!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ντρεπομαι που ειμαι Ελληνας

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Re: Ντρεπομαι που ειμαι Ελληνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης »

Σέλευκας έγραψε: 23 Ιαν 2020, 14:07 ... με αποτέλεσμα η Ελλάδα να μην παράγει ούτε καπότες.
:a040:

Δεν τις χρησιμοποιεί καν και ...

... τσαντίζεται να της το υπενθυμίζομε στα μετρό
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
Άβαταρ μέλους
Σέλευκας
Phorum.gr user: Seleykos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σέλευκας »

Fluffy έγραψε: 23 Ιαν 2020, 07:30
Σέλευκας έγραψε: 22 Ιαν 2020, 20:09 Οταν διαβάζω αρχαία φιλοσοφία και ιστορία είμαι περύφανος που είμαι Ελληνας. Σαν παραγωγός προϊόντων και σαν πολίτης καθόλου. Αντίθετα ντρέπομαι και λυπάμαι.
αυτή ειναι μια ανθελληνική στάση, τίμια κριτική. Αυτό προσπαθούμε και ως ανθέλληνες να κάνουμε, να βοηθήσουμε να δει ο κόσμος την πραγματικότητα, σήμερα.
:smt005: :smt005:
δεν είμαι καθόλου ανθέλληνας, απεναντίας θα ήμουν πολύ χαρούμενος αν δεν ήταν έτσι η σημερινή εποχή.
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

Σέλευκας έγραψε: 23 Ιαν 2020, 14:07
Nandros έγραψε: 22 Ιαν 2020, 23:00
Σέλευκας έγραψε: 22 Ιαν 2020, 20:09 Οταν διαβάζω αρχαία φιλοσοφία και ιστορία είμαι περύφανος που είμαι Ελληνας. Σαν παραγωγός προϊόντων και σαν πολίτης καθόλου. Αντίθετα ντρέπομαι και λυπάμαι.
Αν και πληθυσμιακά οι Έλληνες αποτελούν λιγότερο από το 0,2% του παγκόσμιου πληθυσμού, ανάμεσα στους κορυφαίους επιστήμονες το ποσοστό των Ελλήνων πλησιάζει το 3%. Όμως, από αυτούς, μόνο ένας στους επτά (14%) έζησε ή ζει στην Ελλάδα, ενώ όλοι οι άλλοι στο εξωτερικό (86%), όπου αρκετοί γεννήθηκαν, ενώ ακόμη περισσότεροι έφυγαν ως μετανάστες.
Κατά μέσο όρο, οι 672 Έλληνες επιστήμονες έχουν πάρει 17.000 αναφορές ο καθένας τους στη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία. Από τους 672, οι 33 έχουν φύγει από τη ζωή, ενώ οι υπόλοιποι έχουν σχεδόν όλοι φύγει από την Ελλάδα.
. . . . . .

https://www.iefimerida.gr/news/211891/e ... -oi-33-pio

Βάσει των ανωτέρω, ούτε ντρέπομαι ούτε λυπάμαι για την χώρα μου.
.
λυπάμαι αλλά αυτά είναι έξω απο τα πρότυπά μου. Το πρότυπό μου είναι ένας επιχειρηματίας που έφτιαξε ένα διάσημο προϊόν και το πουλάει. Δεν μιλάω για τίποτε εξεζητημένο αλλά κάτι καθιερωμένο και ούτε μιλάω για τρόφιμα. Δυστυχώς στην Ελλάδα ειδικευόμαστε να γεμίζουμε παντού επιστήμονες της καρέκλας χωρίς καμιά στόχευση στην παραγωγή. Στην καλύτερη περίπτωση ερευνητές γιατρούς, Αυτό συμβαίνει επειδή κυνηγούν την καρέκλα στην Ελλάδα και το ίδιο κάνουν και έξω με αποτέλεσμα η Ελλάδα να μην παράγει ούτε καπότες. Επίσης αγρότες που συσκευάζουν κρασιά και πατάτες δεν με ενδιαφέρουν
εδώ είσαι εσύ.
Έχει για όλα τα γούστα.
:D
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Άντε ρε καράμπαμπες. Πάτε να ράψετε κανα πουκάμισο να φανείτε άνθρωποι.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Σέλευκας

Μπίστης έγραψε: 23 Ιαν 2020, 14:11
Σέλευκας έγραψε: 23 Ιαν 2020, 14:07 ... με αποτέλεσμα η Ελλάδα να μην παράγει ούτε καπότες.

