!!! DEVELOPMENT MODE !!!

H ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΗ foscilis

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Δημοκράτης

Re: H ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΗ foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης »

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 10 Ιαν 2020, 17:58
Δημοκράτης έγραψε: 10 Ιαν 2020, 17:31
μα αυτοί που δούλεψαν σαν τα ζώα επί 40 χρόνια ήταν αυτοί που από την αρχή λάμβαναν τις μικρότερες συντάξεις. Ο γνωστός σου είμαι σίγουρος ότι έχει πληρώσει την σύνταξη που έπαιρνε και καλώς την έπαιρνε ο άνθρωπος. Ο μέσος συνταξιούχος όμως είναι κυριολεκτικά βάρος της κοινωνίας/ Γιατι πχ ο γνωστός σου δούλεψε 45 χρόνια για να πάρει 2000ε και ξέρω ΔΕΗτζή που πήρε τόσα ενώ βγήκε στην σύνταξη στα 55 και ήταν στην ΔΕΗ ως ανειδήκευτός εργάτης
παίζει να τσέπωσε και κανένα 80άρι εφάπαξ
ναι ρε συ, απλά θεωρώ σύνταξη 2 χιλιάδων πολύ υπερβολική
θεωρώ πως μόνο τίποτα διευθυντές σε κλινικές νοσοκομείων δικαιολογούνται να παίρνουν τέτοιες συντάξεις
αυτό που λες με τις ΔΕΚΟ είναι άστα να πάνε
κι εγώ γνωρίζω περίπτωση ΔΕΚΟτζη (ΔΕΗ) που τσίμπησε πάνω από 100 χιλιάρικα εφάπαξ, έπαιρνε και χοντρή σύνταξη και πάνω σε αυτά είχε και δωρεάν ρεύμα και μετά τη συνταξιοδότηση
Το αν μια σύνταξη είναι ψυλη ή όχι το βλέπουμε καθαρά από τις εισφορές. Αν ο άλλος έχει πληρώσει επί 45 χρόνια εναν μέσο όρο 500ε το μήνα και θα πάρει την σύνταξη για περίπου 20 χρόνια ε τα 2000 είναι πάνω κάτω τα λεφτά που πρέπει να παρει
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Airman68 έγραψε: 10 Ιαν 2020, 17:34
foscilis έγραψε: 10 Ιαν 2020, 17:23
Νομίζω ότι παραβλέπεις μια σημαντική λεπτομέρεια:
Οι ασφαλιστικές σου εισφορές αποσκοπούν στη λειτουργία του ασφαλιστικού συστήματος από το οποίο θα λάβεις και εσύ τη σύνταξή σου.
Δεν είναι για κάποιους άλλους, για σένα είναι.
Το σύστημα ΔΕΝ είναι δίκαιο, δεν εξασφαλίζεις τις ίδιες απαιτήσεις με τα ίδια χρόνια και το ίδιο ποσό εισφορών. Ευνοεί εξαιρετικά 1) συγκεκριμένους κλάδους 2) τους παλιότερους σε κάθε κλάδο.

Μηχανικός που ασφαλίστηκε το 1978 και βγήκε στη σύνταξη το 2013, έδινε 285 εισφορά, ήταν αφορολόγητος σχεδόν σε όλη του την καριέρα και παίρνει γύρω στα 1300. Μηχανικος που ασφαλίστηκε πάλι το 1978 αλλά λίγους μήνες μετά, επίσης έδινε 285 εισφορά, επίσης ήταν αφορολόγητος σχεδόν σε όλη του την καριέρα αλλά η σύνταξή του είναι 1000 απλώς και μόνο επειδή δεν πρόλαβε να την πάρει το καλοκαίρι του 2015 που είναι ένα από τα χρονικά όρια του συστήματος. Δηλαδή σκέψου το λίγο, μιλάμε για δύο άτομα με πανομοιότυπες εισφορές, ίδια χρόνια, ελάχιστους μήνες διαφορά, ο ένας έπαθε ανεμοβλογιά στο τρίτο έτος και έχασε ένα εξάμηνο και για αυτόν τον λόγο θα παίρνει 300 ευρώ λιγότερα κάθε μήνα για 20 χρόνια ή πόσα είναι να ζήσει!

Εγώ τώρα ασφαλίστηκα το 2003, έχω δηλαδή 17 χρόνια παρά κάτι ψιλά, η εισφορά μου όταν δεν ήταν ανάλογη με το εισόδημα ήταν 380 αν θυμάμαι καλά (100 παραπάνω από αυτούς), τώρα που είναι ανάλογη με το εισόδημα δίνω (στην παρούσα φάση με το τελευταίο εκκαθαριστικό) λίγο παραπάνω από 700 το μήνα χώρια οι φόροι και αυτό πρέπει να το κάνω για τουλάχιστον άλλα 22 χρόνια, πληρώνοντας άλλα τόσα σε φόρους και κοιτάζοντας σύνταξη αν και εφόσον τα καταφέρω γύρω στα 500-600 ευρώ με πολύ πιθανότερο να πέσω στα 350 της βασικής και ίσως τίποτα ψιλά από όλες αυτές τις κρατήσεις.

