Μια φορά η θεια μου με κέρασε ρόφημα σοκολάτας και ήταν πεντανόστιμο.
Έβαλε κουβερτουρα στο μίξερ για ροφηματα σοκολάτας και την έλιωσε και μετά έριξε γάλα και ζάχαρη.
Μάλλον έξω στα καφέ δεν πρέπει να λιώνουν κουβερτουρα, αλλά να ρίχνουν απλά σκόνη κακάο,
δεν εξηγείται ότι είναι καπως "νερόβραστη" η σοκολάτα τους.
Το βασικό: μία καλή μπάρα σοκολάτας τουλάχιστον 70% κακάο. Την ψιλοκόβεις και τη ρίχνεις σε ζεστό γάλα με λίγο νερό (και αν θες ζάχαρη). Περίπου μισο λίτρο υγρό για 100 γρ σοκολάτα για δυο άτομα. Δοκιμάζεις να βάλεις μυρωδικά κατά προτίμηση, εμένα μ' αρέσει τσίλι.
Προτεινω να χρησιμοποιησετε hand made dark chocolate Alexandros 70% cacao and chilli peppers
Eλληνικο προιον στην τιμη των 2,10€ τα 90gr
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ την 26 Φεβ 2019, 01:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αρίστος for Tsirpas Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
στο Ble βάζουν γάλα στο μπρίκι μαζί με σκόνη σοκολάτας, το ζεσταίνουν με τον ατμό και προσθέτουν 2 γεμάτες κουταλιές της σούπες δάκρυα βελγικής σοκολάτας το χτυπάν στο μιξερ και γινεται πολύ καλό.
Στο σπίτι έχω φτιάξει καλό κακάο με νερό (θέλει πολύ βράσιμο, όχι σαν τον καφέ) και έχω προσθέσει γάλα και κομμάτια ΙΟΝ κουβερτούρα γάλακτος και βράσιμο για λιγη ωρα ακομη και γινεται επίσης ωραίο
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 26 Φεβ 2019, 01:51
Προτεινω να χρησιμοποιησετε hand made dark chocolate Alexandros 70% cacao and chilli peppers
dna replication έγραψε: 26 Φεβ 2019, 01:55
στο Ble βάζουν γάλα στο μπρίκι μαζί με σκόνη σοκολάτας, το ζεσταίνουν με τον ατμό και προσθέτουν 2 γεμάτες κουταλιές της σούπες δάκρυα βελγικής σοκολάτας το χτυπάν στο μιξερ και γινεται πολύ καλό.
Στο σπίτι έχω φτιάξει καλό κακάο με νερό (θέλει πολύ βράσιμο, όχι σαν τον καφέ) και έχω προσθέσει γάλα και κομμάτια ΙΟΝ κουβερτούρα γάλακτος και βράσιμο για λιγη ωρα ακομη και γινεται επίσης ωραίο
Ωραίες ιδέες είναι αυτές.
Όταν λές ότι βράζεις πολύ το κακάο, τί εννοείς;
Γιατί φουσκώνει (σαν τον καφέ) οπότε το πολύ βράσιμο δεν σε παίρνει.
Κουρκούας έγραψε: 25 Φεβ 2019, 22:57
Το βασικό: μία καλή μπάρα σοκολάτας τουλάχιστον 70% κακάο. Την ψιλοκόβεις και τη ρίχνεις σε ζεστό γάλα με λίγο νερό (και αν θες ζάχαρη). Περίπου μισο λίτρο υγρό για 100 γρ σοκολάτα για δυο άτομα. Δοκιμάζεις να βάλεις μυρωδικά κατά προτίμηση, εμένα μ' αρέσει τσίλι.
Καλά, αυτό πρέπει να είναι τουρμπο (γκανάζ έμαθα από τις εκπομπές ότι λέγεται)
Belladonna έγραψε: 25 Φεβ 2019, 22:43
Το πιό δύσκολο ρόφημα όλων των εποχών,
σπανιότατα βρίσκεις καλή σοκολάτα, ακόμα και σε καλά καφέ.
Πόσο μάλλον να το φτιάξεις σπίτι.
Οι κατέχοντες καλούνται να πουν τα μυστικά ενός καλού ροφήματος σοκολάτας
Βάζω ένα κουταλάκι ζάχαρη παραπάνω και δεν το λέω σε κανέναν.
Belladonna έγραψε: 25 Φεβ 2019, 22:43
Το πιό δύσκολο ρόφημα όλων των εποχών,
σπανιότατα βρίσκεις καλή σοκολάτα, ακόμα και σε καλά καφέ.
Πόσο μάλλον να το φτιάξεις σπίτι.
Οι κατέχοντες καλούνται να πουν τα μυστικά ενός καλού ροφήματος σοκολάτας
Βάζω ένα κουταλάκι ζάχαρη παραπάνω και δεν το λέω σε κανέναν.
Α κι εγώ περίμενα να με κράξεις που χαλάω το νήμα. Ωραίο Μπαδεγουέη Κατά καιρούς έφτιαχνα και έπινα ζεστή το χειμώνα και κρύα το καλοκαίρι. Αλλά έχω χρόνια. Μάλλον θα πρέπει να το ξαναθυμηθώ. Είμαι και σε μια φάση που μειώνω τον καφέ. όχι κάποια απόφαση για θέμα υγείας και τέτοια. Αλλά από μόνο του γίνεται. Πάει καιρός που δεν μπορώ να τον τελειώσω και με απωθεί γενικά. Έχω αρχίσει τσάγια, χαμομήλια έτσι στο ψάξιμο αλλά κι αυτά νιώθω ότι δεν με καλύπτουν.
Χαοτικός έγραψε: 27 Φεβ 2019, 00:10
Α κι εγώ περίμενα να με κράξεις που χαλάω το νήμα. Ωραίο Μπαδεγουέη Κατά καιρούς έφτιαχνα και έπινα ζεστή το χειμώνα και κρύα το καλοκαίρι. Αλλά έχω χρόνια. Μάλλον θα πρέπει να το ξαναθυμηθώ. Είμαι και σε μια φάση που μειώνω τον καφέ. όχι κάποια απόφαση για θέμα υγείας και τέτοια. Αλλά από μόνο του γίνεται. Πάει καιρός που δεν μπορώ να τον τελειώσω και με απωθεί γενικά. Έχω αρχίσει τσάγια, χαμομήλια έτσι στο ψάξιμο αλλά κι αυτά νιώθω ότι δεν με καλύπτουν.
Όμως μια σοκολάτα τώρα που το σκέφτομαι
Όχι καλέ, γιατί να σε κράξω, το άγιο δισκοπότηρο είναι;
Καλά, κρύα σοκολάτα ούτε καν διανοούμαι να φτιάξω, όσες φορές το δοκίμασα βγήκε νερομπλούμ.
Αμα θυμηθείς καμμιά καλή συνταγη, μην μας ξεχάσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 26 Φεβ 2019, 01:51
Φιλαράκι?
Οχι
Ειναι απλα γαματη σοκολατα για ροφημα
θα την βρεις πχ στα Εν Καρπω
Αρίστος for Tsirpas Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες