!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Άρειος Πάγος: Τα μηχανάκια που κινούνται ανάμεσα στις λωρίδες φταίνε σε περίπτωση ατυχήματος
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Άρειος Πάγος: Τα μηχανάκια που κινούνται ανάμεσα στις λωρίδες φταίνε σε περίπτωση ατυχήματος
Έχω τρομάξει άπειρες φορές από ασεβείς οδηγούς που μου κάνανε και ramming!,έχω φάει ατελείωτο πουτσόκρυο χειμώνα καιρό με το μηχανάκι, τι να λέμε τώρα..
Re: Άρειος Πάγος: Τα μηχανάκια που κινούνται ανάμεσα στις λωρίδες φταίνε σε περίπτωση ατυχήματος
Προφανώς οι οδηγοί αυτοκινήτων δεν είναι καλύτεροι στην οδηγική συμπεριφορά τους από τους δικυκλιστές. Πολλοί εξάλλου είναι και δικυκλιστές.Στύγιος έγραψε: 09 Ιαν 2020, 18:54 Έχω τρομάξει άπειρες φορές από ασεβείς οδηγούς που μου κάνανε και ramming!,έχω φάει ατελείωτο πουτσόκρυο χειμώνα καιρό με το μηχανάκι, τι να λέμε τώρα..
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
- Λίνο Βεντούρα
Δεν υπάρχει «ντεμί». Απαγορεύεται. (Κακώς κατά την γνώμη μου, θα έπρεπε να υπάρχει μια ενδιάμεση λύση και να επιτρέπεται αναλόγως) Αυτό που περιγράφεις παρακάτω είναι μη επιβολή του κοκ και έχει τις ίδιες επιπτώσεις σε όλους: ο καθένας κάνει ο,τι γουστάρει στον δρόμο αφού η τροχαία τα ξύνει.vantono έγραψε: 09 Ιαν 2020, 18:35Είναι σε μια ντεμί φάση, του στυλ "δεν επιτρέπεται,αλλα ούτε απαγορεύεται/τιμωρείται επίσημα". Πχ, εχω δει εκατοντάδες μοτοσυκλετιστές να διηθίζουν περνώντας ακομα και διπλα απο περιπολικά με τους τσαίους απλώς να κοιτάνε. Θεωρητικά δεν επιτρέπεται, αλλα εντός επιβαρυμένου αστικού ιστού,καποιοι γνωρίζουν πως αν αρχίσουν να την τιμωρούν, θα γινει της πουτάνας απο κυκλοφοριακό κομφούζιο και όλος ο κόσμος θα πρέπει να ξεκινάει σχεδόν απο τα μεσανυχτα της προηγούμενης μερας για να φτάσει στη δουλειά του, ή να κατασκηνώσει δια παντός στο γραφείο, ή να νοικάσει σπιτι δίπλα στη δουλεια του.Feindflug έγραψε: 09 Ιαν 2020, 18:26 Έπρεπε να φθάσει η υπόθεση στον Άρειο Πάγο; Νομίζω πως ο νόμος λέει ότι επιτρέπεται η διήθηση από τις μοτοσυκλέτες, αλλά σε περίπτωση ατυχήματος έχουν την ευθύνη.
Fluffy έγραψε: 25 Αύγ 2021, 12:22 Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Δεν διαφωνώ. Για τη διήθηση ισχύει ουσιαστικά αυτό που ίσχυε και για το τσιγάρο στους δημόσιους κλειστούς χώρους μεχρι πριν -όχι και πολλά- χρόνια. Ανέκαθεν παράνομο ήταν δηλαδή, αλλά μια χαρά όλοι μπάφιαζαν (κόβοντας το πολύ-πολύ κανενα προστιματάκι του κώλου για το θεαθήναι, αν τους έπιαναν μέσω τίποτα ψευτοελέγχων). Με τη μόνη διαφορά ότι πρόστιμο για διήθηση, δεν έχω ακούσει να έχει φάει, μεχρι τώρα, κανένας δικυκλιστής.Λίνο Βεντούρα έγραψε: 09 Ιαν 2020, 22:07Δεν υπάρχει «ντεμί». Απαγορεύεται. (Κακώς κατά την γνώμη μου, θα έπρεπε να υπάρχει μια ενδιάμεση λύση και να επιτρέπεται αναλόγως) Αυτό που περιγράφεις παρακάτω είναι μη επιβολή του κοκ και έχει τις ίδιες επιπτώσεις σε όλους: ο καθένας κάνει ο,τι γουστάρει στον δρόμο αφού η τροχαία τα ξύνει.vantono έγραψε: 09 Ιαν 2020, 18:35Είναι σε μια ντεμί φάση, του στυλ "δεν επιτρέπεται,αλλα ούτε απαγορεύεται/τιμωρείται επίσημα". Πχ, εχω δει εκατοντάδες μοτοσυκλετιστές να διηθίζουν περνώντας ακομα και διπλα απο περιπολικά με τους τσαίους απλώς να κοιτάνε. Θεωρητικά δεν επιτρέπεται, αλλα εντός επιβαρυμένου αστικού ιστού,καποιοι γνωρίζουν πως αν αρχίσουν να την τιμωρούν, θα γινει της πουτάνας απο κυκλοφοριακό κομφούζιο και όλος ο κόσμος θα πρέπει να ξεκινάει σχεδόν απο τα μεσανυχτα της προηγούμενης μερας για να φτάσει στη δουλειά του, ή να κατασκηνώσει δια παντός στο γραφείο, ή να νοικάσει σπιτι δίπλα στη δουλεια του.Feindflug έγραψε: 09 Ιαν 2020, 18:26 Έπρεπε να φθάσει η υπόθεση στον Άρειο Πάγο; Νομίζω πως ο νόμος λέει ότι επιτρέπεται η διήθηση από τις μοτοσυκλέτες, αλλά σε περίπτωση ατυχήματος έχουν την ευθύνη.
