!!! DEVELOPMENT MODE !!!
"Ο βιαστής είσαι εσύ" ΚΑΙ στο Σύνταγμα
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: "Ο βιαστής είσαι εσύ" ΚΑΙ στο Σύνταγμα
Αν γίνεται βιασμός η οποιαδήποτε έγκλημα μπροστά στα μάτια μου , το καθήκον μου σαν Έλληνας πολίτης είναι να ειδοποιήσω την ελληνική αστυνομία
Δεν είναι να κάνω τον Τζακ Νόρις βάζοντας τα με όλους τους Κακούς με ...τεχνικές καράτε !!!
Δεν είναι να κάνω τον Τζακ Νόρις βάζοντας τα με όλους τους Κακούς με ...τεχνικές καράτε !!!
- ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
Το «αρχικώς, χαλάρωσε», δεν το συνέλαβα, οπότε το αφήνω να μετεωρίζεται μήπως το χρειάζεται κανένας άλλος (όποιος δηλαδή άρχισε να χαρακτηρίζει τα γραφόμενά μου «μαλακίες»).ΓΑΛΗ έγραψε: 05 Ιαν 2020, 16:46
Αρχικώς, χαλάρωσε.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μιλάμε για μεταφράσεις αλλά για επιμέλεια ελληνικού κειμένου.
Κι επειδή τα έντυπα σε όλες τους τις μορφές, είναι ένα πεδίο που τυχαίνει να ξέρω, απλώς γράψε πόσες φορές έχεις επιστρέψει κοκκινισμένες "καρπαζιές" σε χαιρετισμούς, τίτλους εργασιών κλπ σε επίτιμους ομιλητές ιατρικών συνεδρίων ή αν επιχείρησες κάποια περισσότερο διακριτική επέμβαση. Γιατί αν μου πεις (ως γνώστης του χώρου που είσαι) ότι τα κείμενα τους είναι καλύτερα από τα αντίστοιχα κάποιων τυχάρπαστων μικρομπακάληδων που πουλάνε πνεύμα εδώ μέσα, δεν θα σε πιστέψω.
Αναφορικά δε με την λαμπρή λογοτεχνική περίοδο που περνάει η χώρα σε δημοσιογραφία, λογοτεχνία, πολιτικό λόγο κλπ, το συνεχίζουμε όποτε θέλεις.
Είτε πρόκειται για μετάφρασμα είτε για απευθείας ελληνικά, το λάθος είναι λάθος, σύμφωνα με τα εκάστοτε ισχύοντα γραμματικά δεδομένα. Απλώς σε ένα φόρουμ π.χ. μπορείς άνετα και ανέξοδα να πουλάς γλωσσική τρελίτσα και anything goes, και δώστου «πολλοί χρήστες έτσι το λένε και δεν θα βάλουμε γλωσσικό κεχαγιά στο κεφάλι μας» κλπ κλπ και να μου τρως πολύτιμο χρόνο για να καταδείξω τα αυτονόητα (όπως στη συζητούμενη περίπτωση), ενώ σε ένα μεταφραστικό επαγγελματικό περιβάλλον (εξ ού και η εύλογη αναλογία μου, καθώς είδα ότι ο υπέρμαχος της «κοινοτυπίας» υπήρξε μεταφραστής) που λειτουργεί με κανόνες και κριτήρια, και «ματσούκι» αν κάνεις τρελίτσες, θα πρέπει οι εκάστοτε υποστηρίξιμες μεταφραστικές απόψεις να τυγχάνουν πειστικής επιχειρηματολογίας.
Στο άλλο που ρωτάς («απλώς γράψε πόσες φορές έχεις επιστρέψει κοκκινισμένες "καρπαζιές" σε χαιρετισμούς, τίτλους εργασιών κλπ κλπ»), δεν καταλαβαίνω Χριστό από «προσωπικότητες» και ιεραρχίες διότι λειτουργώ όπως οι εξεταστές με τα γραπτά που είναι καλυμμένα τα ονόματα, και «κοκκινίζω» αβέρτα και χωρίς «σέβας» διότι λειτουργώ αποπροσωποποιημένα.
Τώρα το άλλο που λες (περί ποιοτικής σύγκρισης κειμένων «μεγαλομπακάληδων» και «μικρομπακάληδων») είναι άλλης τάξεως ζήτημα: προσωπικά κρίνω αξιολογικά τα εκάστοτε γραφόμενα πρώτα στο συγκείμενό τους και ανθολογώ ό,τι καλό έχουν να προσφέρουν στην περίπτωσή μου. Αλλά πάντως δεν άνοιξα τέτοια κουβέντα. Ούτε περί λαμπρής ή μη περιόδου, πολιτικολογοτεχνικοδημοσιογραφικής, άνοιξα κουβέντα. Ίσως σε ένα νήμα που θα ανοιχτεί να συμβάλω κατά δύναμιν.
