Νομιζεις θα διαβασεις για τα "υπεροπλα" των Ελ και την ελευση τους απο το Σειριο..
Αρίστος έγραψε: 27 Δεκ 2019, 11:46 Το υπερόπλο EastMed - Μανιάτης και ΔΕΠΑ έσωσαν την ενεργειακή παρτίδα
Φώσκολος Αντώνης
Αρίστος έγραψε: 27 Δεκ 2019, 11:46 Το υπερόπλο EastMed - Μανιάτης και ΔΕΠΑ έσωσαν την ενεργειακή παρτίδα
Φώσκολος Αντώνης
Θα δουμε τι θα γινει με τον Χαφταρ...Επ'αυτου δεν σχολιαζω για την ωρα..Το μονο που εχω πει ειναι οτι αν εμπλακει στρατυιωτικα η Τουρκια θα μπερδευτει το θεμα...Ειδομεν..Αρίστος έγραψε: 28 Δεκ 2019, 03:19 Πίθηκα πες αλευρι.
Ο Χαφταρ σε γυρευει.
Προέλαση του Χαφτάρ στα προάστια της Τρίπολης – Υποχώρησαν οι φιλότουρκοι
Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA), που τελεί υπό τη διοίκηση του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, γνωστοποίησε την Παρασκευή ότι πλησιάζει όλο και περισσότερο στο κέντρο της πρωτεύουσας Τρίπολης, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της αντίπαλης κυβέρνησης, που έχει αναγνωρίσει ο ΟΗΕ.
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Χάφταρ, ο επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), ανακοίνωσε μια νέα «αποφασιστική» μάχη για την Τρίπολη.
Τον Απρίλιο, είχε δώσει εντολή για μια επίθεση με στόχο την απελευθέρωση της πρωτεύουσας από την ισλαμική Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA), όμως η εκστρατεία αυτή δεν καρποφόρησε.
Σήμερα Παρασκευή, το κέντρο ενημέρωσης του Λιβυκού Εθνικού Στρατού ανέφερε ότι οι δυνάμεις του Χαφτάρ κατέλαβαν θέσεις κλειδιά στα νότια περίχωρα της Τρίπολης περιλαμβανομένου του διεθνούς αεροδρομίου της πόλης, που δεν λειτουργεί από το 2014 και ενός στρατοπέδου.
Οι δυνάμεις του LNA πήραν, επίσης, τον έλεγχο του δρόμου του αεροδρομίου, αφού ανάγκασαν σε οπισθοχώρηση τους τζιχαντιστές πολιτοφύλακες που στηρίζουν την ισλαμική Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, πρόσθεσε το κέντρο στη σελίδα του στο Facebook, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
Προς το παρόν, η κυβέρνηση της Τρίπολης δεν έχει σχολιάσει σχετικά.
Βάσει της προόδου που ισχυρίζονται ότι έχουν καταγράψει, οι δυνάμεις του Χάφταρ βρίσκονται σε απόσταση περίπου 10 χλμ από το κέντρο της Τρίπολης.
Εν τω μεταξύ, τι είδους στρατιωτική υποστήριξη ζητάει η Τρίπολη από την Τουρκία αποκάλυψε ο πρέσβης της στην Άγκυρα, την ώρα που ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν δηλώνει ότι ετοιμάζει ήδη να στείλει σε λίγες ημέρες στρατό στη χώρα της βόρειας Αφρικής.
Όπως ανέφερε ο Αμπντουρεζάκ Μουχτάρ Αχμέντ Αμπντουλκαντίρ η Τρίπολη έχει ανάγκη κυρίως από αεροπορική στήριξη και εκπαίδευση από άνδρες των ειδικών δυνάμεων.
«Η Λιβύη έχει ανάγκη από αεροπορική άμυνα και εκπαιδευτές των ειδικών δυνάμεων. Ντόπιους στρατιώτες έχουμε», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων «Αναντολού».
https://www.tribune.gr/world/news/artic ... yrkoi.html
.
