Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Custom_F έγραψε: 04 Ιαν 2020, 12:42
Τι έγινε δηλαδή που πήγε για δεύτερο;
Μπορεί να της ζήτησε κάποιος που δε μπορούσε να πάρει.
Μπορεί να το ήθελε για τον σύζυγό που ήταν σπίτι.
Για το εγγόνι.
Επειδή πεινούσε κ δεν έχει να φάει.
Σιγά!
Να είχε πάρει δέκα να έδερνα κ γω.
Αλλά δύο;..
Σε τοσες λειτουργίες έχω παει όταν ήμουν μικρος, ποτέ δε θυμάμαι να βάζουν όρια για το πόσα αντιδωρα μπορείς να πάρεις. Θυμάμαι τη γιαγιά μου να παίρνει καμία δεκαριά για να δώσει και στις συγχωριανες που ήταν στο κρεβάτι και δεν μπορούσαν να πάνε εκκλησία ενώ φύλαγε και κάνα δυο για να τα δώσει σε μένα και τον ξάδερφο μου το άλλο πρωί με το γάλα.
Βεβαια, οταν τελειώσει ο κόσμος πρώτα πανε και παιρνουν απο το χέρι του ιερέα οι άντρες κι έπειτα οι γυναίκες, αφηνεται και αμα θες παιρνεις ενω φύγει ο ιερέας
Αλλιως οτι σου δώσει ο ιερέας το σπας κομματάκια και το μοιράζεις
Ετσι να βαλω χέρι να πάρω; Ενω μοιράζει; Ξερω γω;
Η γιαγια σου στανταρ επαιρνε οταν τελειωναν ολοι. Εχει να κάνει και με τον ιερέα ίσως; Αν σ αφηνει; Δε θα το κρίνω δε γνωριζω περι τούτου
Εσθήρ έγραψε: 04 Ιαν 2020, 13:12
Δημοσια διαπομπευση,απολυση ,αφαιρεση συνταξης και κανενα χαστουκακι,ετσι για να δει τι ομορφο που ειναι.Αη στο διαολο.
Custom_F έγραψε: 04 Ιαν 2020, 12:42
Τι έγινε δηλαδή που πήγε για δεύτερο;
Μπορεί να της ζήτησε κάποιος που δε μπορούσε να πάρει.
Μπορεί να το ήθελε για τον σύζυγό που ήταν σπίτι.
Για το εγγόνι.
Επειδή πεινούσε κ δεν έχει να φάει.
Σιγά!
Να είχε πάρει δέκα να έδερνα κ γω.
Αλλά δύο;..
Σε τοσες λειτουργίες έχω παει όταν ήμουν μικρος, ποτέ δε θυμάμαι να βάζουν όρια για το πόσα αντιδωρα μπορείς να πάρεις. Θυμάμαι τη γιαγιά μου να παίρνει καμία δεκαριά για να δώσει και στις συγχωριανες που ήταν στο κρεβάτι και δεν μπορούσαν να πάνε εκκλησία ενώ φύλαγε και κάνα δυο για να τα δώσει σε μένα και τον ξάδερφο μου το άλλο πρωί με το γάλα.
Βεβαια, οταν τελειώσει ο κόσμος πρώτα πανε και παιρνουν απο το χέρι του ιερέα οι άντρες κι έπειτα οι γυναίκες, αφηνεται και αμα θες παιρνεις ενω φύγει ο ιερέας
Αλλιως οτι σου δώσει ο ιερέας το σπας κομματάκια και το μοιράζεις
Ετσι να βαλω χέρι να πάρω; Ενω μοιράζει; Ξερω γω;
Η γιαγια σου στανταρ επαιρνε οταν τελειωναν ολοι. Εχει να κάνει και με τον ιερέα ίσως; Αν σ αφηνει; Δε θα το κρίνω δε γνωριζω περι τούτου
Εγώ θυμάμαι ότι πέρα από τον ιερέα που μοίραζε αντιδωρα χερι με χέρι όταν πήγαινες να κοινωνήσεις, κυκλοφορουσαν και καλάθια με αντιδωρα που κουβαλούσαν οι νεωκοροι και έπαιρνε οποίος ήθελε, χωρίς κανένα περιορισμό.
Και δεν λέω μόνο για εκκλησίες στο χωριό, όπου όλοι γνωρίζοταν μεταξύ τους αλλά και για μεγάλες εκκλησίες στην πόλη. Απ' όσο θυμάμαι δηλαδή από τα παιδικά μου χρονια γιατί από τότε έχω να παρακολουθήσω ολόκληρη θεία λειτουργία. (Πήγα και σε.λειτουργιες όταν ήμουν στο στρατό αλλά τότε είχα καθήκοντα να εποπτευω το λόχο οπότε δεν πολυπαρακολουθουσα το "μυστήριο").