ΥΓ1: Για την εκφραστική δεινότητα του οιουδήποτε συμφορουμίτη δεν ασχολήθηκα και δεν ήταν το θέμα μου, μη μετακινούμε τη συζήτηση.
ΥΓ2: Μήπως ο συντονισμός να μετακινούσε τις «κοινοτοπίες» μας στη ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑ, ώστε να μη δημιουργούμε άσχετες παρεκβολές στο νήμα;
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
- Highlander
Περίεργο γιατί εγώ μόνο αφρούς βλέπω.ΓΑΛΗ έγραψε: 04 Ιαν 2020, 20:27Τα σούργελα του συντάγματος και οι συνήθεις ευαισθητοποιημένοι που συγκλονίστηκαν από το μήνυμα τους, κάνουν πολύ καλύτερη δουλειά διεθνώς, ακόμη και από τους πιο φανατικούς συντηρητικούς.Highlander έγραψε: 23 Δεκ 2019, 00:37
Πολύ θα θέλατε να έχουν σταματήσει τα κινήματα αυτά, αλλά για κακή σας τύχη συνεχίζουν ισχυρότερα από ποτέ το εκπολιτιστικό τους έργο και γι αυτό αφρίζετε διεθνώς μιλώντας για αριστεροπροοδευτική παράνοια που θα διαφθείρει τις αξίες μας!!11!11
Οπότε, δεν αφρίζουμε. Στηρίζουμε ολοθέρμως.![]()
νιάο.Χαοτικός έγραψε: 04 Ιαν 2020, 21:23Ο αληθινός αριστερός μιλάει υποτιμητικά για όλα τα επαγγέλματα. Γατάκια.hellegennes έγραψε: 04 Ιαν 2020, 20:03Οι προαναφερθέντες χρήστες;Athos έγραψε: 04 Ιαν 2020, 20:02
δεν ξέρω τι αληθινοί είναι, αλλά εδώ και κάτι χρόνια είναι ουρά του Πήζοντα του Βλάκι του Γενιά και του Σουβλατζή![]()
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
- Γενιά της Αμαρτίας
- Phorum.gr user: Γενιά των 700
Ο μόνος αριστερός του πχώρουμ είμαι εγώ
Έτσι πρέπει να γίνει, έτσι θα γίνει.
εσύ είσαι αριστεράντζα, σαν όλους τους υπόλοιπους δηλαδή.
.
.
- Γενιά της Αμαρτίας
Πιο συνεπείς αριστερές θέσεις στο πχώρουμ έχω εγώ
Από τη στιγμή που δεν συνέλαβες το "χαλάρωσε" με την πρώτη, τελείωσε και για μένα το θέμα.ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 05 Ιαν 2020, 18:44Το «αρχικώς, χαλάρωσε», δεν το συνέλαβα, οπότε το αφήνω να μετεωρίζεται μήπως το χρειάζεται κανένας άλλος (όποιος δηλαδή άρχισε να χαρακτηρίζει τα γραφόμενά μου «μαλακίες»).ΓΑΛΗ έγραψε: 05 Ιαν 2020, 16:46
Αρχικώς, χαλάρωσε.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μιλάμε για μεταφράσεις αλλά για επιμέλεια ελληνικού κειμένου.
Κι επειδή τα έντυπα σε όλες τους τις μορφές, είναι ένα πεδίο που τυχαίνει να ξέρω, απλώς γράψε πόσες φορές έχεις επιστρέψει κοκκινισμένες "καρπαζιές" σε χαιρετισμούς, τίτλους εργασιών κλπ σε επίτιμους ομιλητές ιατρικών συνεδρίων ή αν επιχείρησες κάποια περισσότερο διακριτική επέμβαση. Γιατί αν μου πεις (ως γνώστης του χώρου που είσαι) ότι τα κείμενα τους είναι καλύτερα από τα αντίστοιχα κάποιων τυχάρπαστων μικρομπακάληδων που πουλάνε πνεύμα εδώ μέσα, δεν θα σε πιστέψω.
Αναφορικά δε με την λαμπρή λογοτεχνική περίοδο που περνάει η χώρα σε δημοσιογραφία, λογοτεχνία, πολιτικό λόγο κλπ, το συνεχίζουμε όποτε θέλεις.
