Ναι όταν είσαι ελεύθερος και όπως είπαν κάποιοι δουλειά=δουλεία. Γι' αυτό έχουμε και άλλες λέξεις για αυτή την δραστηριότητα.Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 01 Ιαν 2020, 20:59 Το χρήμα είναι η άλλη όψη του νομίσματος της δουλειάς. Η δουλειά μας βελτιώνει σαν όντα. Γι' αυτό και φαίνεται ότι το σύμπαν δημιουργήθηκε για να δουλεύουμε. Σαν η παγκόσμια μοίρα να μας εξαναγκάζει να δουλέψουμε. Πιστεύω πως κι εσύ νιώθεις την ευχαρίστηση με τη δουλειά
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Η δουλειά είναι το παν.
Re: Η δουλειά είναι το παν.
-
αλασκα15++
Εγώ νομίζω, Γενιά της αμαρτίας, ότι δεν έχεις το στυλ του Μπουκόβσκι . Τα ποιήματά του έχουν πάθος και ερωτισμό, μιλάν για ανθρώπους του περιθωρίου, αλλά έρχονται και σ' αγκαλιάζουνε χωρίς να σ' αναγκάσουν να τα δεχτείς .ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Ιαν 2020, 20:32Το ότι γουστάρουμε κάποιον συγγραφέα, δεν σημαίνει ότι μπορούμε να γράψουμε σαν κι αυτόν. Τον Μπουκόφσκι δεν τον ανέφερα ως πρότυπο μίμησης αλλά ως στυλ γραφής, επειδή γράφεις κάπως έτσι, χωρίς να τον έχεις διαβάσει. Οπότε, σαφώς και δεν παίζει η μίμηση στο πλάνο.Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 01 Ιαν 2020, 20:22ΟΚ ΘΝΞ ήταν τίμιαΓΑΛΗ έγραψε: 01 Ιαν 2020, 20:17
Εγώ έγραψα για τον Άρθουρ. Τους τροπικούς του Χένρυ, τους έχω διαβάσει εδώ και πολλά χρόνια. Προτείνω και τον Κολοσσό του Μαρουσιού που γράφει για ένα καπιταλοεθνίκι.![]()
Σε κάθε περίπτωση, δεν έχεις σχέση με τον Χένρυ Μίλλερ, το γράψιμο σου είναι καθαρά μπουκοφσκικό. Ήθελες τη γνώμη μου, την έγραψα. Μπορείς να πάρεις και τις γνώμες άλλων.
Στο συνεχές κυνήγι της ουράς σου, δεν προτίθεμαι να βοηθήσω άλλο.![]()
η συνεισφορά σου.
Απλά είναι ο αγαπημένος μου αυτό δεν αλλάζει.
Κι ας είμαι «μπουκοφσκικός». Θα μελετήσω Χένρυ που τον αγαπώ, αλλιώς ποιο το νόημα;
Τον Μπουκόφσκι τον αφήνω για αργότερα δεν θέλω να μιμηθώ ιδεοψυχαναγκαστικά.
Γι' αυτό άλλωστε ρώτησα για το στυλ του και τις αρετές του.
Ξεκόλλα.![]()
Ρίξε και μια ματιά στο λινκ του προηγούμενου μου μηνύματος.
Τα ερωτικά ποιήματά σου που μας παρουσίασες μοιάζουν με κολάζ . Σαν να έχεις πάρεις λέξεις από δω και από εκεί, τις κολλάς για να βγάλουν κάποιο νόημα.
Αυτή είναι η γνώμη μου
- Γενιά της Αμαρτίας
- Phorum.gr user: Γενιά των 700
Αυτό είναι απαραίτητα κακό;αλασκα15++ έγραψε: 01 Ιαν 2020, 21:09Εγώ νομίζω, Γενιά της αμαρτίας, ότι δεν έχεις το στυλ του Μπουκόβσκι . Τα ποιήματά του έχουν πάθος και ερωτισμό, μιλάν για ανθρώπους του περιθωρίου, αλλά έρχονται και σ' αγκαλιάζουνε χωρίς να σ' αναγκάσουν να τα δεχτείς .ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Ιαν 2020, 20:32Το ότι γουστάρουμε κάποιον συγγραφέα, δεν σημαίνει ότι μπορούμε να γράψουμε σαν κι αυτόν. Τον Μπουκόφσκι δεν τον ανέφερα ως πρότυπο μίμησης αλλά ως στυλ γραφής, επειδή γράφεις κάπως έτσι, χωρίς να τον έχεις διαβάσει. Οπότε, σαφώς και δεν παίζει η μίμηση στο πλάνο.Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 01 Ιαν 2020, 20:22
ΟΚ ΘΝΞ ήταν τίμια
η συνεισφορά σου.