Μιλάω προφανώς για το ΚΚΕ του οποίου θα ήμουν στέλεχος αν συμφωνούσα στις βασικές αρχές τουΊφιδα έγραψε: 28 Δεκ 2019, 01:45Πώς ακριβως συμμετεχεις στο επαγγελματικό κομμάτι του κόμματος; Αλλο ο Λενιν άλλο ο Σταλιν, δεν προερχονταν απ την ιδια ταξη και μη μιλάς για απολυταρχικό καθεστως μιλάμε για γουανμπι δημοκρατια. Το αφ υψηλού πού το ειδες;Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 28 Δεκ 2019, 00:23Τα κόμματα είναι νεωτερικό φαινόμενο οπότε μια χαρά είναι κοινωνικό στις νεωτερικές κοινωνίεςΊφιδα έγραψε: 28 Δεκ 2019, 00:11
Αντιστοίχως μπορώ να σου πω ότι πετάς τις ευθύνες αλλού. Γιατί το κόμμα δε το φτιάχνει ο φτωχός λαός. Τα κόμματα δεν έχουν οικοδόμους και καθαρίστριες, νοικοκυρές, και μεροκαματιάριδες, έχουν δικηγόρους, γιατρούς, μεγαλοεπιχειρηματίες. Δεν φτιάχνει κόμμα ο Μπάμπης ο κρεοπώλης κι αν εφτιαχνε δε θα το ψηφιζες ποτέ γιατί είναι κρεοπώλης και δεν ξέρει τη δουλειά.
Και ναί, είναι εξωκοινωνικό φαινόμενο απ τη στιγμή που τα περισσότερα δεν έχουν καμιά σχέση με την κοινωνία στο σύνολό της, αλλά με μερικές κλίκες. Οι κλίκες μπορεί να ειναι μέρος της κοινωνίας αλλά δεν ειναι η κοινωνία.
Σε όλη τη διαρκεια των μνημονίων τα βάζεις πάντα με τον φτωχό λαό. Για όσους είναι στις κατάλληλες θέσεις κουβέντα. Και φταίει ο φτωχός λαός γιατί δεν ψηφίζει κκε.
Είναι λάθος αφετηρία οι αδιάφθοροι; Δεν είμαστε απ τα πιο διεφθαρμένα κράτη του πλανήτη; Η παιδεία δεν είναι σωστή αφετηρία; Ο πατριωτισμός;
Τί ειναι τότε; πες μας εσύ. Η στείρα κατηγορία του φτωχού λαού που φταίει για όλα τα δεινά της Ελλάδας;
όλα ξεκινούν από τη βάση αλλά μην περιμένεις η βάση να ταυτίζεται με την ιεραρχία
δεν ξέρω και που είσαι οικονομικά πχ. αν είσαι μικροαστή και όλα αυτά τα λες αφ' υψηλού
ο καθένας συμμετέχει στο επαγγελματικό κομμάτι του κόμματος όπως και όταν μπορεί
σε λίγο θα μας πεις ότι ο λένιν και ο στάλιν δεν ήταν από τα κατώτερα στρώματα του λαού
Δεν αμφισβητώ ότι κράζεις απ το 2004 απλώς εγώ σε γνώρισα απ το 2008 και μετά.Cavaliere έγραψε: 28 Δεκ 2019, 00:29 Θα θυμήσω πως με τον λαό τα βάζω από το 2004 εδώ, όταν δεν είχε μνημόνιο. Τα μνημόνια, όταν τα προέβλεπα, μου λέγαν εδώ, "ας έρθουν να μας τα πάρουν αν τολμάνε." Ήρθαν και δεν άνοιξε μύτη. Πιθανώς να έχω λάθος, αλλά έχω συγκεκριμένη οπτική. Και δεν βλέπω τα κόμματα ως κάτι που δεν αγγίζει τις ευθύνες μου.
Ήρθαν, μύτες άνοιξαν, αλλά δε φτάνει να ανοίγουν μύτες.