Είτε πρόκειται για μετάφρασμα είτε για απευθείας ελληνικά, το λάθος είναι λάθος, σύμφωνα με τα εκάστοτε ισχύοντα γραμματικά δεδομένα. Απλώς σε ένα φόρουμ π.χ. μπορείς άνετα και ανέξοδα να πουλάς γλωσσική τρελίτσα και anything goes, και δώστου «πολλοί χρήστες έτσι το λένε και δεν θα βάλουμε γλωσσικό κεχαγιά στο κεφάλι μας» κλπ κλπ και να μου τρως πολύτιμο χρόνο για να καταδείξω τα αυτονόητα (όπως στη συζητούμενη περίπτωση), ενώ σε ένα μεταφραστικό επαγγελματικό περιβάλλον (εξ ού και η εύλογη αναλογία μου, καθώς είδα ότι ο υπέρμαχος της «κοινοτυπίας» υπήρξε μεταφραστής) που λειτουργεί με κανόνες και κριτήρια, και «ματσούκι» αν κάνεις τρελίτσες, θα πρέπει οι εκάστοτε υποστηρίξιμες μεταφραστικές απόψεις να τυγχάνουν πειστικής επιχειρηματολογίας.
Στο άλλο που ρωτάς («απλώς γράψε πόσες φορές έχεις επιστρέψει κοκκινισμένες "καρπαζιές" σε χαιρετισμούς, τίτλους εργασιών κλπ κλπ»), δεν καταλαβαίνω Χριστό από «προσωπικότητες» και ιεραρχίες διότι λειτουργώ όπως οι εξεταστές με τα γραπτά που είναι καλυμμένα τα ονόματα, και «κοκκινίζω» αβέρτα και χωρίς «σέβας» διότι λειτουργώ αποπροσωποποιημένα.
Τώρα το άλλο που λες (περί ποιοτικής σύγκρισης κειμένων «μεγαλομπακάληδων» και «μικρομπακάληδων») είναι άλλης τάξεως ζήτημα: προσωπικά κρίνω αξιολογικά τα εκάστοτε γραφόμενα πρώτα στο συγκείμενό τους και ανθολογώ ό,τι καλό έχουν να προσφέρουν στην περίπτωσή μου. Αλλά πάντως δεν άνοιξα τέτοια κουβέντα. Ούτε περί λαμπρής ή μη περιόδου, πολιτικολογοτεχνικοδημοσιογραφικής, άνοιξα κουβέντα. Ίσως σε ένα νήμα που θα ανοιχτεί να συμβάλω κατά δύναμιν.
ΥΓ1: Για την εκφραστική δεινότητα του οιουδήποτε συμφορουμίτη δεν ασχολήθηκα και δεν ήταν το θέμα μου, μη μετακινούμε τη συζήτηση.
ΥΓ2: Μήπως ο συντονισμός να μετακινούσε τις «κοινοτοπίες» μας στη ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑ, ώστε να μη δημιουργούμε άσχετες παρεκβολές στο νήμα;
Οι συνεχείς εξωσωματικές απόπειρες σ' αυτές τις περιπτώσεις, δεν είναι το φόρτε μου.
Την άποψη μου για την εκφραστική δεινότητα του Hell την έγραψα και προσωπικώς θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ τον όρο "κοινοτυπία" στα γραπτά μου, γιατί τον βρίσκω περισσότερο συμβατό.
Αναφορικά δε με τις άσχετες παρεκβολές στο νήμα, καλό θα είναι να διαπιστώνεις ποιοι ακριβώς τις προκάλεσαν και μετά να ζητάς τη μεταφορά τους.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
κλείστε την πόρτα βρε χαζοί
ήρθαν οι νεοναζί

ήρθαν οι νεοναζί
.
.