Απλά είναι ο αγαπημένος μου αυτό δεν αλλάζει.
Κι ας είμαι «μπουκοφσκικός». Θα μελετήσω Χένρυ που τον αγαπώ, αλλιώς ποιο το νόημα;
Τον Μπουκόφσκι τον αφήνω για αργότερα δεν θέλω να μιμηθώ ιδεοψυχαναγκαστικά.
Γι' αυτό άλλωστε ρώτησα για το στυλ του και τις αρετές του.
Ξεκόλλα.![]()
Τα ερωτικά ποιήματά σου που μας παρουσίασες μοιάζουν με κολάζ . Σαν να έχεις πάρεις λέξεις από δω και από εκεί, τις κολλάς για να βγάλουν κάποιο νόημα.
Αυτή είναι η γνώμη μου
Την είπα τη γνώμη για τη σύνθεση από διάφορα κομμάτια
Τη Μεγάλη Σύνθεση
Αυτοπροσδιορίζομαι ως μέτριος ποιητής έχω γράψει ποίηση μετρημένες φορές στη ζωή μου δεν έχω δώσει καθόλου χρόνο σαυτό
Αλλά να ξέρεις ότι η μέτρια ποίηση και ερασιτεχνική είναι πιο αβανγκαρντ από την υψηλή ποίηση
Αυτό που αρκεί είναι ο συνθηματικός λόγος και η μετρια προσπάθεια
Αν δε σαρεσουν τα ποιηματά μου δικαίωμά σου βέβαια
Έτσι πρέπει να γίνει, έτσι θα γίνει.
- Γενιά της Αμαρτίας
Μωρέ και συ δε λες τη γνώμη σουBeria έγραψε: 01 Ιαν 2020, 21:00Βάλε όλον τον Σεφέρη και είσαι μέσαrevegion enos atomou έγραψε: 01 Ιαν 2020, 20:59ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Ιαν 2020, 20:56
Μα δεν είναι περίεργο να σκεφθούν διαφορετικοί άνθρωποι το ίδιο πράγμα. Απλώς με το γράψιμο, αποκτά πιο σαφές σχήμα η σκέψη. Αναφορικά δε με τον Έλλιοτ, θα δεις πολλούς στίχους του ελαφρώς παραποιημένους και σε έργα δικών "μας" μεγάλων.![]()
Εχει ιδιαιτερο ενδιαφέρον η παρατήρηση σας. Θα είχατε την καλοσύνη να παραθεσετε κάποια ενδεικτικά παραδείγματα;
σύνθλιψη
λαγόνες
έκρυθμος
αρχέτυπο
δεσμά
σπλάχνα
καλπασμός
γράψε
λαγόνες
έκρυθμος
αρχέτυπο
δεσμά
σπλάχνα
καλπασμός
γράψε
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους
Σου στέλνω χαιρετίσματα και δύο γλυκά φιλιάΓενιά της Αμαρτίας έγραψε: 01 Ιαν 2020, 21:24Μωρέ και συ δε λες τη γνώμη σουBeria έγραψε: 01 Ιαν 2020, 21:00Βάλε όλον τον Σεφέρη και είσαι μέσαrevegion enos atomou έγραψε: 01 Ιαν 2020, 20:59
Εχει ιδιαιτερο ενδιαφέρον η παρατήρηση σας. Θα είχατε την καλοσύνη να παραθεσετε κάποια ενδεικτικά παραδείγματα;
Λιγότερα συνθήματα και πιο πολύ δουλειά
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
-
αλασκα15++
Δεν χρησιμοποίησα εγώ αυτές τις λέξεις : υψηλή ποίηση και μέτρια ποίηση. Είπα μόνο τι εικόνα μού δημιουργούν τα ποιήματα του Μπουκόβσκι και τι τα δικά σουΓενιά της Αμαρτίας έγραψε: 01 Ιαν 2020, 21:16Αυτό είναι απαραίτητα κακό;αλασκα15++ έγραψε: 01 Ιαν 2020, 21:09Εγώ νομίζω, Γενιά της αμαρτίας, ότι δεν έχεις το στυλ του Μπουκόβσκι . Τα ποιήματά του έχουν πάθος και ερωτισμό, μιλάν για ανθρώπους του περιθωρίου, αλλά έρχονται και σ' αγκαλιάζουνε χωρίς να σ' αναγκάσουν να τα δεχτείς .ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Ιαν 2020, 20:32
Το ότι γουστάρουμε κάποιον συγγραφέα, δεν σημαίνει ότι μπορούμε να γράψουμε σαν κι αυτόν. Τον Μπουκόφσκι δεν τον ανέφερα ως πρότυπο μίμησης αλλά ως στυλ γραφής, επειδή γράφεις κάπως έτσι, χωρίς να τον έχεις διαβάσει. Οπότε, σαφώς και δεν παίζει η μίμηση στο πλάνο.
