!!! DEVELOPMENT MODE !!!

"Ο βιαστής είσαι εσύ" ΚΑΙ στο Σύνταγμα

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Re: "Ο βιαστής είσαι εσύ" ΚΑΙ στο Σύνταγμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 »

Αν γίνεται βιασμός η οποιαδήποτε έγκλημα μπροστά στα μάτια μου , το καθήκον μου σαν Έλληνας πολίτης είναι να ειδοποιήσω την ελληνική αστυνομία
Δεν είναι να κάνω τον Τζακ Νόρις βάζοντας τα με όλους τους Κακούς με ...τεχνικές καράτε !!!
Άβαταρ μέλους
ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ »

ΓΑΛΗ έγραψε: 05 Ιαν 2020, 16:46
Αρχικώς, χαλάρωσε.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μιλάμε για μεταφράσεις αλλά για επιμέλεια ελληνικού κειμένου.
Κι επειδή τα έντυπα σε όλες τους τις μορφές, είναι ένα πεδίο που τυχαίνει να ξέρω, απλώς γράψε πόσες φορές έχεις επιστρέψει κοκκινισμένες "καρπαζιές" σε χαιρετισμούς, τίτλους εργασιών κλπ σε επίτιμους ομιλητές ιατρικών συνεδρίων ή αν επιχείρησες κάποια περισσότερο διακριτική επέμβαση. Γιατί αν μου πεις (ως γνώστης του χώρου που είσαι) ότι τα κείμενα τους είναι καλύτερα από τα αντίστοιχα κάποιων τυχάρπαστων μικρομπακάληδων που πουλάνε πνεύμα εδώ μέσα, δεν θα σε πιστέψω.

Αναφορικά δε με την λαμπρή λογοτεχνική περίοδο που περνάει η χώρα σε δημοσιογραφία, λογοτεχνία, πολιτικό λόγο κλπ, το συνεχίζουμε όποτε θέλεις.
Το «αρχικώς, χαλάρωσε», δεν το συνέλαβα, οπότε το αφήνω να μετεωρίζεται μήπως το χρειάζεται κανένας άλλος (όποιος δηλαδή άρχισε να χαρακτηρίζει τα γραφόμενά μου «μαλακίες»).

Είτε πρόκειται για μετάφρασμα είτε για απευθείας ελληνικά, το λάθος είναι λάθος, σύμφωνα με τα εκάστοτε ισχύοντα γραμματικά δεδομένα. Απλώς σε ένα φόρουμ π.χ. μπορείς άνετα και ανέξοδα να πουλάς γλωσσική τρελίτσα και anything goes, και δώστου «πολλοί χρήστες έτσι το λένε και δεν θα βάλουμε γλωσσικό κεχαγιά στο κεφάλι μας» κλπ κλπ και να μου τρως πολύτιμο χρόνο για να καταδείξω τα αυτονόητα (όπως στη συζητούμενη περίπτωση), ενώ σε ένα μεταφραστικό επαγγελματικό περιβάλλον (εξ ού και η εύλογη αναλογία μου, καθώς είδα ότι ο υπέρμαχος της «κοινοτυπίας» υπήρξε μεταφραστής) που λειτουργεί με κανόνες και κριτήρια, και «ματσούκι» αν κάνεις τρελίτσες, θα πρέπει οι εκάστοτε υποστηρίξιμες μεταφραστικές απόψεις να τυγχάνουν πειστικής επιχειρηματολογίας.

Στο άλλο που ρωτάς («απλώς γράψε πόσες φορές έχεις επιστρέψει κοκκινισμένες "καρπαζιές" σε χαιρετισμούς, τίτλους εργασιών κλπ κλπ»), δεν καταλαβαίνω Χριστό από «προσωπικότητες» και ιεραρχίες διότι λειτουργώ όπως οι εξεταστές με τα γραπτά που είναι καλυμμένα τα ονόματα, και «κοκκινίζω» αβέρτα και χωρίς «σέβας» διότι λειτουργώ αποπροσωποποιημένα.