Αρτοι ειναι αυτοι, δεν ειναι αντι-δωρο που μοιραζεται απο τον ιερέα και πρεπει να ειααι νηστικος, αλλιως τον κρατάς για τις επομενες ημέρες και τον λαμβανεις νηστικος
Απο αυτους τους αλλους που εβλεπες παιρνεις και χωρις να ειναι νηστικος κι απο μονος δε χρειαζεται να τους μοιραζει ο ιερεας
Κι εγω δε λεω για εκκλησίες στο χωριό, παντου έτσι ειναι
Και στα χωρια ρωτας αν τελεσουν Θεια λειτουργια για καποιο Αγιο που γιορτάζει πχ για τον Αγιο Παίσιο εδω δεν κάνει
Οποτε ή θα πρέπει να πηγαινω Σουρωτη τους 5 άρτους και το κολλυβο ή να βρω μια ενορία που τον γιορτάζει ή να ενημερώσω τον εδώ πρεσβύτερο(παπά) να τα παω στον εσπερινο εδω
Οι 5 άρτοι ειναι δοξολογια, μνημονευση, χαρά τιμη για καποιο Αγιο και πρέπει για τα ονοματα μας να κάνουμε 5 άρτους για καποιο αλλο Άγιο που θέλουμε μπορούμε επίσης.Καλυτερα να ειναι άρτος κ οχι στυλ τσουρέκι (βεβαια ειναι πιο νόστιμα)
Ειναι το ευχαριστώ
Κι αυτοι μαζί με τους άλλους άρτους μοιραζονται ελευθερα προς βρώση χωρις να εισαι νηστικος. Ειναι τα καλαθακια που εβλεπες να πηγαινοερχονται
Το αντι-δωρο ειναι κάτι άλλο, ειναι η Θεία Λειτουργία
1. Γιορτάζει ο ναμραιλ τη Τριτη
Θα παει στο φουρνο θα παραγγειλει απο τη Παρασκευή (γιατι Κυριακη ειναι κλειστος ο φουρνος) 5 σρτους. Στυλ τσουρεκι δε ξερω οτι θες. Ο κανονικος εχει 70 λεπτα
2. Θα παει να αγοράσει ναμα
3. Θα παει να αγοράσει ελαιολαδο
Το 2 και 3 δεν ειναι βασικα, το βασικο ειναι το 1
4. Θα γραψει σ ενα χαρτάκι το ονομα του
5 Θα παει στην ενορια του ναμραιλ το απογευμα Δευτέρας συνηθως ερχεται κι ο Δεσποτης και θα αφησει τους αρτους εκει στον υπευθυνο
6 Θα περιμενει να τους φερουν στο κεντρο του ναου και να διαβαστουν ολοι οι αρτοι.
7 Μετα θα τους παρει καποιος και θα τους κοψει και μοιραστουν στον κοσμο
8 Αν βαριεσε να τρεχεις μακρια, θα τα πας παλι τη Δευτέρα το απογευμα στον εσπερινο (5-6) της ενοριας σου. Αφου πρωτα πεις θελω να φερω 5 αρτους για τον Αγιο που γιορτάζει αύριο
Προσφορο - Αντιδωρο
1. Παμε τη Παρασκευη και παραγγέλνουμε ενα προσφορο
2. Το παμε το απογευμα του Σαββάτου στην εκκλησια (5-6) μαζι με ένα χαρτάκι με όσα ονοματα θες (οχι πολλα σιγα σιγα κουραζεις τον ιερεα) κι αν βαριομαστε δε πάμε τη Κυριακη. Δε πειραζει, Αν θελουμε παμε τη Κυριακη. Κι αν θελουμε παμε τη Κυριακη και το χαρτάκι και τους άρτους
3. Μπαινοβγαινουν οι άρτοι μεσα απο το ιερο
4. Εχω κοψει αρτους και τους αφηνουν στη εισοδο
5. Μεσα μενουν λιγα προσφορα(αρτοι). Αυτα δε κανει να τα κοψει γυναικα τα κανει ο ιερεας και το κεντρο με το Ιησους Χριστος Νικα το βαζει στο νάμα (κρασι)
Τα αλλα τα κρατάει για αντίδωρα, αυτα που μενουν μεσα στο ιερο με εξτρα διαβασμα που δε τα βαζει στο κρασι και τα περναει μπροστα απο την Αγια τράπεζα (αν κατσεις μπροστα θα το δεις) και μετα τα βγάζει ο ιερεας και τα μοιράζει και περναει ο κοσμος
Εξτρα αρτοι εκτος τους αλλους που βγαζει εξω ο παπας καθε Κυριακή ειναι και των Αγιων οι 5 άρτοι...του ονοματος μας οι 5 αρτοι...Αυτα οχι συνεχεια. Οταν υπαρχει γιορτη. Κι απο αυτα εχω κοψει στον Αγιο Ιωαννη τον Ρώσο. Γρηγορα γρήγορα να προλαβουμε μετα μας τη πέσαν Τα διαβαζει ο παπας και τα περνουμε κατευθειαν
Οπότε...
