Σελίδα 1 από 10

Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks

Δημοσιεύτηκε: 29 Μαρ 2019, 21:27
από μίστερ μαξ
Ανελαβα να κανω τον Οβελια αυτο το πασχα. Ειμαι ηδη αρκετα εκνευρισμενος. Τεσπα. Πως φτιαχνεται ενας σωστος οβελιας; εχετε να προτεινεται καποια ιστοσελιδα; τι υποδομη χρειάζεται; Εδω στην Κυπρο κανουμε μονο σουβλα, τι παθανε ολοι και θελουν οβελια δεν ξερω...Οτι γνωριζετε παιδες, πεστε. Ευχαριστω.

Re: Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks

Δημοσιεύτηκε: 29 Μαρ 2019, 21:43
από Kauldron
Ανελαβα να κανω τον Οβελια αυτο το πασχα
:smt005: :smt005: :smt005: :smt005:
Αρνί δε βρήκανε?

Re: Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks

Δημοσιεύτηκε: 29 Μαρ 2019, 21:57
από κουλούρι Θεσσαλονίκης
που είναι οι ψήστες ωρέ;;

Re: Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks

Δημοσιεύτηκε: 29 Μαρ 2019, 21:57
από brb και tyt
Πατατούλες φούρνου, σαλάτα λάχανο και μελιτζανοσαλάτα.

Σώστε έναν οβελία.

Χώρια ότι συνήθως το κρέας είναι πίτα στα αναβολικά και τα αντιβιοτικά.

Re: Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks

Δημοσιεύτηκε: 29 Μαρ 2019, 22:04
από Ζενίθεδρος
1. Όταν σφάξεις το ζυγούρι (ούτε προβατίνα, ούτε γαλακτος) πρέπει να φας την σπλήνα ωμή, να ειναι ακόμα ζεστή από το αίμα.

Re: Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks

Δημοσιεύτηκε: 29 Μαρ 2019, 22:09
από μίστερ μαξ
brb και tyt έγραψε: 29 Μαρ 2019, 21:57 Πατατούλες φούρνου, σαλάτα λάχανο και μελιτζανοσαλάτα.

Σώστε έναν οβελία.

Χώρια ότι συνήθως το κρέας είναι πίτα στα αναβολικά και τα αντιβιοτικά.
Εχεις δικαιο αλλα δεσμευτηκα...
Ζενίθεδρος έγραψε: 29 Μαρ 2019, 22:04 1. Όταν σφάξεις το ζυγούρι (ούτε προβατίνα, ούτε γαλακτος) πρέπει να φας την σπλήνα ωμή, να ειναι ακόμα ζεστή από το αίμα.
Θα κανω εμετο μονο και που το διαβασα.

Re: Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks

Δημοσιεύτηκε: 29 Μαρ 2019, 22:14
από brb και tyt
μίστερ μαξ έγραψε: 29 Μαρ 2019, 22:09
brb και tyt έγραψε: 29 Μαρ 2019, 21:57 Πατατούλες φούρνου, σαλάτα λάχανο και μελιτζανοσαλάτα.

Σώστε έναν οβελία.

Χώρια ότι συνήθως το κρέας είναι πίτα στα αναβολικά και τα αντιβιοτικά.
Εχεις δικαιο αλλα δεσμευτηκα...
Ζενίθεδρος έγραψε: 29 Μαρ 2019, 22:04 1. Όταν σφάξεις το ζυγούρι (ούτε προβατίνα, ούτε γαλακτος) πρέπει να φας την σπλήνα ωμή, να ειναι ακόμα ζεστή από το αίμα.
Θα κανω εμετο μονο και που το διαβασα.
Άστα. :roll:

Re: Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks

Δημοσιεύτηκε: 29 Μαρ 2019, 22:16
από Χαοτικός
Δεν είναι τίποτα ρε. Πάτε χασάπη και αγοράζετε το αρνί. Το περνάς στη σουβλα (ξέρεις; Ρώτα αν είναι).
Το κλείνεις στην κοιλιά με σύρμα, ανάβεις τα κάρβουνα και το βάζεις να γυρίζει.