μπούμπουκε απ το κακό στο χειρότερο το πας.Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 05 Ιαν 2020, 15:52 Ο βιαστής είμαι εγώ και συ
Από τη στιγμή που πραγματοποιείται βιασμός μπροστά στα μάτια σου και δεν κάνεις τίποτα γιαυτό
Είσαι βιαστής μαζί με το βιαστή
Σε με κοινωνία υπάρχει αυτό που λέμε συλλογική ευθύνη
Είναι και πολιτική ευθύνη
Πότε πήγες τελευταία φορά σε αντιπατριαρχική διαδήλωση;
Δε μετράει να έχεις μια άποψη κατά του βιασμού
Θέλει πολιτική ενεργοποίηση
Σε σούταρε καμμιά αβγουλού και βγάζεις το φασίστα από μέσα σου ;
Άκου συλλογική ευθύνη στο έτος 2020
θα το δουλεύετε σκληρά το εξηνταράκι σας
- Γενιά της Αμαρτίας
Δεν είμαστε καλύτεροι από τους Γερμανούς Ναζί. ΝΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ. Λίγοι ευσυνείδητοι προστάτευαν Εβραίους.Athos έγραψε: 05 Ιαν 2020, 19:53μπούμπουκε απ το κακό στο χειρότερο το πας.Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 05 Ιαν 2020, 15:52 Ο βιαστής είμαι εγώ και συ
Από τη στιγμή που πραγματοποιείται βιασμός μπροστά στα μάτια σου και δεν κάνεις τίποτα γιαυτό
Είσαι βιαστής μαζί με το βιαστή
Σε με κοινωνία υπάρχει αυτό που λέμε συλλογική ευθύνη
Είναι και πολιτική ευθύνη
Πότε πήγες τελευταία φορά σε αντιπατριαρχική διαδήλωση;
Δε μετράει να έχεις μια άποψη κατά του βιασμού
Θέλει πολιτική ενεργοποίηση
Σε σούταρε καμμιά αβγουλού και βγάζεις το φασίστα από μέσα σου ;
Άκου συλλογική ευθύνη στο έτος 2020
Ο βιαστής είσαι εσύ, όπως για τον Γερμανό ισχύει το ο Ναζί είσαι εσύ.
Καλά το χετε βιάσει το θεματάκι με τα κοινοτέτοια.ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 05 Ιαν 2020, 18:44Το «αρχικώς, χαλάρωσε», δεν το συνέλαβα, οπότε το αφήνω να μετεωρίζεται μήπως το χρειάζεται κανένας άλλος (όποιος δηλαδή άρχισε να χαρακτηρίζει τα γραφόμενά μου «μαλακίες»).ΓΑΛΗ έγραψε: 05 Ιαν 2020, 16:46
Αρχικώς, χαλάρωσε.
Εγώ είπα τίποτα, δε θυμάμαι
Λοιπόν
Κοινότοπος, μου θυμίζει κοινούς γεωμετρικούς τόπους, άστο.
Κοινότυπος. Αυτό μάλιστα, αντίθετο του πρωτότυπος.
Κοινότυπος Κοινότυπη Κοινοτυπία
Εγώ είμαι καλύτερος από τους Ναζί διότι δεν αναγνωρίζω συλλογική ευθύνη ούτε και σ αυτούςΓενιά της Αμαρτίας έγραψε: 05 Ιαν 2020, 19:56 Δεν είμαστε καλύτεροι από τους Γερμανούς Ναζί. ΝΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ. Λίγοι ευσυνείδητοι προστάτευαν Εβραίους.
Για σένα τα έχεις πει μόνος σου.
- Γενιά της Αμαρτίας
Εσύ είσαι κομπλεξάρα γιαυτό δε δέχεσαι ευθύνηAthos έγραψε: 05 Ιαν 2020, 20:04Εγώ είμαι καλύτερος από τους Ναζί διότι δεν αναγνωρίζω συλλογική ευθύνη ούτε και σ αυτούςΓενιά της Αμαρτίας έγραψε: 05 Ιαν 2020, 19:56 Δεν είμαστε καλύτεροι από τους Γερμανούς Ναζί. ΝΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ. Λίγοι ευσυνείδητοι προστάτευαν Εβραίους.
ΓΙΑΥΤΟ θέλουμε περισσότερα «ο βιαστής είσαι εσύ»
Άρα οι Ναζί οι οποίοι δεχόντουσαν την συλλογική ευθύνη ..δεν ήταν κομπλεξικοι ...Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 05 Ιαν 2020, 20:06Εσύ είσαι κομπλεξάρα γιαυτό δε δέχεσαι ευθύνηAthos έγραψε: 05 Ιαν 2020, 20:04Εγώ είμαι καλύτερος από τους Ναζί διότι δεν αναγνωρίζω συλλογική ευθύνη ούτε και σ αυτούςΓενιά της Αμαρτίας έγραψε: 05 Ιαν 2020, 19:56 Δεν είμαστε καλύτεροι από τους Γερμανούς Ναζί. ΝΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ. Λίγοι ευσυνείδητοι προστάτευαν Εβραίους.
ΓΙΑΥΤΟ θέλουμε περισσότερα «ο βιαστής είσαι εσύ»
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 31 Απαντήσεις
- 974 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από EKPLIKTIKOS