Η κοροϊδία των εταιρειών courier
Του Αλέξανδρου Παπαδόπουλου
Σου έχει συμβεί κι εσένα να βρίσκεις ειδοποιητήριο από εταιρία courier έξω από την πόρτα σου και να αναρωτιέσαι “πως και δεν άκουσα το κουδούνι, αφού ήμουν εδώ όλη μέρα”; Αν ναι, δεν είσαι ο μόνος.
Όχι δεν χάλασε το κουδούνι σου, δεν ήσουν τουαλέτα όταν ήρθε ο courier, ούτε μιλούσες στο τηλέφωνο και δεν άκουσες. Απλώς οι εταιρίες courier έχουν βρει μια πάρα πολύ ωραία πατέντα για να μειώνουν τα έξοδά τους.
Αντί να σου φέρνουν το δέμα στο σπίτι, έρχονται και σου αφήνουν απλώς το ειδοποιητήριο! Ναι αυτό που ακούς. Δεν έχουν καν το δέμα μαζί τους. Απλώς έρχονται και σου αφήνουν το χαρτάκι. Εσύ το βλέπεις, λες θα ήρθαν οι άνθρωποι και δεν τους άκουσα και πας να παραλάβεις το δέμα από το κατάστημά τους.
Με αυτό τον τρόπο οι εταιρίες courier και τα franchise καταστήματά τους, γλιτώνουν ένα σωρό λεφτά. Φαντάσου πως το κάθε μηχανάκι μπορεί στο κουτί του να μεταφέρει πχ 40 δέματα. Αν για κάθε δέμα ο οδηγός κατεβαίνει, χτυπάει κουδούνι, ανεβαίνει στον όροφο, κάνει την παράδοση, πάρει υπογραφές κλπ, χάνει περίπου 10 λεπτά. Άρα θέλει 400 λεπτά για αυτά τα 40 δέματα. Δηλαδή 6,5 ώρες. Βάλε και τα πήγαινε έλα, το έφαγε το μεροκάματό του. Δηλαδή η εταιρία πρέπει να πληρώσει ένα ολόκληρο μεροκάματο μόνο για 40 δέματα. Η εταιρία courier όμως, εκείνη τη μέρα πρέπει να παραδώσει πχ 1.000 δέματα. Άρα χρειάζεται 25 μηχανάκια για να κάνει όλες τις παραδόσεις. Αυτό σημαίνει 25 μεροκάματα, 25 ασφαλιστικές εισφορές, 25 έξοδα για βενζίνες, 25 κινητά τηλέφωνα, 25 POS κλπ.
Κορόιδο είναι λοιπόν η εταιρία να σου φέρει το δέμα; Αντί αυτού σου αφήνει μόνο το ειδοποιητήριο. Με αυτό τον τρόπο αντί να χρειάζεται 25 μηχανάκια, τώρα χρειάζεται μόνο 3, τα οποία παραδίδουν από 330 χαρτάκια το καθένα! Αυτό είναι όλο. Έτσι οι εταιρείες κάνουν 88% (!) μείωση του κόστους παραδόσεων.
Εσύ το κορόιδο τώρα, παίρνεις τηλέφωνο και λες μπορείτε να μου το ξαναφέρετε;
Η εταιρία είναι έτοιμη για αυτό το ενδεχόμενο. Φυσικά και μπορούμε κύριε, αλλά δεν μπορούμε να σας ορίσουμε συγκεκριμένη ώρα. Εσύ σκέφτεσαι πως θα πρέπει να πάρεις μια ολόκληρη μέρα άδεια από τη δουλειά να περιμένεις πότε θα έρθει ο courier κι έτσι αποφασίζεις να πας να το πάρεις μόνος σου. Πάλι είναι κερδισμένη η εταιρία!
Σε πολλές περιπτώσεις δε, συμβαίνει κάτι το ακόμα πιο κωμικό. Δεν αφήνουν ούτε καν ειδοποιητήριο. Απλώς σου έρχεται ένα μήνυμα στο κινητό. Παίρνεις εσύ τηλέφωνο και λες εδώ ήμουν σπίτι και δεν πέρασε κανείς. Δεν γίνεται αυτό κύριε σου λέει η εταιρία, ο courier πέρασε και δεν ήσασταν εκεί. Άντε βρες το δίκιο σου εσύ. Μα καλά πως πέρασε αφού δεν άφησε ούτε καν ειδοποιητήριο ρωτάς; Δεν ξέρουμε κύριε σου απαντάνε. Μπορεί να το πήρε ο αέρας, ή κάποιος άλλος ένοικος της πολυκατοικίας. Εμείς είμαστε καλυμμένοι από τον νόμο με το SMS μήνυμα που σας στέλνουμε διότι νομικά και αυτό παίζει τον ρόλο ειδοποίησης. Χαχα.
