Δε βλέπω κάποια διαφορά. Έρχεσαι και μου ακουμπάς 10Κ. Ενώ δεν είχες ούτε 1. Για να μη χάσεις το σπίτι σου δε μπορούσε να βρεις 1 χιλιάρικο από δανεισμό, από τσόντες από οτιδήποτε αλλά για να αγοράσεις ένα σπίτι μου βρήκες 10.000; Πάρα πολύ πειστικό.Ασέβαστος έγραψε: 15 Ιαν 2020, 14:52δεν βρηκα 10κ. βρηκα καποιον να μου τα δανεισει με 100 το μηνα.foscilis έγραψε: 15 Ιαν 2020, 14:441ον δεν είναι φανερό. Βρήκες 10.000. Τι "δε μπορείς να πληρώνεις 1000 το μήνα". Προφήτης είσαι και ξέρεις τι θα γινει σε 10 μήνες;Ασέβαστος έγραψε: 15 Ιαν 2020, 14:40
εμπηξες τον πρωτο επειδη ειναι φανερο οτι δεν μπορεις να πληρωνεις 1000 το μηνα. ο δευτερος που κανει να λαβαινει 100 το μηνα παιρνει πολυ μικροτερο ρισκο, και μπορει να εχει τις εξασφαλισεις οτι θα τα παρει.
2ον τι εξασφαλίσεις δηλαδή; Να σου βάλει ρήτρα ότι κατάσχεται το σπίτι αν δεν πληρώσεις;![]()
Δε μπορεί να το κάνει (ακατάσχετα μέχρι 1000 ευρώ, ακατάσχετα το 1ο 24ωρο κλπ). Αν βάλει ρήτρα "θα σου παίρνω 10% του μισθού" είναι παράνομη εκτός αν πρόκειται για το κράτος. Και στο κάτω κάτω μπορείς πάντα να ισχυριστείς ότι δεν έχεις μισθό. Δεν είναι ότι δεν τα βλέπουμε αυτά.να σου παιρνει 10% απο το μισθο σου, σε αντιθεση με 100% που δεν παιζει.
Για να το πούμε περιληπτικά δεν υπάρχει απολύτως τίποτα που να μπορεί να κάνει αυτός που του χρωστάς 10Κ το οποίο να μη μπορούσε να το κάνει και αυτός με τα 100Κ. Και μάλιστα έχοντας 10 φορές σοβαρότερο λόγο. Αυτός με τα 100 τον παίρνει να δώσει και 500 σε μια εισπρακτική ή ένα δικηγόρο για να σε κυνηγήσει κάπως. Αυτός με τα 10 έχει πολύ μικρότερο κίνητρο και συνολικά η θέση του είναι πιο αδύναμη από αυτόν που διεκδικεί 100Κ. (άσχετα αν είναι πιο δυσάρεστο να πληρώσεις 100Κ)
Πάμε δέκα χρόνια μπροστά αν θες σε κάποιο ειρηνοδικείο από αυτά που βγάζουν κακοπληρωτές λάδι: υπάρχει η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ περίπτωση δικαστίνα να δεχτεί να σου πάρουν το σπίτι ή το μισθό ή οτιδήποτε για 10.000 ψωροευρώ όταν δεν το δέχεται για 100.000; Εγώ μπορώ ήδη να φανταστώ τον δακρύβρεχτο λόγο που θα βγάζει ο δικηγόρος για την οικογένεια που θα χάσει το κεραμύδι της για 10.000 ευρώ και μια δόση των 100 το μήνα, όσο 20 πακέτα τσιγάρ... εεε όσο 7 κουτιά βρεφικό γάλα για το εγγονάκι μας κ. Πρόεδρε... :'(
Σόρι αλλά κάθε διευκόλυνση σε κακοπληρωτές που αποφασίστηκε τα τελευταία δέκα χρόνια, είτε από την δικαστική εξουσία είτε από την πολιτική, μοιραία τους κατέστησε πιο ακατάλληλους για νέο δανεισμό.