!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Τι γίνεται με τον νέο εκλογικό νομο;

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

Τι γίνεται με τον νέο εκλογικό νομο;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Philip Mortimer »

Διαβάζω ότι ο νέος εκλογικός νόμος που θα φέρει η ΝΔ προβλέπει έως 50 έδρες μπόνους... Και αμα το πρώτο κόμμα πάρει κάτω του 25% δεν έχει καθόλου μπόνους, ενώ άμα πάρει ακριβώς 25% έχει μπόνους 20 εδρών το οποίο αυξάνεται κατά μία έδρα για κάθε 0,5%...
Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

Re: Τι γίνεται με τον νέο εκλογικό νομο;

Θα προτιμούσα να επανέφερε η ΝΔ το σύστημα των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα για να αποφύγουμε πάση θυσία την ακυβερνησία στο μέλλον, αυτό είναι σίγουρα το τελευταίο που χρειαζομαστε... Και είναι κατι που τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται σε μάστιγα σε πολλές χώρες πχ Ισπανία, Ισραήλ κλπ.Εμεις με τα θέματα που έχουμε πραγματικά το τελευταίο που μας λείπει είναι η ακυβερνησία.
Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

Το δε κιναλ εν τω μεταξύ λέει ότι δε δέχεται ούτε αυτό που προτείνει η ΝΔ αλλά θέλει ανώτατο όριο μπόνους τις 35 εδρες. Το μικροπολιτικο μικροκομματικο συμφέρον στο απογειο του, θέλει να εξασφαλίσει ότι θα είναι απαραίτητη η συμμετοχή του για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Πραγματικά ντροπή τους για αυτή τη στάση.

Ευτυχώς η ΝΔ λέει οι τουλάχιστον από αυτό που είπα στο πρώτο ποστ δεν πρόκειται να υποχωρήσει κ;ι είναι αποφασισμένη να το περάσει και με 158 ψήφους αν χρειαστεί...

Αφού γίνεται να περάσει και με 158 όμως γιατί κάνουν αυτήν την πρώτη υποχώρηση και δεν επαναφέρουν τα πράγματα όπως ήταν με μπόνους 50; Δεν είναι κατάλληλο ζήτημα για γλείψιμο σε άλλα κόμματα γιατί εξαρτάται άμεσα το πολιτικό μέλλον και η σταθερότητα της χώρας.
Άβαταρ μέλους
kameron
Phorum.gr user: kameron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kameron »

Το +50 ανεξαρτήτως συνολικού αποτελέσματος είναι αρκετά υπερβολικό.
Η πρόταση της κυβέρνησης είναι καλή γιατί ουσιαστικά εξασφαλίζει κυβερνητική βιωσιμότητα με συνεργασία του πρώτου με το τρίτο ή ίσως και με το τέταρτο κόμμα και αποφεύγεται το χάος της α.α..
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Εγώ δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημά τους να συνεργάζονται. Δεν θυμάμαι ποτέ κάποια ουσιώδη διαφορά στην πολιτική μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης »

hellegennes έγραψε: 04 Ιαν 2020, 20:07 Εγώ δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημά τους να συνεργάζονται. Δεν θυμάμαι ποτέ κάποια ουσιώδη διαφορά στην πολιτική μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.
:+1:
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης »

kameron έγραψε: 04 Ιαν 2020, 19:47 Το +50 ανεξαρτήτως συνολικού αποτελέσματος είναι αρκετά υπερβολικό.
Και όχι μόνο.
Αντιδημοκρατικό κυρίως, κομματοκρατικό
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
Άβαταρ μέλους
alekhine
Phorum.gr user: alekhine

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alekhine »

hellegennes έγραψε: 04 Ιαν 2020, 20:07 Εγώ δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημά τους να συνεργάζονται. Δεν θυμάμαι ποτέ κάποια ουσιώδη διαφορά στην πολιτική μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.
οσο πιο αυτοδυναμος εισαι τοσους περισσοτερους δικους σου μπορεις να διορισεις
αν προκυψει κυβερνηση συνεργασιας θα πρεπει να φανε και οι αλλοι οχι μονοι οι δικοι σου
πατησιωτης έγραψε: 10 Μαρ 2021, 20:59 Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Ναι, είναι κι αυτό ένα θέμα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”