Πάρτο απόφαση φίλε. Είτε θα έρθεις από εδώ να παραλάβεις το δέμα σου είτε δεν θα το παραλάβεις ποτέ. Πάντως άκρη με εμάς δεν θα βρεις. Και στην τελική τυχερός είσαι που σου απαντήσαμε και στο τηλέφωνο. Συνήθως οι περισσότερες τέτοιες εταιρείες σε βάζουν σε αναμονή μισή ώρα μόνο και μόνο για να βαρεθείς, να το κλείσεις και να πας από εκεί.
Αυτή είναι η πραγματικότητα των εταιρειών courier στην Ελλάδα. Την έχουμε ζήσει όλοι και καλό θα ήταν η κυβέρνηση να κάνει κάτι για αυτή την ωραία νομότυπη κομπίνα. Διαφορετικά μην περιμένουμε επενδύσεις και ανάπτυξη σε αυτή τη χώρα. Ποιος σοβαρός επενδυτής θα έρθει να ρίξει λεφτά σε μια χώρα που επιτρέπει ένας ολόκληρος κλάδος να λειτουργεί με κουτοπόνηρες κομπινούλες. Ή μήπως έχει αναρωτηθεί κανείς για ποιο λόγο στην Ελλάδα δεν έχουν παρά συμβολική παρουσία οι πιο μεγάλες αλυσίδες courier παγκοσμίως; Μα διότι δεν έχουν καμία διάθεση να ανταγωνιστούν τέτοιες επαγγελματικές πρακτικές από τους εγχώριους τσικιρικιτζήδες. Έχουν πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθούν από το να ακολουθούν πρακτικές νηπιαγωγείου.
Αν το κράτος θέλει πραγματικά να κάνει κάτι για αυτό, ας φροντίσει να κάνει δειγματοληπτικούς ελέγχους, να επιβάλλει τεράστια πρόστιμα και φυσικά να μειώσει δραστικά την φορολογία και τις εταιρικές επιβαρύνσεις. Όσο ο επιχειρηματίας δεν “βγαίνει”, πάντα θα συνεχίζει να εφευρίσκει τρόπους να μειώνει τα έξοδά του. Και όλα αυτά είναι τελικά εναντίον του καταναλωτή.
https://www.liberal.gr/apopsi/i-koroidi ... ier/281454
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Σας έχει τύχει να περιμένετε δέμα κι αντί αυτού να βρείτε ειδοποιητήριο στο κουδούνι σας ενώ έτυχε να είστε όλη μέρα μέσα στο σπίτι; Σ' εμένα ναί. Γιατί συμβαίνει αυτό; Η απάντηση στο παρακάτω άρθρο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Γάταρος την 12 Ιαν 2020, 16:22, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Η αλήθεια είναι μίσος γι' αυτούς που μισούν την αλήθεια.
Re: Η κοροϊδία των εταιρειών courier
σωστο το αρθρο 100% ... γινεται συστηματικα η παραπανω απατη
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
- dna replication
- Phorum.gr user: dna
ονομαστικά, η ACS και η Γενική Ταχυδρομική λειτουργούν σχεδόν αποκλειστικά σαν χώροι παραλαβής δεμάτων
καταχρηστικά έχουν τον τίτλο "εταιρεία ταχυμεταφορών"
-
Δημοκράτης
Δεν είχα ποτέ πρόβλημα ούτε με την acs ούτε με την γενική. Πάντα παραδίδουν στο σπίτι και μάλιστα αν δεν είμαι εκεί τηλέφωνο και το φέρνουν την επόμενη
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Συμφωνώ και όχι μόνο για τις συγκεκριμένες, αλλά και όσες άλλες έχω χρησιμοποιήσει, μαζί και η υπηρεσία των ΕΛΤΑ.Δημοκράτης έγραψε: 12 Ιαν 2020, 15:36Δεν είχα ποτέ πρόβλημα ούτε με την acs ούτε με την γενική. Πάντα παραδίδουν στο σπίτι και μάλιστα αν δεν είμαι εκεί τηλέφωνο και το φέρνουν την επόμενη
Την ημέρα της παράδοσης τηλεφωνούν για να επιβεβαιώσουν περίπου ώρα παράδοσης ή ο ίδιος ο υπάλληλος λίγο πριν φτάσει σπίτι μου.
Μα τί διάολο, σε άλλη χώρα ζούμε;
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Το φαινόμενο αυτό στην Καλαμάτα άρχισε πριν 3 χρόνια και επεκτάθηκε σε όλες τις εταιρείες, αφού δεν έχουν επιπτώσεις.Γάταρος έγραψε: 12 Ιαν 2020, 15:06 Σας έχει τύχει να περιμένετε δέμα κι αντί αυτού να βρείτε ειδοποιητήριο στο κουδούνι σας ενώ έτυχε να είστε όλη μέρα μέσα στο σπίτι; Σ' εμένα ναί.
Τώρα όταν μου στέλνουν κάτι, ζητάω να το παραλάβω από τα γραφεία της κούριερ ώστε τουλάχιστον να χρεωθεί λιγότερα ο αποστολέας.
- Dwarven Blacksmith
Δε μου έχει συμβεί ποτέ.
- Otto Weininger
Ακριβώς. Οι χειρότεροι όλων.dna replication έγραψε: 12 Ιαν 2020, 15:33 ονομαστικά, η ACS και η Γενική Ταχυδρομική λειτουργούν σχεδόν αποκλειστικά σαν χώροι παραλαβής δεμάτων
Η DHL έρχεται πάντα και είναι άψογοι. Και η speedex.
Let them make the first mistake. We make the last move.
Μου έχει τύχει ακριβώς το περιστατικό που περιγράφεται στο άρθρο. Με την ACS συγκεκριμένα.
Τρεις φορές είχα πάρει τηλέφωνο και τους είχα εξηγήσει ότι δεν μπορώ να πάω στο παράρτημά τους για να παραλάβω το δέμα, διότι βρίσκονται αρκετά μακριά από το σπίτι μου και τζάμπα θα χάσω χρόνο και βενζίνη για εταιρία που υποτίθεται ότι είναι ΚΟΥΡΙΕΡ.
Και τις τρεις φορές, όχι απλώς έκαναν τον κινέζο, αλλά επιπλέον με κατηγόρησαν ότι δεν ήξερα να συνεννοούμαι καλά και είπαν ότι νόμισαν (και τις 3 φορές) πως θα πήγαινα εγώ να το πάρω.
Τελικά τηλεφώνησα στα κεντρικά τους στην Αθήνα και τους είπα "κάντε κάτι για να μη σας καταγγείλω στον συνήγορο του καταναλωτή".
Το έφεραν κάποια στιγμή που μπόρεσαν, την επόμενη μέρα.
Δεδομένου ότι τα ΕΛΤΑ βρίσκονται κάπως πιο κοντά στο σπίτι μου και δεδομένου ότι είναι τουλάχιστον ειλικρινείς (σου λένε "ελα εσύ να το πάρεις"), θέτω στον εκάστοτε πωλητή του ebay το αίτημα να στείλει τα δέματα με ΕΛΤΑ και όχι με courier. Το θέτω ως όρο.
Να σημειωθεί ότι πέρισι όλες οι εταιρίες κούριερ από τις οποίες έκανα παραγγελίες, έφερναν τα δέματα κανονικά στο σπίτι μου (ενδεχομένως να μου τα έφερνε και η ACS, δεν θυμάμαι ποιος έφερνε τι).
Με το που μου συνέβη φέτος το περιστατικό που περιγράφεται στο άρθρο, κατάλαβα ότι κάποια κομπίνα παιζεται.
ΕΛΤΑ μέχρι να σβήσει ο ήλιος!!!!
Τρεις φορές είχα πάρει τηλέφωνο και τους είχα εξηγήσει ότι δεν μπορώ να πάω στο παράρτημά τους για να παραλάβω το δέμα, διότι βρίσκονται αρκετά μακριά από το σπίτι μου και τζάμπα θα χάσω χρόνο και βενζίνη για εταιρία που υποτίθεται ότι είναι ΚΟΥΡΙΕΡ.
Και τις τρεις φορές, όχι απλώς έκαναν τον κινέζο, αλλά επιπλέον με κατηγόρησαν ότι δεν ήξερα να συνεννοούμαι καλά και είπαν ότι νόμισαν (και τις 3 φορές) πως θα πήγαινα εγώ να το πάρω.
Τελικά τηλεφώνησα στα κεντρικά τους στην Αθήνα και τους είπα "κάντε κάτι για να μη σας καταγγείλω στον συνήγορο του καταναλωτή".
Το έφεραν κάποια στιγμή που μπόρεσαν, την επόμενη μέρα.
