!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Είναι βιασμός; Σεξουαλική παρενόχληση; Κάτι άλλο;

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Re: Είναι βιασμός; Σεξουαλική παρενόχληση; Κάτι άλλο;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Nero έγραψε: 18 Ιαν 2020, 14:24 Ο αφηγητής ταυτίζεται με τον συγγραφέα. Είναι και αυτοβιογραφικό. Ο Παπαδιαμάντης όντως έκανε για ένα διάστημα τσομπάνος σε σε ένα μοναστήρι στη Σκιάθο και αργότερα δούλευε στην Αθήνα ως γραμματέας σε ένα δικηγόρο όπως αναφέρει στο κείμενο
Δεν είναι υπερβολική μια τέτοια θεώρηση; Θρησκευτικές και κοινωνικές πεποιθήσεις έχουν να κάνουν περισσότερο με το πότε γεννιέσαι και που. Ο μισογυνισμός δεν είναι κάτι πιο ιδιαίτερο που αφορά συγκεκριμένο άτομο;
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

ΓΑΛΗ έγραψε: 18 Ιαν 2020, 14:30 Που ακριβώς διακρίνετε τον μισογυνισμό;
Δεν μπορώ και εγώ να διακρίνω κάτι τέτοιο. Ίσως έχουμε διαφορετικό πράγμα στο μυαλό μας για το όρο.
Άβαταρ μέλους
Λεγεών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λεγεών »

Nero έγραψε: 18 Ιαν 2020, 14:24
Λεγεών έγραψε: 18 Ιαν 2020, 14:20
Nero έγραψε: 18 Ιαν 2020, 14:15

ναι ρε πουλάκι μου, αυτό είναι το σημείο του έργου που τρώει το μήλο της Εύας και παρασύρεται στον πειρασμό του...και τιμωρείται για την αμαρτία με τον θάνατο της κατσίκας. ΑΒ
Να πω κάτι εδώ - υπάρχει διαφορά μεταξύ της φράσης ‘το διήγημα είναι μισογυνικό’ και ‘ο χαρακτήρας του διηγήματος είναι μισογύνης’.
Ο αφηγητής ταυτίζεται με τον συγγραφέα. Είναι και αυτοβιογραφικό. Ο Παπαδιαμάντης όντως έκανε για ένα διάστημα τσομπάνος σε σε ένα μοναστήρι στη Σκιάθο και αργότερα δούλευε στην Αθήνα ως γραμματέας σε ένα δικηγόρο όπως αναφέρει στο κείμενο
Δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει τι ήταν ο Παπαδιαμάντης.

Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι μπορείς να γράψεις έναν χαρακτήρα χωρίς να σε εκφράζει. Προσωπικά έχω γράψει ρατσιστές, θρήσκους, διεθνιστές, ομοφυλόφιλους, μισογύνηδες, και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς χωρίς να δανείζονται απαραίτητα στοιχεία της προσωπικότητας μου αλλά και χωρίς να θέλω να χρωματίσω ή να κατηγοριοποιήσω την ιστορία ή το διήγημα έτσι.

Κάποιες φορές αυτό που θέλεις να πεις μπαίνει σε ένα περίεργο όχημα που δεν σου αρέσει, αλλά πηγαίνει εκεί που το θέλεις να πάει και το στουκάρεις και ενδιάμεσα.
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.

GoBack έγραψε: 30 Μάιος 2024, 00:31 Tι αμαρτιες πληρωνω ρε πουστη
FUCK DONALD TRUMP
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

Λεγεών έγραψε: 18 Ιαν 2020, 14:32 Προσωπικά έχω γράψει ρατσιστές, θρήσκους, διεθνιστές, ομοφυλόφιλους, μισογύνηδες, και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς χωρίς να δανείζονται απαραίτητα στοιχεία της προσωπικότητας μου αλλά και χωρίς να θέλω να χρωματίσω ή να κατηγοριοποιήσω την ιστορία ή το διήγημα έτσι.

Έχεις εκδώσει κιόλας;
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Δεν έχω βγάλει ακριβώς όλο το κείμενο. Με διακόπτουν οι πελάτες :011:
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Λεγεών

Δεν απαντώ σε ερωτήσεις που μπορεί να χρησιμοποιηθούν εναντίον μου στο δικαστήριο. :sal7:

FUCK DONALD TRUMP
Nero

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nero »

Λεγεών έγραψε: 18 Ιαν 2020, 14:32
Nero έγραψε: 18 Ιαν 2020, 14:24
Λεγεών έγραψε: 18 Ιαν 2020, 14:20

Να πω κάτι εδώ - υπάρχει διαφορά μεταξύ της φράσης ‘το διήγημα είναι μισογυνικό’ και ‘ο χαρακτήρας του διηγήματος είναι μισογύνης’.
Ο αφηγητής ταυτίζεται με τον συγγραφέα. Είναι και αυτοβιογραφικό. Ο Παπαδιαμάντης όντως έκανε για ένα διάστημα τσομπάνος σε σε ένα μοναστήρι στη Σκιάθο και αργότερα δούλευε στην Αθήνα ως γραμματέας σε ένα δικηγόρο όπως αναφέρει στο κείμενο
Δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει τι ήταν ο Παπαδιαμάντης.

Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι μπορείς να γράψεις έναν χαρακτήρα χωρίς να σε εκφράζει. Προσωπικά έχω γράψει ρατσιστές, θρήσκους, διεθνιστές, ομοφυλόφιλους, μισογύνηδες, και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς χωρίς να δανείζονται απαραίτητα στοιχεία της προσωπικότητας μου αλλά και χωρίς να θέλω να χρωματίσω ή να κατηγοριοποιήσω την ιστορία ή το διήγημα έτσι.

Κάποιες φορές αυτό που θέλεις να πεις μπαίνει σε ένα περίεργο όχημα που δεν σου αρέσει, αλλά πηγαίνει εκεί που το θέλεις να πάει και το στουκάρεις και ενδιάμεσα.
Αυτονόητα είναι αυτά αλλά αν βρει χρόνο να διαβάσεις όλο το κείμενο θα καταλάβεις. Γράφει από την οπτική ενός τύπου κολλημένου σε μια δουλειά γραφείου στην πόλη που νοσταλγεί μια εξιδανικευμένη βουκολική ζωή που ζούσε στο νησί του, όταν έβοσκε πρόβατα. Η βαθιά θρησκευτητα(θρησκοληψία βασικά αλλά δεν το λέω γιατί είναι ήδη έτοιμοι να με λιθοβολήσουν :lol: ) είναι διάχυτα λίγο πολύ σε όλα τα έργα του, δεν έτυχε να του βγει απλά ο χαρακτήρας θέλω να πω, οπότε μαζί με όλα τα αυτοβιογραφικά στοιχεία, δε νομίζω ότι έχει πολύ νόημα να υποθέσεις ότι γράφει πράγματα χωρίς να τα ασπάζεται εν προκειμένω.

ενδεικτικά, ένα απόσπασμα απο το μέρος του έργου που άφησα έξω είναι αυτό
Τὸν χειμῶνα ποὺ ἤρχισ' εὐθὺς κατόπιν μ' ἐπῆρε πλησίον του ὁ γηραιὸς πάτερ Σισώης, ἢ Σισώνης, καθὼς τὸν ὀνομάζουν οἱ χωρικοί μας, καὶ μ' ἔμαθε γράμματα. Ἦτον πρώην διδάσκαλος, καὶ μέχρι τέλους τὸν προσηγόρευον ὅλοι εἰς τὴν κλητικήν "δάσκαλε". Εἰς τοὺς χρόνους τῆς Ἐπαναστάσεως ἦτον μοναχὸς καὶ διάκονος. Εἶτα ἠγάπησε μίαν Τουρκοπούλαν, καθὼς ἔλεγαν, τὴν ἔκλεψεν, ἀπὸ ἕνα χαρέμι τῆς Σμύρνης, τὴν ἐβάπτισε καὶ τὴν ἐνυμφέφθη.

