!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πώς «βυθίστηκε» η μεσαία τάξη

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
paul25

Re: Πώς «βυθίστηκε» η μεσαία τάξη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 »

Awesomatic έγραψε: 30 Δεκ 2019, 15:42 Δεν υπάρχει περίοδος της ιστορίας που να τη χαρακτηρίζει μεγαλύτερη επιθυμία για αγαθά από ότι σήμερα. Και στην υποσαχάρια Αφρική ακόμα όλοι θέλουν να χαρούν τα καταναλωτικά αγαθά του σύγχρονου κόσμου.
Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν ήδη πολλά αγαθά. Θα πρέπει να ορίσουμε τις δύο διαστάσεις της επιθυμίας, την πηγή της και τα θέλω της, εμείς μιλάμε για τα θέλω μας και όχι για την πηγή τους, αυτά αφορούν τον καταναλωτισμό και κινούν την οικονομία. Δεν θα ήθελες μια παιχνιδομηχανή αν ζούσες στη δεκαετία του 70, η ύπαρξη της παιχνιδομηχανής είναι αυτή που σε κάνει να την θέλεις.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 30 Δεκ 2019, 13:38
ο δρόμος προς τον σοσιαλισμό γίνεται μέσω σοσιαλδημοκρατίας με αναίμακτη οδό προς τον σοσιαλισμό μέσω κοινοβουλευτικής δημοκρατίας
Για αυτό τον λόγο ..ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ .
:goodpost:
Άβαταρ μέλους
Awesomatic
Phorum.gr user: Awesomatic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Awesomatic »

paul25 έγραψε: 30 Δεκ 2019, 21:14 Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν ήδη πολλά αγαθά. Θα πρέπει να ορίσουμε τις δύο διαστάσεις της επιθυμίας, την πηγή της και τα θέλω της, εμείς μιλάμε για τα θέλω μας και όχι για την πηγή τους, αυτά αφορούν τον καταναλωτισμό και κινούν την οικονομία. Δεν θα ήθελες μια παιχνιδομηχανή αν ζούσες στη δεκαετία του 70, η ύπαρξη της παιχνιδομηχανής είναι αυτή που σε κάνει να την θέλεις.
Οι επιθυμίες εξελίσσονται, είναι μαγικό πόσο όμορφα πράγματα μπορούμε να έχουμε σήμερα :g094:

Το γράφω αυτό από μια συσκευή που πριν 20 χρόνια ήταν στα όρια της επιστημονικής φαντασίας και τώρα είναι απλά Δευτέρα :romance-hearteyes:
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”