!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Οι αρχαίοι Ελληνες είχαν ανακαλύψει την Αμερική από τα προϊστορικά χρόνια!
Re: Οι αρχαίοι Ελληνες είχαν ανακαλύψει την Αμερική από τα προϊστορικά χρόνια!
Η επίκληση στο στίχο του Όμηρου για την Ωγυγία δείχνει καθαρά το μυθολογικό του πράγματος. Απλά ο δημιουργός του μύθου, τοποθέτησε αυτή την ιδανική αρχαία γη της επαγγελίας δυτικά της Βρεττανίας σε μέρη που σίγουρα δεν μπορούσαν να είχαν πρόσβαση και θα εξάπταν τη φαντασία τους (η άκρη του κόσμου), ειδάλλως αν τα μέρη ήταν γνωστά όλο και κάποιος θα τον διέψευδε και τότε τι σόι μύθος-μυστήριο θα ήταν αυτός; Πιστεύω ότι αν συμπέφτει με πραγματικά γεγονότα είναι καθαρά θέμα σύμπτωσης.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
- hellegennes
Δηλαδή τα μόνα δυο σημαντικά πράγματα που αναφέρει είναι λάθος αλλά δεν καθορίζουν την περιγραφή; Τι μένει δηλαδή; Ότι δυτικά κάπου υπάρχει γη; Τρελή απόδειξη.Chainis έγραψε: 07 Ιουν 2018, 17:03
Ήπειρο γράφει επί λέξη και βγαίνει από την περιγραφή ότι εννοεί την Αμερική, βαριέμαι να τα ξαναπώ από την αρχή.
Η Ιρλανδία είναι τόσο κοντά στην Βρετανία και με τόσο ρηχά νερά ανάμεσα που τότε μπορεί να ήταν και ενωμένες και να λεγόταν όλο Βρετανία.
Στην απόσταση Ισλανδίας Αμερικής έχει λάθος αλλά δεν είναι αυτό που καθορίζει την όλη περιγραφή, ούτε το ότι είναι βορειοδυτικά κι όχι δυτικά.
Κι εσύ βέβαια δεν λαμβάνεις υπ' όψιν ότι αυτές οι πληροφορίες έφτασαν στον Πλούταρχο 2000 χρόνια μετά από τα γεγονότα άρα μπορεί να ήταν αλλοιωμένες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Η ουσία είναι ίδια.hellegennes έγραψε: 07 Ιουν 2018, 18:06Ούτε καν. Ο Κολόμβος ήθελε να πάει στην Ανατολική Ασία κάνοντας τον γύρο του κόσμου. Δεν πήγε να εξερευνήσει ράντομ γη.Isomnia έγραψε: 07 Ιουν 2018, 16:00Μάλλον αυτό που ώθησε και τον Κολόμβο να πάει παραπέρα...hellegennes έγραψε: 07 Ιουν 2018, 15:50 Μα δεν βλέπουν οι υποστηρικτές το παράλογο να είναι οι Μινωίτες στην συμβολή τριών ηπείρων και πεισματικά να ταξιδεύουν ακτή-ακτή μέχρι να φτάσουν στην Αμερική; Τι τους έκανε να συνεχίζουν κι άλλο το ταξίδι τους; είχαν έμπνευση ότι οι ακτές που έβρισκαν στην Ευρώπη ήταν άχρηστες και έπρεπε να πάνε παραπέρα. Κι όταν έφτασαν στον αρκτικό κύκλο, τι ακριβώς τούς έκανε να συνεχίσουν παραπέρα;
Ο Κολόμβος έκανε λάθος εκτίμηση ότι από το Γιβραλτάρ μέχρι την ανατολική Ασία έχει μόνο θάλασσα και βρέθηκε στην Αμερική.
Κάποιος άλλος περιπλέοντας την Γριλανδία λόγω βορείων ανέμων βρέθηκε επίσης στην Αμερική.
Κάποιος τρίτος μπορεί να πήγαινε στις Αζόρες και να τον έστειλαν οι αέρηδες στην Καραϊβική κι άλλοι ψάχνοντας για τα νησιά της Καραϊβικής να βρήκαν την Αμερική.
