!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Κατεψυγμένα σαλιγκάρια.
- Γενιά της Αμαρτίας
- Phorum.gr user: Γενιά των 700
Re: Κατεψυγμένα σαλιγκάρια.
παρακαλώ, αν πάντως αποπειραθείς να τα κάμεις σούπα πες μας τα αποτελέσματα ή μάλλον όπως και να τα κάμεις πες.Cavaliere έγραψε: 28 Δεκ 2019, 21:30 Δεν έχω φάει ποτέ σούπα σαλιγκάρια. Ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή.
![]()
*ξέχασα να σε πω, κι ο δυόσμος ταιριάζει από πρασινάδες τέτοιες στην σούπα.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Αχ τί μου κάνεις Καβαλιέρε μου. Πόσο καιρό έχω να φάω σαλιγκάρια!
Μικρή που ήμουν ανορεχτική, έτρωγα μόνο σαλιγκάρια. Με μάγευε ή όλη διαδικασία και τα κελύφη που ήταν σαν μικρά μπιχλιμπίδια. Τα έφερνε ο μακαρίτης ο παππούς μου στην μάνα όποτε τον είχαμε επίσκεψη, τί μου θύμησες..
Μάλιστα, για να ρουφιούνται πιο εύκολα καθόντουσαν και κόβανε από πίσω το κέλυφος.
Κοκκινιστά εννοείται τα σαλιγκάρια! Η καλυτερότερη σάλτσα που υπάρχει!
Αν είναι όμως έτσι όπως τα λένε, γαλλικού τύπου, απογοητεύθηκα και δεν θα ασχοληθώ
αχ!

Μικρή που ήμουν ανορεχτική, έτρωγα μόνο σαλιγκάρια. Με μάγευε ή όλη διαδικασία και τα κελύφη που ήταν σαν μικρά μπιχλιμπίδια. Τα έφερνε ο μακαρίτης ο παππούς μου στην μάνα όποτε τον είχαμε επίσκεψη, τί μου θύμησες..
Μάλιστα, για να ρουφιούνται πιο εύκολα καθόντουσαν και κόβανε από πίσω το κέλυφος.
Κοκκινιστά εννοείται τα σαλιγκάρια! Η καλυτερότερη σάλτσα που υπάρχει!
Αν είναι όμως έτσι όπως τα λένε, γαλλικού τύπου, απογοητεύθηκα και δεν θα ασχοληθώ
αχ!

...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
Και ύστερα λέμε για τους Κινέζους, ότι τρώνε περίεργα φαγητά...
Mετρ, το βρήκα, danke.Χαοτικός έγραψε: 29 Δεκ 2019, 18:20Σε ένα ιταλικό ρεστωράν είχανε μερίδα και τη λέγανε αλά διάβολα. Έξι σαλιγκάρια είχε (τους φραγκοφονιάδες). Αν μπορείς να μάθεις τη συνταγή κι αν είναι ίδια η συνταγή που είχα δοκιμάσει θα είναι πολύ ωραία. Μια πηχτή σάλτσα ήτανε σκούρο μπεζ χρώμα (πάνε χρόνια κιόλας δεν θυμάμαι χριστό).
Ordem e Progresso.
Μην τον ακους ορεστη και εγω το σκεφτηκα
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40 Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
γιατί τον βρίζεις ρε μλκ;
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Στη Νεάπολη Αθηνών είχε νομίζω στην οδό που ήταν το Άλφα Βιλλ ένα ταβερνείο που έκανε κοκκινιστά σαλιγκάρια, και πηγαίναμε πού και πού.
Ordem e Progresso.
Λοιπόν.
Μαζεύετε (ή αγοράζετε) μπόλικα σαλιγκάρια.
Τεστάρετε με νερό και κρατάτε μόνο τα ζωντανά.
Τα βάζετε σε καλάθι ιδανικά καλαμένιο πάντως να αναπνέει, μαζί με αρκετό φρέσκο ΘΥΜΑΡΙ.
Κλείνετε με πετσέτα και τη δένετε να μη φύγουν.
Μετά από ΕΝΑ ΜΗΝΑ είναι έτοιμα για μαγείρεμα.
Δοκιμάστε.
Μαζεύετε (ή αγοράζετε) μπόλικα σαλιγκάρια.
Τεστάρετε με νερό και κρατάτε μόνο τα ζωντανά.
