!!! DEVELOPMENT MODE !!!

H ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΗ foscilis

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
aljawn
Phorum.gr user: aljawn

Re: H ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΗ foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aljawn »

Nandros έγραψε: 10 Ιαν 2020, 20:53
the comet the course the tail έγραψε: 10 Ιαν 2020, 20:50
Nandros έγραψε: 10 Ιαν 2020, 20:37
Ανήκω στους συνταξιούχους και με παίρνει η μπάλα (ΑΝ πραγματικά τα έγραψε).
Αν ευχηθώ σε αυτούς που μας βρίζουν να μην προλάβουν να πάρουν σύνταξη θα είμαι άδικος;
τι σύνταξη παίρνεις παππούλη; :-)
Αν και δεν σε αφορά, πολύ μικρή, πολύ κάτω των 1.000.
.
Γιαυτό δουλεύεις τώρα στα 0,60 της ΝΔούλας;

----

Να σημειώσω ότι η σύνταξη είναι περιουσιακό δικαίωμα (ως ενοχή αποτιμητή σε χρήμα) στην νομολογία σχεδόν όλων των δικαστηρίων.
Το ΕΔΔΑ βέβαια αν και αναγνωρίζει το δικαίωμα δεν ασχολείται με την επιβολή του στα μέλη, ως θέμα αναγόμενα στα δημοσιονομικά του καθενός.

Επιπλέον τα συνταξιοδοτικά είναι προς το παρόν οι μόνες υποθέσεις που δεν έχουν αναδρομική ισχύ οι ακυρωτικές αποφάσεις του ΣτΕ.
Από την στιγμή που δεν αφορούν συνταξιοδοτικά δικαστικών, λογικά και πάλι δεν θα δώσουν αναδρομικά.
My Life had stood, a Loaded Gun
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

aljawn έγραψε: 10 Ιαν 2020, 21:31
Nandros έγραψε: 10 Ιαν 2020, 20:53
the comet the course the tail έγραψε: 10 Ιαν 2020, 20:50 τι σύνταξη παίρνεις παππούλη; :-)
Αν και δεν σε αφορά, πολύ μικρή, πολύ κάτω των 1.000.
Γιαυτό δουλεύεις τώρα στα 0,60 της ΝΔούλας;

----
Έχω κάνει την μπάζα μου και δεν ασχολούμαι με ψίχουλα, όπως εσύ.
Δεν μπήκα στο πχόρουμ σήμερα από τις 09:15 και χτες από τις 09:30 για το μεροκάματο, όπως εσύ.
Είμαι πολιτικοποιημένος και ακομμάτιστος. Δεν είμαι κομματόσκυλο όπως εσύ συριζομποτάκι.

Δεν έχεις το ανάλογο IQ για να καταλάβεις ότι όποιος σας τα χώνει δεν είναι υποχρεωτικά νουδούλης.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
User_601

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 »

nowhere έγραψε: 10 Ιαν 2020, 15:51
Lord Brum έγραψε: 10 Ιαν 2020, 15:42
nowhere έγραψε: 10 Ιαν 2020, 15:42 φυσιολογικοί άνθρωποι Έλ της μεταπολίτευσης ή αλλιώς πασοκάνθρωποι
fixed
πίπες.δεν υπάρχει ούτε ένας που δεν θα τα διεκδικούσε.κάτι έξαλλοι σαν τον ελτσαβ και τον φοσίλι παίζει να κρατάγαν και κανένα πανό :lol:
:smt023
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

foscilis έγραψε: 10 Ιαν 2020, 17:23
Airman68 έγραψε: 10 Ιαν 2020, 16:40
Για κάτσε βρε Φοσίλι.