Όλα έχουν το κοινό χαρακτηριστικό ότι αλλού πήγαιναν κι αλλού βρέθηκαν, κι έτσι γίνονταν τα πρώτα βήματα στις ανακαλύψεις.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Παραλείπεις τα άλλα σημαντικά που είναι σωστά.hellegennes έγραψε: 07 Ιουν 2018, 18:09Δηλαδή τα μόνα δυο σημαντικά πράγματα που αναφέρει είναι λάθος αλλά δεν καθορίζουν την περιγραφή; Τι μένει δηλαδή; Ότι δυτικά κάπου υπάρχει γη; Τρελή απόδειξη.Chainis έγραψε: 07 Ιουν 2018, 17:03
Ήπειρο γράφει επί λέξη και βγαίνει από την περιγραφή ότι εννοεί την Αμερική, βαριέμαι να τα ξαναπώ από την αρχή.
Η Ιρλανδία είναι τόσο κοντά στην Βρετανία και με τόσο ρηχά νερά ανάμεσα που τότε μπορεί να ήταν και ενωμένες και να λεγόταν όλο Βρετανία.
Στην απόσταση Ισλανδίας Αμερικής έχει λάθος αλλά δεν είναι αυτό που καθορίζει την όλη περιγραφή, ούτε το ότι είναι βορειοδυτικά κι όχι δυτικά.
Κι εσύ βέβαια δεν λαμβάνεις υπ' όψιν ότι αυτές οι πληροφορίες έφτασαν στον Πλούταρχο 2000 χρόνια μετά από τα γεγονότα άρα μπορεί να ήταν αλλοιωμένες.
- Ότι δυτικά της Ωγυγίας - Ισλανδίας υπάρχουν 3 νησιά.
- Ότι δυτικά από αυτά τα νησιά υπάρχει μια Ήπειρος.
- Ότι σ' αυτή την Ήπειρο υπάρχει μια κλειστή θάλασσα λίγο μεγαλύτερη από την θάλασσα του Αζώφ.
- Ότι το στόμιο αυτής της κλειστής θάλασσας είναι στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος με την Κασπία.
Σκέφτομαι κατά πόσον αυτά τα λάθη που έχεις κολλήσει δεν ήταν σκόπιμα για να μην μπορούν να πάνε άλλοι λαοί γιατί κάνουν εντυπωσιακή αντίθεση με την ακρίβεια των υπολοίπων.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
- hellegennes
Ποια είναι αυτά τα γαμημένα 3 νησιά; Δεν υπάρχει περίπτωση να ονομάτιζε αρχαίος την Γροιλανδία νησί. Η Γροιλανδία έχει έκταση διπλάσια από την κεντρική Ευρώπη. Ακόμη κι αν την γύριζαν ολόκληρη και διαπίστωναν ότι περιτριγυρίζεται από θάλασσα (αδύνατον γιατί ακόμα και το καλοκαίρι ενώνεται με τους παγετώνες του αρκτικού κύκλου και ενώνεται και με την Ασία και με την Αμερική), δεν υπήρχε περίπτωση να ονομάσουν ένα τόσο τεράστιο κομμάτι γης νησί.Chainis έγραψε: 07 Ιουν 2018, 18:56 Παραλείπεις τα άλλα σημαντικά που είναι σωστά.
- Ότι δυτικά της Ωγυγίας - Ισλανδίας υπάρχουν 3 νησιά.
- Ότι δυτικά από αυτά τα νησιά υπάρχει μια Ήπειρος.
- Ότι σ' αυτή την Ήπειρο υπάρχει μια κλειστή θάλασσα λίγο μεγαλύτερη από την θάλασσα του Αζώφ.
- Ότι το στόμιο αυτής της κλειστής θάλασσας είναι στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος με την Κασπία.
Σκέφτομαι κατά πόσον αυτά τα λάθη που έχεις κολλήσει δεν ήταν σκόπιμα για να μην μπορούν να πάνε άλλοι λαοί γιατί κάνουν εντυπωσιακή αντίθεση με την ακρίβεια των υπολοίπων.
