Δεν δέχομαι να βάλουμε στοίχημα. Done. Προσπάθησε να διαβάσεις το ποστ της φαντασιόπληκτης να δεις ότι δεν λέει πουθενά ότι δεν δέχτηκε το στοίχημα. Τα δε στοιχήματα έχουν όρο και για τις δυο πλευρές, αλλιώς δεν είναι στοιχήματα.Dwarven Blacksmith έγραψε: 16 Ιαν 2020, 21:49Το "θα βάλουμε ένα στοίχημα" το ανακοίνωσε. Εγώ ρωτάω που φαίνεται ότι έγινε δεκτό.hellegennes έγραψε: 16 Ιαν 2020, 21:41Εδώ:Dwarven Blacksmith έγραψε: 16 Ιαν 2020, 21:36 Εν τω μεταξύ στην ιστορία με το στοίχημα, που λέει ότι συμφωνήθηκε το στοίχημα; Και στους δύο σας απευθύνεται η ερώτηση.
Δεν λέει «μου είπε πως αν κερδίσει η Σεράινα θα με πάρει από πίσω», λέει «θα βάλουμε ένα στοίχημα».Εκείνη τη μέρα μου είπε ότι θα βάλουμε ένα στοίχημα. Μου είπε ότι αν κερδίσει η Σεράινα, θα με πάρει από πίσω. Και η Σεράινα κέρδισε
Λοιπόν, θα βάλουμε ένα στοίχημα. Αν γίνει άλλο ποστ στο νήμα, θα μου δώσεις το τζίρο του Δεκεμβρίου.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ο φίλος μου με άγγιζε όσο νόμιζε πως κοιμόμουν.Αυτό που έκανε για μένα είναι βιασμός
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
- hellegennes
Re: Ο φίλος μου με άγγιζε όσο νόμιζε πως κοιμόμουν.Αυτό που έκανε για μένα είναι βιασμός
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Dwarven Blacksmith
Re: Ο φίλος μου με άγγιζε όσο νόμιζε πως κοιμόμουν.Αυτό που έκανε για μένα είναι βιασμός
Ο άλλος όρος απουσιάζει, όπως και η έγκριση, όπως και η απόρριψη. Οπότε αν αρκεστούμε σε όσα διαβάζουμε χωρίς να συμπληρώνουμε κενά με τη φαντασία μας, όντως δεν υφίσταται στοίχημα.hellegennes έγραψε: 16 Ιαν 2020, 22:30Δεν δέχομαι να βάλουμε στοίχημα. Done. Προσπάθησε να διαβάσεις το ποστ της φαντασιόπληκτης να δεις ότι δεν λέει πουθενά ότι δεν δέχτηκε το στοίχημα. Τα δε στοιχήματα έχουν όρο και για τις δυο πλευρές, αλλιώς δεν είναι στοιχήματα.Dwarven Blacksmith έγραψε: 16 Ιαν 2020, 21:49Το "θα βάλουμε ένα στοίχημα" το ανακοίνωσε. Εγώ ρωτάω που φαίνεται ότι έγινε δεκτό.hellegennes έγραψε: 16 Ιαν 2020, 21:41
Εδώ:
Δεν λέει «μου είπε πως αν κερδίσει η Σεράινα θα με πάρει από πίσω», λέει «θα βάλουμε ένα στοίχημα».
Λοιπόν, θα βάλουμε ένα στοίχημα. Αν γίνει άλλο ποστ στο νήμα, θα μου δώσεις το τζίρο του Δεκεμβρίου.
- hellegennes
Με την λογική τα συμπληρώνεις, όχι με την φαντασία σου. Με την φαντασία σου είναι να πεις ότι δεν δέχτηκε το στοίχημα. Δεν είπε «έβαλε από μόνος του στοίχημα χωρίς να το αποδεχτώ». Σταμάτα να κάνεις τον δικηγόρο του διαβόλου. Παρακάτω λέει «είχα χάσει το στοίχημα».
