!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Τραγική κατάσταση! (Γεωγραφία)

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Τραγική κατάσταση! (Γεωγραφία)

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 13 Ιαν 2020, 17:36 Κι εγώ παγκόσμια ξέρω, στην Ελλάδα τώρα τελευταία μαθαίνω κάτι. Ούτε την Αθήνα ξέρω τόσο καλά. Δε μου φαίνεται ενδιαφέρον θέμα αφού δεν έχει ίντριγκα όπως οι διεθνείς σχέσεις.
Κι εσύ ξέρεις παγκόσμια γεωγραφία στη ίδια κλίμακα που ξέρεις ελληνική. Εκτός κι αν ξέρεις να μου δείξεις στον χάρτη τον ποταμό Πράις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

hellegennes έγραψε: 13 Ιαν 2020, 17:40
Dwarven Blacksmith έγραψε: 13 Ιαν 2020, 17:36 Κι εγώ παγκόσμια ξέρω, στην Ελλάδα τώρα τελευταία μαθαίνω κάτι. Ούτε την Αθήνα ξέρω τόσο καλά. Δε μου φαίνεται ενδιαφέρον θέμα αφού δεν έχει ίντριγκα όπως οι διεθνείς σχέσεις.
Κι εσύ ξέρεις παγκόσμια γεωγραφία στη ίδια κλίμακα που ξέρεις ελληνική. Εκτός κι αν ξέρεις να μου δείξεις στον χάρτη τον ποταμό Πράις.
Ξέρω τα χοντρά που φαίνονται στον παγκόσμιο χάρτη, αν αυτό εννοείς. Αλλά τα χοντρά που φαίνονται στον ελληνικό χάρτη, πολλές φορές δεν τα ξέρω. Πχ ο νομός Ημαθίας δεν ξέρω που είναι. Κάπου βόρεια. Ο Καναδάς ξέρω.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Dwarven Blacksmith έγραψε: 13 Ιαν 2020, 17:45
Ξέρω τα χοντρά που φαίνονται στον παγκόσμιο χάρτη, αν αυτό εννοείς. Αλλά τα χοντρά που φαίνονται στον ελληνικό χάρτη, πολλές φορές δεν τα ξέρω. Πχ ο νομός Ημαθίας δεν ξέρω που είναι. Κάπου βόρεια. Ο Καναδάς ξέρω.
Δεν ξέρω γιατί το διαφημίζεις αυτό σαν να είναι κάποιο παράσημο, τότε. Το κράτος επένδυσε χρόνο και χρήμα για να το μάθεις και δεν είναι τίποτα εξειδικευμένο.

Αν και βέβαια το να ξέρεις πού είναι ο Καναδάς δεν είναι και κανένα κατόρθωμα. Πιάνει το 1/4 του Χάρτη. Είναι περίπου σαν να μου λες ότι ξέρεις πού είναι η Πελοπόννησος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Παρταλι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Παρταλι »

hellegennes έγραψε: 13 Ιαν 2020, 17:32
Μηχανικός έγραψε: 13 Ιαν 2020, 17:21 Σιγά να μην ξέρετε εδώ μέσα οι περισσότεροι από εσάς, από πού περίπου πηγάζει ο Αχελώος βρε;
Γιατί; Ξέρεις εσύ από πού πηγάζει ο Νείλος;
κι αν δεν ηξερε, εκανε οτι κι εσυ οταν δεν ηξερες.... γκουγκλαρε
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

hellegennes έγραψε: 13 Ιαν 2020, 17:53
Dwarven Blacksmith έγραψε: 13 Ιαν 2020, 17:45

Δεν ξέρω γιατί το διαφημίζεις αυτό σαν να είναι κάποιο παράσημο, τότε. Το κράτος επένδυσε χρόνο και χρήμα για να το μάθεις και δεν είναι τίποτα εξειδικευμένο.

Αν και βέβαια το να ξέρεις πού είναι ο Καναδάς δεν είναι και κανένα κατόρθωμα. Πιάνει το 1/4 του Χάρτη. Είναι περίπου σαν να μου λες ότι ξέρεις πού είναι η Πελοπόννησος.
Που είδες να το διαφημίσω σαν παράσημο; Ότι να ναι, την αλήθεια λέω.
Ούτε το άλλο που λες ισχύει απ ότι θυμάμαι. Καμία προσπάθεια δεν έγινε στη διδακτέα ύλη ούτε για χώρες ούτε για νομούς. Κάτι θεωρητικά θυμάμαι για κλίμακες μεσογειακά κλίματα και φυλλοβόλα δέντρα.

Στα οποία έπαιρνα πάντα άριστα φυσικά.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Παρταλι έγραψε: 13 Ιαν 2020, 17:55
Μηχανικός έγραψε: 13 Ιαν 2020, 17:21 Σιγά να μην ξέρετε εδώ μέσα οι περισσότεροι από εσάς, από πού περίπου πηγάζει ο Αχελώος βρε;
You are comically missing the point.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Dwarven Blacksmith έγραψε: 13 Ιαν 2020, 17:59 Που είδες να το διαφημίσω σαν παράσημο; Ότι να ναι, την αλήθεια λέω.
Ούτε το άλλο που λες ισχύει απ ότι θυμάμαι. Καμία προσπάθεια δεν έγινε στη διδακτέα ύλη ούτε για χώρες ούτε για νομούς. Κάτι θεωρητικά θυμάμαι για κλίμακες μεσογειακά κλίματα και φυλλοβόλα δέντρα.