Πώς δλδ να ζητήσουν ό,τι ζητάνε;
Απεργία δεν μπορούν να κάνουν γιατί είναι συνταξιούχοι.
Η έμφασή μου ήταν περισσότερο στο ότι δε δουλεύουν ούτε πουλάνε κάτι: ζητάνε λεφτά. Το ότι ο συνταξιούχος έχει θεσμικό πάτημα να ζητάει λεφτά ενώ ο γύφτος στη γωνία δεν έχει είναι τεχνική λεπτομέρεια: η ουσία είναι ότι κανείς από τους δυο τους δε δουλεύει ούτε πουλάει κάτι, και οι δύο βασίζονται σε λεφτά των άλλων.
Και τι εννοείς πως έδωσες άλλα 60 ευρώ για τη σύνταξη αυτών των τύπων; Υπάρχει κάποια κράτηση στο μισθό σου υπέρ συντάξεων αλλωνών;
Αν δεν κάνω λάθος οι εργαζόμενοι έχουν κρατήσεις, μέρος των οποίων πηγαίνει στις συντάξεις.
Στην επόμενη φάση αυτοί οι ίδιοι οι εργαζόμενοι θα συνταξιοδοτηθούν και οι συντάξεις τους θα πληρώνονται από το κράτος το οποίο μεταξύ άλλων θα έχει έσοδα και από τις κρατήσεις που θα βάζει στους επόμενους εργαζόμενους.
Ποιο είναι το λάθος σε αυτήν τη διαδικασία;
Ναι υπάρχει κράτηση στο μισθό μου υπέρ συντάξεων αλλωνών, λέγεται ασφαλιστική εισφορά και είναι πολύ μεγαλύτερο από το φόρο που δίνω για οτιδήποτε άλλο (μέρος του οποίου πάει επίσης για συντάξεις μια και οι εισφορές δεν αρκούν, και όντως 60 ευρώ παραπάνω κάθε μήνα θα πήγαιναν σε συντάξεις που πρακτικά σημαίνει το κράτος θα μου ζήταγε 60 ευρώ το μήνα παραπάνω με κάποιο τρόπο, π.χ. 2% μεγαλύτερο φόρο ή κάτι τέτοιο). Αλλά το λάθος στη διαδικασίαίναι ότι κατά μέσο όρο, εγώ ο μέσος εργαζόμενος που είμαι ο μισός πληθυσμός, δίνω πάνω από τις μισές μου κρατήσεις για τις συντάξεις, για την ακρίβεια περίπου ένα στα πέντε ευρώ που βγάζει η χώρα πάει σε συντάξεις: το σύνολο των κρατήσεων από την εργασία θα πήγαινε εκεί χωρίς η χώρα να έχει καθόλου λεφτά για μισθούς, για φάρμακα, για οτιδήποτε άλλο αν το κράτος και τα ταμεία δεν είχαν κι άλλους πόρους όπως ο δανεισμός, οι φόροι κατανάλωσης και τα διάφορα τέλη υπέρ τρίτων. Αυτό είναι εξωφρενικό, είναι ελληνική ιδιαιτερότητα και έχει σαν αιτία του ότι πολλοί κλάδοι σε συναλλαγή με τους πολιτικούς πέτυχαν σχετικά εύκολη (δηλαδή γρήγορη) συνταξιοδότηση με πάρα πολύ μεγάλες συντάξεις και μικροσκοπικές κρατήσεις τόσο σε σχέση με τους προηγούμενούς τους όσο και σε σχέση με τους επόμενούς τους.

Το λάθος δηλαδή σε αυτή τη διαδικασία είναι ότι μια ολόκληρη χώρα δεν κάνει σχεδόν τίποτε άλλο από το να πληρώνει συντάξεις (και αν δεν είχαν γίνει μειώσεις όχι απλά δε θα έκανε τίποτα άλλο, αλλά θα δανειζόταν για να πληρώνει συντάξεις όπως και πράγματι έκανε την πρώτη δεκαετία του '00). Όχι να επενδύει, όχι να δημιουργεί, όχι να βοηθάει τους φτωχούς/τους ανήμπορους ανεξαρτήτως ηλικίας αλλά να πληρώνει συντάξεις και μάλιστα με κριτήριο ποιος κλάδος/ποια γενιά βυσματώθηκε καλύτερα όχι ποιος συνεισέφερε περισσότερο. Είσαι μηχανικός που έχτισε τη μισή Αθήνα και συνταξιοδοτήθηκε το 2000 με 29 χρόνια πληρώνοντας 185 ευρώ μηνιαία εισφορά; Εκτός από τα νοίκια που εισπράττεις, έχεις και ΔΕΚΑ μηχανικούς που ξεκίνησαν να δουλεύουν την ίδια χρονιά, να βγάζουν 700 ευρώ στις σημερινές συνθήκες και από αυτά 185 να είναι η κράτηση για τη ΜΕΙΩΜΕΝΗ σύνταξή σου των.. 1900 ευρώ. Και τώρα ζητάς να απασχοληθεί και ένας εντέκατος για να πάει η σύνταξη εκεί που πρέπει. Κι αυτοί πρέπει να νιώσουν και πολύ ωραία που όταν φτάσουν στην ηλικία σου, εσένα που είσαι ήδη 30 χρόνια συνταξιούχος και δε μπορείς, οι ίδιοι θα έχουν άλλα 5-10 δουλειάς μπροστά τους. Συγνώμη αλλά αυτό είναι βάναυση παραβίαση κάθε έννοιας αναλογικότητας και ισονομίας.