Αν θυμάμαι καλά ήσουν εναντίον του γκρεξιτ, οχι;
Λύση δεν προτείνεις. Ποια είναι η δική σου αφετηρια; το να τα βάζεις με τον πιο αδυναμο κι αμορφωτο;
Δεν υπάρχει αγνός σοσιαλισμός καρδούλα μου, δεν υπήρξε ποτέ. Εχεις ζήσει σε κομμουνιστική χώρα; Εγώ δε θα σου πω ότι ήταν όλα άσχημα αλλά σίγουρα δεν ήταν τόσο ρόδινα όπως τα έχεις στο κεφάλι σου.Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 28 Δεκ 2019, 10:39
Μιλάω προφανώς για το ΚΚΕ του οποίου θα ήμουν στέλεχος αν συμφωνούσα στις βασικές αρχές του
ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΟ καθεστώς ο σοσιαλισμός; ό,τι πιο ανθρωπιστικό έχει πραγματοποιηθεί στη γη;
μάλλον είσαι μικροαστή και μιλάς από θέση συμφέροντος για να γουστάρεις αστική δημοκρατία παρά αγνό σοσιαλισμό
Τότε γιατί δε συντάσσεσαι με την εργατιά;Ίφιδα έγραψε: 28 Δεκ 2019, 11:46Δεν υπάρχει αγνός σοσιαλισμός καρδούλα μου, δεν υπήρξε ποτέ. Εχεις ζήσει σε κομμουνιστική χώρα; Εγώ δε θα σου πω ότι ήταν όλα άσχημα αλλά σίγουρα δεν ήταν τόσο ρόδινα όπως τα έχεις στο κεφάλι σου.Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 28 Δεκ 2019, 10:39
Μιλάω προφανώς για το ΚΚΕ του οποίου θα ήμουν στέλεχος αν συμφωνούσα στις βασικές αρχές του
ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΟ καθεστώς ο σοσιαλισμός; ό,τι πιο ανθρωπιστικό έχει πραγματοποιηθεί στη γη;
μάλλον είσαι μικροαστή και μιλάς από θέση συμφέροντος για να γουστάρεις αστική δημοκρατία παρά αγνό σοσιαλισμό
Ανήκω στους μεροκαματιάρηδες που πληρώνουν ενοίκιο για αυτό κάνε μου τη χάρη κι άσε τα περί βολεματος
Γιατί ξέρω καλύτερα από σένα, εμπειρικά κι από προσωπικές διηγήσεις δικών μου ανθρωπων, τί εστί κομμουνισμός στην πράξη κι όχι ως κάποια ιδεολογική ονείρωξη κι έχω ακόμα το μικροαστικο κατάλοιπο της ελευθερίας της έκφρασηςΓενιά της Αμαρτίας έγραψε: 28 Δεκ 2019, 11:50Τότε γιατί δε συντάσσεσαι με την εργατιά;Ίφιδα έγραψε: 28 Δεκ 2019, 11:46Δεν υπάρχει αγνός σοσιαλισμός καρδούλα μου, δεν υπήρξε ποτέ. Εχεις ζήσει σε κομμουνιστική χώρα; Εγώ δε θα σου πω ότι ήταν όλα άσχημα αλλά σίγουρα δεν ήταν τόσο ρόδινα όπως τα έχεις στο κεφάλι σου.Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 28 Δεκ 2019, 10:39
Ανήκω στους μεροκαματιάρηδες που πληρώνουν ενοίκιο για αυτό κάνε μου τη χάρη κι άσε τα περί βολεματος
Δεν έχεις τη βούληση;
Μικροαστικά κατάλοιπα μπορεί να χεις και συ είναι θέμα ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ
Ψάξου λίγο καλύτερα σε παρακαλώ
Μιλάμε για υπαρκτό σοσιαλισμό στον οποίο θα είχες σπίτι και παιδεία και μισθό όχι για αφελή αριστερισμό
Ποιές μύτες άνοιξαν, οι αγανακτισμένοι του Συντάγματος; Χα, χα. ΟΙ Γάλλοι κατά των μέτρων Μακρόν με τα κίτρινα γιλέκα πιο μεγάλη εξέγερση κάνανε. Και ξέρεις γιατί; Γιατί όλα ήτανε μαμαλίγκες. Αν δεν ήτανε, μετά το Όχι δεν θα ξαναψηφίζανε Τσίπρα να εφαρμόσει χοντρό μνημόνιο, και μετά Μητσοτάκη να εφαρμόσει τα ίδια, θα ψηφίζανε τους λεγόμενους αντιμνημονιακούς. Αλλά οι αντιμνή πήραν τα αρχίδια μου δυστυχώς, μεταξύ αυτών και το κόμμα που υποστηρίζω με δικές του ευθύνες, και ο κόσμος απέδειξε πως ήθελε να συνεχίσει η κάνουλα και να πουλά τσάμπα μαγκιά. Όσο για το αν ήμουνα εναντίον του grexit, επαναλαμβάνω, οι αφετηρίες μας είναι διαφορετικές, έχουμε άλλη κοσμοθεωρία, δεν σκέφτομαι όπως εσύ, και δεν πιστεύω πως αυτό είναι το δίλημμα. Φυσικά πιστεύω πως εκτός Ε.Ε. η Ελλάδα δεν έχει καμιά τύχη σε χρόνο 15 ετών, αυτό δεν είναι μυστικό, το λένε όλοι, ακόμα και το ΚΚΕ. Και φυσικά δεν πιστεύω πως αυτή η πολιτική που ακολουθείται με τα δανεικά και τα τοκισμένα βοηθά την Οικονομία του τόπου, αλλά αυτό είναι θέμα που ξεκινά από άλλες αρχές, και δεν θα βγάλουμε άκρη, επειδή πιστεύουμε σε διαφορετικές αρχές κίνησης της Ιστορίας. Και ναι, τα βάζω με τον αδύνατο και αμόρφωτο, κάποτε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, και να μην περιμένουμε από αλλού. Ώχου, με τους αδύναμους.Ίφιδα έγραψε: 28 Δεκ 2019, 01:45Δεν αμφισβητώ ότι κράζεις απ το 2004 απλώς εγώ σε γνώρισα απ το 2008 και μετά.
Ήρθαν, μύτες άνοιξαν, αλλά δε φτάνει να ανοίγουν μύτες.
Αν θυμάμαι καλά ήσουν εναντίον του γκρεξιτ, οχι;
Λύση δεν προτείνεις. Ποια είναι η δική σου αφετηρια; το να τα βάζεις με τον πιο αδυναμο κι αμορφωτο;
Άκυρο απο την Τυνησία:Northern Spirit έγραψε: 27 Δεκ 2019, 19:33 Nεες ναυτικες βασεις ετοιμαζει ο σουλτανος σε ...Τυνησια.
«Όχι» από την Τυνησία στο αίτημα του Ερντογάν για παραχώρηση λιμανιών
Μεγαλοπρεπές άδειασμα
«Η Τυνησία δεν θα συμμετάσχει σε κανέναν συνασπισμό» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία Τύπου της χώρας, αδειάζοντας τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που είχε ζητήσει να συμμετάσχει η χώρα σε μια τουρκική συμμαχία στη Λιβύη.
26 Δεκεμβρίου 2019
Η Τυνησία δεν θα συμμετάσχει σε κανέναν συνασπισμό» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία Τύπου της χώρας, «αδειάζοντας», ουσιαστικά τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που είχε ζητήσει να συμμετάσχει η χώρα σε μια τουρκική συμμαχία στη Λιβύη
Την ίδια ώρα κατήγγειλε με σφοδρότητα τις δηλώσεις σχετικά με την ένταξη της Τυνησίας σε μια τουρκική συμμαχία.
υπηρεσία Τύπου της προεδρίας στην Τυνησία ανακοίνωσε, η χώρα δεν συμμετέχει στον άξονα Λιβύης-Τουρκίας και Αλγερίας, διότι αυτός δεν αντικατοπτρίζει τη θέση της χώρας.
Η προεδρία ανακοίνωσε ότι η στάση του κράτους είναι ουδέτερη στη λιβυκή κρίση, τόνισε επισταμένα ότι η χώρα δεν θα συμμετάσχει σε κανένα συνασπισμό, ενώ κατήγγειλε με σφοδρότητα, τις δηλώσεις σχετικά με την ένταξη της χώρας σε μια τουρκική συμμαχία στη Λιβύη από Λίβυο αξιωματούχο.