Όταν ένα σύστημα ζητάει από εμένα να συνεισφέρω (αν κάνεις τις πράξεις χρόνιαΧλεφτά) 5Χ και να πάρω Χ/5 σε σχέση με τον άλλον, το σύστημα δεν είναι για μένα. Είναι για αυτόν.
Άβαταρ μέλους
Airman68
Phorum.gr user: Airman68

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Airman68 »

memberlist.php?mode=viewprofile&u=503 και μόνο που συζητάς και υπολογίζεις τη σύνταξη που θα πάρεις, σημαίνει ότι και για σένα δουλεύει το σύστημα.
Αν υπολογίσεις το ΜΟ από τις μηνιαίες σου εισφορές θα δεις ότι είναι 560 ευρώ και υπολογίζεις ότι θα πάρεις γύρω στα 500-600 σύνταξη.
Δυστυχώς, λόγω κρίσης οι συντάξεις δεν είναι ίδιες με αυτές που υπολογίζαμε όταν ξεκινήσαμε.
Στη δική σου περίπτωση, σε 22 χρόνια από τώρα μπορεί και να έχουν αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο (το εύχομαι)...
Yippie Kay Yay
Άβαταρ μέλους
Bandit59

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bandit59 »

foscilis έγραψε: 10 Ιαν 2020, 16:00
Belisarius έγραψε: 10 Ιαν 2020, 15:39 Παρά ταύτα οι άνθρωποι έχουν πάει στο δικαστήριο να διεκδικήσουν ότι θεωρούν πως δικαιούνται. Γιατί "γαμημένοι ζητιάνοι";
εγώ δεν είπα ποτέ γαμημένοι. Είπα επιθετικοί. Και διευκρίνησα ότι είναι ζητιάνοι γιατί ζητάνε λεφτά από τους άλλους και επιθετικοί επειδή το συνδυάζουν πρώτον με επιμονή και δεύτερον με φρικώδη κλάψα. Βέβαια σκεφτόμενος τον εαυτό μου να τελειώνει ο μισθός 18 του μήνα Φεβρουάριο του 2014 και φανταζόμενος τον ίδιο εκείνο μήνα να έπρεπε να δώσω ΑΛΛΑ 60 ευρώ για τη σύνταξη αυτών των τύπων, ομολογώ ότι οτι και το "γαμημένοι" καλό ακούγεται.

Όσο για το ελληνικό δικαστικό σώμα έχει καταφέρει να ασελγήσει πάνω στο δίκαιο με διπλό τρόπο: αφενός αντιμετωπίζει συστηματικά τη σύνταξη σαν περιουσιακό στοιχείο (και άρα τη μείωσή της ως δήμευση ενάντια στο Σύνταγμα και την ΕΔΔΑ, κάτι που το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έχει αποφανθεί επανειλημμένα ότι ΔΕΝ είναι). Δηλαδή το ΕΔΔΑ έχει καταρρίψει αποφάσεις ελλήνων δικαστών λέγοντας ρητά "όχι, η σύνταξη δεν είναι περιουσία" και αυτοί επιμένουν να βγάζουν νέες αποφάσεις που λένε το ίδιο. Και να κρίνουν αυτοί τι αποτελεί επαρκή περιουσία, όχι η κυβέρνηση.

Αφετέρου, ξέρει ότι βγάζοντας αντισυνταγματικές στάνταρ δημοσιονομικές πολιτικές τέσσερα και πέντε χρόνια μετά (γιατί ως γνωστόν οι δικαστές μας είναι και λίγο τα ζώα μου αργά), δημιουργεί εξωφρενικές αναδρομικές απαιτήσεις που είναι αδύνατο να ικανοποιηθούν χωρίς να γκρεμιστεί η χώρα. Έτσι καταλήγει να λέει "ναι μεν ο νόμος που ψηφίστηκε το '14 είναι αντισυνταγματικός, όμως αυτό έχει ισχύ από σήμερα (ή: έχει αναδρομική ισχύ μόνο για τις συντάξεις των δικαστών)". Αυτό είναι εξωφρενικό, όταν ένας νόμος είναι στ' αλήθεια αντισυνταγματικός αυτό ισχύει προφανέστατα από την πρώτη μέρα και το κράτος είναι υποχρεωμένο να επανορθώσει. Δε λέει κάπου "αν η επανόρθωση είναι 26 δισεκατομμύρια χέστο". Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι οι νόμοι δεν είναι στ' αλήθεια αντισυνταγματικοί, απλώς οι δικαστές αυτοσχεδιάζουν προς το συμφέρον τους.
Να σε χαίρονται οι γονείς σου. Ανέθρεψαν παιδί με αρχές! :lol:
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

Belisarius έγραψε: 10 Ιαν 2020, 15:39 Θα ήθελα οποιαδήποτε αύξηση στις συντάξεις να αποτελεί κυβερνητική απόφαση με βάση την πορεία του ΑΕΠ και θεωρώ ότι δικαστικές αποφάσεις μπορούν ν α προκαλέσουν σοβαρό πρόβλημα.

Παρά ταύτα οι άνθρωποι έχουν πάει στο δικαστήριο να διεκδικήσουν ότι θεωρούν πως δικαιούνται. Γιατί "γαμημένοι ζητιάνοι";
Ανήκω στους συνταξιούχους και με παίρνει η μπάλα (ΑΝ πραγματικά τα έγραψε).
Αν ευχηθώ σε αυτούς που μας βρίζουν να μην προλάβουν να πάρουν σύνταξη θα είμαι άδικος;
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
Nandros

dna replication έγραψε: 10 Ιαν 2020, 17:16 οι δικαστικοί είναι κατα πλειοψηφία νεοδημοκράτες οπαδοί του Κούλη από αυτούς που έσκουζαν για πραξικόπημα στο χώρο της δικαιοσύνης
Εικόνα
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
the comet the course the tail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail »

Nandros έγραψε: 10 Ιαν 2020, 20:37
Belisarius έγραψε: 10 Ιαν 2020, 15:39 Θα ήθελα οποιαδήποτε αύξηση στις συντάξεις να αποτελεί κυβερνητική απόφαση με βάση την πορεία του ΑΕΠ και θεωρώ ότι δικαστικές αποφάσεις μπορούν ν α προκαλέσουν σοβαρό πρόβλημα.

Παρά ταύτα οι άνθρωποι έχουν πάει στο δικαστήριο να διεκδικήσουν ότι θεωρούν πως δικαιούνται. Γιατί "γαμημένοι ζητιάνοι";
Αν ευχηθώ σε αυτούς που μας βρίζουν να μην προλάβουν να πάρουν σύνταξη θα είμαι άδικος;
.
τι σύνταξη παίρνεις παππούλη; :-)
Άβαταρ μέλους
Nandros

the comet the course the tail έγραψε: 10 Ιαν 2020, 20:50

Αν και δεν σε αφορά, πολύ μικρή, πολύ κάτω των 1.000.
.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nandros την 10 Ιαν 2020, 20:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Nandros έγραψε: 10 Ιαν 2020, 20:53
the comet the course the tail έγραψε: 10 Ιαν 2020, 20:50
Αν και δεν σε αφορά, πολύ μικρή.
.
ψεύτρης!
Άβαταρ μέλους
Nandros

the comet the course the tail έγραψε: 10 Ιαν 2020, 20:55
the comet the course the tail έγραψε: 10 Ιαν 2020, 20:50 τι σύνταξη παίρνεις παππούλη; :-)
Αν και δεν σε αφορά, πολύ μικρή, πολύ κάτω των 1.000.
ψεύτρης!
Δεν έχω ανάγκη να γράψω ψέματα. Ποτέ δεν το έκανα στο πχόρουμ, δεν σου μοιάζω.
.

Nandros έγραψε: 10 Ιαν 2020, 20:57
the comet the course the tail έγραψε: 10 Ιαν 2020, 20:55
Αν και δεν σε αφορά, πολύ μικρή.
ψεύτρης!
.
καλά.
Άβαταρ μέλους
Nandros

the comet the course the tail έγραψε: 10 Ιαν 2020, 20:58
Nandros έγραψε: 10 Ιαν 2020, 20:57
the comet the course the tail έγραψε: 10 Ιαν 2020, 20:55 ψεύτρης!
.
καλά.
Καλάμια!

Και για του λόγου το αληθές:
Nandros έγραψε: 21 Ιαν 2019, 16:232-3 που γνωρίζω και εγώ, πήραμε την ελεημοσύνη, αλλά το φούμο θα τους το ρίξουμε. Αν νομίζουν πως θα συνεχίζουν να εξαπατούν πολλούς, είναι γελασμένοι!
ελεημοσύνη = μέρισμα του Αλ6 που έδωσε σε όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα.
.
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

Μην τους βάζετε όλους στο ίδιο καζάνι, υπάρχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ των συνταξιούχων.
Υπάρχει για παράδειγμα ένα μεγάλο ποσοστό που βγήκε σε σύνταξη στα 50 και παίρνει και καλή σύνταξη σήμερα.
Άβαταρ μέλους
Northern Spirit

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northern Spirit »

μπουμερς...
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".
Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

Για μισο λεπτο ρε παιδια,οι συνταξιούχοι φταινε που οι σημιτοκαραμανληδες αποφάσισαν να τους δώσουν μισθους και συνταξεις βασιλικες?
Εκαναν κανενα γιουρουσι και τα πηραν μονοι τους ? Άλλους πρεπει να βριζετε.
Εμενα ο πατέρας μου πληρωνε τρελλες εισφορές και επρεπε να παιρνει 2-3 χιλιαρικα συνταξη και πηρε 480 .διοτι το ελληνικό κράτος ειναι ανικανο .
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”