Τσιμπάει αυτο? Δεν το ξερω αλλά κατι σαν γρύλος πρεπει να ειναι. Αν δεν ειναι επικίνδυνο για τον ανθρωπο, καλά κανει η συγγενής σου. Οτιδήποτε ειναι ανικανο να με βλάψει εμενα, δεν θελω να το βλάπτω ούτε εγω. Μύγες, κατσαρίδες κλπ αν ειμαι μονος μου σπίτι αποφεύγω να τις σκοτώνω. Πρώτα ανοιγω παράθυρο/μπαλκονόπορτα παραχωρώντας τους την honorary exit εναλλακτική. Οσες κατσαριδομύγες-σκαθάρια εχω παντοφλιάσει εντος σπιτιου-μπαλκονιου, το εκανα μονο και μονο για να αποφύγω αμεσα τη γκρίνια της συμβίας, και της μανας παλιότερα.Kiki mat έγραψε: 17 Δεκ 2019, 13:13Τα σεα σου να κουβαλας σε περίπτωση που σε τσίμπησει τίποτα. Και είμαι σίγουρη εάν κάνουν καμιά σφηκοφωλια στο μπαλκόνι σου θα τις εξαφανίσεις . Έχω μία συγγενή κοινωνικό λειτουργό που από τότε που πήγε στις Ινδίες δεν μας αφήνει να σκοτώσουμε ούτε κατσαρίδα . Πέρσι ελευθέρωσε ένα σιχαμερο κρεμμυδοφαγο . Τα τυλίγει σε χαρτοπετσέτα και τα αφήνει στο δάσοςvantono έγραψε: 17 Δεκ 2019, 12:52 Παίδες εγώ ειμαι αλλεργικός στο τσίμπημα σφήκας. Μπορει και μέλισσας. Τί λέτε, να τις εξαφανίσουμε κι αυτές? Γινεται να γενοκτονήσεις πληθυσμό εντόμων? Για πείτε ιδέες.
Η πουτανόσφηκα ειναι ομως πραγματι ενα έντομο που πολύ θα γούσταρα να γενοκτονήσω, παρότι ξερω οτι ο παραμικρός οργανισμός παίζει το ρόλο του στο οικοσύστημα. Μου εχουν κανει παλιότερα μια σφηκοφωλιά σαν το κεφάλι μου στο μπαλκόνι, και επειδη δεν εχω εντομοκτόνα σπιτι, τις ψέκασα με το ψυκτικό φαρμακευτικό σπρέι για τραυματισμούς που εχω. Μεσα σε λιγα δεύτερα η φωλιά έπεσε κατω χιονόμπαλα, και οι σφήκες πιγκουίνοι. Μέλισσα με έχει τσιμπήσει στο παρελθόν αλλά καλά μου εκανε, εκανα μεγαλη μαλακία, γιατι πηγαινα γυρεύοντας. Τις μέλισσες τις συμπαθώ αλλωστε. Επισης, στο σπίτι του χωριού παλιότερα ελευθέρωνα στη φύση όλα τα ποντίκια που πιάνονταν στις φάκες που εγώ ο ίδιος έστηνα