Στα οποία έπαιρνα πάντα άριστα φυσικά.
Είναι στην ύλη τουλάχιστον δύο μαθημάτων του δημοτικού και ενός του Γυμνασίου, πέρα από όλα τα παράπλευρα (αναφορές σε κείμενα, ιστορία, κτλ).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Καλά όπου και να ήταν εσύ το πηγές εκεί. Σημασία έχει ότι ο καθένας θυμάται αυτά που τον ενδιαφέρουν.

Θα έλεγα ότι μπορώ σε ένα χάρτη με γραμμές να βρω 180 από τα κράτη του ΟΗΕ, και τα τοπ 10 μη αναγνωρισμενα κράτη. Για τους νόμους της Ελλάδας νομίζω κάτω από τους μίσους.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Dwarven Blacksmith έγραψε: 13 Ιαν 2020, 18:11 Καλά όπου και να ήταν εσύ το πηγές εκεί. Σημασία έχει ότι ο καθένας θυμάται αυτά που τον ενδιαφέρουν.

Θα έλεγα ότι μπορώ σε ένα χάρτη με γραμμές να βρω 180 από τα κράτη του ΟΗΕ, και τα τοπ 10 μη αναγνωρισμενα κράτη. Για τους νόμους της Ελλάδας νομίζω κάτω από τους μίσους.
Θα ήθελα να το έβλεπα live αυτό, αλλά δυστυχώς δεν γίνεται, οπότε προτιμώ να το θεωρήσω υπερβολή ότι σού είναι πιο εύκολο να βρεις πού βρίσκεται το Μπουτάν από τον νομό Μεσσηνίας.

Και όχι, το να βρεις την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή που βρίσκεται το Μπουτάν δεν μετράει, θα πρέπει να ξέρεις ακριβώς πού είναι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi »

Εγώ τα πιο πολλά τα έχω μάθει με τις μοτοβολτες και όχι από τους έξι μήνες γεωγραφία που κάναμε σε ολόκληρο γυμνάσιο και λύκειο.
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Άβαταρ μέλους
κυριος Μακης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από κυριος Μακης »

ακομα πιο ευκολα τα μαθαινεις εδω, οτι πρεπει αμα βαριεσαι στη δουλεια.
Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ »

Bipsco έγραψε: 13 Ιαν 2020, 13:55
hellegennes έγραψε: 13 Ιαν 2020, 11:43
stavmanr έγραψε: 13 Ιαν 2020, 10:17 Πόσοι έλληνες άραγε γνωρίζουν πού βρίσκεται το Τρινιντάντ και Τομπάκο, η Αιτή, ή η Υεμένη;
Εγώ ξέρω που βρίσκονται, αλλά το ερώτημά σου είναι άσχετο. Ο κάθε άνθρωπος είναι τελείως αγεωγράφητος αν δεν ξέρει πού βρίσκεται η δική του χώρα στον πλανήτη, όχι οι χώρες των άλλων.

Και είναι 100% βέβαιο ότι κατά μέσο όρο οι Έλληνες ξέρουν που βρίσκονται έστω και στο περίπου οι περισσότερες χώρες του κόσμου, ενώ αν κάνεις μια παγκόσμια τουρ και ρωτήσεις πού βρίσκεται η Ελλάδα, είναι αμφίβολο αν το ποσοστό που θα ξέρει έστω και στο περίπου θα είναι μονοψήφιο και όχι δεκαδικός.
Μου θύμισες μια φορά που είχα διορθώσει ένα φίλο μου που είχε μπερδέψει το Πήλιο με την Πύλο. Αυτός είχε προσβληθεί και άρχισε να μου λέει ότι γνωρίζει παγκόσμια γεωγραφία και όχι ελληνική γεωγραφία και να με ρωτάει πρωτεύουσες από διάφορες χώρες. Και ο ρομαντικός του φίλος να υποστηρίζει ότι πρέπει να γνωρίζουμε παγκόσμια γεωγραφία (Δύση) και όχι την δική μας.

.

Τό 95% τού Παγκόσμιου πληθυσμού ζεί όλη του τή ζωή σέ ακτίνα 40 χιλιομέτρων από τό κρεββάτι του.... :a108:

Οι ΝεοΕλληνες δέν είναι ταξιδευτές καί οι περισσότεροι πηγαίνουν καί στίς διακοπές τους στό χωριό τους.... :fp:

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

Η γεωγραφια πρεπει να σου στεσρι ,αν δεν σου αρέσει ...
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

Παρταλι έγραψε: 13 Ιαν 2020, 17:55
Και βέβαια ήξερα βρε, το ερώτημα γιατί γίνονται οι πλημμύρες στην Αίγυπτο χωρίς να βρέχει, ήταν ένα από τα ερωτήματα που απασχολείσαι όλη την ανθρωπότητα.
Η τηλεόραση μόνο έχει δείξει ένα σωρό ντοκιμαντέρ με αυτό το θέμα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Εδώ καλά-καλά δεν συμφωνεί η επιστημονική κοινότητα, αλλά ο Μηχανικός -νομίζει- πώς ήξερε.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”