enaon έγραψε: 26 Ιαν 2020, 18:36
Εχει τύχει ποτε να ακούσουμε τον εαυτό μας να λέει κάτι σαν:
με έκλεψαν και πήρα τους μπατσους να με βοηθήσουν.
ήρθαν οι μπάτσοι να κατεβάσουν το γατάκι απο το δέντρο
πήγαν να ληστέψουν την μητέρα μου αλλά ευτυχώς περιπολούσαν 2 μπάτσοι.
κλπ;
Ναι συνέχεια. Ένας φίλος μου μπάτσος έχει σταματήσει πια να διαμαρτύρεται που τον λέω έτσι. Ξέρει πως δεν το κάνω από κακία, αλλά το "αστυνομικός" δεν μου κάθεται καθόλου καλά.
Hector Buas έγραψε: 26 Ιαν 2020, 15:05
Αυτή η μόνιμη κλάψα των αριστερών για το παραμικρό πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει...
Αυτό που οι δεξιοί δεν δίνουν μία που ένας μπάτσος χτύπησε ένα εντεκάχρονο και θεωρούν εαυτούς και κριτές του με τι αξίζει να ασχοληθεί κάποιος και με τι όχι πρέπει να σταματήσει.
Δεν έχετε αναπτύξει επαρκώς το κοινωνικό κριτήριο ομορφιές μου, δεν μπορείτε να έχετε άποψη.\\Αρα συμφωνα με τον αντιρατσιστικο (μπατσος) πρεπει να αλλαξει.
stergiosbik έγραψε: 26 Ιαν 2020, 15:35
Αρα συμφωνα με τον αντιρατσιστικο (μπατσος) πρεπει να αλλαξει.
Το να βρίζεις τους μπάτσους δεν έχει σχέση με τον ρατσισμό. Δεν γεννήθηκε κανείς μπάτσος, ούτε το έπαθε από ατύχημα. Κρίνεις τις επιλογές τους κι έχεις δικαίωμα να το κάνεις διότι οι επιλογές τους επηρεάζουν την ζωή σου.
Alien666 έγραψε: 26 Ιαν 2020, 15:38
Η λέξη "μπάτσος" προέρχεται από τη "μπάτσα". Στη συνείδηση του λαού, ο μπάτσος είναι αυτός που ρίχνει μπάτσα.
enaon έγραψε: 26 Ιαν 2020, 17:39
νομίζω υπάρχει κάτι βαθύτερο στην ετοιμολογία της λέξης, θα τους λέγαμε μπάζα αν ήταν από εκεί που λες. Μάλλον υποσυνείδητα θέλουμε να μας ραπίσουν και να μας φιλήσουν, μίξη του bazza και του bacio, μαζοχισμός μάλλον.
http://blog.stigalaria.org/18181
stergiosbik έγραψε: 26 Ιαν 2020, 15:47
Η εγγυος ειναι το ιδιο με ενα 11χρονο που ΔΕΝ ξερουμε τι εχει κανει,αν εχει κανει φυσικα;
Ό,τι και να έχει κάνει, ο μπάτσος είναι άρρωστος κι αισθάνομαι ανασφαλής όσο ξέρω ότι κυκλοφορεί κι "εξουσιάζει".
stergiosbik έγραψε: 26 Ιαν 2020, 16:29
Θα σας ταραξουμε στην νομιμοτητα.Πηξε.
Όταν τα όργανα παρανομούν δεν μετατρέπεται ξαφνικά η παρανομία σε νομιμότητα. Με παρανομίες καυλώνεις, τόση νομιμότητα εσύ κι οι υποστηρικτές των αναρχικών γουστάρετε.
Papa John έγραψε: 26 Ιαν 2020, 18:12
Cavaliere έγραψε: 26 Ιαν 2020, 18:10
Το
μπασκίνας όμως δεν είναι της γενιάς μου, το έλεγαν οι θείοι μου. Είναι όντως η παλιά βερσιόν της λέξης. Αλλά από πού βγαίνει;
Από τα κινέζικα λεωφορεία.Bus-Κίνας.
Από το "μπας κι είναι 'δω, μπας κι είναι εκεί" που έλεγαν οι αγροφύλακες όταν έμπαιναν για να κλέψουν κότες.
You might need to fact-check that
Πάντως, σίγουρα, μπασκίνες δεν λέγονταν όλοι οι μπάτσοι, μόνο αγροφύλακες και χωροφύλακες.
enaon έγραψε: 26 Ιαν 2020, 18:48
πάντως στην Αθήνa την εποχή της
δημοκρατίας δεν είχαν αστυνομία όσο έχω καταλάβει, ήταν ευθύνη του πολίτη νομίζω. Ξέρει κάνεις πιο υπεύθυνα τι γινόταν;
Έβαζαν τους δούλους να αστυνομεύουν.