!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Nα και τα επιδόματα στους καραβανάδες

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
SuperRogue
Phorum.gr user: SuperRogue

Re: Nα και τα επιδόματα στους καραβανάδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SuperRogue »

Athos έγραψε: 20 Δεκ 2019, 08:50
hellegennes έγραψε: 20 Δεκ 2019, 06:06
SuperRogue έγραψε: 20 Δεκ 2019, 02:25 Παιδιά ο οπλίτης λέγεται στρατιώτης και όχι φαντάρος.
Πες στα λεξικά να το αλλάξουν. Στα ελληνικά οι λέξεις οπλίτης-στρατιώτης-φαντάρος-κληρωτός είναι συνώνυμες παρότι καταφανώς από διαφορετικές ρίζες και με διαφορετικές αρχικές σημασίες.
Έχεις δίκηο.
Όμως έχεις εξήγηση γιατί απ αυτές η αριστερά είναι κολλημένη με την λέξη φαντάρος ;
Γιατί το φαντάρος είναι κάπως υποτιμητικό. Επίσης δεν μας ενδιαφέρουν τα λεξικά. Ο ΕΣ έχει αποφασίσει πως οι οπλίτες του λέγονται στρατιώτες.

Θέση για κάμψεις άπαντες. Μη μετρήσιμες προπονήσημες.
Άβαταρ μέλους
Bandit59

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bandit59 »

Εμπεδοκλής έγραψε: 21 Δεκ 2019, 01:44
Bandit59 έγραψε: 20 Δεκ 2019, 22:48
Εμπεδοκλής έγραψε: 20 Δεκ 2019, 21:25

Την έκανα και εγώ αυτή τη δουλειά για ένα χρόνο. Και ξέρεις πόσο πληρωνόμουν για αυτή; Κάτι λιγότερο από 10 ευρώ. Χωρίς επιδόματα, χωρίς να κλαίγομαι και φυσικά χωρίς να μου πληρώνονται οι άδειες. Την ίδια στιγμή εσύ παίρνεις τα επιδοματάκια σου, παίρνεις τις μεταθεσούλες σου στις πόλεις και φυσικά πολύ σύντομα βγαίνεις στη σύνταξη. Χώρια τα ΚΑΑΥ, τις προίκες παλαιότερα και ένα σωρό άλλα δωράκια. Και για μην μιλήσω για τους συναδέρφους σου που υπηρετούν εκτός του Δ'ΣΣ... Για αυτό μην κλαίγεσαι.

Δηλαδή αν κλαίγεσαι εδώ μέσα, έτσι και μπούμε σε πόλεμο και δεν πέσει ο μισθός τι θα κάνεις; Θα βάλεις μέσο για την Αττική ή θα την κάνεις για αλλού αφήνοντας κληρωτούς σαν εμένα να υπερσπιζόμαστε δωρεάν και αδιαμαρτύρητα τη χώρα...
Έχει γεμίσει το στράτευμα κλαψομούνηδες που κάθονται όλη μέρα και που κάνουν τούμπες για ένα επίδομα...

Όσο για τη φύλαξη των συνόρων, ας μην το σχολιάσω. Τι ακριβώς φυλάτε; Από τη μία δεν υπάρχει Αλβανός που να μην μπήκε στη χώρα και τα τελευταία χρόνια Ασιάτης και Αφρικανός που να μην πέρασε μέσα. Μάλλον θα παίζατε με το κινητό εκείνη την ώρα...
Ο καλός παραγωγικός στρατιώτης Εμπεδοκλής έκανε τη δουλειά του Αξιωματικού για έναν ολόκληρο χρόνο (!). Ρε τι διαβάζουμε εδώ μέσα! :lol:
Και για να τελειώνουμε ανόητε: Ποιός κλαψομουνιάζει; Δες ποιοί κλαίγονται για τα 120 ευρώ και μετά κάνε τουμπεκί. Αιντε παπάρα, αρκετό μελάνι χάλασα για να σχολιάζω τους βλάκες σαν του λόγου σου. Και όπως σου είπε και ο Airman αν όλα είναι τόσο υπέροχα στη στρατιωτική ζωή γιατί δεν ακολούθησες αυτό το επάγγελμα; Ακου παίρνω μεταθεσούλες στις ΠΟΛΕΙΣ! αχαχαχαχαχααα sorryyyyyyy που δεν υπηρετώ ΜΟΝΟ στα κατσικοχώρια! :smt005: και γαμώ τα πλεονεκτήματα αυτό!!!! χαχαχαχαχα