Οπότε αφενός ξέχνα την Γροιλανδία ως νησί. Ακόμη κι αν θέλεις να επιχειρηματολογήσεις υπέρ της λογικής να θεωρούσαν οι αρχαίοι νησί ένα κομμάτι γης 15 φορές μεγαλύτερο από την Ελλάδα, η Γροιλανδία είναι μονίμως ενωμένη με Ασία και Αμερική (well, όχι πια, λόγω παγκόσμιας θέρμανσης, αλλά τότε ήταν).
Άρα σου μένει να μας δείξεις ποια είναι αυτά τα τρία νησιά που ισαπέχουν κιόλας. Ακόμα κι αν πάρεις την Γροιλανδία σαν ένα, που είπαμε αποκλείεται από την συζήτηση, ποια είναι τα δυο νησιά που ισαπέχουν; Στο μεταξύ τίποτα απ' όλα αυτά δεν είναι σε ευθεία γραμμή δυτικά. Άλλα που λες είναι βορειοδυτικά, άλλα νοτιοδυτικά, το ένα από εδώ και το άλλο από εκεί.
Δύο: ο κόλπος του Άγιου Λαυρέντιου έχει έκταση 230 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα. Η θάλασσα του Αζώφ έχει έκταση βαριά-βαριά 40 χιλιάδες χλμ². Αυτό δεν είναι «λίγο μεγαλύτερη», είναι 6 φορές μεγαλύτερη έκταση.
Τρία: η Κασπία έχει γεωγραφικό πλάτος που ξεκινάει από τις 36 μοίρες και τελειώνει στις 47. Ήμαρτον δηλαδή. Είναι σαν να λες «είναι στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος με την Αυστρία, την Γερμανία, την Δανία και την Βόρεια θάλασσα ταυτόχρονα» (ίδια γεωγραφική απόκλιση είναι). Και πάλι, ο κόλπος του Αγίου Λαυρεντίου έχει κατώτατο άκρο ελαφρώς πιο ψηλά από το ανώτερο άκρο της Κασπίας. Να ήταν κάπου στο κέντρο, θα σου έδινα λίγο αέρα. Αλλά αυτό καταντά γελοίο. Μου δίνεις μια έκταση που ισούται με το 10% της απόστασης από τον Ισημερινό ως τον Πόλο και πάλι το κατώτερο άκρο του ενός είναι ψηλότερα από το ανώτερο του άλλου.
Κοινώς, όλα τα στοιχεία είναι λανθασμένα. Όλα. Δεν υπάρχει ούτε ένα γεωγραφικό στοιχείο που να ταιριάζει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Χαλάρωσε.
Αν είχες διαβάσει το κείμενο θα είχες δει πχ ότι λέει πως το στόμιο της κλειστής θάλασσας είναι στην ίδια ευθεία με το στόμιο της Κασπίας, δηλαδή εκεί που εκβάλει ο Βόλγας στην Κασπία.
Εδώ http://www.ekke.gr/estia/Cooper/Mariola ... _greek.pdf
στην σελ. 6 μπορείς να δεις ακριβώς τι λέει.
Δεν ξέρω που βρήκες την έκταση του κόλπου του Αγ. Λαυρεντίου, κοίταξε τον συγκριτικά με την Βρετανία που έχει έκταση 210.000 τ.χ. και πες μας αν είναι μεγαλύτερος από την Βρετανία, γιατί εγώ τον βλέπω για λιγότερο από το μισό της.
Που βρήκες ότι το καλοκαίρι η Γριλανδία έχει συνεχόμενο πάγο με τον αρκτικό ωκεανό και δεν ξεχωρίζει ότι είναι νησί;
Προφανώς τα 3 νησιά δυτικά της Ισλανδίας είναι η Γριλανδία, το Μπάφιν και η νιού φάουντ λαντ - νέα γη, δεν υπάρχουν άλλα.
Be cool.
Αν είχες διαβάσει το κείμενο θα είχες δει πχ ότι λέει πως το στόμιο της κλειστής θάλασσας είναι στην ίδια ευθεία με το στόμιο της Κασπίας, δηλαδή εκεί που εκβάλει ο Βόλγας στην Κασπία.
