!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ΚΟΥΛΤΟΎΡΑ ΒΙΑΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΚΟΙΝΩΝΊΑ .

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Re: ΚΟΥΛΤΟΎΡΑ ΒΙΑΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΚΟΙΝΩΝΊΑ .

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 02 Ιαν 2020, 13:35
Alien666 έγραψε: 02 Ιαν 2020, 13:29 Ως προς το σκέλος της δικαιολόγησης και της ανοχής του βιασμού, υπάρχουν όντως αυτά που περιγράφεις (κυρίως σε παλιά έργα αλλά και σε κύκλους που διέπονται από έλλειψη παιδείας).

Η θεωρία της κουλτούρας βιασμού όμως, λέει κι άλλα.

Το παρακάτω σενάριο επιστημονικής φαντασίας για παράδειγμα, εγώ δεν το πιστεύω.

Προσπαθώ να αναλύσω το θέμα με ψυχρά εργαστηριακά δεδομένα ως προς την ελληνική κοινωνία :D
Δεν αναλύω το το γίνεται σε άλλες χώρες η σε συγκεκριμένους κοινωνικούς κύκλους όπως περιθωριακές ομάδες κλπ

Υπάρχει καλλιεργούμενη από ...την Τέχνη λογοτεχνία ποίηση και κινηματογράφο κουλτούρα βιασμού , δεν γνωρίζω όμως το σε πιο σημείο επιδρά στην νοοτροπία του μέσου Έλληνα ..
Έχω δει πολλές ταινίες με αστυνομικό περιεχόμενο όμως ποτέ δεν πήγα να ληστεψω τράπεζα γιατί ενθουσιάστηκα από μια κινηματογραφική ταινία με τέτοιο περιεχόμενο .
Δεν κατάλαβες το βίντεο. ΠΟΥΘΕΝΑ δεν έχει γίνει αυτό που αναφέρει η Καλογεροπούλου. ΟΥΤΕ σε άλλη χώρα. Είναι ένα υποθετικό σενάριο για να εξηγήσει στο κοινό τη θεωρία περί κουλτούρας βιασμού.

Στην ελληνική κοινωνία υπάρχει ως κατάλοιπο του παρελθόντος, ένα από τα σκέλη της θεωρίας αυτής. Είναι αυτό που λέει ότι "το θύμα προκαλούσε και πήγαινε γυρεύοντας".

Αυτό όντως θα πρέπει να σταματήσει, διότι με αυτό τον τρόπο, βιάζεται το θύμα για δεύτερη φορά.

Η θεωρία της κουλτούρας βιασμού όμως, λέει και αυτό που περιγράφεις εσύ: Οτι δηλαδή κάποιος που θα δει κινηματογραφικούς βιασμούς, θα γίνει βιαστής. Κάποιες φεμινίστριες μάλιστα υποστηρίζουν ότι όποιος βλέπει πολλές τσόντες γίνεται βιαστής.

Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, το βασικό αίτιο των βιασμών είναι η σεξομανία, ο εθισμός στο σεξ και η σεξουαλική στέρηση.

Η πράξη όμως έχει δείξει ότι οι βιαστές έχουν επιπλέον "χαλασμένο" μηχανισμό σεξουαλικής διέγερσης: π.χ. κάποιοι έχουν βιάσει σκυλιά, άλλοι γριές, άλλοι άντρες, άλλοι παιδιά κλπ.

Επομένως κάποιος που κάνει συνέχεια σεξ ή κάποιος που κάνει λίγο, δεν συνεπάγεται ότι θα γίνει βιαστής
Ζούμε σε ένα σύστημα.
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 »