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Είσαι λάθος. Και θα σου εξηγήσω γιατί:hellegennes έγραψε: 16 Ιαν 2020, 22:26Ναι. Δεν σε ρωτάνε τίποτα τέτοιο, γιατί εκτός από σουρεαλιστικό είναι και νομικά ανήκουστο. Ποτέ ο κατηγορούμενος δεν καλείται να αποδείξει την μη ενοχή του. Ο κατηγορούμενος καλείται να καταρρίψει τις κατηγορίες που πρέπει πρώτα να στοιχειοθετηθούν.stavmanr έγραψε: 16 Ιαν 2020, 22:14Το εξίσου μέγα πρόβλημα είναι πώς θα αποδείξεις ότι εξασφάλισες τη συναίνεση. Είναι το πρώτο που θα σε ρωτήσουν.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 16 Ιαν 2020, 22:10 Και το μέγα ζήτημα για την συναίνεση είναι το πώς αποδεικνύεται στο δικαστήριο
Προχώρησες σε μία πράξη η οποία, δίχως τη συναίνεση, είναι παράνομη. Πρέπει να δείξεις ότι δεν εγκλημάτισες, εξασφαλίζοντας τη συναίνεση.
Φαντάσου το ως εξής:
βρίσκεσαι σε ένα σπίτι, του οποίου ο νοικοκύρης σε τραβά στο δικαστήριο για παραβίαση της οικίας και του ιδιωτικού χώρου.
Θεωρητικά, έχεις το τεκμήριο της αθωότητας. Πρακτικά, εσύ καλείσαι να αποδείξεις ότι είχες λάβει τη συγκατάθεση του ιδίου ώστε να εισέλθεις στον ιδιωτικό του χώρο. Βρίσκεσαι κάπου που, χωρίς την εξασφάλιση της συγκατάθεσης, εγκληματείς.
υπάρχουν εγκλήματα "από ενέργεια" κι εγκλήματα "κατάστασης" (παράλειψης). Για παράδειγμα, αν απλά παρακολουθείς από απόσταση έναν βιασμό χωρίς να κάνεις ενέργειες για να τον αποτρέψεις (να φωνάξεις, να τηλεφωνήσεις στην αστυνομία κλπ) εγκληματείς, χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε άλλη στοιχειοθέτηση. Απλά και μόνο επειδή ο νόμος λέει ότι εσύ έπρεπε να μεριμνήσεις. Και η απόδειξη βαρύνει εσένα, να αποδείξεις ότι μερίμνησες.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε μία πράξη που απαιτεί συναίνεση, δηλαδή απαιτεί από εσένα να εξασφαλίσεις με κάποιο τρόπο την άδεια του άλλου. Η απόδειξη ότι είχες την άδεια για να προβείς στην ενέργεια, βαρύνει εσένα. Και βαρύνει εσένα επειδή ακριβώς η συναίνεση είναι η θετική πράξη που πρέπει να αποδειχτεί. Η μη συναίνεση δεν είναι απαραίτητο να έχει δοθεί ρητά. Κάθε απουσία συναίνεσης είναι μη συναίνεση (πχ. σιωπή).
Δηλαδή το Ποινικό Δίκαιο ζητά γελοιότητες που δεν προορίζονται για εφαρμογή σε δίκες;Δεν υπάρχει «εξασφάλιση συναίνεσης». Αυτά είναι γελοιότητες και νομικά δεν υφίστανται.
Παραπάνω σας έδωσα το άρθρο του Π.Κ. βρε σεις...
- hellegennes
Σταμάτα να λες κάτι που δεν ισχύει. ΠΟΤΕ δεν βαρύνει τον κατηγορούμενο η απόδειξη. Η απόδειξη βαραίνει πάντα την αντίθεση πλευρά.
Το Δίκαιο δεν ζητά τίποτα τέτοιο, εσύ το λες αυτό. Είναι κάτι που δεν υφίσταται.
Το Δίκαιο δεν ζητά τίποτα τέτοιο, εσύ το λες αυτό. Είναι κάτι που δεν υφίσταται.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άρα η γυναίκα καλείται να αποδείξει ότι έγινε κάτι χωρίς την συναίνεση τηςhellegennes έγραψε: 16 Ιαν 2020, 22:45 Σταμάτα να λες κάτι που δεν ισχύει. ΠΟΤΕ δεν βαρύνει τον κατηγορούμενο η απόδειξη. Η απόδειξη βαραίνει πάντα την αντίθεση πλευρά.