- Belisarius
- Phorum.gr user: Belisarius
Γύρω στο 2000 είχε γίνει σύσκεψη όλων των αρμοδίων επί του θέματος όπου εξετάστηκε η νομιμοποίηση της διήθησης. Το συμπέρασμα ήταν πως η νομιμοποίηση θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα απ ότι θα έλυνε. Παρά ταύτα αναγνωρίστηκε η χρησιμότητα και η πρακτικότητα της διήθησης οπότε αποφασίστηκε η σολομώντεια λύση να παραμείνει απαγορευμένη μεν αλλά στη πράξη να υπάρχει μεγάλη ανοχή εκ μέρους της αστυνομίας (στραβά μάτια). Πρακτικά αυτό σήμαινε ότι μπορούσε να διεισδύσεις όσο θέλεις αρκεί να μη προκληθεί ατύχημα/δυστύχημα. Σε περίπτωση ατυχήματος ο μοτοσυκλετιστής είναι έκθετος. Νομίζω ότι αυτή η απόφαση δεν είναι ιδανική αλλά είναι η ορθότερη. Αρκεί να φανταστούμε τι θα γίνει με τη κυκλοφορία αν τα μηχανάκια καταλαμβάνουν χώρο αυτοκινήτου και περιμένουν στη σειρά.vantono έγραψε: 09 Ιαν 2020, 22:16Δεν διαφωνώ. Για τη διήθηση ισχύει ουσιαστικά αυτό που ίσχυε και για το τσιγάρο στους δημόσιους κλειστούς χώρους μεχρι πριν -όχι και πολλά- χρόνια. Ανέκαθεν παράνομο ήταν δηλαδή, αλλά μια χαρά όλοι μπάφιαζαν (κόβοντας το πολύ-πολύ κανενα προστιματάκι του κώλου για το θεαθήναι, αν τους έπιαναν μέσω τίποτα ψευτοελέγχων). Με τη μόνη διαφορά ότι πρόστιμο για διήθηση, δεν έχω ακούσει να έχει φάει, μεχρι τώρα, κανένας δικυκλιστής.Λίνο Βεντούρα έγραψε: 09 Ιαν 2020, 22:07Δεν υπάρχει «ντεμί». Απαγορεύεται. (Κακώς κατά την γνώμη μου, θα έπρεπε να υπάρχει μια ενδιάμεση λύση και να επιτρέπεται αναλόγως) Αυτό που περιγράφεις παρακάτω είναι μη επιβολή του κοκ και έχει τις ίδιες επιπτώσεις σε όλους: ο καθένας κάνει ο,τι γουστάρει στον δρόμο αφού η τροχαία τα ξύνει.vantono έγραψε: 09 Ιαν 2020, 18:35
Είναι σε μια ντεμί φάση, του στυλ "δεν επιτρέπεται,αλλα ούτε απαγορεύεται/τιμωρείται επίσημα". Πχ, εχω δει εκατοντάδες μοτοσυκλετιστές να διηθίζουν περνώντας ακομα και διπλα απο περιπολικά με τους τσαίους απλώς να κοιτάνε. Θεωρητικά δεν επιτρέπεται, αλλα εντός επιβαρυμένου αστικού ιστού,καποιοι γνωρίζουν πως αν αρχίσουν να την τιμωρούν, θα γινει της πουτάνας απο κυκλοφοριακό κομφούζιο και όλος ο κόσμος θα πρέπει να ξεκινάει σχεδόν απο τα μεσανυχτα της προηγούμενης μερας για να φτάσει στη δουλειά του, ή να κατασκηνώσει δια παντός στο γραφείο, ή να νοικάσει σπιτι δίπλα στη δουλεια του.
φυσικα και ειναι η εξαιρεση.ΟΥΤΙΣ έγραψε: 09 Ιαν 2020, 18:23Το πήξιμο των δικυκλιστών! Είναι κοινό μυστικό στην Ελλάδα ότι οι περισσότεροι αγοράζουν δίκυκλο, όχι γιατί απολαμβάνουν την οδήγηση με αυτό το μέσο, αλλά για να καβαλάνε πεζοδρόμια, να προσπερνάνε όπως και όποτε γουστάρουν, από όποια πλευρά γουστάρουν, να πηγαίνουν ανάποδα στους μονόδρομους, επειδή έχουν μηχανάκι, να'ουμε! Και στο τέλος να σου ζητάνε και τα ρέστα. Όπως η δικυκλίστρια της παραπάνω υπόθεσης. Δεν είναι η εξαίρεση. Είναι ο κανόνας!
ολοι περναμε αναμεσα, και ολοι ξερουμε οτι αυτο ειναι παρανομο, και οτι αν γινει καμμια στραβη, φταιμε.
αμα καποια μερα αποφασισουμε να μην το κανουμε, και πιανουμε κανονικα θεση στη λωριδα, πισω απο αυτοκινητα, χρησιμοποιωντας οσο περιπου χωρο πιανει ενα αυτοκινητο, τη γαμησαμε ολοι, 2τροχοι και 4τροχοι, η κινηση θα διπλασιαστει.
αυτο που δεν καταλαβαινω, ειναι ποσο επικα ηλιθια ηταν αυτη, και οι δικηγοροι της, που πηγε και ταλαιπωρηθηκε με δικαστικο αγωνα χαμενο απο τα αποδυτηρια.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση