!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο φίλος μου με άγγιζε όσο νόμιζε πως κοιμόμουν.Αυτό που έκανε για μένα είναι βιασμός

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Re: Ο φίλος μου με άγγιζε όσο νόμιζε πως κοιμόμουν.Αυτό που έκανε για μένα είναι βιασμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

enaon έγραψε: 19 Ιαν 2020, 17:48
ST48410 έγραψε: 19 Ιαν 2020, 17:40 Όμως στον πραγματικό κόσμο θα συμβουλέψεις τον φίλο ή τον συγγενή ότι μια τέτοια κίνηση είναι εξαιρετικά απερίσκεπτη. Αν τώρα αυτός αντιδράσει από υπερηφάνεια; Τι λες;
χρειάζονται όλα στ νομίζω, και η απερισκεψία, οι μεγαλύτερες εορτές του έθνους μας είναι πράξεις απερισκεψίας, τα λέμε γενναιότητα γιατί είχαν υπερηφάνεια και δύναμη.

γενικά θέλει υπακοή στη λογική, θέλει και ανυπακοή στο παράλογο, θέλει λίγο από όλα νομίζω.
Κατά περίπτωση φίλε. Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Αν σου 'λεγα πχ να περνάω με κόκκινο, είμαι σίγουρος ότι δεν θα συμφωνούσες :)
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Ο φίλος μου με άγγιζε όσο νόμιζε πως κοιμόμουν.Αυτό που έκανε για μένα είναι βιασμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

enaon έγραψε: 19 Ιαν 2020, 17:48
γενικά θέλει υπακοή στη λογική, θέλει και ανυπακοή στο παράλογο, θέλει λίγο από όλα νομίζω.
Αυτό ακριβώς θεωρώ ισορροπία στις σχέσεις των δύο φύλων.

Τον συνδυασμό μεταξύ ρητού και άρρητου.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

Naida έγραψε: 19 Ιαν 2020, 17:44 Μα δεν δίνω φεμινιστικες προεκτάσεις στους βιασμούς.

Ξαναπές μου τώρα τι σχέση έχει το "τι σκέφτεσαι" γιατί δεν έχω αντιληφθεί :102:
νομίζω δίνεις, είσαι μέσα στο πλαίσιο της μάχης των φύλων και της ισότητας, ο βιασμός δεν ανήκει εκεί, είναι γενικά επιβολή θέσης με τη βία.

θα σου πω άλλη μέρα. :)
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 »

enaon έγραψε: 19 Ιαν 2020, 17:53
Naida έγραψε: 19 Ιαν 2020, 17:44 Μα δεν δίνω φεμινιστικες προεκτάσεις στους βιασμούς.

νομίζω δίνεις, είσαι μέσα στο πλαίσιο της μάχης των φύλων και της ισότητας, ο βιασμός δεν ανήκει εκεί, είναι γενικά επιβολή θέσης με τη βία.

Το όλο θέμα είναι να ... κατηγορούμε τον ελληνικό λαό για πατριαρχιες και κουλτούρες βιασμού ..
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 19 Ιαν 2020, 17:49
Naida έγραψε: 19 Ιαν 2020, 17:44
enaon έγραψε: 19 Ιαν 2020, 17:40

σωστά, δες τα νομίζω σε πλαίσιο αδικήματος, χωρίς φεμινιστικές προεκτάσεις. Δεν εχει σημασία ποιος είναι ο θύτης και ποιος το θύμα, είναι κακό σε ανθρωπινό πλαίσιο, γενικά, επιβολή θέσης με την βία.
Μα δεν δίνω φεμινιστικες προεκτάσεις στους βιασμούς. Δεν θεωρώ ότι ο βιασμός γίνεται για κάποιον άλλο λόγο εκτός από το άρρωστο μυαλό του βιαστή.
Στην αντιμετώπιση του θύματος και διαφόρων περιπτώσεων με την πατριαρχική νοοτροπία και την κουλτούρα βιασμού εστιάζω.
Το πρόβλημα σου τελικά δεν είναι οι βιασμοί και η δικαστική τους διερεύνηση αλλά το πώς θα κάνεις ιδεολογική ακραία προπαγάνδα εναντίον αυτού που αποκαλείς κουλτούρα βιασμού και πατριαρχική νοοτροπία και όπου κατηγορείς γενικά και αόριστα όλους τους Έλληνες καλλιεργώντας τους συνδρομσ ενόχων
Από τη στιγμή που η νοοτροπία αυτή καλλιεργεί το έδαφος για εν μέρει δικαιολόγησης του βιαστή και άρα (ελάφρυνσης του).θεωρώ ότι αξίζει να ασχοληθούμε καθώς η δικαστική διερεύνηση είναι κομμάτι των ειδικών.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
enaon

ST48410 έγραψε: 19 Ιαν 2020, 17:52 Κατά περίπτωση φίλε. Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Αν σου 'λεγα πχ να περνάω με κόκκινο, είμαι σίγουρος ότι δεν θα συμφωνούσες :)
ειναι κακό στ να περνάς κόκκινο, αν και εγώ τα βραδυα που δεν υπάρχει ψυχή τα περνάω τα κόκκινα, καταλαβαίνω οτι είναι εκεί για να μην τρακάρω με κάποιον, πρέπει να υπάρχει κάποιος όμως για να μη νιώθω περίεργα που περιμένω μόνος στην ερημιά.

αυτο που λεει η ναιδα δεν είναι κακό όμως, δεν κάνει να τη συμβουλεύουμε να φοβάται νομίζω, το διαιωνίζουμε. Σαν γενική θεωρία, στην πράξη οκ, καταλαβαίνω τι λες. Είναι λεπτή η γραμμή όμως.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 19 Ιαν 2020, 17:51
ΓΑΛΗ έγραψε: 19 Ιαν 2020, 17:46
enaon έγραψε: 19 Ιαν 2020, 17:37
συμφωνώ γαλη, καταλαβαίνω μια χαρά τι λες, αλλά θέλει και δύναμη αυτό μεγάλη, όχι μόνο υπερηφάνεια.
Σε κάθε περίπτωση, εγώ δεν βλέπω αυτές τις αντιδράσεις ή μεταθεωρίες ως προσπάθεια ισότιμης και ειλικρινούς προσέγγισης των πραγμάτων αλλά ως μια συνειδητή ή μη διάθεση αλλαγής του πολιτεύματος από πατριαρχία σε ψευδομητριαρχία.

Και έχω πολύ συγκεκριμένους λόγους που χρησιμοποιώ το "ψευδο" ως συνθετικό.
Βρίζουμε κατηγορώντας ολόκληρο τον ελληνικό λαό για ...πατριαρχική νοοτροπία και κουλτούρα βιασμού έτσι γενικά και αόριστα ζητώντας του να νιώσει ένοχος ..
Προπαγάνδα να γίνεται ..
Δεν είναι συνειδητή προπαγάνδα, είναι ευκολία.

Γιατί αν ζητήσει κάποιος από τις περισσότερες γυναίκες που εξυβρίζουν την πατριαρχική νοοτροπία να παίξουν εκτός πατριαρχικών συμβολισμών, θα χάσουν αυγά, πασχάλια, ταυτότητα και τον κόσμο όλο κάτω από τα πόδια τους.

Ψιλά γράμματα, θα μου πεις.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Naida έγραψε: 19 Ιαν 2020, 17:57
Naida έγραψε: 19 Ιαν 2020, 17:44

Μα δεν δίνω φεμινιστικες προεκτάσεις στους βιασμούς. Δεν θεωρώ ότι ο βιασμός γίνεται για κάποιον άλλο λόγο εκτός από το άρρωστο μυαλό του βιαστή.
Στην αντιμετώπιση του θύματος και διαφόρων περιπτώσεων με την πατριαρχική νοοτροπία και την κουλτούρα βιασμού εστιάζω.
Το πρόβλημα σου τελικά δεν είναι οι βιασμοί και η δικαστική τους διερεύνηση αλλά το πώς θα κάνεις ιδεολογική ακραία προπαγάνδα εναντίον αυτού που αποκαλείς κουλτούρα βιασμού και πατριαρχική νοοτροπία και όπου κατηγορείς γενικά και αόριστα όλους τους Έλληνες καλλιεργώντας τους συνδρομσ ενόχων
Από τη στιγμή που η νοοτροπία αυτή καλλιεργεί το έδαφος για εν μέρει δικαιολόγησης του βιαστή και άρα (ελάφρυνσης του).θεωρώ ότι αξίζει να ασχοληθούμε καθώς η δικαστική διερεύνηση είναι κομμάτι των ειδικών.
Άρα .. φταίει ο ...σατανάς για τις αμαρτίες μας !!
Όπου σατανάς ..πατριαρχιες κουλτούρες βιασμού που έχουν οι συντηρητικοί νοικοκύρηδες Έλληνες και μπατσοι κλπ .έτσι γενικά ασαφή και αόριστα

Προπαγάνδα να γίνεται

Όπως καταλαβα δεν σε ενδιαφέρει το θέμα του βιασμού σαν ποινικό αδίκημα που θα πρέπει να αντιμετωπισθεί με τα κατάλληλα δικανικα μέτρα ..σε ενδιαφέρει να κάνεις γενικολογη ιδεολογική προπαγάνδα με αόριστα ασαφή στοιχεία

Πως λέμε όλοι οι άνδρες φταίνε που είναι βιαστές γουρούνια κλπ
Το ίδιο παράλογο σαν να λέμε ότι όλες οι γυναίκες είναι πόρνες ..γιατί έχουν κουλτούρα ων πορνείας
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

enaon έγραψε: 19 Ιαν 2020, 17:53

Εγώ νομίζω πως δεν δίνω. Δεν διαχώρισα τα φύλα ούτε κατηγόρησα το ανδρικό φύλο σαν φυλο. Αυτό που εστίασα είναι η αντιμετώπιση γενικότερα. Είτε από την ευθύνη του θύματος για τον βιασμό του, είτε για το τι είναι βιασμός, είτε για το τι είναι συναίνεση και άρση της.
Επίσης δεν χρησιμοποιείται πάντα βία (αν εννοείς τη σωματική βία) για να επιβληθεί κάποιος και να βιάσει.
Επίσης αν ήθελες να μου πεις άλλη φορά για το τι σκέφτεσαι έπρεπε να μου το αναφέρεις την άλλη φορά, γιατί τώρα είναι σαν να θολώνεις λίγο την εικόνα. Αλλά δεν πειράζει, οπότε είσαι έτοιμος μου λες.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

ΓΑΛΗ έγραψε: 19 Ιαν 2020, 17:59

Σε κάθε περίπτωση, εγώ δεν βλέπω αυτές τις αντιδράσεις ή μεταθεωρίες ως προσπάθεια ισότιμης και ειλικρινούς προσέγγισης των πραγμάτων αλλά ως μια συνειδητή ή μη διάθεση αλλαγής του πολιτεύματος από πατριαρχία σε ψευδομητριαρχία.

Βρίζουμε κατηγορώντας ολόκληρο τον ελληνικό λαό για ...πατριαρχική νοοτροπία και κουλτούρα βιασμού έτσι γενικά και αόριστα ζητώντας του να νιώσει ένοχος ..
Προπαγάνδα να γίνεται ..

Γιατί αν ζητήσει κάποιος από τις περισσότερες γυναίκες που εξυβρίζουν την πατριαρχική νοοτροπία να παίξουν εκτός πατριαρχικών συμβολισμών, θα χάσουν αυγά, πασχάλια, ταυτότητα και τον κόσμο όλο κάτω από τα πόδια τους.

Τι μας λες.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 19 Ιαν 2020, 18:02

Όπου σατανάς ..πατριαρχιες κουλτούρες βιασμού που έχουν οι συντηρητικοί νοικοκύρηδες Έλληνες και μπατσοι κλπ .έτσι γενικά ασαφή και αόριστα

Προπαγάνδα να γίνεται

Όπως καταλαβα δεν σε ενδιαφέρει το θέμα του βιασμού σαν ποινικό αδίκημα που θα πρέπει να αντιμετωπισθεί με τα κατάλληλα δικανικα μέτρα ..σε ενδιαφέρει να κάνεις γενικολογη ιδεολογική προπαγάνδα με αόριστα ασαφή στοιχεία

Το ίδιο παράλογο σαν να λέμε ότι όλες οι γυναίκες είναι πόρνες ..γιατί έχουν κουλτούρα ων πορνείας

Ας μείνουμε στο ότι η κουλτούρα βιασμού βοηθάει τον βιαστή να το κάνει και το θύμα να μη το πει. Και στην Ελλάδα η κουλτούρα βιασμού υπάρχει.