Ναι. Όπως τα λες είναι. Όποιος δεν έγινε στρατιωτικός δεν έγινε λόγω πανελληνίων. Σου έχει περάσει από το νου ότι μπορεί να υπάρχουν άλλες προτιμήσεις πέραν από μία καθιστική ζωή από τα σαράντα και το δημοσιοϋπαλληλίκι;

Αφού μόνος τα γράφεις ότι υπηρετείς σε πόλεις γιατί γράφεις μεγάλα λόγια για λάσπες και κρύο;
ΑΑ εσύ είσαι μπιτ για μπιτ βλαμμένος. Εγραψα ποτέ ρε ΟΥΦΟ ότι το δικό μου επάγγελμα είναι πιο χρήσιμο από άλλα; Κατάλαβες ότι υπηρετώ σε κάποια πόλη; :lol: Και κάτι άλλο. Την εποχή που εγώ έδωσα εξετάσεις στη ΣΣΕ, έπρεπε να ήσουν ΠΟΛΥ καλός για να περάσεις! Γκεγκε; Εσύ απλά είσαι ένας άνεργος παπάρας που το παίζει κάποιος στο πχόρουμ. Οταν μεγαλώσεις και πήξει το λιγοστό μυαλουδάκι σου έλα να μου ξαναμιλήσεις. :wave:
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

αν και το συνιθιζω να τους τσουβαλιαζω ολους, πρεπει να κανω εναν διαχωρισμο εδω.

ναι, υπαρχουν μονιμοι στρατιωτικοι που αξιζουν το μισθο τους, και ορισμενοι και παραπανω. οι περισσοτεροι απο αυτους, ειναι σε αεροπορια ναυτικο, λιγοι σε αρματα πυροβολικο, και σχεδον κανενας στο πεζικο.
οπου υπαρχουν σημαντικα οπλα, μεγαλης αξιας και αναλογης αποτελεσματικοτητας, υπαρχουν και στελεχη για να τα χρησιμοποιουν. το υγειονομικο επισης εχει αριστους γιατρους.

στις χαμηλες βαθμιδες ομως, ειδικοτερα οπου εχουν να ασχολουνται με πολλους κληρωτους, υπαρχει η απολυτη σηψη. για παραδειγμα, ενας μηχανικος αεροσκαφων, ενας κυβερνητης υποβρυχιου, εχουν πραγματικη δουλεια να κανουν, που αν δεν την κανουν σωστα παιζονται ζωες και εκατομυρια ευρω, και δεν μπορει να την κανει αντι για αυτους κανα κωλοφανταρο.
ο καραβανεας σε μια μοναδα πεζικου, δεν εχει να κανει σχεδον τιποτα σημαντικο, και εχει καμμια κατοστη σκλαβακια (πιο ικανα, πιο μορφωμενα, πιο αποτελεσματικα απο τον ιδιο) να τα βαλει να κανουν οτι χρειαζεται. αυτος ειναι φυρα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος »

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 20 Δεκ 2019, 16:52
Στύγιος έγραψε: 20 Δεκ 2019, 15:48
dna replication έγραψε: 20 Δεκ 2019, 14:44

Συνοπτικά από το σύνολο του προϋπολογισμού του υπουργείου περίπου το 70% καλύπτει μισθούς και συντάξεις, το 15% αφορά λειτουργικές δαπάνες και το υπόλοιπο 15% αμυντικούς εξοπλισμούς
:lol: :lol: I rest my case.
κάπως έτσι είναι όλος ο προϋπολογισμός της Ελλάδας