Η υπηρεσία τύπου της Τυνησίας ανακοίνωσε ότι, οι δηλώσεις Ερντογάν δεν αντικατοπτρίζουν το περιεχόμενο της συνάντησής του με τον Πρόεδρο Qais Saeed.BREAKING | Rachida #Ennaifer, designated Media in-Charge at the Tunisian Presidency, denies the press conference statement by Fathi #Bashagha on Tunisia joining an alliance with #Libya, #Turkey and #Algeria. She said the statement does not reflect the position of #Tunisia. pic.twitter.com/GxYKd98h93
— صحيفة المرصد الليبية (@ObservatoryLY) December 26, 2019
«Εμείς επαγρυπνούμε για την αποτροπή προσπάθειας μετατροπής της Τυνησίας σε διάδρομο για το ISIS«, τόνισε η ίδια αποκαλύπτοντας το σχέδιο του Ερντογάν να κάνει την Λιβύη “Συρία”, για να επιτύχει τα άνομα σχέδια του.
Υπενθυμίζεται ότι στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο ηγέτες μετά τις επαφές που είχαν, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι πιστεύει πως η Τυνησία θα μπορούσε να έχει «πολύτιμη και εποικοδομητική συμβολή» για την αποκατάσταση της σταθερότητας στη Λιβύη. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατόν. Η κρίση στη Λιβύη, είπε, επηρεάζει ότι μόνο την ίδια τη χώρα αλλά και τις γειτονικές της, όπως την Τυνησία
Μόλις 24 ώρες μετά την συνάντηση που είχε ο τούρκος πρόεδρος με τον Τυνήσιο ομόλογο του, η φιλοκυβερνητική εφημερίδας της Τουρκίας Γενί Σαφάκ ανέφερε ότι ζήτησε λιμάνι για τα τουρκικά πολεμικά πλοία.
Με τη νέα αυτή κίνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Άγκυρα επιδιώκει να εξασφαλίσει μία θαλάσσια πρόσβαση στη Λιβύη μέσω Τυνησίας, ώστε να μπορεί να επεμβαίνει ανά πάσα στιγμή στα τεκταινόμενα της γείτονος χώρας υπέρ της κυβέρνησης Σάραζ.
Παράλληλα, όπως εκτιμάται, επιχειρεί να ανοίξει το δρόμο για την επονομαζόμενη επιχείρηση της Τουρκίας «Ασπίδα της Μεσογείου» στη θάλασσα νότια της Ελλάδας, ώστε να μπορεί να αποτρέπει ενδεχόμενες κινήσεις του ελληνικού στόλου στην περιοχή.
«Όλοι αναρωτιόντουσαν πώς μπορεί να υπάρξει συνεργασία μεταξύ της Τουρκίας και της Τυνησίας», γράφει η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα, με την απάντηση να τη δίνει ο Τούρκος απόστρατος αντιναύαρχος Τζεμ Γκιουρντενίζ.
https://www.tanea.gr/2019/12/26/world/o ... n-tynisia/
Επίπεδο ζωής μάξιμουμ αυτό του μέσου ντελιβερά στην Ελλάδα. Η μόνη διαφορά είναι ότι οι διπλανοί σου θα ζουν στα ίδια. Συνεπώς δε θα καταλαβαίνεις τη διαφορά που αντιλαμβάνεσαι σήμερα κοιτώντας το γείτονα με τη BMW, το ταχύπλοο και τη κακόγουστη βίλα.Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 28 Δεκ 2019, 11:50 Τότε γιατί δε συντάσσεσαι με την εργατιά;
Δεν έχεις τη βούληση;
Μικροαστικά κατάλοιπα μπορεί να χεις και συ είναι θέμα ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ
Ψάξου λίγο καλύτερα σε παρακαλώ
Μιλάμε για υπαρκτό σοσιαλισμό στον οποίο θα είχες σπίτι και παιδεία και μισθό όχι για αφελή αριστερισμό