Δεν ξέρω που βρήκες την έκταση του κόλπου του Αγ. Λαυρεντίου, κοίταξε τον συγκριτικά με την Βρετανία που έχει έκταση 210.000 τ.χ. και πες μας αν είναι μεγαλύτερος από την Βρετανία, γιατί εγώ τον βλέπω για λιγότερο από το μισό της.
Που βρήκες ότι το καλοκαίρι η Γριλανδία έχει συνεχόμενο πάγο με τον αρκτικό ωκεανό και δεν ξεχωρίζει ότι είναι νησί;
Προφανώς τα 3 νησιά δυτικά της Ισλανδίας είναι η Γριλανδία, το Μπάφιν και η νιού φάουντ λαντ - νέα γη, δεν υπάρχουν άλλα.
Be cool.
Μάργκαρετ Θάτσερ:
- hellegennes
Καθόλου ίδια δεν είναι η ουσία. Ο Κολόμβος ξεκίνησε για να βρει κάτι συγκεκριμένο, την ύπαρξη του οποίου γνώριζε. Εκτίμησε λάθος την απόσταση. Εσύ μάς λες ότι οι Μινωίτες πήγαν στην Αμερική γιατί έτσι.Chainis έγραψε: 07 Ιουν 2018, 18:46 Η ουσία είναι ίδια.
Ο Κολόμβος έκανε λάθος εκτίμηση ότι από το Γιβραλτάρ μέχρι την ανατολική Ασία έχει μόνο θάλασσα και βρέθηκε στην Αμερική.
Κάποιος άλλος περιπλέοντας την Γριλανδία λόγω βορείων ανέμων βρέθηκε επίσης στην Αμερική.
Κάποιος τρίτος μπορεί να πήγαινε στις Αζόρες και να τον έστειλαν οι αέρηδες στην Καραϊβική κι άλλοι ψάχνοντας για τα νησιά της Καραϊβικής να βρήκαν την Αμερική.
Όλα έχουν το κοινό χαρακτηριστικό ότι αλλού πήγαιναν κι αλλού βρέθηκαν, κι έτσι γίνονταν τα πρώτα βήματα στις ανακαλύψεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Chainis έγραψε: 07 Ιουν 2018, 22:12 Χαλάρωσε.
Be cool.
1. Η Γροιλανδία δεν ξεχωρίζει ότι είναι νησί αν δεν ξέρεις ότι είναι νησί. Ενώνεται με πάγο όλον τον χρόνο, ακόμα και τώρα, που ο αρκτικός κύκλος είναι στο ελάχιστο σημείο που ήταν στην καταγεγραμμένη ιστορία:
2. Εσύ μπορεί να βρίσκεις μικρότερο τον κόλπο από την Μεγάλη Βρετανία, αλλά σαφώς δεν είναι. Αυτός είναι ο κόλπος:
http://www.thecanadianencyclopedia.ca/e ... -lawrence/
3. Πέρα από το ότι την Γροιλανδία δεν γίνεται να την αναγνωρίσει κάποιος σαν νησί, αν δεν το ξέρει, τα άλλα δυο που λες είναι ακόμα πιο εξωφρενικά. Αφενός και η Γη του Μπάφιν είναι αδύνατον να αντιληφθεί κανείς αν είναι νησί αλλά δεν βγάζει και καθόλου νόημα η περιγραφή, γιατί λέει ότι τα νησιά αυτά ισαπέχουν μεταξύ τους και από την Ωγυγία, πράγμα που είναι εντελώς μα εντελώς εκτός πραγματικότητας. Ούτε από την Ισλανδία ισαπέχουν αυτά τα τρία νησιά ούτε μεταξύ τους. Ούτε καν κοντά είναι στο να ισαπέχουν. Είναι φανερό ότι ο Πλούταρχος περιγράφει κάτι που είτε είναι τελείως φανταστικό είτε η γεωγραφική αφετηρία είναι διαφορετική και εννοεί εντελώς άλλα πράγματα.
