!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πόσα φύλα υπάρχουν;

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.

Πόσα φύλα υπάρχουν;

Δύο
32
86%
Περισσότερα από δύο
5
14%

Σύνολο ψήφων: 37

Άβαταρ μέλους
break
Phorum.gr user: break

Re: Πόσα φύλα υπάρχουν;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από break »

blackpaint έγραψε: 19 Ιαν 2020, 09:57 Αυτή η αντίληψη για τα ίντερσεξ βρέφη και παιδιά, όπως και αυτά που έχουν ασαφή εξωτερικά γεννητικά όργανα, οδήγησε σε ιατρικές πρακτικές (που συνεχίζονται ακόμα όπου δεν έχουν απαγορευθεί νομικά) όπως να χειρουργούνται ή τροποποιούνται ορμονικά για να αποκτήσουν πιο αποδεκτά έμφυλα χαρακτηριστικά. Αυτές οι ερήμιν των ατόμων μη-αναστρέψιμες θεραπείες μπορεί να περιλαμβάνουν στείρωση ή χειρουργική τροποποίηση σε φύλο μη επιθυμητό απο το ίδιο το άτομο όταν φτάνει στην εφηβεία ή στην ενηλικίωση του. Ενήλικες επίσης, μεταξύ αυτών ελίτ γυναίκες αθλήτριες, έχουν υποβληθεί σε αυτή τη θεραπεία.
Οταν θα φτάσει στην εφηβεία θα είναι αργά να γυρίσει πίσω τον χρόνο και να κάνει την θεραπεία. Αυτές οι αποφάσεις προφανώς και παίρνονται από τους γονείς σου ερήμην σου. Δεν είναι κάτι το παράλογο αυτό.

Ο μόνος λόγος που προβάλεις αυτό το κόλημα είναι επειδή διαφωνείς με την απόφαση και όχι με τον τρόπο με τον οποίο πάρθηκε. Π.χ. είμαι σίγουρος ότι κανένα απολύτως πρόβλημα δεν έχεις με την καινούργια μόδα όπου γονείς κάνουν ορμονοθεραπεία στα παιδιά τους για να τους αλλάξουν φύλο πριν τα ίδια ενηλικιωθούν και πάρουν αυτή την απόφαση για τον εαυτό τους.

Ετσι γονείς να αποφασίζουν να κάνουν το ασαφές παιδί τους αγόρι ή κορίτσι πριν ενηλικιωθεί είναι απαράδεκτο, γονείς όμως να αποφασίζουν να κάνουν το αγόρι τους κορίτσι ή το ανάποδο πριν ενηλικιωθεί είναι μια χαρά. Η απόλυτη υποκρισία.
Από τα τέλη του 20ού αιώνα ενα κύμα μελετών υποδηλώνει μία αυξανόμενη ιατρική ομοφωνία ότι τα διάφορα ίντερσεξ σώματα αποτελούν φυσιολογικές μορφές της ανθρώπινης βιολογίας.
Κύμα μελετών και πράσσινα άλογα. Το τι είναι φυσιολογικό έχει να κάνει αποκλειστικά με το πως ορίζεις την λέξη. Αν ας πούμε την ορίσεις ως κάτι που απαντάται στην φύση τότε όλα φυσιολογικά είναι. Αν την ορίσεις ως κάτι το λειτουργικό θα μικρύνεις το εύρος. Αν την ορίσεις ως κάτι το επιθυμητό η αποδεκτό θα το μικρύνεις ακόμα περισσότερο. Διαλέγεις τον ορισμό σου και παίρνεις. Το κύμα μελετών δεν επισέρχεται πουθενά πέρα από το να δώσει κύρος στην υποκειμενική σου γνώμη.
Άβαταρ μέλους
blackpaint