:lol: :lol:
ας πάρουμε το ψάρεμα που δεν αρέσει στην φίλη μας την Ιφιδα.
Οι Ιταλοί πουλάνε καλάμια 200Ε σε μας τα οποία κοστίζουν 20Ε και μπορεί να κατασκευάζονται στην Κίνα. Εμείς απλά αγαράζουμε αλλά και δεν υπάρχει καν η τεχνογνωσία για το τι αγοράζουμε. Γιατί να είμαι περύφανος;
Για να μη πω για τεχνολογία που δεν θα καταλάβει κανείς. π.χ έψαχνα μια λάμπα για μηχάνημα και η agfa την πουλάει 200Ε. Το πολύ να κοστίζει 5Ε. Μετά θα διαμαρτηρηθώ στη Μέρκελ γιατί δεν έχω λεφτά. Ηλιος θάλασσα, ΔΥ και δικαιώματα. Υπερυφάνια
Azzurra Carnelos
Άβαταρ μέλους
Σέλευκας

sys3x έγραψε: 23 Ιαν 2020, 14:15 εδώ είσαι εσύ.
Έχει για όλα τα γούστα.
:D
σου μίλησα για επιχειρηματία όχι για υπάλληλο.
Για υπαλληλάκια καλοί είμαστε
Azzurra Carnelos
Άβαταρ μέλους
Airman68
Phorum.gr user: Airman68

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Airman68 »

Σέλευκας έγραψε: 23 Ιαν 2020, 14:24
Μπίστης έγραψε: 23 Ιαν 2020, 14:11

:lol: :lol:
ας πάρουμε το ψάρεμα που δεν αρέσει στην φίλη μας την Ιφιδα.
Οι Ιταλοί πουλάνε καλάμια 200Ε σε μας τα οποία κοστίζουν 20Ε και μπορεί να κατασκευάζονται στην Κίνα. Εμείς απλά αγαράζουμε αλλά και δεν υπάρχει καν η τεχνογνωσία για το τι αγοράζουμε. Γιατί να είμαι περύφανος;
Για να μη πω για τεχνολογία που δεν θα καταλάβει κανείς. π.χ έψαχνα μια λάμπα για μηχάνημα και η agfa την πουλάει 200Ε. Το πολύ να κοστίζει 5Ε. Μετά θα διαμαρτηρηθώ στη Μέρκελ γιατί δεν έχω λεφτά. Ηλιος θάλασσα, ΔΥ και δικαιώματα. Υπερυφάνια
Κάτσε ρε φίλε. Ντρέπεσαι που είσαι Έλληνας επειδή δεν έχει ανοίξει μαγαζί για κινέζικα καλάμια όπως στην Ιταλία; :smt017
Yippie Kay Yay
Άβαταρ μέλους
Σέλευκας

Airman68 έγραψε: 23 Ιαν 2020, 14:31
Κάτσε ρε φίλε. Ντρέπεσαι που είσαι Έλληνας επειδή δεν έχει ανοίξει μαγαζί για κινέζικα καλάμια όπως στην Ιταλία; :smt017
μαλακίες
Azzurra Carnelos
Άβαταρ μέλους
Airman68
Phorum.gr user: Airman68

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Airman68 »

Σέλευκας έγραψε: 23 Ιαν 2020, 14:32
Airman68 έγραψε: 23 Ιαν 2020, 14:31
μαλακίες
Αυτό ήθελα να πω κι εγώ...
Yippie Kay Yay
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

Fluffy έγραψε: 23 Ιαν 2020, 07:31
Αν και πληθυσμιακά οι Έλληνες αποτελούν λιγότερο από το 0,2% του παγκόσμιου πληθυσμού, ανάμεσα στους κορυφαίους επιστήμονες το ποσοστό των Ελλήνων πλησιάζει το 3%. Όμως, από αυτούς, μόνο ένας στους επτά (14%) έζησε ή ζει στην Ελλάδα, ενώ όλοι οι άλλοι στο εξωτερικό (86%), όπου αρκετοί γεννήθηκαν, ενώ ακόμη περισσότεροι έφυγαν ως μετανάστες.
Κατά μέσο όρο, οι 672 Έλληνες επιστήμονες έχουν πάρει 17.000 αναφορές ο καθένας τους στη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία. Από τους 672, οι 33 έχουν φύγει από τη ζωή, ενώ οι υπόλοιποι έχουν σχεδόν όλοι φύγει από την Ελλάδα.
. . . . . .

μπορείς να αναπτερωθείς πάλι.
Ζηλεύεις πρακτοράκο; Επειδή οι αγαπούλες σου οι γυφτοαλβανοσλάβοι είναι ο απόπατος της Ευρώπης;
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

Σέλευκας έγραψε: 23 Ιαν 2020, 14:07
. . . . . .

