Το "αποκαλυπτικό" video:
https://www.youtube.com/watch?time_cont ... e=emb_logo
Στο μπαλκόνι είναι το ζεύγος Ινδαρέ ;
Αφού δεν είναι αυτό το σπίτι τους. Το γωνιακό είναι του Ινδαρέ, στη μέση η οικεία της καταλήψεως και το μπαλκόνι του video είναι ένα μπαλκόνι πολυκατοικίας.
Το έβγαλα και στο google map το τετράγωνο.
Η αστυνομία για να κυκλώσει το τετράγωνο πρέπει να πιάσει τη Ματρόζου, τη Γενναίου Κολοκοτρώνη -τον λεωφορειόδρομο μετά τη Ματρόζου που έχει κι ένα περίπτερο στη γωνία- και την Πινότση από την άλλη, λίγο παραπάνω.
Για να είναι σίγουρη ότι δεν θα ξεφύγουν καταληψίες πρέπει να ελέγχει και τους τρεις δρόμους. Αλλά και να τους ελέγχει είναι κι άλλα σπίτια που -ενδεχομένως- να μπορούσαν να πηδήξουν μέσα, με τη "μέθοδο Ινδαρέ" ας πούμε. Θα μπορούσε να τα ανοίξει όλα ;
Παραδείγματος χάριν ένα που "πατιέται" είναι αυτό του αποκαλυπτικού video, μόνο που δεν είναι οι Ινδαρέδες αυτοί. Από εκεί ντύθηκαν πιτσιρικάδες μετά με κοντά παντελονάκια, ή Άραβες και την κοπάνησαν.
Προσέξτε ότι για την αστυνομία δεν ήταν ποτέ ο στόχος να την κάνει "Γερμανικό μπλόκο" την επιχείρηση.
Προσέξτε επίσης ότι οι καταληψίες λογικά όλο και κάποιο σχέδιο ξεγλιστρήματος θα είχαν, με τη βοήθεια των Ινδαρέδων, με τη βοήθεια των Ο' Χάρα, με τη βοήθεια δεν ξέρω ποιών εκ των γειτόνων.
Βέβαια και οι Ινδαρέδες είναι ύποπτοι.
Ο μπαμπάς το παίζει αθώος και δεν το παίζει καν "αγανακτισμένος ζαίος", το παίζει "αγανακτισμένος σκεπτόμενος νέος δημοκράτης".
Τι έγινε στ' αλήθεια ;
Η αστυνομία των τσεκούρι-Άδωνι όντως ενδιαφέρθηκε μόνο να "απελευθερώσει" το σπίτι και να δείξουν τη φωτογραφία ενός απελευθερωμένου σπιτιού τα φιλικά έντυπα.
Να τους πιάσει όλους τους καταληψίες εξονυχιστικώς δεν ενδιαφέρθηκε. Ακόμα καλύτερα γι αυτήν θα ήταν αν και στα τρία σπίτια του Κουκακίου την είχαν κοπανήσει ολοι απαξάπαντες και δεν έβρισκε κανέναν.
Εντοπισμός κρησφυγέτων παιδιού φάντασμα δεν ήταν η όλη επιχείρηση.
Τώρα με Ινδαρέ η αλήθεια είναι ότι ούτε αυτός πείθει στο ρόλο του ... σκεπτόμενου νέου δημοκράτη που πίπτει θύμα αστυνομικών υπερβάσεων.
Γιατί να μην δεχθεί να βοηθήσει τους feds όπως κάνει κάθε patriotic American ;
Προσέξτε δεν λέω ότι όλοι οι πατριώται πρέπει να στηρίζουν Άδωνι-Τσεκούρι-Χρυσοχό, όμως ρωτάω γιατί ;
Το σκηνικό της σύλλψης Ινδαρέ μου θυμίζει ένα επεισόδιο του Columbo εμένα.
Σ' αυτό το επεισόδιο ο δολοφόνος πιάνεται από τα δακτυλικά αποτυπώματα, αλλά ποιά δακτυλικά αποτυπώματα ;
Όχι τα δικά του, αλλά του Columbo - του Πήτερ Φωλκ !
Ήταν ένα έργο τέχνης, το οποίο αν είχε πάνω του τα αποτυπώματα του Columbo, τότε ίσχυε έτσι και γιουβέτσι σύμφωνα με το σενάριο και ο δολοφόνος ήταν ο άλλος. Ο ύποπτος που το έπαιζε αγανακτισμένος πολίτης μόλις του λέει ο Columbo "για τα δικά μου αποτυπώματα συζητάμε αγαπητέ" και μετά του λέει "ορίστε προσήλθα φορώντας και γάντια για να μην λέει κανένας ότι ακούμπησα τώρα το αντικείμενο", τότε καταρρέει και ομολογεί τον φόνο.