4. Το στόμιο της Κασπίας είναι όντως πολύ χοντρικά σε παρόμοιο γεωγραφικό πλάτος με την είσοδο του κόλπου του Αγίου Λαυρέντιου, αλλά είναι εμφανές από τα παραπάνω ότι αυτό έχει ελάχιστη σημασία και άλλωστε δεν είναι καθόλου μια ευθεία. Πάλι ο κόλπος είναι 2 μοίρες ψηλότερα, πράγμα που θα σημειωνόταν στην περιγραφή αν όντως είχαν όργανο που μετράει το γεωγραφικό πλάτος (δεν είχαν).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Στο παλιό αέιμνηστο Πχόρουμ είχα κάνει αναρτήσεις με χάρτες, ανάλυση των αρχαίων κειμένων, κλιπάκια και ενα σωρό αλλα στοιχεία που χωρίς καμμία αμφιβολία έδειχναν οτι είναι επιστημονική φαντασία και πρώτοκλασάτο τρολλάρισμα οτι οι ΜινωΪτες πήγανε στο Αμέρικα μέσω Γροιλανδίας. Εδώ οι Βίκιγκς με ολες τις γνώσεις που είχαν απο ναυσιπλοΐα σε βόρειες θάλασσες και πειρατικές επιδρομές, δεν κατάφεραν ουτε 100χμ απο την ακτή να διεισδύσουν πριν τους κάνουν σουρωτήρι οι Ινδιάνοι, και λέμε τώρα πως οι ξεβράκωτοι μινωΐτες πήγαν 1500χμ μέχρι τις Μεγάλες λίμνες και κάνανε και εμπόριο χαλκού με τη Κρήτη, αμέ!
Θα τα ξανα έβαζα, αλλα 1. δεν τα έχω, και 2. μπορεί να ξανα σβηστούν όποτε λάχει, σο φάκ ιτ, δλδ.
Θα τα ξανα έβαζα, αλλα 1. δεν τα έχω, και 2. μπορεί να ξανα σβηστούν όποτε λάχει, σο φάκ ιτ, δλδ.
We're on a mission from God 777
Τους Βίκινγκς και τους Ινδιάνους τους γράφεις με κεφαλαίο ενώ τους μινωΐτες με μικρό και τους λες και ξεβράκωτους, άρα είσαι προκατειλημμένος = αναξιόπιστος.LOUROS έγραψε: 08 Ιουν 2018, 01:19 Εδώ οι Βίκιγκς με ολες τις γνώσεις που είχαν απο ναυσιπλοΐα σε βόρειες θάλασσες και πειρατικές επιδρομές, δεν κατάφεραν ουτε 100χμ απο την ακτή να διεισδύσουν πριν τους κάνουν σουρωτήρι οι Ινδιάνοι, και λέμε τώρα πως οι ξεβράκωτοι μινωΐτες πήγαν 1500χμ μέχρι τις Μεγάλες λίμνες και κάνανε και εμπόριο χαλκού με τη Κρήτη, αμέ!![]()
Οι Βίκινγκς πήγαν με τσαμπουκά κατακτητή, ενώ οι Μινωΐτες πήγαν σαν έμποροι γι αυτό πέτυχαν.
Μινωικό σκάφος γεμάτο χαλκό....λολ

περνάει τον Βόρειο Ατλαντικό...

οτινάναι, μου ξέφυγε το shift, sorry.

οτινάναι, μου ξέφυγε το shift, sorry.
We're on a mission from God 777
- Βινόσαυρος
είχαν άλλα πλοια, διαστημοπλοια
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
LOUROS έγραψε: 08 Ιουν 2018, 02:07 Μινωικό σκάφος γεμάτο χαλκό....λολ
- hellegennes
Ο τύπος κοντεύει να πνιγεί σε παραλία της δυτικής πλευράς της Φλόριντας, με 4 μποφόρ και το βάζεις για επιχείρημα;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
3 μποφορ.hellegennes έγραψε: 08 Ιουν 2018, 03:05
Ο τύπος κοντεύει να πνιγεί σε παραλία της δυτικής πλευράς της Φλόριντας, με 4 μποφόρ και το βάζεις για επιχείρημα;![]()
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 545 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Antipnevma
-
- 56 Απαντήσεις