λυπάμαι αλλά αυτά είναι έξω απο τα πρότυπά μου. Το πρότυπό μου είναι ένας επιχειρηματίας που έφτιαξε ένα διάσημο προϊόν και το πουλάει. Δεν μιλάω για τίποτε εξεζητημένο αλλά κάτι καθιερωμένο και ούτε μιλάω για τρόφιμα. Δυστυχώς στην Ελλάδα ειδικευόμαστε να γεμίζουμε παντού επιστήμονες της καρέκλας χωρίς καμιά στόχευση στην παραγωγή. Στην καλύτερη περίπτωση ερευνητές γιατρούς, Αυτό συμβαίνει επειδή κυνηγούν την καρέκλα στην Ελλάδα και το ίδιο κάνουν και έξω με αποτέλεσμα η Ελλάδα να μην παράγει ούτε καπότες. Επίσης αγρότες που συσκευάζουν κρασιά και πατάτες δεν με ενδιαφέρουν
Ο καθένας έχει τις επιλογές του για το τί είναι σημαντικό. Για μένα είναι και η Επιστήμη.
Για την εγχώρια παραγωγή που έσβησε είναι μια άλλη μεγάλη και πονεμένη ιστορία, όχι του παρόντος.
Από επιχειρηματίες έχουμε τους πλοιοκτήτες/ εφοπλιστές που ο τεράστιος στόλος τους έχει κάνει γνωστό παγκοσμίως αυτό το ασήμαντο κομμάτι γης και είναι κάρφος στα μάτια των φίλων/ εχθρών και περισσότερο των ντόπιων αριστερών.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nandros την 23 Ιαν 2020, 15:06, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
O I
Phorum.gr user: Ο.Ι.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από O I »

περαστικος έγραψε: 18 Ιαν 2020, 15:21
Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 18 Ιαν 2020, 15:07 Ο λόγος που ντρέπεσαι φίλε περαστικέ είναι η χαμηλή σου αυτοεκτίμηση.
Παραδεχομαι οτι ειμαι ανθρωπος με πολυ χαμηλη αυτοεκτιμηση.
Πως να μην εχω οταν γεννηθηκα στην τελευτσι τρυπα του ευρωπαικου ζουρνα;
Οπότε ντρέπεσαι ως Έλληνας με ανεκπλήρωτα EURO-όνειρα που τείνουν προς αυτοαναίρεση τής εθνικότητάς σου

καλό αυτό :smt023

.,
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Σέλευκας έγραψε: 23 Ιαν 2020, 14:07 λυπάμαι αλλά αυτά είναι έξω απο τα πρότυπά μου. Το πρότυπό μου είναι ένας επιχειρηματίας που έφτιαξε ένα διάσημο προϊόν και το πουλάει. Δεν μιλάω για τίποτε εξεζητημένο αλλά κάτι καθιερωμένο και ούτε μιλάω για τρόφιμα. Δυστυχώς στην Ελλάδα ειδικευόμαστε να γεμίζουμε παντού επιστήμονες της καρέκλας χωρίς καμιά στόχευση στην παραγωγή. Στην καλύτερη περίπτωση ερευνητές γιατρούς, Αυτό συμβαίνει επειδή κυνηγούν την καρέκλα στην Ελλάδα και το ίδιο κάνουν και έξω με αποτέλεσμα η Ελλάδα να μην παράγει ούτε καπότες. Επίσης αγρότες που συσκευάζουν κρασιά και πατάτες δεν με ενδιαφέρουν
Μπορεί να μην έχουμε τις σούπερ-ντούπερ βιομηχανίες, αλλά αυτό είναι σούπερ μύθος. Εννοείται ότι φτιάχνουμε πράγματα. Ναι, εισάγουμε πολύ πράγμα, αλλά πλέον όλες οι χώρες εισάγουν πολύ πράγμα, χώρια τα προϊόντα που ναι μεν φέρουν ετικέτα «Made in X» αλλά μπορεί να έχουν παρασκευαστεί εξολοκλήρου σε άλλη χώρα και απλά να πωλούνται από την χώρα που αναγράφεται στην ετικέτα.

Κατασκευάζουμε ρολόγια, κοσμήματα, ρούχα και αξεσουάρ, είδη οικιακής χρήσης (τάπερ, σκούπες, κτλ), έπιπλα, τρόφιμα κάθε είδους, καλλυντικά, απορρυπαντικά και είδη καθαριότητας γενικότερα, βιομηχανικές μπαταρίες, οχήματα, κ.α.

Κυρίως παρασκευάζουμε τρόφιμα, αλλά αυτό δεν είναι παράξενο. Η βιομηχανική παραγωγή έτσι κι αλλιώς έχει μεταφερθεί στην Ασία. Αν επεκτείνουμε στην λίστα των προϊόντων και ελληνικής σχεδίασης προϊόντα που κατασκευάζονται σε τρίτες χώρες, έχουμε και ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.

Πάρτε λίγο χαμπάρι ότι η Ελλάδα είναι μια πολύ μικρή αγορά και με τα σύγχρονα δεδομένα είναι ασύμφορο να παρασκευάζονται βαριά βιομηχανικά προϊόντα μέσα στην επικράτειά της.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

ΕικόναΕικόνα
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Σέλευκας

Η Ελλάδα έχει διαβρωθεί απο την ιδεολογία κατά των μέσων παραγωγής. Το μόνο αποδεκτό εδώ είναι να έχεις χωράφια ή να σκάβεις για πέτρες. Να αντλείς δηλαδή πλούτο απο τη χώρα και όχι να τον δημιουργείς.
Azzurra Carnelos
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”