Κανείς δε λέει να αφήσουμε τους γέρους να πεθάνουν αλλά πρώτον αφήνουμε όντως την πλειοψηφία των γέρων (αυτούς που δεν ήταν μηχανικοί ή δικηγόροι ή δημοσιογράφοι ή δημόσιοι υπάλληλοι ή τραπεζικοί) να πεθάνουν και δεύτερον οι υπόλοιποι έχουν φτάσει σε ένα σημείο να εξοντώνουν την κοινωνία και κυρίως να δείχνουν απόλυτη αδιαφορία για αυτό. Θυμίζω το γκαβλί που φάγαμε την προηγούμενη δεκαετία επειδή ανακαλύψαμε ότι είχαμε 26 δισεκατομμύρια παραπάνω έλειμμα απ' όσο αντέχαμε το 2009. Κι αυτοί ζητάνε 26 δισεκατομμύρια με μια απόφαση. Μετά από όλο αυτό. Ε συγνώμη.
Μλκ φος έχεις γίνει ο ήρωας μου, τώρα πλέον όχι μόνο λες σωστά πράματα αλλά και με τον σωστό τρόπο, τιστομπούτσο έχεις πάθει; να ανησυχώ για να συνεχίσω να χαίρομαι για σένα;
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

aljawn έγραψε: 10 Ιαν 2020, 21:31

Να σημειώσω ότι η σύνταξη είναι περιουσιακό δικαίωμα (ως ενοχή αποτιμητή σε χρήμα) στην νομολογία σχεδόν όλων των ελληνικών δικαστηρίων.
Το ΕΔΔΑ βέβαια αν και αναγνωρίζει το δικαίωμα δεν ασχολείται με την επιβολή του στα μέλη, ως θέμα αναγόμενα στα δημοσιονομικά του καθενός.
Μη λες ψεματάκια.

Το ΕΔΔΑ απαγορεύει την διακοπή της σύνταξης. Δεν αναγνωρίζει δικαίωμα σε σύνταξη συγκεκριμένου ποσού όμως. Με κανέναν τρόπο δεν ισχύει ότι επειδή κάποιος μαλάκας αποφάσισε στα καλά καθούμενα να σου δώσει σύνταξη 2500 αυτό δημιουργεί "περιουσία" 2.500 το μήνα ή παραπάνω για όσο ζεις, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει π.χ. με τα χρέη.

Επίσης όπως καταλαβαίνεις ακόμα κι αν ίσχυε αυτό που λες, θα σήμαινε ότι τα δικαστήρια έχουν μηδενική αρμοδιότητα να καθορίσουν το ύψος της σύνταξης μια και τα δημοσιονομικά είναι το κατεξοχήν πεδίο αρμοδιότητας της εκτελεστικής εξουσίας.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα ελληνικά δικαστήρια έχουν αποφασίσει ότι το Σύνταγμα και η ΕΔΔΑ γράφουν με αόρατο μελάνι πως η σύνταξη απαγορεύεται να μειώνεται, ειδικά δε για τους δικαστές απαγορεύεται να μειώνεται κάτω από κάποιο ποσό που θεωρούν (γιατί εκτός από το πολίτευμα, τις διεθνείς συνθήκες και το μέλλον της χώρας γιατί να μη γαμήσεις και το μυαλό του κόσμου) "αξιοπρεπές".
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