Re: Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks

Δημοσιεύτηκε: 29 Μαρ 2019, 22:19
από taliban
μίστερ μαξ έγραψε: 29 Μαρ 2019, 21:27 Ανελαβα να κανω τον Οβελια αυτο το πασχα. Ειμαι ηδη αρκετα εκνευρισμενος. Τεσπα. Πως φτιαχνεται ενας σωστος οβελιας; εχετε να προτεινεται καποια ιστοσελιδα; τι υποδομη χρειάζεται; Εδω στην Κυπρο κανουμε μονο σουβλα, τι παθανε ολοι και θελουν οβελια δεν ξερω...Οτι γνωριζετε παιδες, πεστε. Ευχαριστω.
Μπόλικα ξύλα για την φωτιά.
Αυτά που κρατάνε κάρβουνο για ώρα.
Και μια φωτια έξτρα να καιει για να συμπληρώνεις κάρβουνα.
Όταν θα σουβλίσεις το αρνί(από πίσω προς το κεφάλι) θα σφίξεις τα δίχαλα της σούβλας καλά και θα δέσεις το αρνί με σύρμα διαφορετικά θα σου φεύγουν διάφορα όταν αρχίζουν τα ζουμιά.Θα διαλυθεί απ την θερμότητα αν δεν το κάνεις και θα φεύγουν κομμάτια γιατί θα ανοίγει όσο περνάει η ώρα.

Re: Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks

Δημοσιεύτηκε: 29 Μαρ 2019, 22:21
από taliban
Αν χρησιμοποιησεις μηχανημα για το γύρισμα να βαλεις κατι σαν κεραμίδι προστατευτικο η κατι αλλο για να μην υπερθερμανθει και να εχεις χειρολαβή για παν ενδεχομενο μην τα φτύσει/υπερθερμανθεί το μηχανάκι.Κα την χειρολαβή θα την δοκιμάσεις αν ταιριάζει στην σούβλα ΠΡΙΝ συμβεί το κακό. :003:

Re: Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks

Δημοσιεύτηκε: 29 Μαρ 2019, 22:24
από taliban
Αν το βάλεις σε ψησταριά και όχι κάτω στο έδαφος μείνε μακρυά από ψησταριές γαλβανιζέ διότι είναι ανθυγιεινές και προτίμησε απλή λαμαρίνα.
Προσαρμόζεις όσο μπορείς την θερμότητα αναλόγως με το ύψος. Να μην σου αρπάξει αμέσως.
Αλλά να σιγοψηθεί.

Re: Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks

Δημοσιεύτηκε: 30 Μαρ 2019, 06:47
από μίστερ μαξ
taliban έγραψε: 29 Μαρ 2019, 22:24 Αν το βάλεις σε ψησταριά και όχι κάτω στο έδαφος μείνε μακρυά από ψησταριές γαλβανιζέ διότι είναι ανθυγιεινές και προτίμησε απλή λαμαρίνα.
Προσαρμόζεις όσο μπορείς την θερμότητα αναλόγως με το ύψος. Να μην σου αρπάξει αμέσως.
Αλλά να σιγοψηθεί.
Τι να προτιμησω? Εδαφος ή λαμαρίνα?

Re: Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks

Δημοσιεύτηκε: 30 Μαρ 2019, 06:49
από μίστερ μαξ
Χαοτικός έγραψε: 29 Μαρ 2019, 22:16 Δεν είναι τίποτα ρε. Πάτε χασάπη και αγοράζετε το αρνί. Το περνάς στη σουβλα (ξέρεις; Ρώτα αν είναι).
Το κλείνεις στην κοιλιά με σύρμα, ανάβεις τα κάρβουνα και το βάζεις να γυρίζει.
Οχι αλλα δεν νομιζω να ειναι και πολυ δυσκολο.θα ψαξω στο youtube. Υποθετω πως παει το σουβλι διπλα ή παραλληλα απο σπονδυλικη στήλη.

Re: Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks

Δημοσιεύτηκε: 30 Μαρ 2019, 06:49
από Πάνας
Ντροπή ρε να ακολουθείς χριστιανικά έθιμα... έπεσες τελείως στα μάτια μου. :e040:


Ο Μαξ θα γιορτάσει το Πάσχα... :smt005: :smt005: :smt005:

Re: Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks

Δημοσιεύτηκε: 30 Μαρ 2019, 07:20
από μίστερ μαξ
Πάνας έγραψε: 30 Μαρ 2019, 06:49 Ντροπή ρε να ακολουθείς χριστιανικά έθιμα... έπεσες τελείως στα μάτια μου. :e040:


Ο Μαξ θα γιορτάσει το Πάσχα... :smt005: :smt005: :smt005:
Πολιτισμικο εθιμο ειναι, οχι θρησκευτικο. Αλλα παλι, ζω ενα δραμα.