Όταν μιλάμε για κουλτούρα βιασμού , θα πρέπει ίσως να διευκρινιστεί το για το είδους βιασμό μιλάμε και κατά πόσο αυτό το είδος βιασμού θεωρούνταν ως πράξη βιασμού σε παλαιότερες δεκαετίες
Πχ ..αν παντρέψω την ανήλικη κόρη μου με έναν σαραντάρη πλούσιο άνδρα και ο οποίος θα θεωρεί ότι δικαιούται να κάνει σεξ με την γυναίκα που παντρεύτηκε είτε αυτή το επιθυμεί είτε όχι , αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως βιασμος ;
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 02 Ιαν 2020, 14:18 Όταν μιλάμε για κουλτούρα βιασμού , θα πρέπει ίσως να διευκρινιστεί το για το είδους βιασμό μιλάμε και κατά πόσο αυτό το είδος βιασμού θεωρούνταν ως πράξη βιασμού σε παλαιότερες δεκαετίες
Πχ ..αν παντρέψω την ανήλικη κόρη μου με έναν σαραντάρη πλούσιο άνδρα και ο οποίος θα θεωρεί ότι δικαιούται να κάνει σεξ με την γυναίκα που παντρεύτηκε είτε αυτή το επιθυμεί είτε όχι , αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως βιασμος ;
Aυτά τα έχω προλάβει στην παιδική ηλικία και εφηβεία αλλά όχι στην άμεση οικογένεια. Από 16 και πάνω βέβαια. Σε στυλ Κυριακού Μαρί, της γενιάς μου αυτή, ίδια ηλικία.
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Άρα η κουλτούρα βιασμου ως προς την ελληνική κοινωνία πως ακριβώς μπορεί να οριστεί ;
Είναι ο αγοραίος έρωτας βιασμός ;
Είναι το μη συναινετικό σεξ στο παντρεμένο ζευγάρι βιασμός ;
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Δεν είμαι σίγουρος οτι η κουλτουρα της τέχνης επηρεάζει τόσο πολυ τις αποφάσεις της καθημερινότητάς μας. Εννοω video games, ταινιες κτλ, αυτό μενει να αποδειχθεί. Θεωρητικά, θα έπρεπε να είχαμε έκρηξη εγκληματικότητας απο την έξαρση της τσοντας, του grand theft auto κ δεν ξέρω γω τι, αυτο όμως δε φαίνεται να συμβαίνει. Δεν πιστεύω οτι οι τσοντες, ακομα κ αυτές που δείχνουν σκληρές εικόνες βιασμού, συνεπάγονται αυξηση των βιασμών. Αν και φαινεται λογικό, μια τετοια δηλωσει πρεπει να αποδειχθεί. Οπως είπε κ ο Ζαπα, τα περισσοτερα τραγούδια είναι υμνοι αγαπης, αλλα δε βλέπω να αγαπαμε ο ενας τον αλλον. Το gta ειναι απο τα πιο δημοφιλή παιχνίδια, είναι ομως παιχνιδι. Οι τσοντες δεν ειναι ριαλ λαιφ, ειναι τσοντες. Πσω στοίχημα οτι οι περισσότεροι που βλεπουν τσοντες με αιμομιξια μεσα, mother son, brother sister κτλ δεν έχουν καμια διάθεση να πηδηξουν τη μανα/αδερφη τους
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 02 Ιαν 2020, 14:37
1.οχι, αλλα συχνά εμπλεκει θύματα trafficking
2. Ναι, ξεκάθαρα
Άβαταρ μέλους
AlienWay

EKPLIKTIKOS έγραψε: 02 Ιαν 2020, 14:50 Δεν είμαι σίγουρος οτι η κουλτουρα της τέχνης επηρεάζει τόσο πολυ τις αποφάσεις της καθημερινότητάς μας. Εννοω video games, ταινιες κτλ, αυτό μενει να αποδειχθεί. Θεωρητικά, θα έπρεπε να είχαμε έκρηξη εγκληματικότητας απο την έξαρση της τσοντας, του grand theft auto κ δεν ξέρω γω τι, αυτο όμως δε φαίνεται να συμβαίνει. Δεν πιστεύω οτι οι τσοντες, ακομα κ αυτές που δείχνουν σκληρές εικόνες βιασμού, συνεπάγονται αυξηση των βιασμών. Αν και φαινεται λογικό, μια τετοια δηλωσει πρεπει να αποδειχθεί. Οπως είπε κ ο Ζαπα, τα περισσοτερα τραγούδια είναι υμνοι αγαπης, αλλα δε βλέπω να αγαπαμε ο ενας τον αλλον. Το gta ειναι απο τα πιο δημοφιλή παιχνίδια, είναι ομως παιχνιδι. Οι τσοντες δεν ειναι ριαλ λαιφ, ειναι τσοντες. Πσω στοίχημα οτι οι περισσότεροι που βλεπουν τσοντες με αιμομιξια μεσα, mother son, brother sister κτλ δεν έχουν καμια διάθεση να πηδηξουν τη μανα/αδερφη τους
Πάντως το γεγονός ότι τα βιντεοπαιχνίδια δεν δημιουργούν κατά συρροή δολοφόνους έχει ήδη αποδειχτεί από την επιστήμη.

Το είχα βάλει στο νήμα που είχα ανοίξει για τη πολιτική ορθότητα στην ποπ κουλτούρα.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Alien666 έγραψε: 02 Ιαν 2020, 14:54
Πάντως το γεγονός ότι τα βιντεοπαιχνίδια δεν δημιουργούν κατά συρροή δολοφόνους έχει ήδη αποδειχτεί από την επιστήμη.

Το είχα βάλει στο νήμα που είχα ανοίξει για τη πολιτική ορθότητα στην ποπ κουλτούρα.
Ειναι προφανες αυτο. Αλλιώς τα 15χρονα θα έκαναν ό,τι κάνουν και στο grand theft auto v, το οποίο ειναι το τρίτο παιχνίδι σε πωλησεις ολων των εποχών, με 115.000.000! Αντίθετα η παραβατικότητα σε αυτές τις ηλικιες έχει μειωθει σε σχέση με το παρελθόν, κ για να ειμαστε δίκαιοι, περιορίζεται κυρίως σε μειονότητες τυπου Ρομα που δεν τους λες και φανατικους gamers :102:
Άβαταρ μέλους
AlienWay