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από blackpaint »

break έγραψε: 20 Ιαν 2020, 17:08 Π.χ. είμαι σίγουρος ότι κανένα απολύτως πρόβλημα δεν έχεις με την καινούργια μόδα όπου γονείς κάνουν ορμονοθεραπεία στα παιδιά τους για να τους αλλάξουν φύλο πριν τα ίδια ενηλικιωθούν και πάρουν αυτή την απόφαση για τον εαυτό τους.
αν δεν εγραφες αυτη την ανυποστατη παπαρια, θα σου απαντουσα σοβαρα, αλλα δεν εχει νοημα να μιλαω σε ενα τοσο αδαες ατομο.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

axilmar έγραψε: 20 Ιαν 2020, 11:37
stavmanr έγραψε: 18 Ιαν 2020, 22:33
axilmar έγραψε: 16 Ιαν 2020, 12:40 Εγω παντως αμα βλεπω καποιο ατομο μπροστα μου που μοιαζει με αντρα, θα τον λεω 'αυτος', ενω αμα μοιαζει με γυναικα, θα τον λεω 'αυτη'.

Αν μου πουν οτι δεν τους σεβομαι, θα τους πω οτι ουτε και αυτοι με σεβονται γιατι εγω ετσι τους βλεπω.
Για να σε προβληματίσω θα σου γράψω ότι "η ελευθερία αυτοδιάθεσης" έχει τη βάση της στους μαύρους της Αφρικής που οι άγγλοι ρατσίσταροι αποκαλούσαν "ζώα". Και μάλιστα με επιχειρήματα, του πισινού μεν, αλλά επιχειρήματα (όπως ότι δεν μπορούν να διαβάσουν και να γράψουν, δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στον πολιτισμό και άλλα φαιδρά).
Αυτός ο ρατσισμός ξεκινούσε από το σημείο που περιγράφεις παραπάνω: δεν με νοιάζει πως νιώθεις εσύ, αλλά πώς σε βλέπω εγώ.

Σήμερα, που αναγνωρίζουμε ότι πηγή του ρατσισμού δεν είναι κάποια ιδιότητα που φέρει το θύμα, αλλά κάποιες ιδεοληψίες ή απόψεις που φέρει ο θύτης, αποφασίσαμε να θεσμοθετήσουμε την ελευθερία αυτή (αυτοδιάθεσης) κατά την οποία, ο μόνος που δικαιούται να αυτοπεριγραφεί είναι ο ίδιος φορέας και θα πρέπει να ερωτάται όταν πρόκειται να τον περιγράψουμε, ειδικά όταν πρόκειται να κατηγοριοποιηθεί.
Μα εγω μπορω να τεκμηριωσω το γιατι σε βλεπω πχ σαν αντρα ή σαν γυναικα. Αυτοι που λενε τους μαυρους κατωτερους δεν μπορουν να το τεκμηριωσουν.

Τα παντα ειναι θεμα αποδειξεων, δλδ τεκμηριωσης.
Κάνεις λάθος. Τεκμηρίωναν ακριβώς όπως τεκμηριώνεις.
"Εγώ σε βλέπω έτσι διότι έχεις αυτές τις ιδιότητες ή σου λείπουν εκείνες η ιδιότητες."

Σου τα έγραψα παραπάνω.
axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar »

stavmanr έγραψε: 21 Ιαν 2020, 09:31
stavmanr έγραψε: 18 Ιαν 2020, 22:33

Για να σε προβληματίσω θα σου γράψω ότι "η ελευθερία αυτοδιάθεσης" έχει τη βάση της στους μαύρους της Αφρικής που οι άγγλοι ρατσίσταροι αποκαλούσαν "ζώα". Και μάλιστα με επιχειρήματα, του πισινού μεν, αλλά επιχειρήματα (όπως ότι δεν μπορούν να διαβάσουν και να γράψουν, δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στον πολιτισμό και άλλα φαιδρά).
Αυτός ο ρατσισμός ξεκινούσε από το σημείο που περιγράφεις παραπάνω: δεν με νοιάζει πως νιώθεις εσύ, αλλά πώς σε βλέπω εγώ.

Σήμερα, που αναγνωρίζουμε ότι πηγή του ρατσισμού δεν είναι κάποια ιδιότητα που φέρει το θύμα, αλλά κάποιες ιδεοληψίες ή απόψεις που φέρει ο θύτης, αποφασίσαμε να θεσμοθετήσουμε την ελευθερία αυτή (αυτοδιάθεσης) κατά την οποία, ο μόνος που δικαιούται να αυτοπεριγραφεί είναι ο ίδιος φορέας και θα πρέπει να ερωτάται όταν πρόκειται να τον περιγράψουμε, ειδικά όταν πρόκειται να κατηγοριοποιηθεί.
Μα εγω μπορω να τεκμηριωσω το γιατι σε βλεπω πχ σαν αντρα ή σαν γυναικα. Αυτοι που λενε τους μαυρους κατωτερους δεν μπορουν να το τεκμηριωσουν.

"Εγώ σε βλέπω έτσι διότι έχεις αυτές τις ιδιότητες ή σου λείπουν εκείνες η ιδιότητες."

Σου τα έγραψα παραπάνω.
Το εαν ειναι κατωτεροι οι μαυροι ειναι απολυτως μετρησιμο. Το πως εγω βλεπω καποιον αλλο δεν ειναι μετρησιμο, οπως και το πως βλεπει αυτος τον εαυτο του.

Οποτε, μεταξυ δυο ανθρωπων που ο ενας βλεπει τον αλλο κιτρινο ενω ο αλλος λεει οτι ειναι καφε, αντε βρες εσυ ποιος εχει δικιο.

Μπορουμε να το παμε στην πλειοψηφια...το πως σε βλεπει η πλειοψηιφια δλδ. Αλλα αυτο σιγουρα θα οδηγησει σε αδικιες.

Δεν βλεπω δλδ λογο γιατι εγω θα πρεπει να λεω καποιον αντρα οτι ειναι 'αυτη', εφοσον εγω βλεπω οτι ειναι 'αυτος'. Ειναι εξισου αδικο και για τους δυο...αυτος μπορει να βλεπει τον εαυτο του σαν 'αυτη', εγω τον βλεπω σαν 'αυτον'. Ποιος εχει δικιο;

Το δικαιωμα του αυτοπροσδιορισμου ισχυει και απο τις δυο πλευρες. Οπως εγω δεν μπορω να ορισω το πως εσυ βλεπεις τον εαυτο σου, ετσι και εσυ δεν μπορεις να ορισεις το πως σε βλεπω εγω.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

axilmar έγραψε: 21 Ιαν 2020, 10:29

Σου τα έγραψα παραπάνω.
Το εαν ειναι κατωτεροι οι μαυροι ειναι απολυτως μετρησιμο. Το πως εγω βλεπω καποιον αλλο δεν ειναι μετρησιμο, οπως και το πως βλεπει αυτος τον εαυτο του.
Στην εποχή τους μετρούσαν αντίστοιχα, όπως μετράς σήμερα εσύ.
Το γεγονός ότι είναι καί εκείνοι καί εσύ κατηγοριοποιείτε ανθρώπους με βάση τις μετρήσεις ή τα κριτήρια που επιλέγετε εσείς.
Αυτό θέλω να καταλάβεις.
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

stavmanr έγραψε: 21 Ιαν 2020, 11:27

Σου τα έγραψα παραπάνω.
Το γεγονός ότι είναι καί εκείνοι καί εσύ κατηγοριοποιείτε ανθρώπους με βάση τις μετρήσεις ή τα κριτήρια που επιλέγετε εσείς.
Αυτό θέλω να καταλάβεις.
Υπάρχει ένα ζήτημα το τελευταίο διάστημα με τα pronouns. Αιτούνται οι διεμφυλικοί να μην χρησιμοποιούνται οι αντωνυμίες "he/she" όταν απευθύνεται κάποιος σε αυτούς, αλλά το "they/them".

Στην χώρα μας, προσπαθούν να εισάγουν το συγκεκριμένο σκεπτικό με τη χρήση του ουδέτερου γένους.

