!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ήταν λάθος να εγκαταλείψουμε τις αρχαίες γλώσσες
Re: Ήταν λάθος να εγκαταλείψουμε τις αρχαίες γλώσσες
μπορεί να βρει κάποια μακεδονοπουλα
, πάντα.
Juno έγραψε: 17 Δεκ 2019, 19:49 Τα πολιτικά δρώμενα είναι πολύ πιο ενδιαφέροντα από νήματα περί των θετικών της δουλοκτησίας και των αρνητικών του να πηγαίνεις σχολείο.
Μάλλον γι' αυτό ονειρεύεσαι έναν κόσμο όπου θα ήσουν αφέντης με δούλους, επειδή είσαι τσακωμένος με το σχολείο.
Και έτσι εξηγούνται και τα υπόλοιπα που γράφεις.
.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Έχω συμμετάσχει σε αυτό το νήμα. Έχω κάνει και σχετική ερώτηση. Αυτή που σου έθεσα. Όχι για να δικαιολογήσω τα κίνητρα του Antigeist, αλλά πολύ περισσότερο γιατί κάποιες ερωτήσεις αξίζει να απαντηθουνblackpaint έγραψε: 17 Δεκ 2019, 18:59Υπαρχει προηγουμενο στην κουβεντα σε αλλο νημα, οπου ο αντιγκειστ προσπαθει, πολυ ατσαλα, να επιχειρηματολογησει υπερ μιας αναβιωσης της δουλείας, στην συγχρονη εποχη, επειδη "ταιριαζει στην φυση του ανθρωπου".Bazoomba έγραψε: 17 Δεκ 2019, 18:34Θέτεις ένα ερώτημα και αποκλείεις μια απάντηση... Σωστη/Λαθοςblackpaint έγραψε: 17 Δεκ 2019, 18:29
Απο ευφυια και μορφωση. Η εργασια ειναι τοσο φυσικη στον ανθρωπο, που επιχειρηματολογεις πως πρεπει να βαλουμε σκλαβους να την κανουν. Γιατι η δουλεία ειναι στην φυση του ανθρωπου, ειπες. Μονο που δεν ειπες εαν ειναι στη φυση του ανθρωπου να ειναι δουλος η να ειναι δουλοκτητης: και τα δυο δεν γινεται, εκτος κι αν πιστευεις πως υπαρχει μια ¨φυσικη" ταξη δουλων και μια "φυσικη" ταξη αφεντικων.
Οποτε δεν εχει κανενα νοημα να σε νομιμοποιω με το να μιλαω μαζι σου.
Τι οδήγησε στην νομιμοποίηση της δουλειάς στην αρχαιότητα?
Ετσι για να ξερεις που πας να μπλεξεις.
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
- blackpaint
Δεν θα προλαβαινες να κανεις τιποτα απο αυτα. Εαν η πλειοψηφια ηταν συριζαια, θα παραταγαμε τις κοινοβουλευτικες μαλακιες, θα κηρυτταμε Δικτατορια του Προλεταριατου και θα συλλαμβαναμε τις ελιτ, την αντιπολιτευση, την ηγεσια του στρατου και τον κληρο, και θα τους στελναμε σε αγνωστο προορισμο. Θα κλειναμε επισης και τις τραπεζες οποτε σιγα μην μπορουσες να ρευστοποιησεις την περιουσια σου.Juno έγραψε: 17 Δεκ 2019, 19:20
Αν η πλειοψηφία γίνονταν συριζαίοι εννοείται πως θα ρευστοποιούσα ό,τι έχω και θα έφευγα πριν μου το πουν. Σιγά μην καθόμουν να πληρώνω επιδόματα για τους κηφήνες και τους τελειωμένους ναρκομανείς ενώ αυτοί θα έστελναν τη χώρα για φούντο. Καλύτερα να ήμουν έξω και να ερχόμουν όταν θα είχε μείνει καμμένη γη για να αγοράσω σε τιμές ευκαιρίας και μετά να τους πήξω. Η εναλλακτική μου θα ήταν να μείνω και να μοιραστώ τη μοίρα τους.
Το πρωτο ομως που θα χαμε κανει, θα ηταν να κλεισουμε τα αεροδρομια και τα λιμανια και ολες τις εξοδους της χωρας. Κανενας δεν θα γλιτωνε απο την επανασταση.
Και τοτε θα συνειδητοποιουσες τι αξια εχει η γνωριμια μας και η συμπαθεια μας
- blackpaint
η απαντηση μου ειναι η ταξικη διαστρωματωση, που εμφανιστηκε πρωτα σε νομαδικες κοινωνιες κτηνοτροφων/επιδρομεων, οι οποιοι υποδουλωναν κοινωνιες πρωτογονων γεωργων (με χειροκινητο αλετρι) και δημιουργησαν ετσι τις πρωτες κοινωνιες με κρατικες δομες και ανωτερη ταξη, που βασιλευε, και κατακτημενους, που τους ετρεφαν.Bazoomba έγραψε: 17 Δεκ 2019, 20:22Έχω συμμετάσχει σε αυτό το νήμα. Έχω κάνει και σχετική ερώτηση. Αυτή που σου έθεσα. Όχι για να δικαιολογήσω τα κίνητρα του Antigeist, αλλά πολύ περισσότερο γιατί κάποιες ερωτήσεις αξίζει να απαντηθουνblackpaint έγραψε: 17 Δεκ 2019, 18:59Υπαρχει προηγουμενο στην κουβεντα σε αλλο νημα, οπου ο αντιγκειστ προσπαθει, πολυ ατσαλα, να επιχειρηματολογησει υπερ μιας αναβιωσης της δουλείας, στην συγχρονη εποχη, επειδη "ταιριαζει στην φυση του ανθρωπου".Bazoomba έγραψε: 17 Δεκ 2019, 18:34
Θέτεις ένα ερώτημα και αποκλείεις μια απάντηση... Σωστη/Λαθος
Τι οδήγησε στην νομιμοποίηση της δουλειάς στην αρχαιότητα?
Δηλαδή το κύριο πρόβλημα δεν είναι το κράτος αλλά μια άλλη δύναμη που προϋπήρχε της δημιουργίας του?blackpaint έγραψε: 17 Δεκ 2019, 20:38η απαντηση μου ειναι η ταξικη διαστρωματωση, που εμφανιστηκε πρωτα σε νομαδικες κοινωνιες κτηνοτροφων/επιδρομεων, οι οποιοι υποδουλωναν κοινωνιες πρωτογονων γεωργων (με χειροκινητο αλετρι) και δημιουργησαν ετσι τις πρωτες κοινωνιες με κρατικες δομες και ανωτερη ταξη, που βασιλευε, και κατακτημενους, που τους ετρεφαν.Bazoomba έγραψε: 17 Δεκ 2019, 20:22Έχω συμμετάσχει σε αυτό το νήμα. Έχω κάνει και σχετική ερώτηση. Αυτή που σου έθεσα. Όχι για να δικαιολογήσω τα κίνητρα του Antigeist, αλλά πολύ περισσότερο γιατί κάποιες ερωτήσεις αξίζει να απαντηθουνblackpaint έγραψε: 17 Δεκ 2019, 18:59
Υπαρχει προηγουμενο στην κουβεντα σε αλλο νημα, οπου ο αντιγκειστ προσπαθει, πολυ ατσαλα, να επιχειρηματολογησει υπερ μιας αναβιωσης της δουλείας, στην συγχρονη εποχη, επειδη "ταιριαζει στην φυση του ανθρωπου".
Και αν αυτή η δύναμη μας πηγαίνει τόσο πίσω στον χρόνο γιατί ορίζεται ως μη φυσιολογική?
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
- blackpaint
Φυσιολογικοτατη ηταν τοτε. Φυσικη ομως δεν ειναι, οπως σχεδον τιποτα δεν ειναι στην ανθρωπινη κοινωνια.Bazoomba έγραψε: 17 Δεκ 2019, 20:42Δηλαδή το κύριο πρόβλημα δεν είναι το κράτος αλλά μια άλλη δύναμη που προϋπήρχε της δημιουργίας του?blackpaint έγραψε: 17 Δεκ 2019, 20:38η απαντηση μου ειναι η ταξικη διαστρωματωση, που εμφανιστηκε πρωτα σε νομαδικες κοινωνιες κτηνοτροφων/επιδρομεων, οι οποιοι υποδουλωναν κοινωνιες πρωτογονων γεωργων (με χειροκινητο αλετρι) και δημιουργησαν ετσι τις πρωτες κοινωνιες με κρατικες δομες και ανωτερη ταξη, που βασιλευε, και κατακτημενους, που τους ετρεφαν.Bazoomba έγραψε: 17 Δεκ 2019, 20:22
Έχω συμμετάσχει σε αυτό το νήμα. Έχω κάνει και σχετική ερώτηση. Αυτή που σου έθεσα. Όχι για να δικαιολογήσω τα κίνητρα του Antigeist, αλλά πολύ περισσότερο γιατί κάποιες ερωτήσεις αξίζει να απαντηθουν
Και αν αυτή η δύναμη μας πηγαίνει τόσο πίσω στον χρόνο γιατί ορίζεται ως μη φυσιολογική?
Δεν αρνείσαι την διαστρωματωση, άρα η αρχική σου ένσταση σε αυτό το θέμαblackpaint έγραψε: 17 Δεκ 2019, 20:45Φυσιολογικοτατη ηταν τοτε. Φυσικη ομως δεν ειναι, οπως σχεδον τιποτα δεν ειναι στην ανθρωπινη κοινωνια.Bazoomba έγραψε: 17 Δεκ 2019, 20:42Δηλαδή το κύριο πρόβλημα δεν είναι το κράτος αλλά μια άλλη δύναμη που προϋπήρχε της δημιουργίας του?blackpaint έγραψε: 17 Δεκ 2019, 20:38
η απαντηση μου ειναι η ταξικη διαστρωματωση, που εμφανιστηκε πρωτα σε νομαδικες κοινωνιες κτηνοτροφων/επιδρομεων, οι οποιοι υποδουλωναν κοινωνιες πρωτογονων γεωργων (με χειροκινητο αλετρι) και δημιουργησαν ετσι τις πρωτες κοινωνιες με κρατικες δομες και ανωτερη ταξη, που βασιλευε, και κατακτημενους, που τους ετρεφαν.
δεν ισχύει?και τα δυο δεν γινεται
- blackpaint
Κρατος και δουλεία εχουν την ιδια ριζα: μια ορδη επιδρομεων που υποδουλωνει πιο αδυναμους λαους. Αυτα ομως δεν χανονται σε βαθος χρονου, αλλα αφορουν τα τελευταια 5-10.000 χρονια της υπαρξης του ειδους. Στο μεγαλυτερο μερος της υπαρξης του, για 600.000 χρονια περιπου, ο συγχρονος ανατομικα ανθρωπος εζησε ως κυνηγος τροφοσυλλεκτης, χωρις να εργαζεται και χωρις να υποχρεωνει αλλους να δουλευουν γι αυτον.Bazoomba έγραψε: 17 Δεκ 2019, 20:42
Δηλαδή το κύριο πρόβλημα δεν είναι το κράτος αλλά μια άλλη δύναμη που προϋπήρχε της δημιουργίας του?
- blackpaint
οχι, αυτο ητανε καταρριψη του ισχυρισμου του αντιγκειστ. Διαφωνω καθετα στην χρηση της "φυσης" ως επιχειρημα.Bazoomba έγραψε: 17 Δεκ 2019, 20:56Δεν αρνείσαι την διαστρωματωση, άρα η αρχική σου ένσταση σε αυτό το θέμαblackpaint έγραψε: 17 Δεκ 2019, 20:45Φυσιολογικοτατη ηταν τοτε. Φυσικη ομως δεν ειναι, οπως σχεδον τιποτα δεν ειναι στην ανθρωπινη κοινωνια.Bazoomba έγραψε: 17 Δεκ 2019, 20:42
Δηλαδή το κύριο πρόβλημα δεν είναι το κράτος αλλά μια άλλη δύναμη που προϋπήρχε της δημιουργίας του?
Και αν αυτή η δύναμη μας πηγαίνει τόσο πίσω στον χρόνο γιατί ορίζεται ως μη φυσιολογική?δεν ισχύει?και τα δυο δεν γινεται
Ναι... Αχμ...blackpaint έγραψε: 17 Δεκ 2019, 21:08Κρατος και δουλεία εχουν την ιδια ριζα: μια ορδη επιδρομεων που υποδουλωνει πιο αδυναμους λαους. Αυτα ομως δεν χανονται σε βαθος χρονου, αλλα αφορουν τα τελευταια 5-10.000 χρονια της υπαρξης του ειδους. Στο μεγαλυτερο μερος της υπαρξης του, για 600.000 χρονια περιπου, ο συγχρονος ανατομικα ανθρωπος εζησε ως κυνηγος τροφοσυλλεκτης, χωρις να εργαζεται και χωρις να υποχρεωνει αλλους να δουλευουν γι αυτον.Bazoomba έγραψε: 17 Δεκ 2019, 20:42
Ξέρεις, σε αυτά τα χρόνια, οι ομάδες τροφοσυλεκτών και οι φυλές σφάζονταν μεταξύ τους για την κατοχή της γης...
Άρα συμπερασματικά θεωρείς πολύ λογικό τον πόλεμο και την αλληλοεξόντωση μια και το έκαναν αυτό τόσες εκατοντάδες χιλιάδες ή μάλλον εκατομμύρια χρόνια οι πρόγονοι μας.
.
Bellum omnium contra omnes
Αυτό δεν εξηγεί την διαστρωματωση των επιδρομεων ούτε την δύναμη που τους σπρώχνει στην υποδούλωση άλλων ομάδων.blackpaint έγραψε: 17 Δεκ 2019, 21:08Κρατος και δουλεία εχουν την ιδια ριζα: μια ορδη επιδρομεων που υποδουλωνει πιο αδυναμους λαους. Αυτα ομως δεν χανονται σε βαθος χρονου, αλλα αφορουν τα τελευταια 5-10.000 χρονια της υπαρξης του ειδους. Στο μεγαλυτερο μερος της υπαρξης του, για 600.000 χρονια περιπου, ο συγχρονος ανατομικα ανθρωπος εζησε ως κυνηγος τροφοσυλλεκτης, χωρις να εργαζεται και χωρις να υποχρεωνει αλλους να δουλευουν γι αυτον.Bazoomba έγραψε: 17 Δεκ 2019, 20:42
Θεωρείς την οργάνωση των Ινδιάνων κρατική? Οι ινδιάνοι διατηρουσαν σκλάβους από άλλες φυλές
-
Antigeist
To κακό σουλούπι είναι κακό σουλούπι, και της μέσης Ελληνίδας είναι ελεεινό, καμία σχέση με της μέσης Ουκρανής πχ. Μόνο σε όσους είναι οι ίδιοι κακοσουλούπωτοι αρέσει και εγώ δεν είμαι. Για να αντιδράς αμυντικά μάλλον και εσύ αχλάδι είσαι. Χυλοπιτοφάγοι είμαστε όλοι μας. Κανένας δεν είναι τόσο γαμάουα που ρίχνει στο κρεβάτι οτιδήποτε ποθήσει εκτός αν είναι κανένας σουλτάνος. Άλλωστε ο έρωτας δεν έχει νόημα αν δεν βρίσκει κάποια ιδιαίτερη αντίσταση.Juno έγραψε: 17 Δεκ 2019, 19:49Αν βρίσκεις άσχημες τις Ελληνίδες, βρες μια λαθρομετανάστρια. Αλλά συνήθως όσοι γενικεύουν τόσο επιθετικά, είναι χυλοπιτοφάγοι.Antigeist έγραψε: 17 Δεκ 2019, 19:43 Άλλα πράγματα γνήσια ελληνικά δεν είναι καθόλου καύλα. Όπως το κακό σουλούπι που έχετε εσείς οι ελληνίδες για παράδειγμα.![]()
Όχι μωρέ μην το λες.
Τα πολιτικά δρώμενα είναι πολύ πιο ενδιαφέροντα από νήματα περί των θετικών της δουλοκτησίας και των αρνητικών του να πηγαίνεις σχολείο.Antigeist έγραψε: 17 Δεκ 2019, 19:43Καλό είναι να μην κλαις και για αυτό ακριβώς δεν συμμετέχω στις μίζερες πολιτικές συζητήσεις που συμμετέχεις εσύ.
Μάλλον γι' αυτό ονειρεύεσαι έναν κόσμο όπου θα ήσουν αφέντης με δούλους, επειδή είσαι τσακωμένος με το σχολείο.
Και έτσι εξηγούνται και τα υπόλοιπα που γράφεις.
Αφού τα "πολιτικά δρώμενα" είναι ενδιαφέροντα γιατί ο κόσμος δεν κάθεται να δει βουλή; Γιατί έχει σε τόσο χαμηλή εκτίμηση τους "πολιτικάντηδες"; Πρέπει κάποιος να είναι ανιαρός και ελαφρόμυαλος για να θέλει να ασχολείται με την πολιτική σήμερα. Για αυτόν τον λόγο ακριβώς η πλειοψηφία της βουλής απαρτίζεται από ελαφρά ατομάκια που δεν διαφέρουν πολύ από τον δήμο. Η δημοκρατία με άλλα λόγια εξιλιθιώνει την πολιτική. "Η δημοκρατία είναι η δικτατορία των ηλιθίων" λέει ένα ρητό που αποδίδεται στον Σίλερ και προσωπικά την σιχαίνομαι.
Για εξήγησε μου τον τελευταίο σου συλλογισμό γιατί δεν καταλαβαίνω τον ειρμό σου. Ονειρεύομαι λέει κόσμο όπου θα ήμουν αφέντης γιατί είμαι λεει "τσακωμένος" με το σχολείο; Και έτσι εξηγούνται και τα υπόλοιπα λέει που γράφω. Ποια υπόλοιπα δηλαδή;
- Ζενίθεδρος
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Μα δεν χρειάζεται να έχεις πλειοψηφία. Ο ελληνικός κοινοβουλευτισμος είναι ένα είδος πρωθυπουργικης μοναρχιας. Και 5 χρόνια, δεν είδα τον Τσιπρα να κάνει κάτι επαναστατικό σαν αυτα που περιγράφεις, ούτε καν σαν ιδέα.blackpaint έγραψε: 17 Δεκ 2019, 20:30Δεν θα προλαβαινες να κανεις τιποτα απο αυτα. Εαν η πλειοψηφια ηταν συριζαια, θα παραταγαμε τις κοινοβουλευτικες μαλακιες, θα κηρυτταμε Δικτατορια του Προλεταριατου και θα συλλαμβαναμε τις ελιτ, την αντιπολιτευση, την ηγεσια του στρατου και τον κληρο, και θα τους στελναμε σε αγνωστο προορισμο. Θα κλειναμε επισης και τις τραπεζες οποτε σιγα μην μπορουσες να ρευστοποιησεις την περιουσια σου.Juno έγραψε: 17 Δεκ 2019, 19:20
Αν η πλειοψηφία γίνονταν συριζαίοι εννοείται πως θα ρευστοποιούσα ό,τι έχω και θα έφευγα πριν μου το πουν. Σιγά μην καθόμουν να πληρώνω επιδόματα για τους κηφήνες και τους τελειωμένους ναρκομανείς ενώ αυτοί θα έστελναν τη χώρα για φούντο. Καλύτερα να ήμουν έξω και να ερχόμουν όταν θα είχε μείνει καμμένη γη για να αγοράσω σε τιμές ευκαιρίας και μετά να τους πήξω. Η εναλλακτική μου θα ήταν να μείνω και να μοιραστώ τη μοίρα τους.
Το πρωτο ομως που θα χαμε κανει, θα ηταν να κλεισουμε τα αεροδρομια και τα λιμανια και ολες τις εξοδους της χωρας. Κανενας δεν θα γλιτωνε απο την επανασταση.
Και τοτε θα συνειδητοποιουσες τι αξια εχει η γνωριμια μας και η συμπαθεια μας![]()
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
-
Antigeist
Με άλλα λόγια για τον πούτσο πατριωτισμό δηλαδή έχετε και εσείς τα δεξιά. Όταν έχει μάσα μένουμε όταν δεν έχει φεύγουμε και γυρνάμε για να κάνουμε επενδύσεις και να πουλήσουμε μούρη σαν τους "Αμερικανούς" της κακιάς ώρας στα πανηγύρια το καλοκαίρι που μοιράζουν τα ντόλα στα παιδάκια. Αυτά είναι μαλακίες. Πατριώτης είσαι όταν νιώθεις ότι δεν θα μπορούσες να ζήσεις σε άλλο μέρος ή με άλλο κόσμο. Πατριώτης είσαι όταν σου ανήκει ο τόπος σου. Και όταν σου ανήκει ο τόπος σου δεν παρακαλάς ούτε την Ευρώπη ούτε κανέναν να σε σώσει από τους γείτονες, ούτε ανέχεσαι να έρχονται στην χώρα σου και να σε λένε βρωμιάρη χωρίς να βγουν τα δόντια τους με τανάλια, https://www.militaire.gr/γκάμπριελ-βρωμ ... ραμσάουερ/ ούτε αποδίδεις επίσημες τιμές σε σφαγείς σου. Κατάλαβες γιατί σας λέμε τους γραικούληδες ταπεινούς και προτιμάμε το παλιό Ρωμαίος ; Το όνομα Ελληνας έχει συσσωρεύσει πάνω του 200 χρόνια τέτοιο τρομερό αίσχος που θέλεις να το πετάξεις από πάνω σου άμα έχεις λίγο τιμή μέσα σου https://belisarius21.wordpress.com/2014 ... σκαμμένων/Juno έγραψε: 17 Δεκ 2019, 19:20Αν η πλειοψηφία γίνονταν συριζαίοι εννοείται πως θα ρευστοποιούσα ό,τι έχω και θα έφευγα πριν μου το πουν. Σιγά μην καθόμουν να πληρώνω επιδόματα για τους κηφήνες και τους τελειωμένους ναρκομανείς ενώ αυτοί θα έστελναν τη χώρα για φούντο. Καλύτερα να ήμουν έξω και να ερχόμουν όταν θα είχε μείνει καμμένη γη για να αγοράσω σε τιμές ευκαιρίας και μετά να τους πήξω. Η εναλλακτική μου θα ήταν να μείνω και να μοιραστώ τη μοίρα τους.Antigeist έγραψε: 17 Δεκ 2019, 19:11Ποτέ δεν θα έφυγα. Εγώ μάλιστα πιστεύω ότι για να είναι ένα μέρος πατρίδα σου πρέπει η να έχεις γεννηθείς σε αυτή η να την έχεις κατακτήσεις με τα όπλα. Όμως επειδή είναι η πατρίδα μου δεν σημαίνει ότι επιβάλλεται να μας αρέσει οτιδήποτε δίνει τον πολιτιστικό και κοινωνικό τόνο. Αν η πλειοψηφία των Ελλήνων γινόταν σύριζαιοι και σου λέγανε άμα δεν γουστάρεις τράβα φύγε εσύ πως θα αντιδρούσες;Juno έγραψε: 17 Δεκ 2019, 18:50
Εγώ δεν έχω πρόβλημα να μένω εδώ,εσύ σφίγγεσαι και σιχαίνεσαι οτιδήποτε ελληνικό, όπως φαίνεται από αυτά που γράφεις.
![]()
Τέλος πάντων αφού σιχαίνεσαι οτιδήποτε ελληνικό και παραμένεις εδώ, κάτσε να κλαίγεσαι και να γεμίζεις την ατμόσφαιρα γύρω σου αρνητική ενέργεια.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 57 Απαντήσεις
- 1402 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Rakomelofronas
-
- 6 Απαντήσεις