Giorgos 574 έγραψε: 17 Δεκ 2019, 19:02Η ίδια διαφορα που είχαν στις αρχες του 20ου αιώνα στο χώρο της σημερινης Αλβανιας οι Χειμαριωτες από τους Λουντζιωτες, τους Ζαγοριτες και τους Κορυτσαιους.Ρουμ έγραψε: 17 Δεκ 2019, 18:59E αρα ποια η διαφορα τους ακομα να απαντησειςGiorgos 574 έγραψε: 17 Δεκ 2019, 18:56
Τίποτα αλλα δεν έχει και καμία σημασία γιατί ολοι οι αλβανοφωνοι ορθόδοξοι ελληνική συνείδηση είχαν τότε.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Τελικα οι αρβανιτες ειναι Αλβανοί
Re: Τελικα οι αρβανιτες ειναι Αλβανοί
-
Giorgos 574
Ρουμ έγραψε: 17 Δεκ 2019, 19:03Giorgos 574 έγραψε: 17 Δεκ 2019, 19:02Η ίδια διαφορα που είχαν στις αρχες του 20ου αιώνα στο χώρο της σημερινης Αλβανιας οι Χειμαριωτες από τους Λουντζιωτες, τους Ζαγοριτες και τους Κορυτσαιους.![]()
![]()
Ακομα να βρεις τη διαφορα Φαναριωτων και Σουλιωτων ρε..... ΑιτολοακαρνάναGiorgos 574 έγραψε: 17 Δεκ 2019, 19:04Ρουμ έγραψε: 17 Δεκ 2019, 19:03Giorgos 574 έγραψε: 17 Δεκ 2019, 19:02
Η ίδια διαφορα που είχαν στις αρχες του 20ου αιώνα στο χώρο της σημερινης Αλβανιας οι Χειμαριωτες από τους Λουντζιωτες, τους Ζαγοριτες και τους Κορυτσαιους.![]()
![]()
![]()
![]()
-
Giorgos 574
Δείξε μου τους ιδιους να λένε ότι είναι ΑρβανίτεςΡουμ έγραψε: 17 Δεκ 2019, 19:06Ακομα να βρεις τη διαφορα Φαναριωτων και Σουλιωτων ρε..... Αιτολοακαρνάνα![]()
![]()
Εχεις καταντησει αστειος...
Προσπαθουσες να αποδειξεις οτι και οι Σουλιωτες ηταν ..Σκιπεταρ
και τωρα πας να περασεις οτι δεν αυτοπροσδιοριζοταν
οχι ως Σκιπεταρ κανεις ουτε καν ως... Αρβανιτης
Αστειος καταντας
Αυτος ο μεταμφιεσμένος που χάθηκε;;;;Arisvilla έγραψε: 01 Οκτ 2019, 20:16
Δεν αναγνωρίζονται ως μειονότητα επίσημα. Αυτό γίνεται γιατί το αλβανικό κράτος θεωρεί ότι οι αλβανόφωνοι χριστιανοί ορθόδοξοι είναι Αλβανοί άσχετα αν έχουν ελληνική συνείδηση. Εγώ από ότι ξέρω ελάχιστα χωριά στην περιοχή εκεί είναι ελληνόφωνα. Τα περισσότερα είναι αλβανόφωνα. Οι περισσότεροι όμως από τους αλβανόφωνους έχουν πια ελληνική συνείδηση αν και τα πράγματα παλιότερα ήταν πιο ρευστά. Αρχες του 19ου αιώνα πάντως σύμφωνα με τις ιστορικές μαρτυρίες οι χριστιανοί της Χειμάρρας ήταν αλβανόφωνοι.
Ό Χάρολδ (δηλ. ό Βύρων) βρήκε
τούς Αλβανούς πού έτραγουδούσαν
άλβανικά
τήν άλωσιν καί τήν καταστροφήν τής Πρέβεζας, πού είχε
συμβή πρό 11 ετών δηλ. τό 1798
''''Ένθυμηθώμεν τήν ήμέραν τής
εφόδου τής Πρεβέζης, τάς ίκετικάς
κραυγάς των ήττηθέντων, τά θριαμβευτικά άσματα των νικητών, ότε
έπυρπολήσαμεν όλας τάς οικίας καί
διανείμαμεν τήν λείαν, σφάξαντες
τούς, πλουσίους, εκ τών όποιων άφήκαμεν μόνον ζωντανός τάς ώραίας
παρθένους'''''
τούς Αλβανούς πού έτραγουδούσαν
άλβανικά
τήν άλωσιν καί τήν καταστροφήν τής Πρέβεζας, πού είχε
συμβή πρό 11 ετών δηλ. τό 1798
''''Ένθυμηθώμεν τήν ήμέραν τής
εφόδου τής Πρεβέζης, τάς ίκετικάς
κραυγάς των ήττηθέντων, τά θριαμβευτικά άσματα των νικητών, ότε
έπυρπολήσαμεν όλας τάς οικίας καί
διανείμαμεν τήν λείαν, σφάξαντες
τούς, πλουσίους, εκ τών όποιων άφήκαμεν μόνον ζωντανός τάς ώραίας
παρθένους'''''
-
Giorgos 574
Στην περιοχή της Χειμαρας που ήταν αυτόνομη γενικά ζούσαν και Έλληνες και Αλβανοί. Απλά ενώ τους πρώτους αιώνες της τουρκοκρατίας δήλωναν και Έλληνες και Αρβανίτες/Αλβανοί από το 17ο αιώνα και μετά λόγω των πολλών σφαγών και της καταπίεσης που δέχονταν από τους μουσουλμανους Αλβανους και της διγλωσσιας τους διαχώρισαν εντελώς τους εαυτούς τους από τους υπόλοιπους αλβανοφωνους. Ένας άλλος λόγος είναι γιατί λόγω των επιδρομών των Τουρκαλβανων στον ελλαδικό χώρο ο ορος Αρβανιτης/Αλβανος απέκτησε αρνητικό περιεχόμενο και κατεντησε ντροπή. Ειδικά στα τέλη του 18ου αιώνα είχε καταντήσει συνώνυμο του Τούρκος γιατί σχεδόν όλα τα οθωμανικά στρατεύματα στα Βαλκάνια αποτελούνταν από Αλβανους. Έτσι εξηγείται και το μίσος τους.Arisvilla έγραψε: 01 Οκτ 2019, 20:16Δεν αναγνωρίζονται ως μειονότητα επίσημα. Αυτό γίνεται γιατί το αλβανικό κράτος θεωρεί ότι οι αλβανόφωνοι χριστιανοί ορθόδοξοι είναι Αλβανοί άσχετα αν έχουν ελληνική συνείδηση. Εγώ από ότι ξέρω ελάχιστα χωριά στην περιοχή εκεί είναι ελληνόφωνα. Τα περισσότερα είναι αλβανόφωνα. Οι περισσότεροι όμως από τους αλβανόφωνους έχουν πια ελληνική συνείδηση αν και τα πράγματα παλιότερα ήταν πιο ρευστά. Αρχες του 19ου αιώνα πάντως σύμφωνα με τις ιστορικές μαρτυρίες οι χριστιανοί της Χειμάρρας ήταν αλβανόφωνοι.Ρουμ έγραψε: 01 Οκτ 2019, 20:07Στη Χειμαρα ρε ψευτη δεν ειναι Ελληνες;;;Arisvilla έγραψε: 01 Οκτ 2019, 19:58 Πολύ μπούλινγκ βλέπω τρώνε από τα εθνίκια όσοι γράφουν τα αυτονόητα. Οι Ελληνες της Βορείου Ηπείρου που αναγνωρίζονται επίσημα ως μειονότητα είναι στις περιοχές του Δελβίνου των Αγιών Σαράντα και του Δελβίνου και σε 99 χωριά. Ούτε στην Κορυτσά που αυτοί που έχουν ελληνική συνείδηση είναι Βλάχοι οι περισσότεροι ούτε σε άλλες περιοχές που υπάρχουν πολλοί με ελληνική συνείδηση αλλά είναι αλβανόφωνοι. Ο Ζάππας από ότι γνωρίζω ήταν βλαχος στην καταγωγή. Οι Βλάχοι της Αλβανίας ως επί τω πλείστω τώρα δεν έχουν ελληνική συνείδηση. Παλιότερα ήταν πιο μπερδεμένα τα πράγματα. Το πως και πότε κάποια χωριά στην Ηπειρο Ελληνοφώνησαν και κάποια άλλα αλβανοφώνησαν κανένας δεν το ξέρει, Από την ιστορία της περιοχής πάντως οι κάτοικοι της Ηπείρου και της Νότιας Αλβανίας είναι ένα εθνολογικό μείγμα Ρωμιών, Αλβανών, Βλάχων και Σλάβων που κάποιοι εξ αυτών δηλώνουν τώρα Αλβανοί, κάποιοι Ελληνες, κάποιοι- λιγότεροι- Βλάχοι και Σλαβομακεδόνες. Το θρήσκευμα έπαιξε ρόλο στη διαίρεση των πληθυσμών αφού παραδοσιακά οι ορθόδοξοι Αλβανοί δεν είχαν μεγάλες διαφορές με τους Ρωμιούς- Ελληνες γεγονός που έκανε πιο εύκολη την ένταξη τους στην "ελληνική" εθνότητα πράγμα που δεν συνέβαινε με τους Μουσουλμάνους Αλβανούς. Και επειδή κάποια εθνίκια που βλέπουν παντού φαντάσματα θα ρωτήσουν, δεν είμαι Αλβανός και οι πρόγονοι μου τουλάχιστον για 2 αιώνες ήταν ελληνόφωνοι. Βέβαια πιθανότατα πριν το 19ο αιώνα κάποιοι από τους πρόγονους μου μιλούσαν αρβανίτικα ή βλάχικα (από τη μία πλευρά κατά 99% σίγουρο ότι ήταν βλαχόφωνοι από την περιοχή της Β.Ηπείρου). Όπως και οι πρόγονοι πολλών υπερασπιστών της καθαρότητας του ελληνικου γένους αφού οι σύγχρονοι ρωμιοί είναι ένα εθνολογικό μείγμα πολλών λαών που σταδιακά πέρασαν στην νεοελληνική κουλτούρα κάποιοι πιο παλιά και κάποιοι πιο πρόσφατα.
Νομίζω το ίδιο ακριβως έγινε πάνω κάτω και με τους Σουλιώτες αν και δεν μπορώ να καταλάβω αν αυτοί διαχώριζαν εντελως τους εαυτούς τους από τους υπόλοιπους αλβανοφωνους γιατί οι πηγές είναι αντικρουόμενες.
Οι Χειμαριωτες δεν ηταν Σκιπεταροι [ουτε καν οι αλβανοφωνοι]...οι Λιαμπηδες ητανGiorgos 574 έγραψε: 17 Δεκ 2019, 19:35
Νομίζω το ίδιο ακριβως έγινε πάνω κάτω και με τους Σουλιώτες αν και δεν μπορώ να καταλάβω αν αυτοί διαχώριζαν εντελως τους εαυτούς τους από τους υπόλοιπους αλβανοφωνους γιατί οι πηγές είναι αντικρουόμενες.
Οι Σουλιωτες δεν ηταν καν Σκιπεταροι ...οι Αλβαβνοτσάμηδες ηταν
Οι Σουλιωτες αυτοπροσδιοριζονταν και Αρβανιτες και Ελληνες και Ρωμαιοι κλπ
-
Giorgos 574
Αν λέγανε ότι είναι Αρβανίτες στα αρβανίτικα αποδιδόταν ως Σκιπεταροι κατάλαβε το επιτέλους. Όπως έχει ήδη αποδειχθεί στο χώρο της Ηπείρου το 19ο αιώνα κανεις δε χρησιμοποιούσε τον όρο Αρμπερέσε και στα ελληνικά Αρβανιτης και Αλβανος ήταν ταυτόσημα...Ρουμ έγραψε: 17 Δεκ 2019, 19:53Οι Σουλιωτες δεν ηταν καν Σκιπεταροι ...οι Αλβαβνοτσάμηδες ητανGiorgos 574 έγραψε: 17 Δεκ 2019, 19:35
Οι Σουλιωτες αυτοπροσδιοριζονταν και Αρβανιτες και Ελληνες και Ρωμαιοι κλπ
Το μόνο ερώτημα που τίθεται για εμένα είναι αν οντως λέγανε ότι είναι Αρβανίτες, που πολύ πιθανο είναι να μη το λέγανε.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Giorgos 574 την 17 Δεκ 2019, 20:16, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Mονο σου τα λες μονο σου τα ακους...Giorgos 574 έγραψε: 17 Δεκ 2019, 20:07
Το μόνο ερώτημα που τίθεται για εμένα είναι αν οντως λέγανε ότι είναι Αρβανίτες, που πολύ πιθανο είναι να μη το λέγανε.
Εχεις παρουσιασει πηγη για τους σουλιωτες αλλα τα χεις κανει αχταρμα
Ξεχνας τι γράφεις ...
ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΟΥ ΚΟΛ. ΚΟΤΣΙ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ
ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ
Μ ΕΙΟΝΟΤΗΤΟΣ
...
«Αί Ελληνόφωνοι περιφέρειαι — λέγει
ή έκθεσις— άποτελούνται από 99 -100
χωρία διατεταγμένα κατά τρόπον ώστε,
πλήν τών χωρίων Σωπίκι, Παντελεήμων,
Φραστανή καί Λιούγκαρη, δέν έχουν μεταξύ αύτών (έντός του πλαισίου των) ούοέν ’Αλβανόφωνον χωρίον. "Ολαι αυταί
μαζί είναι μία συνέχεια τών μερών τά όποια εύρίσκονται έκείθεν τών συνόρων μας.
Τά δύο αύτά μέρη τά ένθεν καί έκείθεν
διακοπτόμενα μόνον ύπό της γραμμής τών
συνόρων, έχουν σχεδόν την αυτήν γεωγραφικήν καί κοινωνικήν συστασιν* έχουν τήν
αυτήν θρησκείαν, τήν αυτήν ιστορίαν, τά
αύτά έθιμα, τήν ίδιαν ένδυμασίαν καί είναι στενά συνδεδεμένα διά συγγενειών καί
πάσης φύσεως συμφερόντο)ν. Το τμήμα τό
έναπομεΐναν έντός τών συνόριον μας είναι
Ελληνόφωνον άπό άπόψεο>ς γλώσσης καί
Ελληνικόν άπό Αιπόψεως αισθημάτων είναι περισσότερον Ελληνικόν άπό δ,τι τό
άλλο μέρος, έπειδή τό μέρος έκείθεν (τών
συνόρων) ήσύχασεν άπό τόν κίνδυνον πού
ήπείλει τήν γλώσσαν καί τήν έθνικήν του
ψυχήν, ένψ τό μέρος ένθεν τών συνόρων,
μή έπιθυμούν ν’ άναγνωρίση τήν γενομένην άλλαγήν, διετήρησεν δπιος πρώτα τό
πνεύμα τής άντιδράσεως....
Μά ποση είναι αύτή ή Μειονότης;
Επιφανής θεωρητικός, o Αλβανός σωβινιστής Σταραβέτσκα στό βιβλίο του «,Ενώπιον τής κρίσεως τής Ιστορίας» παραδέχεται
οτι αί άντιτιθέμενοι στή δημιουργία τής ’Αλβανίας ’Ορθόδοξοι άνέρχονταν
τό 1914 σέ έκατό χιλιάδες και πλέον
στους δυό νομούς ’Αργυροκάστρου
καί Κορυτσάς εκ των όποιων οι 20.000
όπλισμένοι μέχρις όδόντιον ελαβαν μέρος
στις «τσέτες» τού Ζωγράφου.

ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ
Μ ΕΙΟΝΟΤΗΤΟΣ
...
«Αί Ελληνόφωνοι περιφέρειαι — λέγει
ή έκθεσις— άποτελούνται από 99 -100
χωρία διατεταγμένα κατά τρόπον ώστε,
πλήν τών χωρίων Σωπίκι, Παντελεήμων,
Φραστανή καί Λιούγκαρη, δέν έχουν μεταξύ αύτών (έντός του πλαισίου των) ούοέν ’Αλβανόφωνον χωρίον. "Ολαι αυταί
μαζί είναι μία συνέχεια τών μερών τά όποια εύρίσκονται έκείθεν τών συνόρων μας.
Τά δύο αύτά μέρη τά ένθεν καί έκείθεν
διακοπτόμενα μόνον ύπό της γραμμής τών
συνόρων, έχουν σχεδόν την αυτήν γεωγραφικήν καί κοινωνικήν συστασιν* έχουν τήν
αυτήν θρησκείαν, τήν αυτήν ιστορίαν, τά
αύτά έθιμα, τήν ίδιαν ένδυμασίαν καί είναι στενά συνδεδεμένα διά συγγενειών καί
πάσης φύσεως συμφερόντο)ν. Το τμήμα τό
έναπομεΐναν έντός τών συνόριον μας είναι
Ελληνόφωνον άπό άπόψεο>ς γλώσσης καί
Ελληνικόν άπό Αιπόψεως αισθημάτων είναι περισσότερον Ελληνικόν άπό δ,τι τό
άλλο μέρος, έπειδή τό μέρος έκείθεν (τών
συνόρων) ήσύχασεν άπό τόν κίνδυνον πού
ήπείλει τήν γλώσσαν καί τήν έθνικήν του
ψυχήν, ένψ τό μέρος ένθεν τών συνόρων,
μή έπιθυμούν ν’ άναγνωρίση τήν γενομένην άλλαγήν, διετήρησεν δπιος πρώτα τό
πνεύμα τής άντιδράσεως....
Μά ποση είναι αύτή ή Μειονότης;
Επιφανής θεωρητικός, o Αλβανός σωβινιστής Σταραβέτσκα στό βιβλίο του «,Ενώπιον τής κρίσεως τής Ιστορίας» παραδέχεται
οτι αί άντιτιθέμενοι στή δημιουργία τής ’Αλβανίας ’Ορθόδοξοι άνέρχονταν
τό 1914 σέ έκατό χιλιάδες και πλέον
στους δυό νομούς ’Αργυροκάστρου
καί Κορυτσάς εκ των όποιων οι 20.000
όπλισμένοι μέχρις όδόντιον ελαβαν μέρος
στις «τσέτες» τού Ζωγράφου.
- Highlander
Re: Τελικα οι αρβανιτες ειναι Αλβανοι
Ρουμ έγραψε: 17 Δεκ 2019, 14:39Προδοτη των προπαππoυδων σου ,που χάθηκες;;Highlander έγραψε: 15 Δεκ 2019, 00:23
Ρε απίθανε, το "κσ" είναι ειρωνικό.Να γράφω ξέρω πολύ καλύτερα από εσένα που έχεις ταράξει τις καταλήξεις των ρημάτων (δηλαδή γνώσεις πρώτων τάξεων δημοτικού).
![]()
Highlander έγραψε: 17 Δεκ 2019, 20:35Ρουμ έγραψε: 17 Δεκ 2019, 14:39Προδοτη των προπαππoυδων σου ,που χάθηκες;;Highlander έγραψε: 15 Δεκ 2019, 00:23
Ρε απίθανε, το "κσ" είναι ειρωνικό.Να γράφω ξέρω πολύ καλύτερα από εσένα που έχεις ταράξει τις καταλήξεις των ρημάτων (δηλαδή γνώσεις πρώτων τάξεων δημοτικού).
![]()
Highlander έγραψε: 17 Δεκ 2019, 20:35Ρουμ έγραψε: 17 Δεκ 2019, 14:39Προδοτη των προπαππoυδων σου ,που χάθηκες;;Highlander έγραψε: 15 Δεκ 2019, 00:23
![]()

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση