτώσεις.
Άρα, δεν πρέπει να σκοτώσω και πρέπει να κατευνάσω την οργή που νιώθω.
Η επιθυμία για σεξ αποτελεί ένστικτο, είτε κάποιος είναι ομοφυλόφιλος είτε είναι ετεροφυλόφιλος, η οποία έχει επιπτώσεις
κοινωνικά, στο ίδιο το άτομο καθώς και στο άτομο που είναι το αντικείμενο του πόθου,
και γι' αυτό το συγκεκριμένο ένστικτο η κοινωνία ήδη απ' τα αρχαία χρόνια το έθεσε εντός αυστηρών κοινωνικών πλαισίων.
Στην σημερινή εποχή, όπου τα πλαίσια αυτά είτε έχουν χαλαρώσει είτε έχουν εξαφανιστεί τελείως,
βλέπουμε όλοι γύρω μας ποιά είναι τα αποτελέσματα.
Την ίδια "επιλογή" έχει και ο στρεητ και ο γκέι. Εσύ θεωρείς αμαρτωλό όμως τον δεύτερο.