Belisarius έγραψε: 10 Ιαν 2020, 15:39 Θα ήθελα οποιαδήποτε αύξηση στις συντάξεις να αποτελεί κυβερνητική απόφαση με βάση την πορεία του ΑΕΠ
Εικόνα
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Εσθήρ έγραψε: 10 Ιαν 2020, 21:51
Lord Brum έγραψε: 10 Ιαν 2020, 15:42
fixed
πίπες.δεν υπάρχει ούτε ένας που δεν θα τα διεκδικούσε.κάτι έξαλλοι σαν τον ελτσαβ και τον φοσίλι παίζει να κρατάγαν και κανένα πανό :lol:
αυτό το λέει κάθε πασοκάνθρωπος: "κι εσύ στη θέση μου το ίδιο θα έκανες".

Ναι θα πλήρωνα πασοκοδικηγόρο να κάνει προσφυγή στο ΣτΕ για να παρω 4000.

Οι γονείς σας που σας μάθανε, ίσως. Εγώ όχι.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

foscilis έγραψε: 10 Ιαν 2020, 22:19 Η απλή αλήθεια είναι ότι τα ελληνικά δικαστήρια έχουν αποφασίσει ότι το Σύνταγμα και η ΕΔΔΑ γράφουν με αόρατο μελάνι πως η σύνταξη απαγορεύεται να μειώνεται, ειδικά δε για τους δικαστές απαγορεύεται να μειώνεται κάτω από κάποιο ποσό που θεωρούν (γιατί εκτός από το πολίτευμα, τις διεθνείς συνθήκες και το μέλλον της χώρας γιατί να μη γαμήσεις και το μυαλό του κόσμου) "αξιοπρεπές".
+1.
nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere »

foscilis έγραψε: 10 Ιαν 2020, 22:25 αυτό το λέει κάθε πασοκάνθρωπος: "κι εσύ στη θέση μου το ίδιο θα έκανες".

εντάξει αν κουοτάρει και ο σατανικός με κανένα :+1: θα παλαβώσουμε τελείως
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 »

Σαν απόστρατος συνταξιούχος , φροντίζω το προσωπικό μου συμφέρον και ψηφιζω σύμφωνα με αυτό .
Βάζω δε το προσωπικό μου συμφέρον πάνω από τα συμφέροντα άλλων συμπολιτών μου εργαζομένων η μη στον ιδιωτικό τομέα .
Βάζω δε το προσωπικό μου συμφέρον ακόμη και πάνω από τα συμφέροντα άλλων συνταξιούχων άλλων συντεχνιών ..
Βάζω δε το προσωπικό μου συμφέρον ως συνταξιούχος απόστρατος πάνω ακόμη και από τα συμφέροντα των ίδιων με εμένα συνταξιούχων αποστράτων της ίδιας με εμένα συντεχνίας

Και για να στηρίξω το συμφέρον μου δεν ισχυρίζομαι ότι είναι δίκαιος η ηθικός η οικονομία μιας χώρας δεν λειτουργεί με όρους ηθικούς όπως δίκαιο η άδικο ...
ΑΙΝΕΙΑΝ06

foscilis έγραψε: 10 Ιαν 2020, 22:25
Εσθήρ έγραψε: 10 Ιαν 2020, 21:51
αυτό το λέει κάθε πασοκάνθρωπος: "κι εσύ στη θέση μου το ίδιο θα έκανες".

Αν είχα βάσιμες ελπίδες να κερδίσω τα ανωτέρω ποσά ασφαλώς και θα έβαζα δικηγόρο
Και δεν θα με απασχολούσε το εάν έχω δίκαιο η άδικο ούτε το εάν είναι ηθικό η ανήθικο σε σχέση με αλλους εργαζόμενους η συνταξιούχους
Φροντίζω τα συμφέροντα μου δεν μιλώ για δίκαια ..
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Δεν νιώθω καμία απολύτως εσωτερική ανάγκη ως ΑΙΝΕΙΑΝ να απολογούμαι για το εάν δικαιούμαι αυτά τα χρήματα η όχι ούτε να πουλάω αερολογιες για τις δύσκολες συνθηκες και τα συναφή για να δικαιολογήσω τις ανισες σε σχέση με άλλους εργαζόμενους η συνταξιούχους αποδοχές μου ..
Σημασία έχει ότι εάν έχω την ισχύ να διεκδικήσω και να κερδίσω θα το κάνω , δεν με απασχολεί το εάν έχω δίκαιο η άδικο από ηθικής πλευράς ..
Τα προσωπικά μας συμφεροντα φροντίζουμε δεν ηθικολογουμε
ΑΙΝΕΙΑΝ06