Ευθύς μετά την αποκατάστασιν των πραγμάτων, επί Καποδίστρια κυβερνήτου, εδίδασκεν εις διάφορα σχολεία ανά την Ελλάδα, και είχεν ου μικράν φήμην, υπό το όνομα “ο Σωτηράκης ο δάσκαλος”. Αργότερα αφού εξησφάλισε την οικογένειάν του, ενθυμήθη την παλαιάν υποχρέωσιν του, εφόρεσε και πάλιν τα ράσα, ως απλούς μοναχός την φοράν ταύτην, κωλυόμενος να ιερατεύη κ' εγκατεβίωσεν εν μετανοία, εις το Κοινόβιον του Ευαγγελισμού. Εκεί έκλαυσε το αμάρτημά του, το έχον γενναίαν αγαθοεργίαν ως εξόχως ελαφρυντικήν περίστασιν, και λέγουν ότι εσώθη.
Άβαταρ μέλους
AlienWay

Λεγεών έγραψε: 18 Ιαν 2020, 14:41 Δεν απαντώ σε ερωτήσεις που μπορεί να χρησιμοποιηθούν εναντίον μου στο δικαστήριο. :sal7:
Οχι, απλώς αν τα εξέδιδες στις ΗΠΑ, εκεί είναι της μόδας να τους βγάζουν όλους σεξιστές, ρατσιστές κλπ το τελευταίο διάστημα. Δες τι έγινε π.χ. με τη Ρόουλινγκ και τον Κινγκ.

Εδώ τουλάχιστον είμαστε κάπως καλύτερα από αυτή την άποψη.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ »

Αντί να αναδειχτεί η πραγματική σημασία του διηγήματος ο νηματοθέτης έστησε τον αχυράνθρωπο του και τον πετροβολεί.

Το διήγημα αποτελεί έναν ύμνο στην φυσική, ανέμελη ζωή έναντι της πολιτισμένης ζωής την απέχθεια για την οποία, δεν κρύβει ο συγγραφέας. Αναδεικνύει τις αντίθεσεις, που βιώνει ο άνθρωπος μέσα στην ζωή του και οι οποίες θα τον ταλαιπωρούν αιωνίως.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Άβαταρ μέλους
Λεγεών

Nero έγραψε: 18 Ιαν 2020, 14:43...
Ότι ο Παπαδιαμάντης είναι θρησκόληπτος (με ό,τι αυτό συνεπάγεται) το γνώριζα, δεν θα μας τον σπάμμαραν από το δημοτικό στα Κείμενα και στα Θρησκευτικά αν δεν ήταν.

Πριν κάτι χρόνια σε μια ανάσταση που είχα παρευρεθεί ο ιερέας πήρε τον Αλιβάνιστο παραμάσχαλα και το πασχαλινό κήρυγμα του ήταν ότι οι άνθρωποι εκτός εκκλησίας είναι αγριάνθρωποι, όπως ακριβώς παρουσιάζεται ο κεντρικός χαρακτήρας του διηγήματος. :lol:

Μέχρι και η γυναίκα μετά με ρώταγε ‘μα καλά αυτό βρήκε να πει;’.

FUCK DONALD TRUMP
Άβαταρ μέλους
Λεγεών

Υποψιάζομαι ότι η γίδα ήταν αποκύημα της φαντασίας του χαρακτήρα.

FUCK DONALD TRUMP
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Λεγεών έγραψε: 18 Ιαν 2020, 14:54 Υποψιάζομαι ότι η γίδα ήταν αποκύημα της φαντασίας του χαρακτήρα.

Να σου πω την αλήθεια εγώ θεώρησα ότι η γίδα και η κοπέλα είναι το ίδιο πρόσωπο.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

enterprise-psi έγραψε: 18 Ιαν 2020, 13:50 Ένα tl;Dr , ρεεεεεεε ειμαι μιλενιαλ με short attention span 🤣
το διαβασα διαγωνιως μπας και βρω κατι ενδιαφερον.

ο τσοπανης εσωσε μια γυμνη πιτσιρικα απο πνιγμο. πουτσα δεν επεσε.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
AlienWay

Ασέβαστος έγραψε: 18 Ιαν 2020, 15:02
enterprise-psi έγραψε: 18 Ιαν 2020, 13:50 Ένα tl;Dr , ρεεεεεεε ειμαι μιλενιαλ με short attention span 🤣

Συναίνεσε τουλάχιστον αυτή για να τη σώσει;
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Nero

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nero »

Alien666 έγραψε: 18 Ιαν 2020, 15:03
Ασέβαστος έγραψε: 18 Ιαν 2020, 15:02

Συναίνεσε τουλάχιστον αυτή για να τη σώσει;
όχι. Ούτε στο μπανιστήρι συναίνεσε
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”