Το σκεπτικό είναι λάθος γιατί εκβιάζει αλλαγή στη γλώσσα η οποία οφείλει να εξελίσσεται από μόνη της και όχι δια της επιβολής, αλλά ας πάει στην ευχή, στο βωμό του αυτοπροσδιορισμού.

Το ζητούμενο είναι ότι πολλοί διεμφυλικοί στη δύση θίγονται από τη χρήση εσφαλμένης αντωνυμίας όταν τους απευθύνεται κάποιος, ΧΩΡΙΣ να του έχουν ξεκαθαρίσει με ποια αντωνυμία θέλουν να τους απευθύνεται.

Οφείλει δηλαδή ο συνομιλητής τους να μαντέψει εκ τον προτέρων αν θα τους αποκαλεί "αυτός", "αυτή" ή "αυτό".

Σε αυτές τις περιπτώσεις, το διεμφυλικό άτομο είναι αυτό που πρέπει εξ' αρχής να ξεκαθαρίσει το γένος στο οποίο επιθυμεί να το απευθύνονται, γιατί ο άλλος δεν είναι μέντιουμ προκειμένου να το γνωρίζει.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
axilmar

Σου τα έγραψα παραπάνω.
Αυτό θέλω να καταλάβεις.
Ναι αλλα τα κριτηρια στην μια περιπτωση μπορει να ειναι αντικειμενικα ενω στην αλλη οχι. Εγω αυτο θελω να καταλαβεις, οτι δλδ πας να βαλεις ελεγχο σε πραγματα που δεν ειναι μετρησιμα.

Δλδ μπορεις να μετρησεις εαν μια μεριδα ανθρωπων με συγκεκριμενα χαρακτηριστικα εχουν ορισμενες επιδοσες (με επιστημονικη μεθοδο, αξιολογηση IQ κλπ), ενω δεν υπαρχει τροπος να μετρησεις τι ειναι αρκετα αρσενικο, τι ειναι λιγο αρσενικο, τι ειναι πολυ θηλυκο, τι ειναι λιγο θηλυκο, κλπ, δλδ πως βλεπει κανεις το φυλο στους αλλους.

Το οτι δεν ηταν σωστο να κρινουν τους μαυρους οπως τους εκριναν το 1800 δεν ειναι επειδη δεν ηταν σωστο να τους κρινουν αλλα επειδη η μεθοδος που ακολουθηθηκε ηταν αντι-επιστημονικη. Το επιπεδο ευφυιας μπορει να μετρηθει με διαφορες μεθοδους.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

axilmar έγραψε: 21 Ιαν 2020, 11:44

Αυτό θέλω να καταλάβεις.
Ναι αλλα τα κριτηρια στην μια περιπτωση μπορει να ειναι αντικειμενικα ενω στην αλλη οχι. Εγω αυτο θελω να καταλαβεις, οτι δλδ πας να βαλεις ελεγχο σε πραγματα που δεν ειναι μετρησιμα.
Κάθε εποχή έχει τα δικά της "αντικειμενικά κριτήρια".
Κι εν τέλει πώς μετράς το πως νιώθει ή πως αυτοσυνειδητοποιείται ένας άνθρωπος "αντικειμενικά";

Ο Χελ, πχ. έχει αναφέρει ότι αισθάνεται να ζουν δύο άτομα μέσα του τα οποία λέει έχουν διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις και θέλουν να ψηφίζουν ξεχωριστά... :102:
Άβαταρ μέλους
break

Τα κριτήρια είναι προφανώς θέμα σύμβασης. Για τους λευκούς τότε (δεν ξέρω γιατί στοχοποιείς τους Άγγλους, δεν νομίζω να ήταν παραπάνω ή παρακάτω ρατσιστές από οποιοδήποτε άλλο) οι μαύροι μπορει να μην ήταν άνθρωποι, αλλά οι καιροί πέρασαν, οι αντιλήψεις άλλαξαν, οι συμβάσεις άλλαξαν μαζί τους και τώρα οι μαύροι προφανώς και θεωρούνται άνθρωποι. Ετσι πάνε αυτά.

Οπως και να έχει η απάντηση στον ρατσισμό είναι να αποδείξεις με λογικά επιχειρήματα ότι τα κριτήρια και οι συμβάσεις που χρησιμοποιεί είναι λάθος. Η απάντηση δεν είναι να το ρίξεις στον αυτοπροσδιορισμό. Γιατί αυτό και αν είναι ρατσιστικό. Αν θεωρείς ότι οι μαύροι είναι άνθρωποι με βασικό κριτήριο ότι έτσι νιώθουν οι ίδιοι τότε έμμεσα κάνεις την παραδοχή ότι δεν υπάρχει ουσιαστικό αντικειμενικό κριτήριο αλλά όλα είναι θέμα άποψης. Εσύ είχεις μία άποψη, οι ρατσιστές μία άλλη, οι μαύροι μία τρίτη, διαλέγεις όποια σου αρέσει και παίρνεις.
axilmar

stavmanr έγραψε: 21 Ιαν 2020, 11:45
Αυτό θέλω να καταλάβεις.
Κι εν τέλει πώς μετράς το πως νιώθει ή πως αυτοσυνειδητοποιείται ένας άνθρωπος "αντικειμενικά";

Ο Χελ, πχ. έχει αναφέρει ότι αισθάνεται να ζουν δύο άτομα μέσα του τα οποία λέει έχουν διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις και θέλουν να ψηφίζουν ξεχωριστά... :102:
Οταν λες οτι 'καθε εποχη εχει τα δικα της 'αντικειμενικα' κριτηρια' τοτε δεν μιλας για αντικειμενικα κριτηρια, μιλας για υποκειμενικα.

Εγω σου μιλαω για επιστημονικα κριτηρια, οχι απλως αντικειμενικα. Η νοημοσυνη μετριεται πλεον με επιστημονικα κριτηρια.

Επισης η βαση του επιχειρηματος σου ειναι λαθεμενη: η θεωρηση οτι οι μαυροι ειναι κατωτεροι ειναι οντως ρατσιστικη, διοτι μειωνει μια συγκεκριμενη κατηγορια ανθρωπων, η θεωρηση ενος αντρα ως αντρα οταν αυτος θελει να λεει οτι ειναι γυναικα δεν μειωνει κανεναν, διοτι ο χαρακτηρισμος ως 'αντρικου φυλου' δεν ειναι μειωτικος, δεν εχει ποιοτικα χαρακτηριστικα δλδ.
stavmanr έγραψε: 21 Ιαν 2020, 11:45 Κι εν τέλει πώς μετράς το πως νιώθει ή πως αυτοσυνειδητοποιείται ένας άνθρωπος "αντικειμενικά";
Αυτο λεω και γω ακριβως, και αυτο ισχυει για ολους. Εσυ πχ μπορεις να νομιζεις οτι εισαι γυναικα, εγω νομιζω οτι εισαι αντρας. Οπως ακριβως κανενας δεν μπορει να μετρησει το πως νοιωθεις εσυ, ετσι δεν μπορει να μετρηθει το πως νοιωθω εγω για σενα.

Με αλλα λογια, το οτι καποιος θελει να αυτοπροσδιοριζεται ως κατι, ειναι εντελως υποκειμενικο και δεν μπορει η υποκειμενικοτητα αυτη να μεταφερεται σε τριτους.
Άβαταρ μέλους
Χουργιατς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χουργιατς »

axilmar έγραψε: 21 Ιαν 2020, 10:29αυτος μπορει να βλεπει τον εαυτο του σαν 'αυτη', εγω τον βλεπω σαν 'αυτον'. Ποιος εχει δικιο;

το dna αλεξ :102:

:102:

αργήσατε πάντως στο παλαιοπασοκικό κοκοέ να αντιληφθείτε πως χάσατε την εργατική τάξη και θα χρειαστεί κάποια στιγμή να αναγνωρίσετε τα 65* φύλα :102:

*μεχρι σήμερα :102:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Χουργιατς την 21 Ιαν 2020, 14:18, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
break

axilmar έγραψε: 21 Ιαν 2020, 14:01 Εγω σου μιλαω για επιστημονικα κριτηρια, οχι απλως αντικειμενικα. Η νοημοσυνη μετριεται πλεον με επιστημονικα κριτηρια.
Και αυτά υποκειμενικά είναι όμως. Γιατί αν πάρεις ας πούμε την νοημοσύνη που ανάφερες μπορεί η μέτρηση να είναι αντικειμενική αλλά το όριο στο οποίο θα κάνεις τον διαχορισμό έξυπνος μη-έξυπνος είναι καθαρά θέμα σύμβασης. Για την ακρίβεια τα IQ τεστ έχουν επίτηδες δυσκολέψει ώστε να προσαρμοσθούν στην αυξανόμενο μέσο όρο εφυίας της ανθρωπότητας και να εξακολουθούν να βγάζουν μέσο όρο 100.

Συμφωνώ βέβαια μαζί σου ότι ο αυτοπροσδιορισμός είναι μία ανοησία και το τι νιώθει ο καθένας για τον εαυτό του είναι στην τελική αδιάφορο. Ανεξάρτητα από το αν η εξυπνάδα είναι αντικειμενική ή υποκειμενική το αν εγώ νιώθω έξυπνος ή χαζός εξακολουθεί να μην παίζει κανένα ρόλο. Ότι και να νιώθω η πραγματικότητα παραμένει αυτή που είναι.
axilmar

Χουργιατς έγραψε: 21 Ιαν 2020, 14:16
axilmar έγραψε: 21 Ιαν 2020, 10:29αυτος μπορει να βλεπει τον εαυτο του σαν 'αυτη', εγω τον βλεπω σαν 'αυτον'. Ποιος εχει δικιο;

το dna αλεξ :102:

:102:

αργήσατε πάντως στο παλαιοπασοκικό κοκοέ να αντιληφθείτε πως χάσατε την εργατική τάξη και θα χρειαστεί κάποια στιγμή να αναγνωρίσετε τα 65* φύλα :102:

*μεχρι σήμερα :102:
λολ για πολλοστη φορα δεν ειμαι ο Αλεξ.

Το DNA; μπα, ενας αντρας που εχει γινει γυναικα και κανει register στο μυαλο μου ως γυναικα, θα τον λεω 'γυναικα'.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

axilmar έγραψε: 21 Ιαν 2020, 14:01
stavmanr έγραψε: 21 Ιαν 2020, 11:45

Οταν λες οτι 'καθε εποχη εχει τα δικα της 'αντικειμενικα' κριτηρια' τοτε δεν μιλας για αντικειμενικα κριτηρια, μιλας για υποκειμενικα.
Πάντα για υποκειμενικά μιλάμε. Δεν υπάρχουν πραγματικά αντικειμενικά κριτήρια. Αντικειμενικά αποκαλούμε εκείνα που αναγνωρίζουμε ως ισχυρά μέσα από τη διυποκειμενική μας άποψη.
Εγω σου μιλαω για επιστημονικα κριτηρια, οχι απλως αντικειμενικα. Η νοημοσυνη μετριεται πλεον με επιστημονικα κριτηρια.
Τα επιστημονικά κριτήρια εκείνης της εποχής άλλαξαν, όπως αλλάζουν κι αυτά. Καθένας στην εποχή του νομίζει ότι κατέχει τη μαγική σφαίρα της γνώσης.
Επισης η βαση του επιχειρηματος σου ειναι λαθεμενη: η θεωρηση οτι οι μαυροι ειναι κατωτεροι ειναι οντως ρατσιστικη, διοτι μειωνει μια συγκεκριμενη κατηγορια ανθρωπων, η θεωρηση ενος αντρα ως αντρα οταν αυτος θελει να λεει οτι ειναι γυναικα δεν μειωνει κανεναν, διοτι ο χαρακτηρισμος ως 'αντρικου φυλου' δεν ειναι μειωτικος, δεν εχει ποιοτικα χαρακτηριστικα δλδ.
Γιατί πρέπει να αναμασάμε συζητήσεις που έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες και κατέληξαν στο γεγονός ότι υπάρχουν μειοψηφίες στη διάκριση φύλου που υφίστανται ρατσιστική αντιμετώπιση κι έχουν το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού;
Αυτο λεω και γω ακριβως, και αυτο ισχυει για ολους. Εσυ πχ μπορεις να νομιζεις οτι εισαι γυναικα, εγω νομιζω οτι εισαι αντρας.
Και γιατί θα πρέπει εγώ, στο παράδειγμά σου, να υποκύψω στη δική σου κατηγοριοποίηση για εμένα; Γιατί θα πρέπει να δεχθώ τις κοινωνικές προεκτάσεις μίας εξωτερικής κατηγοριοποίησης, που με δείχνει κάτι που πιθανότατα δεν αισθάνομαι έτσι και δεν μπορώ να λειτουργήσω με βάση τις κοινωνικές αυτές νόρμες;
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