Βέβαια, από τη δομή του προϋπολογισμού φαίνεται πόσο ακριβό είναι το δημόσιο σύστημα υγείας, αφού από το σύνολο των 3,7 δισ. ευρώ, μόλις το 1,6 δισ. αφορά ουσιαστικές παροχές περίθαλψης και λειτουργικά έξοδα, ενώ η μισθοδοσία του συστήματος φτάνει το 1,75 δισ. ευρώ.

Κάτω από 50% :lol:

Εικόνα
Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος »

Ιt gets better and better :003:

Πέρα από την προκήρυξη για 1200 Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης στην οποία αναφέρθηκε πρόσφατα ο Υπουργός απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή ,η οποία “τρέχει” ήδη, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε πως θα ακολουθήσει και η εξαγγελία για ΕΠΟΠ, που θα αφορά 2000 άτομα

ΕΠΟΠ :smt005: :smt005:
Άβαταρ μέλους
Airman68
Phorum.gr user: Airman68

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Airman68 »

Εμπεδοκλής έγραψε: 21 Δεκ 2019, 01:53
Προτίμησα να γίνω παραγωγικός. Δεν θα άντεχα να κάθομαι. Και με 18.800 μόρια, άριστη σωματική διάπλαση και καλή οικονομική κατάσταση είχα την ευχέρια να επιλέξω κάτι καλύτερο και παραγωγικότερο. Θα γνωρίζεις άλλωστε ότι στις δυτικές κοινωνίες μόνιμοι στρατιωτικοί γίνονται τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα που δεν δύνανται να επιλέξουν κάτι άλλο ως τρόπο διαφυγής από την μιζέρια τους.
Έτσι, πέστο λοιπόν.
Βγάλε το κόμπλεξ σου σε εμάς που δεν βγήκαμε από πλούσια @ρχιδια...
Έγινες κι εσύ παραγωγικός με τα λεφτά του μπαμπά;
Yippie Kay Yay
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Airman68 έγραψε: 21 Δεκ 2019, 10:47
Προτίμησα να γίνω παραγωγικός. Δεν θα άντεχα να κάθομαι. Και με 18.800 μόρια, άριστη σωματική διάπλαση και καλή οικονομική κατάσταση είχα την ευχέρια να επιλέξω κάτι καλύτερο και παραγωγικότερο. Θα γνωρίζεις άλλωστε ότι στις δυτικές κοινωνίες μόνιμοι στρατιωτικοί γίνονται τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα που δεν δύνανται να επιλέξουν κάτι άλλο ως τρόπο διαφυγής από την μιζέρια τους.
Έτσι, πέστο λοιπόν.
Έλα ρε συ, είναι η συνήθης τραμπάλα των εν λόγω.
Πότε ανεβαίνουν στη θέση της ελίτ που αντιμετωπίζει φιλανθρωπικά ή υποτιμητικά τους λαϊκούς τύπους και πότε στη θέση του λαού γενικώς που απαιτεί να λύσει όλα τα θέματα η πλουτοκρατία.

Αλλού για αλλού φαν παρκ, φάση. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Airman68
Phorum.gr user: Airman68

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Airman68 »

ΓΑΛΗ έγραψε: 21 Δεκ 2019, 11:03
Έτσι, πέστο λοιπόν.
Πότε ανεβαίνουν στη θέση της ελίτ που αντιμετωπίζει φιλανθρωπικά ή υποτιμητικά τους λαϊκούς τύπους και πότε στη θέση του λαού γενικώς που απαιτεί να λύσει όλα τα θέματα η πλουτοκρατία.

Έτσι φαίνεται... :D
Yippie Kay Yay
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ »

Στύγιος έγραψε: 21 Δεκ 2019, 09:24 Ιt gets better and better :003:

Πέρα από την προκήρυξη για 1200 Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης στην οποία αναφέρθηκε πρόσφατα ο Υπουργός απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή ,η οποία “τρέχει” ήδη, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε πως θα ακολουθήσει και η εξαγγελία για ΕΠΟΠ, που θα αφορά 2000 άτομα

Αυτό ακριβώς το πράγμα είναι η Δεξιά. Αυτό ακριβώς!
Airman68 έγραψε: 21 Δεκ 2019, 11:33
ΓΑΛΗ έγραψε: 21 Δεκ 2019, 11:03
Airman68 έγραψε: 21 Δεκ 2019, 10:47 Έτσι, πέστο λοιπόν.

Έτσι φαίνεται... :D

Δεν μου έχεις απαντήσει, όμως, ακόμη. Γιατί θα πρέπει να συνταξιοδοτείστε στα 45 και να μην παραμένετε στην υπηρεσία από άλλο πόστο;

Φυσικά, αναγνωρίζω ότι οι ιπτάμενοι είστε παραγωγικοί και προσφέρεται σοβαρότατες υπηρεσίες. Γι' αυτό και θα έπρεπε να αμοίβεστε καλύτερα, αλλά θα πρέπει να παραμένετε στην υπηρεσία από άλλη θέση.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Άβαταρ μέλους
Bokolis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bokolis »

ΕΠΟΠ - Επειδή πείνασα ορκίστηκα πάλι.
Άλλη μια κατηγορία αχρήστων δημόσιων υπαλλήλων που θα πληρώνουμε με τους φόρους μας.
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

Bandit59 έγραψε: 21 Δεκ 2019, 02:13
Bandit59 έγραψε: 20 Δεκ 2019, 22:48

Ο καλός παραγωγικός στρατιώτης Εμπεδοκλής έκανε τη δουλειά του Αξιωματικού για έναν ολόκληρο χρόνο (!). Ρε τι διαβάζουμε εδώ μέσα! :lol:
Και για να τελειώνουμε ανόητε: Ποιός κλαψομουνιάζει; Δες ποιοί κλαίγονται για τα 120 ευρώ και μετά κάνε τουμπεκί. Αιντε παπάρα, αρκετό μελάνι χάλασα για να σχολιάζω τους βλάκες σαν του λόγου σου. Και όπως σου είπε και ο Airman αν όλα είναι τόσο υπέροχα στη στρατιωτική ζωή γιατί δεν ακολούθησες αυτό το επάγγελμα; Ακου παίρνω μεταθεσούλες στις ΠΟΛΕΙΣ! αχαχαχαχαχααα sorryyyyyyy που δεν υπηρετώ ΜΟΝΟ στα κατσικοχώρια! :smt005: και γαμώ τα πλεονεκτήματα αυτό!!!! χαχαχαχαχα

Ναι. Όπως τα λες είναι. Όποιος δεν έγινε στρατιωτικός δεν έγινε λόγω πανελληνίων. Σου έχει περάσει από το νου ότι μπορεί να υπάρχουν άλλες προτιμήσεις πέραν από μία καθιστική ζωή από τα σαράντα και το δημοσιοϋπαλληλίκι;

Αφού μόνος τα γράφεις ότι υπηρετείς σε πόλεις γιατί γράφεις μεγάλα λόγια για λάσπες και κρύο;
ΑΑ εσύ είσαι μπιτ για μπιτ βλαμμένος. Εγραψα ποτέ ρε ΟΥΦΟ ότι το δικό μου επάγγελμα είναι πιο χρήσιμο από άλλα; Κατάλαβες ότι υπηρετώ σε κάποια πόλη; :lol: Και κάτι άλλο. Την εποχή που εγώ έδωσα εξετάσεις στη ΣΣΕ, έπρεπε να ήσουν ΠΟΛΥ καλός για να περάσεις! Γκεγκε; Εσύ απλά είσαι ένας άνεργος παπάρας που το παίζει κάποιος στο πχόρουμ. Οταν μεγαλώσεις και πήξει το λιγοστό μυαλουδάκι σου έλα να μου ξαναμιλήσεις. :wave:
Και την εποχή που έγραψα εγώ επίσης. Απλά είσαι λίγο χαζός για να καταλάβεις ότι ήμουν καλύτερος. Και είχα λίγα περισσότερα όνειρα από το να κλαίγομαι για επιδόματα και να περιμένω πότε θα πάρω σύνταξη. Γκέγκε;
Το δικό μου το μυαλό έχει ανοιχτούς ορίζοντες. Έχει εκπαιδευτεί πολύ περισσότερο από το να βαρά προσοχή, να πηγαίνει σημειωτόν και να περιμένει πότε θα πάει στις λάσπες των γραφείων όντας τόσο τεμπέλης ώστε να βαριέται να πάει ακόμη και για καφέ, παρακαλώντας να του τοποθετήσουν δύο τρεις κληρωτούς για να το παίζει λοχαγός κομμάντο με 5 κληρωτούς...
Αν θα πήξει το δικό σου μυαλό αμφιβάλω. Συνήθως αν έχει σκατά, μυαλό με σκατά θα παραμείνει. Για αυτό κάνε μας τη χάρη και χτύπα καμία προσοχή κρατικοδίαιτε τεμπέλη...
Εμπεδοκλής

Έτσι, πέστο λοιπόν.
Δεν υπάρχει κανένα κόμπλεξ. Είναι η πραγματικότητα αιώνες τώρα. Αλλά που να τα ξέρεις εσύ αυτά; Που να τα μάθεις; Στις 19 νύχτες το μήνα στην καρέκλα; Ή στο παπατζιλίκι που σου πωλούν οι ανωτέροι σου ότι είστε η ελίτ πιλότων παγκοσμίως ενώ ταυτόχρονα παίζει να είστε οι πιο άκαπνοι στο ΝΑΤΟ...
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ »

Εμπεδοκλής έγραψε: 21 Δεκ 2019, 13:01

Και την εποχή που έγραψα εγώ επίσης. Απλά είσαι λίγο χαζός για να καταλάβεις ότι ήμουν καλύτερος. Και είχα λίγα περισσότερα όνειρα από το να κλαίγομαι για επιδόματα και να περιμένω πότε θα πάρω σύνταξη. Γκέγκε;
Το δικό μου το μυαλό έχει ανοιχτούς ορίζοντες. Έχει εκπαιδευτεί πολύ περισσότερο από το να βαρά προσοχή, να πηγαίνει σημειωτόν και να περιμένει πότε θα πάει στις λάσπες των γραφείων όντας τόσο τεμπέλης ώστε να βαριέται να πάει ακόμη και για καφέ, παρακαλώντας να του τοποθετήσουν δύο τρεις κληρωτούς για να το παίζει λοχαγός κομμάντο με 5 κληρωτούς...
Αν θα πήξει το δικό σου μυαλό αμφιβάλω. Συνήθως αν έχει σκατά, μυαλό με σκατά θα παραμείνει. Για αυτό κάνε μας τη χάρη και χτύπα καμία προσοχή κρατικοδίαιτε τεμπέλη...
Ρε μλκ, με μπερδεύεις με τις απόψεις ενίοτε! :smt017
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Εμπεδοκλής

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 21 Δεκ 2019, 13:05
Εμπεδοκλής έγραψε: 21 Δεκ 2019, 13:01

Ρε μλκ, με μπερδεύεις με τις απόψεις ενίοτε! :smt017
Και ο διάολος θα πρέπει να έχει δικηγόρο. Πόσο μάλλον όταν απέναντί του έχει μπούληδες που κλαίγονται στα phorums για 120 ευρώ...
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

Στύγιος έγραψε: 21 Δεκ 2019, 09:24 Ιt gets better and better :003:

μλκα οι τύποι είναι τραγικοί
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”