Que Sera, Sera...
ΑΙΝΕΙΑΝ06

ΓΑΛΗ έγραψε: 19 Ιαν 2020, 17:59

Προπαγάνδα να γίνεται ..

Το λάθος που κάναμε στην συζήτηση για τους βιασμούς σε αυτό το νήμα φίλη Γαλη, είναι ότι η ΝΑΙΑΔΑ και η κάθε άλλη ακραία φεμινίστρια δεν την νοιάζει ο βιασμός σαν νομικό παράπτωμα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από την οργανωμένη πολιτεία αλλά το πώς ..
Θα κατηγορήσει συλλήβδην ολόκληρο τον ελληνικό λαό για βιαστές και πατριάρχες και κυρίως θα επιτεθεί σε συντηρητικά τμήματα της ελληνικής κοινωνίας όπως οι νοικοκυραίοι οι αστυνομικοί και οι δικαστές
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Naida έγραψε: 19 Ιαν 2020, 18:06
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 19 Ιαν 2020, 18:02

Προπαγάνδα να γίνεται

Ας μείνουμε στο ότι η κουλτούρα βιασμού βοηθάει τον βιαστή να το κάνει και το θύμα να μη το πει. Και στην Ελλάδα η κουλτούρα βιασμού υπάρχει.
Κουλτούρα βιασμου όπως λέμε κουλτούρα πορνείας ;
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

ΓΑΛΗ έγραψε: 19 Ιαν 2020, 17:27
Alien666 έγραψε: 19 Ιαν 2020, 17:15
ΓΑΛΗ έγραψε: 19 Ιαν 2020, 17:12

Αν θεωρείς την εποχή μας νεοπουριτανική, καθωσπρέπει και λογοκριτική, λυπάμαι αλλά όντως δεν υπάρχει επαφή.
Είναι, απλώς δεν το συνειδητοποιούμε γιατί η εν λόγω μόδα δεν έχει ενσωματωθεί πλήρως στην κουλτούρα της χώρας μας.
Οκ, εννοώ ότι ο βασικός αντίπαλος της πολιτικής ορθότητας που αναφέρεις ως νεοπουριτανισμό (αν κατάλαβα καλά) είναι το είδωλο της.

Αυτό που προβάλει ως επανάσταση είναι ακριβώς αυτό που θα την διαλύσει εις τα εξ ων συνετέθη.

Γιατί σήμερα τα πρωτεία της στερεοτυπικής γραφικότητας, τα έχουν οι ακραίοι πολιτικαλικορεκτιστές και όχι οι συντηρητικοί.

Διαφωνείς; :D
Και οι δύο ομάδες το ίδιο γραφικές είναι. Οι συντηρητικοί μόνο στα όσα αφορούν την οικονομία είναι φιλελεύθεροι. Γι' αυτό και θεωρώ ότι το πολιτικό φάσμα έχει τέσσερα τεταρτημόρια. Και ας λένε κάποιοι ότι αυτό με τα τέσσερα τεταρτημόρια ισχύει μόνο σε λίγες χώρες.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
enaon

Naida έγραψε: 19 Ιαν 2020, 18:03 Επίσης δεν χρησιμοποιείται πάντα βία (αν εννοείς τη σωματική βία) για να επιβληθεί κάποιος και να βιάσει.
Επίσης αν ήθελες να μου πεις άλλη φορά για το τι σκέφτεσαι έπρεπε να μου το αναφέρεις την άλλη φορά, γιατί τώρα είναι σαν να θολώνεις λίγο την εικόνα. Αλλά δεν πειράζει, οπότε είσαι έτοιμος μου λες.
δίκιο έχεις, ο βιασμός με την έννοια της σεξουαλικής εκμετάλλευσης είναι μια μορφή επιβολής θέσης με την βία, σωματική και άγρια. Υπάρχουν πολλές ακόμα όμως, έχουμε γενικά την τάση να επιβαλλόμαστε στους πιο αδύναμους, στα παιδιά πολύ συχνά, για καλό τους λέμε συνήθως, γιατί τα ξέρουμε όλα. Δεν θόλωσα την εικόνα, δεν ήθελα δηλαδή, αλλά δεν κατάφερα να περάσω καλή πρόθεση, άλλη φορά.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”