break έγραψε: 21 Ιαν 2020, 12:16 Τα κριτήρια είναι προφανώς θέμα σύμβασης. Για τους λευκούς τότε (δεν ξέρω γιατί στοχοποιείς τους Άγγλους, δεν νομίζω να ήταν παραπάνω ή παρακάτω ρατσιστές από οποιοδήποτε άλλο) οι μαύροι μπορει να μην ήταν άνθρωποι, αλλά οι καιροί πέρασαν, οι αντιλήψεις άλλαξαν, οι συμβάσεις άλλαξαν μαζί τους και τώρα οι μαύροι προφανώς και θεωρούνται άνθρωποι. Ετσι πάνε αυτά.

Οπως και να έχει η απάντηση στον ρατσισμό είναι να αποδείξεις με λογικά επιχειρήματα ότι τα κριτήρια και οι συμβάσεις που χρησιμοποιεί είναι λάθος. Η απάντηση δεν είναι να το ρίξεις στον αυτοπροσδιορισμό. Γιατί αυτό και αν είναι ρατσιστικό. Αν θεωρείς ότι οι μαύροι είναι άνθρωποι με βασικό κριτήριο ότι έτσι νιώθουν οι ίδιοι τότε έμμεσα κάνεις την παραδοχή ότι δεν υπάρχει ουσιαστικό αντικειμενικό κριτήριο αλλά όλα είναι θέμα άποψης. Εσύ είχεις μία άποψη, οι ρατσιστές μία άλλη, οι μαύροι μία τρίτη, διαλέγεις όποια σου αρέσει και παίρνεις.
Υπάρχουν δύο περιπτώσεις σε μία κοινωνική ομάδα: να είσαι αυτό που λες εσύ ή να είσαι αυτό που λεν άλλοι για εσένα. Δεν υπάρχει τρίτη κατηγορία. Με έναν από τους δύο τρόπους θα λειτουργήσεις εντός της ομάδας.
Η περίπτωση που η δική σου κοινωνική υπόσταση εξαρτάται από τους άλλους έχει κριθεί ιστορικά, σε παραδείγματα όπως αυτό των μαύρων. Δεν επιστρέφουμε σε τέτοιες μορφές κατηγοριοποίησης επειδή ακριβώς δεν μπορείς να λες σε κάποιον τί είναι και τί δεν είναι.
Ο λόγος για τον οποίο έχει προστεθεί το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού στα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ότι δεν προκαλεί βλάβη σε άλλους, σε αντίθεση με το αντίθετο, δηλαδή αυτό που γράφαμε παραπάνω, που προκαλεί βλάβη στα άτομα και στην προσωπικότητά τους.

Δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε αν πρέπει να αυτοπροσδιοριζόμαστε ή αν πρέπει να υποστηρίζουμε καθένας για τον άλλο ό,τι θέλουμε (βιαστική κατηγοριοποίηση). Έχει λυθεί στον πολιτισμό μας. Το ζητούμενο είναι αν και πώς θα μάθουμε να σεβόμαστε τις επιθυμίες ή τις απόψεις του άλλου, εφόσον δεν μας προκαλούν βλάβη.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”