Τώρα το άλλο που λες (περί ποιοτικής σύγκρισης κειμένων «μεγαλομπακάληδων» και «μικρομπακάληδων») είναι άλλης τάξεως ζήτημα: προσωπικά κρίνω αξιολογικά τα εκάστοτε γραφόμενα πρώτα στο συγκείμενό τους και ανθολογώ ό,τι καλό έχουν να προσφέρουν στην περίπτωσή μου. Αλλά πάντως δεν άνοιξα τέτοια κουβέντα. Ούτε περί λαμπρής ή μη περιόδου, πολιτικολογοτεχνικοδημοσιογραφικής, άνοιξα κουβέντα. Ίσως σε ένα νήμα που θα ανοιχτεί να συμβάλω κατά δύναμιν.

ΥΓ1: Για την εκφραστική δεινότητα του οιουδήποτε συμφορουμίτη δεν ασχολήθηκα και δεν ήταν το θέμα μου, μη μετακινούμε τη συζήτηση.

ΥΓ2: Μήπως ο συντονισμός να μετακινούσε τις «κοινοτοπίες» μας στη ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑ, ώστε να μη δημιουργούμε άσχετες παρεκβολές στο νήμα;
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
Άβαταρ μέλους
Highlander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Highlander »

ΓΑΛΗ έγραψε: 04 Ιαν 2020, 20:27
Highlander έγραψε: 23 Δεκ 2019, 00:37
Πολύ θα θέλατε να έχουν σταματήσει τα κινήματα αυτά, αλλά για κακή σας τύχη συνεχίζουν ισχυρότερα από ποτέ το εκπολιτιστικό τους έργο και γι αυτό αφρίζετε διεθνώς μιλώντας για αριστεροπροοδευτική παράνοια που θα διαφθείρει τις αξίες μας!!11!11
Τα σούργελα του συντάγματος και οι συνήθεις ευαισθητοποιημένοι που συγκλονίστηκαν από το μήνυμα τους, κάνουν πολύ καλύτερη δουλειά διεθνώς, ακόμη και από τους πιο φανατικούς συντηρητικούς.

Οπότε, δεν αφρίζουμε. Στηρίζουμε ολοθέρμως. :)
Περίεργο γιατί εγώ μόνο αφρούς βλέπω. :bored:
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

Χαοτικός έγραψε: 04 Ιαν 2020, 21:23
hellegennes έγραψε: 04 Ιαν 2020, 20:03
Athos έγραψε: 04 Ιαν 2020, 20:02

δεν ξέρω τι αληθινοί είναι, αλλά εδώ και κάτι χρόνια είναι ουρά του Πήζοντα του Βλάκι του Γενιά και του Σουβλατζή
Οι προαναφερθέντες χρήστες; :fp:
Ο αληθινός αριστερός μιλάει υποτιμητικά για όλα τα επαγγέλματα. Γατάκια.
νιάο.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
Γενιά της Αμαρτίας
Phorum.gr user: Γενιά των 700

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γενιά της Αμαρτίας »

Ο μόνος αριστερός του πχώρουμ είμαι εγώ
Έτσι πρέπει να γίνει, έτσι θα γίνει.
Άβαταρ μέλους
sys3x

εσύ είσαι αριστεράντζα, σαν όλους τους υπόλοιπους δηλαδή.

.
Άβαταρ μέλους
Γενιά της Αμαρτίας

sys3x έγραψε: 05 Ιαν 2020, 19:18 εσύ είσαι αριστεράντζα, σαν όλους τους υπόλοιπους δηλαδή.
Πιο συνεπείς αριστερές θέσεις στο πχώρουμ έχω εγώ
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 05 Ιαν 2020, 18:44
Αρχικώς, χαλάρωσε.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μιλάμε για μεταφράσεις αλλά για επιμέλεια ελληνικού κειμένου.
Κι επειδή τα έντυπα σε όλες τους τις μορφές, είναι ένα πεδίο που τυχαίνει να ξέρω, απλώς γράψε πόσες φορές έχεις επιστρέψει κοκκινισμένες "καρπαζιές" σε χαιρετισμούς, τίτλους εργασιών κλπ σε επίτιμους ομιλητές ιατρικών συνεδρίων ή αν επιχείρησες κάποια περισσότερο διακριτική επέμβαση. Γιατί αν μου πεις (ως γνώστης του χώρου που είσαι) ότι τα κείμενα τους είναι καλύτερα από τα αντίστοιχα κάποιων τυχάρπαστων μικρομπακάληδων που πουλάνε πνεύμα εδώ μέσα, δεν θα σε πιστέψω.

Αναφορικά δε με την λαμπρή λογοτεχνική περίοδο που περνάει η χώρα σε δημοσιογραφία, λογοτεχνία, πολιτικό λόγο κλπ, το συνεχίζουμε όποτε θέλεις.
Το «αρχικώς, χαλάρωσε», δεν το συνέλαβα, οπότε το αφήνω να μετεωρίζεται μήπως το χρειάζεται κανένας άλλος (όποιος δηλαδή άρχισε να χαρακτηρίζει τα γραφόμενά μου «μαλακίες»).

Είτε πρόκειται για μετάφρασμα είτε για απευθείας ελληνικά, το λάθος είναι λάθος, σύμφωνα με τα εκάστοτε ισχύοντα γραμματικά δεδομένα. Απλώς σε ένα φόρουμ π.χ. μπορείς άνετα και ανέξοδα να πουλάς γλωσσική τρελίτσα και anything goes, και δώστου «πολλοί χρήστες έτσι το λένε και δεν θα βάλουμε γλωσσικό κεχαγιά στο κεφάλι μας» κλπ κλπ και να μου τρως πολύτιμο χρόνο για να καταδείξω τα αυτονόητα (όπως στη συζητούμενη περίπτωση), ενώ σε ένα μεταφραστικό επαγγελματικό περιβάλλον (εξ ού και η εύλογη αναλογία μου, καθώς είδα ότι ο υπέρμαχος της «κοινοτυπίας» υπήρξε μεταφραστής) που λειτουργεί με κανόνες και κριτήρια, και «ματσούκι» αν κάνεις τρελίτσες, θα πρέπει οι εκάστοτε υποστηρίξιμες μεταφραστικές απόψεις να τυγχάνουν πειστικής επιχειρηματολογίας.

Στο άλλο που ρωτάς («απλώς γράψε πόσες φορές έχεις επιστρέψει κοκκινισμένες "καρπαζιές" σε χαιρετισμούς, τίτλους εργασιών κλπ κλπ»), δεν καταλαβαίνω Χριστό από «προσωπικότητες» και ιεραρχίες διότι λειτουργώ όπως οι εξεταστές με τα γραπτά που είναι καλυμμένα τα ονόματα, και «κοκκινίζω» αβέρτα και χωρίς «σέβας» διότι λειτουργώ αποπροσωποποιημένα.

Τώρα το άλλο που λες (περί ποιοτικής σύγκρισης κειμένων «μεγαλομπακάληδων» και «μικρομπακάληδων») είναι άλλης τάξεως ζήτημα: προσωπικά κρίνω αξιολογικά τα εκάστοτε γραφόμενα πρώτα στο συγκείμενό τους και ανθολογώ ό,τι καλό έχουν να προσφέρουν στην περίπτωσή μου. Αλλά πάντως δεν άνοιξα τέτοια κουβέντα. Ούτε περί λαμπρής ή μη περιόδου, πολιτικολογοτεχνικοδημοσιογραφικής, άνοιξα κουβέντα. Ίσως σε ένα νήμα που θα ανοιχτεί να συμβάλω κατά δύναμιν.

ΥΓ1: Για την εκφραστική δεινότητα του οιουδήποτε συμφορουμίτη δεν ασχολήθηκα και δεν ήταν το θέμα μου, μη μετακινούμε τη συζήτηση.

ΥΓ2: Μήπως ο συντονισμός να μετακινούσε τις «κοινοτοπίες» μας στη ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑ, ώστε να μη δημιουργούμε άσχετες παρεκβολές στο νήμα;
Από τη στιγμή που δεν συνέλαβες το "χαλάρωσε" με την πρώτη, τελείωσε και για μένα το θέμα.
Οι συνεχείς εξωσωματικές απόπειρες σ' αυτές τις περιπτώσεις, δεν είναι το φόρτε μου.

Την άποψη μου για την εκφραστική δεινότητα του Hell την έγραψα και προσωπικώς θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ τον όρο "κοινοτυπία" στα γραπτά μου, γιατί τον βρίσκω περισσότερο συμβατό.

Αναφορικά δε με τις άσχετες παρεκβολές στο νήμα, καλό θα είναι να διαπιστώνεις ποιοι ακριβώς τις προκάλεσαν και μετά να ζητάς τη μεταφορά τους.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
sys3x

κλείστε την πόρτα βρε χαζοί
ήρθαν οι νεοναζί

:8)

.
Athos
Phorum.gr user: Athos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athos »

Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 05 Ιαν 2020, 15:52 Ο βιαστής είμαι εγώ και συ
Από τη στιγμή που πραγματοποιείται βιασμός μπροστά στα μάτια σου και δεν κάνεις τίποτα γιαυτό
Είσαι βιαστής μαζί με το βιαστή
Σε με κοινωνία υπάρχει αυτό που λέμε συλλογική ευθύνη
Είναι και πολιτική ευθύνη
Πότε πήγες τελευταία φορά σε αντιπατριαρχική διαδήλωση;
Δε μετράει να έχεις μια άποψη κατά του βιασμού
Θέλει πολιτική ενεργοποίηση
μπούμπουκε απ το κακό στο χειρότερο το πας.

Σε σούταρε καμμιά αβγουλού και βγάζεις το φασίστα από μέσα σου ;

Άκου συλλογική ευθύνη στο έτος 2020
θα το δουλεύετε σκληρά το εξηνταράκι σας
Άβαταρ μέλους
Γενιά της Αμαρτίας

Athos έγραψε: 05 Ιαν 2020, 19:53
Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 05 Ιαν 2020, 15:52 Ο βιαστής είμαι εγώ και συ
Από τη στιγμή που πραγματοποιείται βιασμός μπροστά στα μάτια σου και δεν κάνεις τίποτα γιαυτό
Είσαι βιαστής μαζί με το βιαστή
Σε με κοινωνία υπάρχει αυτό που λέμε συλλογική ευθύνη
Είναι και πολιτική ευθύνη
Πότε πήγες τελευταία φορά σε αντιπατριαρχική διαδήλωση;
Δε μετράει να έχεις μια άποψη κατά του βιασμού
Θέλει πολιτική ενεργοποίηση
μπούμπουκε απ το κακό στο χειρότερο το πας.

Σε σούταρε καμμιά αβγουλού και βγάζεις το φασίστα από μέσα σου ;

Άκου συλλογική ευθύνη στο έτος 2020
Δεν είμαστε καλύτεροι από τους Γερμανούς Ναζί. ΝΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ. Λίγοι ευσυνείδητοι προστάτευαν Εβραίους.
Ο βιαστής είσαι εσύ, όπως για τον Γερμανό ισχύει το ο Ναζί είσαι εσύ.
Athos

ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 05 Ιαν 2020, 18:44
Αρχικώς, χαλάρωσε.

Καλά το χετε βιάσει το θεματάκι με τα κοινοτέτοια.
Εγώ είπα τίποτα, δε θυμάμαι
Λοιπόν
Κοινότοπος, μου θυμίζει κοινούς γεωμετρικούς τόπους, άστο.
Κοινότυπος. Αυτό μάλιστα, αντίθετο του πρωτότυπος.
Κοινότυπος Κοινότυπη Κοινοτυπία
Athos

Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 05 Ιαν 2020, 19:56 Δεν είμαστε καλύτεροι από τους Γερμανούς Ναζί. ΝΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ. Λίγοι ευσυνείδητοι προστάτευαν Εβραίους.
Εγώ είμαι καλύτερος από τους Ναζί διότι δεν αναγνωρίζω συλλογική ευθύνη ούτε και σ αυτούς
Για σένα τα έχεις πει μόνος σου.
Άβαταρ μέλους
Γενιά της Αμαρτίας

Athos έγραψε: 05 Ιαν 2020, 20:04
Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 05 Ιαν 2020, 19:56 Δεν είμαστε καλύτεροι από τους Γερμανούς Ναζί. ΝΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ. Λίγοι ευσυνείδητοι προστάτευαν Εβραίους.
Εγώ είμαι καλύτερος από τους Ναζί διότι δεν αναγνωρίζω συλλογική ευθύνη ούτε και σ αυτούς
Εσύ είσαι κομπλεξάρα γιαυτό δε δέχεσαι ευθύνη

ΓΙΑΥΤΟ θέλουμε περισσότερα «ο βιαστής είσαι εσύ»
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 »

Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 05 Ιαν 2020, 20:06
Athos έγραψε: 05 Ιαν 2020, 20:04
Εσύ είσαι κομπλεξάρα γιαυτό δε δέχεσαι ευθύνη

ΓΙΑΥΤΟ θέλουμε περισσότερα «ο βιαστής είσαι εσύ»
Άρα οι Ναζί οι οποίοι δεχόντουσαν την συλλογική ευθύνη ..δεν ήταν κομπλεξικοι ...
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”