Κάνεις λάθος. Υπάρχουν εγκλήματα, όπως σου έγραψα, που ο κατηγορούμενος βρίσκεται σε κατάσταση ενοχής εκ των πραγμάτων (εκ της θέσης του) και οφείλει να αποδείξει ότι δεν τέλεσε το έγκλημα. Όταν πχ. βρεθείς μπροστά σε μία σκηνή βιασμού μίας κοπέλας και το βάλεις στα πόδια ή αν βρεθείς σε τροχαίο με τραυματίες και συνεχίσεις το δρόμο σου παρατώντας τα θύματα, θα κατηγορηθείς για παράλειψη σε τέλεση εγκλήματος, χωρίς να χρειάζεται κάποιος να στοιχειοθετήσει κάτι περισσότερο από το γεγονός ότι απλά βρισκόσουν στη σκηνή και δεν ενήργησες.hellegennes έγραψε: 16 Ιαν 2020, 22:45 Σταμάτα να λες κάτι που δεν ισχύει. ΠΟΤΕ δεν βαρύνει τον κατηγορούμενο η απόδειξη. Η απόδειξη βαραίνει πάντα την αντίθεση πλευρά.
"Όποιος,(...) επιχειρεί γενετήσια πράξη χωρίς τη συναίνεση του παθόντος, τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα έτη."
Με το νεό Π.Κ., όχι μόνο η γενετήσια πράξη, αλλά η επιχείρηση προς την επίτευξη γενετήσιας πράξης είναι φύσει εγκληματική ΕΚΤΟΣ των περιπτώσεων που συναινεί το άλλο μέρος.
Επομένως, σε κάθε περίπτωση που κατηγορείσαι για παραβίαση του συγκεκριμένου άρθρου οφείλεις να αιτιολογήσεις ανάλογα την πράξη σου.
Αντίστοιχα, αν κάποιος σε κατηγορήσει ότι παραβίασες την οικία του καθώς βρέθηκες μέσα σε εκείνη, δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα περισσότερο από το γεγονός ότι απλά ...μπήκες μέσα. Εσύ θα κληθείς να αποδείξεις ότι δεν μπήκες παράνομα, αλλά έπειτα από δική του πρόσκληση.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 16 Ιαν 2020, 23:09, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Εσύ το είχες βάλει αυτό:stavmanr έγραψε: 16 Ιαν 2020, 22:54Κάνεις λάθος. Υπάρχουν εγκλήματα, όπως σου έγραψα, που ο κατηγορούμενος βρίσκεται σε κατάσταση ενοχής εκ των πραγμάτων (εκ της θέσης του) και οφείλει να αποδείξει ότι δεν τέλεσε το έγκλημα. Όταν πχ. βρεθείς μπροστά σε μία σκηνή βιασμού μίας κοπέλας και το βάλεις στα πόδια, θα κατηγορηθείς για παράλειψη σε τέλεση εγκλήματος, χωρίς να χρειάζεται κάποιος να στοιχειοθετήσει κάτι περισσότερο από το γεγονός ότι απλά βρισκόσουν στη σκηνή και δεν ενήργησες.hellegennes έγραψε: 16 Ιαν 2020, 22:45 Σταμάτα να λες κάτι που δεν ισχύει. ΠΟΤΕ δεν βαρύνει τον κατηγορούμενο η απόδειξη. Η απόδειξη βαραίνει πάντα την αντίθεση πλευρά.
"Όποιος,(...) επιχειρεί γενετήσια πράξη χωρίς τη συναίνεση του παθόντος, τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα έτη."
Με το νεό Π.Κ., όχι μόνο η γενετήσια πράξη, αλλά η επιχείρηση προς την επίτευξη γενετήσιας πράξης είναι φύσει εγκληματική ΕΚΤΟΣ των περιπτώσεων που συναινεί το άλλο μέρος.
Επομένως, σε κάθε περίπτωση που κατηγορείσαι για παραβίαση του συγκεκριμένου άρθρου οφείλεις να αιτιολογήσεις ανάλογα την πράξη σου.
Αντίστοιχα, αν κάποιος σε κατηγορήσει ότι παραβίασες την οικία του καθώς βρέθηκες μέσα σε εκείνη, δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα περισσότερο από το γεγονός ότι απλά ...μπήκες μέσα. Εσύ θα κληθείς να αποδείξεις ότι δεν μπήκες παράνομα, αλλά έπειτα από δική του πρόσκληση.
https://www.amnesty.gr/en/node/22080
3. Ο ορισμός με βάση τη συναίνεση αντιστρέφει το βάρος της απόδειξης;
Όχι. Οι ορισμοί του βιασμού που βασίζονται στη συναίνεση δεν μεταθέτουν το βάρος της απόδειξης από το θύμα στον υποτιθέμενο δράστη. Το τεκμήριο της αθωότητας κυριαρχεί, όπως και όλα τα άλλα δικαιώματα στα πλαίσια μιας δίκαιης δίκης.
Σε χώρες με νόμους που βασίζονται στη συναίνεση, η ευθύνη εξακολουθεί να είναι στην πλευρά του κατηγόρου (δηλαδή του θύματος), να αποδείξει πέρα από κάθε εύλογη αμφιβολία ότι η σεξουαλική πράξη δεν ήταν συναινετική και αν ο βιασμός διαπράχθηκε εκ προθέσεως, απερίσκεπτα ή εξ αμελείας. Το γεγονός ότι, κατά τη διάρκεια της έρευνας και των δικαστικών διαδικασιών, ο κατηγορούμενος μπορεί να ερωτηθεί σχετικά με τα μέτρα που έλαβε για να διαπιστώσει εάν το άλλο συναινεί, δεν σημαίνει ότι θεωρείται ένοχος.
Αποτελεί ένα απαραίτητο βήμα για τη συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων που μπορεί να αποδείξουν απουσία συναίνεσης, το οποίο είναι το βασικό στοιχείο που ορίζει τον βιασμό σε αυτές τις δικαιοδοσίες, και όχι η χρήση ή η απειλή φυσικής βίας.
Παρακάτω, το ίδιο κείμενο γράφει:pussycat έγραψε: 16 Ιαν 2020, 23:08Εσύ το είχες βάλει αυτό:stavmanr έγραψε: 16 Ιαν 2020, 22:54Κάνεις λάθος. Υπάρχουν εγκλήματα, όπως σου έγραψα, που ο κατηγορούμενος βρίσκεται σε κατάσταση ενοχής εκ των πραγμάτων (εκ της θέσης του) και οφείλει να αποδείξει ότι δεν τέλεσε το έγκλημα. Όταν πχ. βρεθείς μπροστά σε μία σκηνή βιασμού μίας κοπέλας και το βάλεις στα πόδια, θα κατηγορηθείς για παράλειψη σε τέλεση εγκλήματος, χωρίς να χρειάζεται κάποιος να στοιχειοθετήσει κάτι περισσότερο από το γεγονός ότι απλά βρισκόσουν στη σκηνή και δεν ενήργησες.hellegennes έγραψε: 16 Ιαν 2020, 22:45 Σταμάτα να λες κάτι που δεν ισχύει. ΠΟΤΕ δεν βαρύνει τον κατηγορούμενο η απόδειξη. Η απόδειξη βαραίνει πάντα την αντίθεση πλευρά.
Όχι. Οι ορισμοί του βιασμού που βασίζονται στη συναίνεση δεν μεταθέτουν το βάρος της απόδειξης από το θύμα στον υποτιθέμενο δράστη. Το τεκμήριο της αθωότητας κυριαρχεί, όπως και όλα τα άλλα δικαιώματα στα πλαίσια μιας δίκαιης δίκης.
Σε χώρες με νόμους που βασίζονται στη συναίνεση, η ευθύνη εξακολουθεί να είναι στην πλευρά του κατηγόρου (δηλαδή του θύματος), να αποδείξει πέρα από κάθε εύλογη αμφιβολία ότι η σεξουαλική πράξη δεν ήταν συναινετική και αν ο βιασμός διαπράχθηκε εκ προθέσεως, απερίσκεπτα ή εξ αμελείας. Το γεγονός ότι, κατά τη διάρκεια της έρευνας και των δικαστικών διαδικασιών, ο κατηγορούμενος μπορεί να ερωτηθεί σχετικά με τα μέτρα που έλαβε για να διαπιστώσει εάν το άλλο συναινεί, δεν σημαίνει ότι θεωρείται ένοχος.
Αποτελεί ένα απαραίτητο βήμα για τη συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων που μπορεί να αποδείξουν απουσία συναίνεσης, το οποίο είναι το βασικό στοιχείο που ορίζει τον βιασμό σε αυτές τις δικαιοδοσίες, και όχι η χρήση ή η απειλή φυσικής βίας.
"Το 2015 καθιερώθηκαν νέες κατευθυντήριες γραμμές και εργαλεία για τους εισαγγελείς και την αστυνομία, ώστε να αποσαφηνιστεί ο νόμος και να υπενθυμιστεί στις εισαγγελικές αρχές ότι ο Νόμος περί Σεξουαλικών Αδικημάτων του 2003 τις υποχρεώνει να ζητούν από τους κατηγορούμενους να εξηγήσουν πώς έλαβαν τη συναίνεσή τους."
Υπήρχε και στο δικό μου λινκ.stavmanr έγραψε: 16 Ιαν 2020, 21:50Στο λινκ που σου έδωσα τί διάβασες: τα άπαντα του Ρίτσου;ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 16 Ιαν 2020, 21:47Έχει παραθέσει η ΓΑΛΉ τα αρθα του ποινικού κωδικα πιο πρινstavmanr έγραψε: 16 Ιαν 2020, 21:44
Ποια είναι η νομική αυτή έννοια που δεν περιέχει την λέξη "συναίνεση";![]()
https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofor ... 19-viasmos
Είναι το άρθρο περί βιασμού του από Ιουλίου 2019 τροποποιημένου ποινικού κώδικα.
Υποθέτω ότι εννοείς την παράγραφο 5.1. Όποιος με σωματική βία ή με απειλή σοβαρού και άμεσου κινδύνου ζωής ή σωματικής ακεραιότητας εξαναγκάζει άλλον σε επιχείρηση ή ανοχή γενετήσιας πράξης τιμωρείται με κάθειρξη.
2. Γενετήσια πράξη είναι η συνουσία και οι ίσης βαρύτητας με αυτήν πράξεις.
3. Αν η γενετήσια πράξη έγινε από δύο ή περισσότερους δράστες που ενεργούσαν από κοινού, επιβάλλεται κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών.
4. Αν κάποια από τις πράξεις των προηγουμένων παραγράφων είχε ως συνέπεια τον θάνατο του παθόντος, επιβάλλεται κάθειρξη ισόβια ή πρόσκαιρη τουλάχιστον δέκα ετών.
5. Όποιος, εκτός από την περίπτωση της παραγράφου 1, επιχειρεί γενετήσια πράξη χωρίς τη συναίνεση του παθόντος, τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα έτη.
Καλό θα είναι λοιπόν να διευκρινήσεις σε ποιο ποίημα του Ρίτσου αναφέρεται η άρνηση της κοπέλας στην πράξη, γιατί από τη δική της αφήγηση δεν προκύπτει από κάπου ότι υπήρξε αντίρρηση. Το "δεν συναίνεσα εγκεφαλικά" δεν πιάνεται. Πολύ περισσότερο στο ερωτικό πεδίο όπου το στοιχείο του πόνου δεν συνεπάγεται πάντα απουσία ηδονής.
Ο χαρακτήρας του νεαρού, το παρελθόν της κοπέλας και όλα τα στοιχεία του αφηγήματος* γενικώς, είναι τελείως εκτός θέματος γιατί οι δίκες γενικώς αφορούν πάντα σε κάποιο συγκεκριμένο αδίκημα.
Για να καταλάβεις τι εννοώ, αντιστρέφω τελείως την υπόθεση. Έστω ότι το συγκεκριμένο ζευγάρι, καυγάδιζε για κάποιο άσχετο λόγο, μια εβδομάδα μετά το συμβάν με το στοίχημα, χωρίς κάποια χειροδικία από τον νεαρό. Και η κοπελιά έπαιρνε ένα σταχτοδοχείο και τον χτύπαγε στο κεφάλι, τραυματίζοντας τον βαριά ή σκοτώνοντας τον, ξεσπώντας έτσι το θυμό της τόσο για το συγκεκριμένο περιστατικό ή για τη συνολική υποτίμηση που είχε δεχθεί. Έχουν γίνει αντίστοιχες δολοφονίες συντρόφων ή συζύγων από γυναίκες σε άσχετο χρόνο. Ακόμη και σ' αυτές τις ακραίες περιπτώσεις, από τη στιγμή που δεν έχει γίνει καταγγελία από τη γυναίκα για τη βίαιη συμπεριφορά του άντρα στο παρελθόν (όσο ακραία ή απάνθρωπη και να ήταν) και δεν υπάρχουν αντίστοιχες ιατρικές γνωματεύσεις ή μαρτυρίες γειτόνων ή γνωστών που να πιστοποιήσουν τα λεγόμενα της, θα καταδικαστεί χωρίς ελαφρυντικά.
Αυτό που εννοώ είναι ότι πολλοί και κυρίως πολλές νοιώθουν ότι η έκφραση "με πνίγει το δίκιο" ή μια προβληματική προϊστορία στις οικογενειακές και ερωτικές σχέσεις, είναι κάτι που υφίσταται ως απτό στοιχείο που είναι σε όλους ορατό. Κι εδώ ακριβώς, υπάρχει το παράδοξο του πράγματος. Κάτι που το ίδιο το θύμα ήθελε να κρύψει για τον χ ή ψ λόγο (ντροπή, φόβο κλπ) δεν είναι δυνατόν να εμφανίζεται ξαφνικά στο προσκήνιο ως κάτι αυταπόδεικτο. Όταν λέμε ότι η δικαιοσύνη είναι τυφλή, εννοούμε ότι είναι ψυχρή και δεν λειτουργεί συναισθηματικά ή διαισθητικά. Λειτουργεί και πρέπει να λειτουργεί βάσει τεκμηρίων και συγκεκριμένων άρθρων. Και η ερμηνεία των άρθρων (το λεγόμενο πνεύμα του νόμου) έχει κάποιο χ βαθμό ελαστικότητας.
*Ως υπόθεση εργασίας, ακόμη και αν η συγκεκριμένη ιστορία είναι φανταστική.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 16 Ιαν 2020, 21:41Σε πολλές αρέσει αλλά δεν θέλουν να το παραδεχτούνNaida έγραψε: 16 Ιαν 2020, 21:38Is this the anal thingGherschaagk έγραψε: 16 Ιαν 2020, 21:34 Κάπου εδώ οφείλουμε να αναφέρουμε πως ενώ η κοπέλα είναι βλαμμένη, ο άλλος ήταν ξεφτίλας γιατί ότι έκανε, το έκανε με σκοπό να την πονέσει.![]()
Και θέλουν να καθησυχάζουν τις εποχές τους ότι απλά υπεκυψαν σε πιέσεις
Καλά, εσύ αυτά πες στον δικαστή να δούμε τι θα σου πει κι αυτός!ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:Η συντριπτική πλειοψηφία των ελληνιδων γυναικών θέλει να πιεστεί και ν πέσει κατόπιν πίεσης και στενής πολιορκιας
Για να μην νιώθει εύκολη κι ανήθικη
Που για αυτό λέει παραπάνω:stavmanr έγραψε: 16 Ιαν 2020, 23:13Παρακάτω, το ίδιο κείμενο γράφει:pussycat έγραψε: 16 Ιαν 2020, 23:08Εσύ το είχες βάλει αυτό:stavmanr έγραψε: 16 Ιαν 2020, 22:54
Κάνεις λάθος. Υπάρχουν εγκλήματα, όπως σου έγραψα, που ο κατηγορούμενος βρίσκεται σε κατάσταση ενοχής εκ των πραγμάτων (εκ της θέσης του) και οφείλει να αποδείξει ότι δεν τέλεσε το έγκλημα. Όταν πχ. βρεθείς μπροστά σε μία σκηνή βιασμού μίας κοπέλας και το βάλεις στα πόδια, θα κατηγορηθείς για παράλειψη σε τέλεση εγκλήματος, χωρίς να χρειάζεται κάποιος να στοιχειοθετήσει κάτι περισσότερο από το γεγονός ότι απλά βρισκόσουν στη σκηνή και δεν ενήργησες.