EKPLIKTIKOS έγραψε: 02 Ιαν 2020, 15:03
Alien666 έγραψε: 02 Ιαν 2020, 14:54

Ειναι προφανες αυτο. Αλλιώς τα 15χρονα θα έκαναν ό,τι κάνουν και στο grand theft auto v, το οποίο ειναι το τρίτο παιχνίδι σε πωλησεις ολων των εποχών, με 115.000.000! Αντίθετα η παραβατικότητα σε αυτές τις ηλικιες έχει μειωθει σε σχέση με το παρελθόν, κ για να ειμαστε δίκαιοι, περιορίζεται κυρίως σε μειονότητες τυπου Ρομα που δεν τους λες και φανατικους gamers :102:
Ακριβώς. Απλώς έχει αποδειχτεί ότι αυξάνουν λίγο τα νεύρα. Τρίχες δηλαδή. Λες και είναι το μόνο που αυξάνει τα νεύρα στις μέρες μας.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
ΑΙΝΕΙΑΝ06

EKPLIKTIKOS έγραψε: 02 Ιαν 2020, 14:53
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 02 Ιαν 2020, 14:37
1.οχι, αλλα συχνά εμπλεκει θύματα trafficking
2. Ναι, ξεκάθαρα
Το συζηγικο μη συναινετικό σεξ δεν θεωρούνταν ως βιασμός στην ελληνική κοινωνία , όταν είσαι παντρεμένος η παντρεμένη το σώμα σου ανήκει ερωτικά στον σύντροφό σου
ΑΙΝΕΙΑΝ06

EKPLIKTIKOS έγραψε: 02 Ιαν 2020, 14:50 Δεν είμαι σίγουρος οτι η κουλτουρα της τέχνης επηρεάζει τόσο πολυ τις αποφάσεις της καθημερινότητάς μας. Εννοω video games, ταινιες κτλ, αυτό μενει να αποδειχθεί. Θεωρητικά, θα έπρεπε να είχαμε έκρηξη εγκληματικότητας απο την έξαρση της τσοντας, του grand theft auto κ δεν ξέρω γω τι, αυτο όμως δε φαίνεται να συμβαίνει. Δεν πιστεύω οτι οι τσοντες, ακομα κ αυτές που δείχνουν σκληρές εικόνες βιασμού, συνεπάγονται αυξηση των βιασμών. Αν και φαινεται λογικό, μια τετοια δηλωσει πρεπει να αποδειχθεί. Οπως είπε κ ο Ζαπα, τα περισσοτερα τραγούδια είναι υμνοι αγαπης, αλλα δε βλέπω να αγαπαμε ο ενας τον αλλον. Το gta ειναι απο τα πιο δημοφιλή παιχνίδια, είναι ομως παιχνιδι. Οι τσοντες δεν ειναι ριαλ λαιφ, ειναι τσοντες. Πσω στοίχημα οτι οι περισσότεροι που βλεπουν τσοντες με αιμομιξια μεσα, mother son, brother sister κτλ δεν έχουν καμια διάθεση να πηδηξουν τη μανα/αδερφη τους
Η κουλτούρα της τέχνης , υψηλού η χαμηλού επιπέδου ,δεν επηρεάζει μεν τις πράξεις μας ( σαν σύνολο κοινωνίας σε μεμονωμένα άτομα μπορεί να επηρεάζει ) όμως επηρεάζει την νοοτροπία μας βάση της οποίας αποδεχόμαστε η δεν αποδεχόμαστε κάτι :D
Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης »

ελεος ρε νοικοκυραιοι :lol:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Παρακολουθώντας αυτή την στιγμή κάποια συγκεκριμένα τηλεοπτικά σήριαλ στην τηλεόραση , την κουλτούρα βιασμού και σεξιστικά πρότυπα συν βία κατά των γυναικών που καλλιεργεί η τηλεόραση ... :roll:
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

Alien666 έγραψε: 02 Ιαν 2020, 13:29 Ως προς το σκέλος της δικαιολόγησης και της ανοχής του βιασμού, υπάρχουν όντως αυτά που περιγράφεις (κυρίως σε παλιά έργα αλλά και σε κύκλους που διέπονται από έλλειψη παιδείας).

Εγώ το πιστεύω όχι ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Τι δεδομένα έχεις εσύ που περνάς και στον χλευασμό;
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
AlienWay

Χαοτικός έγραψε: 03 Ιαν 2020, 01:24

Εγώ το πιστεύω όχι ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Τι δεδομένα έχεις εσύ που περνάς και στον χλευασμό;
Οτι αναφέρεται σε κάτι που έγινε στην ελληνική κοινωνία και δεν έχει ακουστεί τιποτα τέτοιο -που αν ακουγόταν θα βούιζε ο τόπος και θα γραφόταν στην ιστορία του αστυνομικού ρεπορτάζ. Επίσης θα παρέθετε το περιστατικό με το όνομά του.

Και μη μου πεις ότι "βιασμοί γίνονται". Οι λεπτομέρειες του συγκεκριμένου αφηγήματος είναι που ουδέποτε ακούστηκαν πουθενά. Και επειδή έχω ψάξει αρκετά τη "κουλτούρα βιασμού" έχει παραθέσει σε αυτό όλες τις παραμέτρους της :smt005:
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”