Αν είσαι παπάς δεν τρέχει κάτι αν απαντάς στις λέξεις με ξύλο.
Οοοομορφα.
Συμφωνώ μεν μαζί σου, αλλά θέλει προσοχή: άνθρωπος είναι κι αυτός και πρέπει να τον κρίνουμε ως άνθρωπο.
Πάντως, αν διαβάσεις ΣΩΣΤΑ την είδηση, αντιλαμβάνεσαι ότι τα πράγματα κατά πάσα πιθανότητα δεν ήταν τόσο απλά όσο παρουσιάζονται.
Μα γιαυτονκ στο πρώτο ποστ μου έγραψα... Αααααααααννν είναι έτσι όπως παρουσιάζονται.
Συνήθως όμως τέτοιες ειδήσεις είναι φούσκες.
Σιγά σιγά θαρχισουν να λένε διάφορα κ θα ταχθουμε ίσως υπέρ του παπά. Μέχρι τότε όμως...
Και όχι... Όσο άνθρωπος κ αν είναι, δε μπορούμε να έχουμε την απαίτηση από τα παιδιά μας να απαντούν σε λόγια, με λόγια, κ ο παπάς να απαντά με σφαλιάρες. Αν δε μπορεί να συγκρατήσει τα νεύρα του υπάρχουν άλλα περιβάλλοντα, κατάλληλα.
Όπως έγραψα παραπάνω, ο ιερέας είναι άνθρωπος. Κάθε άνθρωπος μπορεί να φτάσει στα όριά του υπό προϋποθέσεις.
Δεν ξέρουμε καν τις προϋποθέσεις στη συγκεκριμένη περίπτωση. Κάποιοι βιάζονται να κρίνουν επειδή είναι ιερέας. Κι αυτό είναι το πρόστυχο της υπόθεσης.
Εσθήρ έγραψε: 04 Ιαν 2020, 13:12
Δημοσια διαπομπευση,απολυση ,αφαιρεση συνταξης και κανενα χαστουκακι,ετσι για να δει τι ομορφο που ειναι.Αη στο διαολο.
Συμφωνώ μεν μαζί σου, αλλά θέλει προσοχή: άνθρωπος είναι κι αυτός και πρέπει να τον κρίνουμε ως άνθρωπο.
Πάντως, αν διαβάσεις ΣΩΣΤΑ την είδηση, αντιλαμβάνεσαι ότι τα πράγματα κατά πάσα πιθανότητα δεν ήταν τόσο απλά όσο παρουσιάζονται.
Μα γιαυτονκ στο πρώτο ποστ μου έγραψα... Αααααααααννν είναι έτσι όπως παρουσιάζονται.
Συνήθως όμως τέτοιες ειδήσεις είναι φούσκες.
Σιγά σιγά θαρχισουν να λένε διάφορα κ θα ταχθουμε ίσως υπέρ του παπά. Μέχρι τότε όμως...
Και όχι... Όσο άνθρωπος κ αν είναι, δε μπορούμε να έχουμε την απαίτηση από τα παιδιά μας να απαντούν σε λόγια, με λόγια, κ ο παπάς να απαντά με σφαλιάρες. Αν δε μπορεί να συγκρατήσει τα νεύρα του υπάρχουν άλλα περιβάλλοντα, κατάλληλα.
Όπως έγραψα παραπάνω, ο ιερέας είναι άνθρωπος. Κάθε άνθρωπος μπορεί να φτάσει στα όριά του υπό προϋποθέσεις.
Δεν ξέρουμε καν τις προϋποθέσεις στη συγκεκριμένη περίπτωση. Κάποιοι βιάζονται να κρίνουν επειδή είναι ιερέας. Κι αυτό είναι το πρόστυχο της υπόθεσης.
Γενικοτερα δε μου αρέσει η απάντηση σε λόγια, με ξύλο.
Όχι επειδή είναι παπάς, ξαναλεω.
Όποιος κ αν είναι.
Είπαμε. Κρίνουμε αυτό που διαβάζουμε.
Αν προκύψουν αλλα στοιχεία, εδώ είμαστε.
HaTeRs GoNnA hAtE...
νύχτα έγραψε: 23 Δεκ 2019, 09:51...η φιλία γενικώς μας εξημερώνει