"Το 2015 καθιερώθηκαν νέες κατευθυντήριες γραμμές και εργαλεία για τους εισαγγελείς και την αστυνομία, ώστε να αποσαφηνιστεί ο νόμος και να υπενθυμιστεί στις εισαγγελικές αρχές ότι ο Νόμος περί Σεξουαλικών Αδικημάτων του 2003 τις υποχρεώνει να ζητούν από τους κατηγορούμενους να εξηγήσουν πώς έλαβαν τη συναίνεσή τους."
Το γεγονός ότι, κατά τη διάρκεια της έρευνας και των δικαστικών διαδικασιών, ο κατηγορούμενος μπορεί να ερωτηθεί σχετικά με τα μέτρα που έλαβε για να διαπιστώσει εάν το άλλο συναινεί, δεν σημαίνει ότι θεωρείται ένοχος.
Πως έλαβα την συναίνεση της ;stavmanr έγραψε: 16 Ιαν 2020, 23:13Παρακάτω, το ίδιο κείμενο γράφει:pussycat έγραψε: 16 Ιαν 2020, 23:08Εσύ το είχες βάλει αυτό:stavmanr έγραψε: 16 Ιαν 2020, 22:54
Κάνεις λάθος. Υπάρχουν εγκλήματα, όπως σου έγραψα, που ο κατηγορούμενος βρίσκεται σε κατάσταση ενοχής εκ των πραγμάτων (εκ της θέσης του) και οφείλει να αποδείξει ότι δεν τέλεσε το έγκλημα. Όταν πχ. βρεθείς μπροστά σε μία σκηνή βιασμού μίας κοπέλας και το βάλεις στα πόδια, θα κατηγορηθείς για παράλειψη σε τέλεση εγκλήματος, χωρίς να χρειάζεται κάποιος να στοιχειοθετήσει κάτι περισσότερο από το γεγονός ότι απλά βρισκόσουν στη σκηνή και δεν ενήργησες.
Ήρθε μετά τα μεσάνυχτα στο σπίτι μου με αγκάλιασε και έβγαλε τα ρούχα της μπροστά μου κύριε πρόεδρε !!
Βασικά δεν έχω βιάσει ποτέ γυναίκα ούτε έχω κάνει σεξ σε γυναίκα χωρίς την συναίνεση τηςpussycat έγραψε: 16 Ιαν 2020, 23:15Καλά, εσύ αυτά πες στον δικαστή να δούμε τι θα σου πει κι αυτός!ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:Η συντριπτική πλειοψηφία των ελληνιδων γυναικών θέλει να πιεστεί και ν πέσει κατόπιν πίεσης και στενής πολιορκιας
Για να μην νιώθει εύκολη κι ανήθικη![]()
Και δεν θα εμπλεκα ποτέ με τρελσρες γυναίκες του άγριου αυτού φεμινιστικού κινήματος
Και ...καταληγουμε σε αυτά που λέγαμε στην αρχή του νήματος
Η συμπεριφορά της γυναίκας θύματος παίζει καθοριστικό ρόλο στην απόδειξη η μη στο εάν υπάρχει συναίνεση
Αν έρθει μετά τα μεσάνυχτα στο σπίτι μου από το μπαράκι ...και γυμνωθει μπροστά μου ..
Η συμπεριφορά της γυναίκας θύματος παίζει καθοριστικό ρόλο στην απόδειξη η μη στο εάν υπάρχει συναίνεση
Αν έρθει μετά τα μεσάνυχτα στο σπίτι μου από το μπαράκι ...και γυμνωθει μπροστά μου ..
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 45 Απαντήσεις
- 1065 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Έκτωρ Φοίνιξ
-
- 5 Απαντήσεις