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 10 Ιαν 2020, 16:00 στην Ελλάδα όλοι ασχολούνται με τους συνταξιούχους και τον 25αρη που δουλεύει 10ωρο, είναι δηλωμένος 4ωρο και παίρνει 5 κατοστάρικα τον έχουμε γραμμένο στα παπάρια μας
δεν ξέρω αν σε άλλη χώρα αυτός που δουλεύει παίρνει (πολύ) λιγότερα από τον συνταξιούχο
Έχουμε αντίθετα συμφέροντα
Εμένα με συμφέρει να πληρώνεις ΕΣΥ υπερβολικούς φόρους (από τους οποίους εγώ να μπορώ να μην πληρώνω. .) για να παίρνω ΕΓΩ μεγάλη σύνταξη , εσένα σε συμφέρει το εντελώς αντίθετο!!
Δεν τίθεται θέμα ηθικής από πλευράς δίκαιο η άδικο είναι θέμα σύγκρουσης συμφερόντων.
opsimasmenos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από opsimasmenos »

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 10 Ιαν 2020, 22:40 Σαν απόστρατος συνταξιούχος , φροντίζω το προσωπικό μου συμφέρον και ψηφιζω σύμφωνα με αυτό .
Βάζω δε το προσωπικό μου συμφέρον πάνω από τα συμφέροντα άλλων συμπολιτών μου εργαζομένων η μη στον ιδιωτικό τομέα .
Βάζω δε το προσωπικό μου συμφέρον ακόμη και πάνω από τα συμφέροντα άλλων συνταξιούχων άλλων συντεχνιών ..
Βάζω δε το προσωπικό μου συμφέρον ως συνταξιούχος απόστρατος πάνω ακόμη και από τα συμφέροντα των ίδιων με εμένα συνταξιούχων αποστράτων της ίδιας με εμένα συντεχνίας

Και για να στηρίξω το συμφέρον μου δεν ισχυρίζομαι ότι είναι δίκαιος η ηθικός η οικονομία μιας χώρας δεν λειτουργεί με όρους ηθικούς όπως δίκαιο η άδικο ...
δεν εχει να κανει με ηθικούς κανόνες αλλά με λειτουργικούς.
ένα καλό μπος που έχει πολλούς στη δούλεψή του φροντίζει το προσωπικό της εταιρίας του και για το δικό του συμφέρον. Με το προσωπικό συμφέρον οδηγό και την ταξική πάλη των λαόνε, θα φαγωθούν τα μικρά ψαράκια που συντηρούν το σύστημα και σύντομα θα βρεθείτε αντιμέτωποι με τους καρχαρίες στον τελικό νοκ-άουτ.
Αυτό δεν είναι λειτουργικό.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος opsimasmenos την 10 Ιαν 2020, 22:59, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΑΙΝΕΙΑΝ06

opsimasmenos έγραψε: 10 Ιαν 2020, 22:57
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 10 Ιαν 2020, 22:40 Σαν απόστρατος συνταξιούχος , φροντίζω το προσωπικό μου συμφέρον και ψηφιζω σύμφωνα με αυτό .

δεν εχει να κανει με ηθικούς κανόνες αλλά με λειτουργικούς.
ένα καλό μπος που έχει πολλούς στη δούλεψή του φροντίζει το προσωπικό της εταιρίας του και για το δικό του συμφέρον. Με το προσωπικό συμφέρον οδηγό και την ταξική πάλη των λαόνε, θα φαγωθούν τα μικρά ψαράκια που συντηρούν το σύστημα και σύντομα θα βρεθείτε αντιμέτωποι με τους καρχαρίες στον τελικό νοκ-άουτ.
Αυτό δεν είναι λειτουργικό.
Δεν με αφορά το συλλογικό συμφέρον αλλά το δικό μου το ατομικό ..
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”