Δεδομένου ότι τα ΕΛΤΑ βρίσκονται κάπως πιο κοντά στο σπίτι μου και δεδομένου ότι είναι τουλάχιστον ειλικρινείς (σου λένε "ελα εσύ να το πάρεις"), θέτω στον εκάστοτε πωλητή του ebay το αίτημα να στείλει τα δέματα με ΕΛΤΑ και όχι με courier. Το θέτω ως όρο.
Να σημειωθεί ότι πέρισι όλες οι εταιρίες κούριερ από τις οποίες έκανα παραγγελίες, έφερναν τα δέματα κανονικά στο σπίτι μου (ενδεχομένως να μου τα έφερνε και η ACS, δεν θυμάμαι ποιος έφερνε τι).
Με το που μου συνέβη φέτος το περιστατικό που περιγράφεται στο άρθρο, κατάλαβα ότι κάποια κομπίνα παιζεται.
ΕΛΤΑ μέχρι να σβήσει ο ήλιος!!!!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος AlienWay την 12 Ιαν 2020, 16:04, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
-
Δημοκράτης
Η DHL στην Ολλανδία πάλι είναι αρκετά προβληματικήOtto Weininger έγραψε: 12 Ιαν 2020, 15:54Ακριβώς. Οι χειρότεροι όλων.dna replication έγραψε: 12 Ιαν 2020, 15:33 ονομαστικά, η ACS και η Γενική Ταχυδρομική λειτουργούν σχεδόν αποκλειστικά σαν χώροι παραλαβής δεμάτων
Η DHL έρχεται πάντα και είναι άψογοι. Και η speedex.
Για τη speedex αν θυμάμαι καλά, τα έφερνε όντως κανονικά στο σπίτι.
Αλλά μετά από αυτό που έγινε με την ACS και με βάση το γεγονός ότι δεν είμαι σίγουρος για το ποιοι φέρθηκαν όπως όφειλαν, θα τους πάρει κι αυτούς η μπάλα.
Αλλά μετά από αυτό που έγινε με την ACS και με βάση το γεγονός ότι δεν είμαι σίγουρος για το ποιοι φέρθηκαν όπως όφειλαν, θα τους πάρει κι αυτούς η μπάλα.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Και σε μένα έχει τύχει αρκετές φορές. Να υπάρχει άτομο σπίτι όλη μέρα και να βρίσκω μετά την ειδοποίηση κάτω στο κουδούνι .
"Υπάρχουν στιγμές στις οποίες ένας λαός οφείλει ,αν θέλει να μείνει μεγάλος ,να είναι ικανός να πολεμήσει ...Έστω και χωρίς ελπίδα νίκης. Μόνο διότι πρέπει "
Είναι καθαρά θέμα τοπικού υποκαταστήματος, δεν παίζει ρόλο γενικά η εταιρεία.
That being said, η Γεν. Ταχυδρομική είναι πολύ πιο ανταγωνιστική και η ACS για τον πεο
That being said, η Γεν. Ταχυδρομική είναι πολύ πιο ανταγωνιστική και η ACS για τον πεο
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
Σε όσους δεν έχει τύχει κάτι τέτοιο και απορούν για το θέμα που συζητάμε, να διευκρινίσω ότι τουλάχιστον στην περίπτωσή μου, συμβαίνει πολύ σπάνια. Δηλαδή άντε να μου έχει τύχει δύο, βαριά τρείς φορές, μέσα σ' ένα τεράστιο δείγμα γιατί κάνω συχνά αγορές online. Όμως αυτό γίνεται οπότε όταν περιμένω ένα δέμα με λαχτάρα και συνειδητοποιώ ότι έχουν κάνει κάτι τέτοιο εξοργίζομαι.
Η αλήθεια είναι μίσος γι' αυτούς που μισούν την αλήθεια.
Και μενα μου εχει τυχει...συνειδητοποιησα σημερα οτι παιζει ρολο το μεγεθος του δεματος. Εαν ειναι λιγο μεγαλουτσικο, δεν στο φερνουνε.
Αμα το καλοσκεφτει κανεις, εχει νοημα αυτο: ενα μεγαλο δεμα πιανει πολυ χωρο στο κουτι μεταφορας. Πολλα μικρα δεματα σημαινει περισσοτερες παραδοσεις.
Αμα το καλοσκεφτει κανεις, εχει νοημα αυτο: ενα μεγαλο δεμα πιανει πολυ χωρο στο κουτι μεταφορας. Πολλα μικρα δεματα σημαινει περισσοτερες παραδοσεις.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 246 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
-
- 27 Απαντήσεις