Λαχταριστές συνταγές του Ελληγεννούς
Δημοσιεύτηκε: 19 Μαρ 2019, 01:51
Σκιπιόνια Καντέ
Τι θα χρειαστείτε:
1 μέτριο νουτρομούκο
2 πρεφτίδια
1 σκελίδα σκορσέτο
30 γρ. αμανίσκο
5-6 κουταλιές της σούπας γιοβάνι
αρκετά πριτσικόνια
1 πρέζα
2 φριτέζες
1 πράσινο σαπούνι
λίγο σχοινί
Φτιάχνετε καφέ για να ανοίξει το μάτι. Μόλις πυρώσει, βάζετε πάνω το τηγάνι. Βουτυρώνετε προσεκτικά και αργά με τα χέρια. Αφού αρχίσει να τσιρίζει, ψιλοκόβετε το σκορσέτο και τον αμανίσκο. Μόλις αρχίσει να ουρλιάζει, πετάτε μέσα το σκορσέτο, τον αμανίσκο και τον ορυμαγδό. Σοτάρετε το πρεφτίδι μέχρι να πάρει μαύρο χρώμα. Τρεις το χάραμα, ανοίξτε το παντζούρι. Βγάλτε τα παπούτσια σας και μπείτε στο σπίτι. Ρανίστε τον κοκλιό με δυο κανούκλες. Πλύντε καλά τα χέρια σας με χλωρίνη.
Αφού πάρει δυο βράσεις, πετάξτε μέσα το νουτρομούκο κι ας τσιρίζει. Ανοίξτε το γκάζι. Λαδώστε καλά το γιοβάνι και ρίχτε το στο μείγμα, ανακατεύοντας καλά. Σανιδώστε το γκάζι. Αν η φωτιά δεν είναι αρκετά δυνατή, ρίξτε λίγο λάδι.
Ανοίξτε το άλλο μάτι και φορέστε τον φακό σας. Σε ένα μικρό τσουκαλάκι, ρίξτε την πρέζα και το πράσινο σαπούνι. Αφού αρχίσει να αφρίζει, κάντε ένα εμβόλιο κατά της λύσσας. Μόλις το πρεφτίδι γίνει κίτρινο, κλείστε το πρώτο μάτι. Βάλτε το τηγάνι στο ψυγείο. Αριθμήστε τα πριτσικόνια και λαχταρίστε τα μέχρι να αφρατέψουν. Κλείστε και το άλλο μάτι. Ψηλαφίζοντας με τα χέρια σας, βρείτε την εξώπορτα. Ρίξτε ντετόλ στα παπούτσια σας. Τσαλαβουτήξτε στην μαρμόνη.
Τρίψτε λίγο σχοινί πάνω απ' το πιάτο και γαρνίρετε με τις φριτέζες. Έτοιμο το σκιπιόνι! Νιαμμμ!
Τι θα χρειαστείτε:
1 μέτριο νουτρομούκο
2 πρεφτίδια
1 σκελίδα σκορσέτο
30 γρ. αμανίσκο
5-6 κουταλιές της σούπας γιοβάνι
αρκετά πριτσικόνια
1 πρέζα
2 φριτέζες
1 πράσινο σαπούνι
λίγο σχοινί
Φτιάχνετε καφέ για να ανοίξει το μάτι. Μόλις πυρώσει, βάζετε πάνω το τηγάνι. Βουτυρώνετε προσεκτικά και αργά με τα χέρια. Αφού αρχίσει να τσιρίζει, ψιλοκόβετε το σκορσέτο και τον αμανίσκο. Μόλις αρχίσει να ουρλιάζει, πετάτε μέσα το σκορσέτο, τον αμανίσκο και τον ορυμαγδό. Σοτάρετε το πρεφτίδι μέχρι να πάρει μαύρο χρώμα. Τρεις το χάραμα, ανοίξτε το παντζούρι. Βγάλτε τα παπούτσια σας και μπείτε στο σπίτι. Ρανίστε τον κοκλιό με δυο κανούκλες. Πλύντε καλά τα χέρια σας με χλωρίνη.
Αφού πάρει δυο βράσεις, πετάξτε μέσα το νουτρομούκο κι ας τσιρίζει. Ανοίξτε το γκάζι. Λαδώστε καλά το γιοβάνι και ρίχτε το στο μείγμα, ανακατεύοντας καλά. Σανιδώστε το γκάζι. Αν η φωτιά δεν είναι αρκετά δυνατή, ρίξτε λίγο λάδι.
Ανοίξτε το άλλο μάτι και φορέστε τον φακό σας. Σε ένα μικρό τσουκαλάκι, ρίξτε την πρέζα και το πράσινο σαπούνι. Αφού αρχίσει να αφρίζει, κάντε ένα εμβόλιο κατά της λύσσας. Μόλις το πρεφτίδι γίνει κίτρινο, κλείστε το πρώτο μάτι. Βάλτε το τηγάνι στο ψυγείο. Αριθμήστε τα πριτσικόνια και λαχταρίστε τα μέχρι να αφρατέψουν. Κλείστε και το άλλο μάτι. Ψηλαφίζοντας με τα χέρια σας, βρείτε την εξώπορτα. Ρίξτε ντετόλ στα παπούτσια σας. Τσαλαβουτήξτε στην μαρμόνη.
Τρίψτε λίγο σχοινί πάνω απ' το πιάτο και γαρνίρετε με τις φριτέζες. Έτοιμο το σκιπιόνι! Νιαμμμ!