Εσθήρ έγραψε: 26 Ιαν 2020, 18:29
Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 26 Ιαν 2020, 15:27
Εσθήρ έγραψε: 26 Ιαν 2020, 15:18
Θα μου επιτρεψεις να χαρακτηρισω εξαιρετικα ανωριμο και ασοβαρο να μιλας για κατι τετοιο λεγοντας τη λεξη ΣΙΓΟΥΡΟ.Ουτε κατα διαννοια η σιγουρια.Ζεις,δεν εχεις περασει στην κατασταση θανατου για να το γνωριζεις αυτο.Οπως και κανενας αλλος.Εκτος αν εχουμε πολλες ζωες,και δεν θυμομαστε τον θανατο,οποτε ουτως η αλλως δεν υπαρχει μονιμος θανατος.
Αλλα το
σιγουρο σε κατι τετοιο ειναι εξαιρετικα ανοητο.
Θα ήθελα να ισχύει ότι κάπου ζούμε για πάντα αλλά δυστυχώς πρόκειται για παραμύθι για να γίνει η ζωή μας πιο ανεκτή. Δεν υπάρχει καμία απολύτως απόδειξη μεταθανάτιας ζωής. Στο μόνο που μπορείς να ελπίζεις είναι μια καλή ζωή εδώ.
Δεν θα έπρεπε να μας τρομάζει η σκέψη της μονιμότητας του θανάτου. Είναι κάτι φυσικό.
Μα δεν υπαρχει
μονιμοτητα στο θανατο. Στον θανατο και στην ανυπαρξια ,
χρονος δεν υφισταται.
Σαφως και δεν χουμε αποδειξη για μεταθανατια ζωη,αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει.Επισης δεν εχουμε αποδειξη μη μεταθανατιας ζωης.
Και δεν ειναι μονο η μεταθανατια ζωη
.Εγω δεν ειμαι σιγουρη οτι δεν κανουμε κυκλους ζωης.Εσυ εισαι σιγουρος οτι ΔΕΝ;Με ποιο σκεπτικο;Το οτι δεν βλεπουμε κατι δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει.
Επισης αν ησουν σκουλικι θα ηξερες οτι υπαρχει ο πλανητης αρης και οι μαυρες τρυπες;
Ξερεις,η μεγαλομανια μας ,μας κανει να πιστευουμε οτι ειμαστε ότι πιο μεγαλο εχει να επιδειξει το συμπαν.Ειμαστε ομως;
Εσθήρ καλή σου μέρα.
Πράγματι η ανθρώπινη μεγαλομανία, ή ματαιοδοξία,
που έχουν πολλοί άνθρωποι, τους κάνει να νομίζουν ότι είμαστε ότι σημαντικότερο υπάρχει στο Σύμπαν.
Ή πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική.
Το Ανθρώπινο είδος είναι μία ασημαντότητα στο άπειρο Σύμπαν. Ο Εγωκεντρισμός μας τυφλώνει και πιστεύουμε ανοησίες. Το Σύμπαν σφύζει από ζωή.
Τα απαραίτητα στοιχεία για την ύπαρξη και διατήρηση της ζωής υπάρχουν σε αδιανόητες ποσότητες στο Σύμπαν. Όπου υπάρχουν κατάλληλες συνθήκες, εκεί υπάρχει ζωή. Οπότε μιλάμε για άπειρους κόσμους.
Το εάν ερχόμαστε περισσότερες φορές εδώ στην Γής
Είναι η δοξασία της μετεμψύχωση. Γι'αυτήν θα μιλήσουμε αργότερα.
Πρέπει να βάλουμε κάποια τάξη "σειρά " για να φτάσουμε σε κάποια λογικά συμπεράσματα.
Τα λέμε.