Ξεκόλλα.![]()
Αυτή είναι η γνώμη μου
Τη Μεγάλη Σύνθεση
Αυτοπροσδιορίζομαι ως μέτριος ποιητής έχω γράψει ποίηση μετρημένες φορές στη ζωή μου δεν έχω δώσει καθόλου χρόνο σαυτό
Αλλά να ξέρεις ότι η μέτρια ποίηση και ερασιτεχνική είναι πιο αβανγκαρντ από την υψηλή ποίηση
Αν δε σαρεσουν τα ποιηματά μου δικαίωμά σου βέβαια
- Γενιά της Αμαρτίας
Η νύχτα με παρέσυρε στην πιο τρελή λατρεία
σε έκρυθμα μοτίβα και σε σκληρή πορνεία
τη νύχτα εγώ θα ήθελα να πιάσω απ' τις λαγόνες
και το φεγγάρι να το βάψω μαύρο για να το βλέπουν οι πόρνες
και να μουρλαίνονται σαν σκλάβες στα δεσμά τους
στα σπλάχνα τους ενας όγκος ζει και στα μουνιά τους
Καλπασμος. Καλπασμός ξέφρενος και εφιαλτικός
όπως του μεγαλέξαντρου ο αήττητος στρατός
Και σύνθλιψη της μήτρας και σπέρμα τοξικό
και το φεγγάρι μαύρο αρχέτυπο κακό
Βάλε και λίγο Αναγνωστάκη.Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 01 Ιαν 2020, 21:24Μωρέ και συ δε λες τη γνώμη σουBeria έγραψε: 01 Ιαν 2020, 21:00Βάλε όλον τον Σεφέρη και είσαι μέσαrevegion enos atomou έγραψε: 01 Ιαν 2020, 20:59
Όλα στο πιάτο τα θέλετε.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Γενιά της Αμαρτίας
Tο θέμα είναι κατά πόσο τα ποίηματα σε προκαλούν. Όχι «να τα δεχτείς» όπως λες αλλά να αντιδράσεις, να εκνευριστείς.αλασκα15++ έγραψε: 01 Ιαν 2020, 21:36Δεν χρησιμοποίησα εγώ αυτές τις λέξεις : υψηλή ποίηση και μέτρια ποίηση. Είπα μόνο τι εικόνα μού δημιουργούν τα ποιήματα του Μπουκόβσκι και τι τα δικά σουΓενιά της Αμαρτίας έγραψε: 01 Ιαν 2020, 21:16Αυτό είναι απαραίτητα κακό;αλασκα15++ έγραψε: 01 Ιαν 2020, 21:09
Εγώ νομίζω, Γενιά της αμαρτίας, ότι δεν έχεις το στυλ του Μπουκόβσκι . Τα ποιήματά του έχουν πάθος και ερωτισμό, μιλάν για ανθρώπους του περιθωρίου, αλλά έρχονται και σ' αγκαλιάζουνε χωρίς να σ' αναγκάσουν να τα δεχτείς .