Τα βάζετε σε καλάθι ιδανικά καλαμένιο πάντως να αναπνέει, μαζί με αρκετό φρέσκο ΘΥΜΑΡΙ.
Κλείνετε με πετσέτα και τη δένετε να μη φύγουν.
Μετά από ΕΝΑ ΜΗΝΑ είναι έτοιμα για μαγείρεμα.
Δοκιμάστε.
θα το δουλεύετε σκληρά το εξηνταράκι σας
Εγώ δεν υπάρχει περίπτωση να μαγειρέψω ποτέ η ίδια σαλιγκάρια πάντως, το ομολογώ.
Αυτά που σερβίρονται έξω, πόσο καλά τα πλένουν άραγε?
Αυτά που σερβίρονται έξω, πόσο καλά τα πλένουν άραγε?
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
Τόση ώρα έκανα κι γω ένα ψάξιμο. Πολύ κονσέρβα παίζει αυτό το πράγμα. Μόνο το σάιτ που έδωσες έχει πραγματική συνταγή. Αν και δεν θυμάμαι να είναι έτσι όπως το λέει. Εκείνη η μερίδα ήταν σαν έπαιζε και κρέμα γάλακτος μέσα. Ή έστω αλεύρι, αυγά και τέτοια κόλπα. τα σερβίρανε και χωρίς το κέλυφος να μη σου σπάει τα παπάρια. Τέλος πάντων.Cavaliere έγραψε: 29 Δεκ 2019, 18:35Mετρ, το βρήκα, danke.Χαοτικός έγραψε: 29 Δεκ 2019, 18:20Σε ένα ιταλικό ρεστωράν είχανε μερίδα και τη λέγανε αλά διάβολα. Έξι σαλιγκάρια είχε (τους φραγκοφονιάδες). Αν μπορείς να μάθεις τη συνταγή κι αν είναι ίδια η συνταγή που είχα δοκιμάσει θα είναι πολύ ωραία. Μια πηχτή σάλτσα ήτανε σκούρο μπεζ χρώμα (πάνε χρόνια κιόλας δεν θυμάμαι χριστό).
Εγώ προτείνω να παίξεις με κρέμα γάλακτος, κρεμμύδι, σκόρδο, κρασί ή ούζο, μπαχάρι και πολύ ελάχιστη κανέλα.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Αυτή που βρήκα εγώ είναι κοκκινιστή. Αν είναι ετοιματζήδικα γαλλικά με βούτυρο και βότανα, λέω να αυτοσχεδιάσω με κρέμα και τα υπόλοιπα που λες, μόνο αντί για κανέλλα θα ρίξω ένα μιξ που έχει μέσα κανέλλα και έχει και τρία-τέσσερα άλλα. Και από πάνω τριμμένο μαυροπίπερο. Είναι κι αυτό μια σκέψη.Χαοτικός έγραψε: 29 Δεκ 2019, 18:50Τόση ώρα έκανα κι γω ένα ψάξιμο. Πολύ κονσέρβα παίζει αυτό το πράγμα. Μόνο το σάιτ που έδωσες έχει πραγματική συνταγή. Αν και δεν θυμάμαι να είναι έτσι όπως το λέει. Εκείνη η μερίδα ήταν σαν έπαιζε και κρέμα γάλακτος μέσα. Ή έστω αλεύρι, αυγά και τέτοια κόλπα. τα σερβίρανε και χωρίς το κέλυφος να μη σου σπάει τα παπάρια. Τέλος πάντων.
Εγώ προτείνω να παίξεις με κρέμα γάλακτος, κρεμμύδι, σκόρδο, κρασί ή ούζο, μπαχάρι και πολύ ελάχιστη κανέλα.
Ordem e Progresso.
Εγώ πρέπει να είμαι μοναδικός στο φόρουμ που έχω μαζέψει σαλιγκάρια.
Όταν ήμουνα μικρός, πήγαινα στο δημοτικό, μαζεύαμε σαλιγκάρια και τα πούλαγαμε σε κάποιους που τα εμπορεύονταν, τα έκαναν εξαγωγή στη Γαλλία.
Όλα τα παιδιά βγάζαμε έτσι χαρτζιλίκι.
Όταν ήμουνα μικρός, πήγαινα στο δημοτικό, μαζεύαμε σαλιγκάρια και τα πούλαγαμε σε κάποιους που τα εμπορεύονταν, τα έκαναν εξαγωγή στη Γαλλία.
Όλα τα παιδιά βγάζαμε έτσι χαρτζιλίκι.