Αυτή είναι η γνώμη μου
Τη Μεγάλη Σύνθεση
Αν δε σαρεσουν τα ποιηματά μου δικαίωμά σου βέβαια![]()
https://combustions.tumblr.com/Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 01 Ιαν 2020, 21:42Η νύχτα με παρέσυρε στην πιο τρελή λατρεία
σε έκρυθμα μοτίβα και σε σκληρή πορνεία
τη νύχτα εγώ θα ήθελα να πιάσω απ' τις λαγόνες
και το φεγγάρι να το βάψω μαύρο για να το βλέπουν οι πόρνες
και να μουρλαίνονται σαν σκλάβες στα δεσμά τους
στα σπλάχνα τους ενας όγκος ζει και στα μουνιά τους
Καλπασμος. Καλπασμός ξέφρενος και εφιαλτικός
όπως του μεγαλέξαντρου ο αήττητος στρατός
Και σύνθλιψη της μήτρας και σπέρμα τοξικό
και το φεγγάρι μαύρο αρχέτυπο κακό
https://defteroprosopo.tumblr.com/
https://voidnetwork.gr/2016/07/07/%ce%a ... %84%ce%b1/
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους
Ωραία ρε φιλάρα, αλλά εάν ισχύουν ότι γράφεις, γιατί είσαι εδώ μέσα και μας τα πρίζεις και δεν δουλεύεις 16ώρα;;;Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 31 Δεκ 2019, 18:23 Η δουλειά σε κάνει υγιή και άξιο να πετύχεις σε όλους τους τομείς της ζωής
Ωραίο να μιλάμε εμείς οι αριστεριστές ελευθεριακοί για ανθρώπινη εργασία και συνδυασμό leisure/work αλλά
κάποια στιγμή πρέπει να σκύψεις το κεφάλι και να τα βάλεις κάτω
αν θες να λέγεσαι παιδί της εργατικής τάξης και βιοπαλαιστής
πρέπει να παλεύεις για τη ζωή και με μεράκι να δημιουργείς
Η γυναικα εκτιμά τον δουλευταρά άλλωστε
οι γυναίκες συνήθως ήταν για το σπίτι, το νοικοκυριό, είναι gatherers και εμείς hunters
Ο επαγγελματισμός σε εξευγενίζει και σε εξανθρωπίζει
Έχω τεράστια απωθημένα από το κομμάτι της δουλειάς σκέφτομαι να πιασω δουλειά
Σκέφτομαι να γίνω επαγγελματίας καλλιτέχνης ή διανοούμενος, να κάνω και την προπαγάνδα για να αλλάξει ο κόσμος
ΕΕΕΕΕ;!;!;!;!;!;1
.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
- Γενιά της Αμαρτίας
Εκείνη και ο πόνος
Αν ήταν να ξεχάσει η μνήμη μου εκείνη
δεν θα καιγε το πάθος μου αμόλυβδη βενζίνη
στο πχώρουμ δεν θα έμπαινα να με κατακρίνουν
να βρίζουν να ασχημονούν τον πούτσο μου να ρίχνουν
Όχι. Δουλεύοντας βαριά θα σκέφτομαι εκείνη
μέχρι το στήθος μου μαύρη φωτιά να γίνει
Αν ήταν να ξεχάσει η μνήμη μου εκείνη
δεν θα καιγε το πάθος μου αμόλυβδη βενζίνη
στο πχώρουμ δεν θα έμπαινα να με κατακρίνουν
να βρίζουν να ασχημονούν τον πούτσο μου να ρίχνουν
Όχι. Δουλεύοντας βαριά θα σκέφτομαι εκείνη
μέχρι το στήθος μου μαύρη φωτιά να γίνει
-
αλασκα15++
Το ό,τι τα ποιήματά του δεν με πιέζουν να τον αποδεχτώ δεν σημαίνει ότι υπάρχει παθητικότητα .Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 01 Ιαν 2020, 21:48Tο θέμα είναι κατά πόσο τα ποίηματα σε προκαλούν. Όχι «να τα δεχτείς» όπως λες αλλά να αντιδράσεις, να εκνευριστείς.αλασκα15++ έγραψε: 01 Ιαν 2020, 21:36Δεν χρησιμοποίησα εγώ αυτές τις λέξεις : υψηλή ποίηση και μέτρια ποίηση. Είπα μόνο τι εικόνα μού δημιουργούν τα ποιήματα του Μπουκόβσκι και τι τα δικά σουΓενιά της Αμαρτίας έγραψε: 01 Ιαν 2020, 21:16
Αυτό είναι απαραίτητα κακό;
Τη Μεγάλη Σύνθεση
Αν δε σαρεσουν τα ποιηματά μου δικαίωμά σου βέβαια![]()
"ήσυχο ήσυχο το ποταμάκι, αργοκυλάει το γαλάζιο του νεράκι
και τραγουδάει την αγάπη τη χρυσή,μια κι ήρθες κάβλα μου εσύ"
καλό ε?
και τραγουδάει την αγάπη τη χρυσή,μια κι ήρθες κάβλα μου εσύ"
καλό ε?
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-