Α : Τό Μέλλον τής Τουριστικής Κουζίνας ..... Είθε .....
Δημοσιεύτηκε: 12 Ιαν 2019, 09:22
.
Γιά νά δείτε καί νά καταλάβετε τήν "Ιστορία τής Διατροφής" μπορείτε νά κατεβάσετε από τό Αρχείο τού ΣΚΑΙ
τά ομώνυμα 20 " Eπιστημονικά " pontcast γιά τήν πρό 1821 περίοδο καί 5 καταπληκτικά μέ τήν Νεοελληνική κουζίνα ...
Τό παράδειγμα τής Ιταλίας δείχνει τό μέλλον ....
Κάθε Τόπος πρέπει νά σερβίρει τά παραδοσιακά ιδιαίτερα φαγητά του .... Οπως η Φολέγανδρος κάπως .....
Εμείς πήξαμε στό Μουζάκα πού εκτός ότι δέν είναι δικός μας δέν σερβίρουν καί άλλες παραλλαγές του όπως οι Τούρκ.
Καί στό Σουβλάκι πού κι αυτό θά έπαιρνε παραλλαγές καί πού είναι καί μόνο ενός αιώνα κατασκεύασμα ....
Καί στίς σχεδόν ίδιες παντού Τυρόπιττες κ Σπανακόπιττες ενώ είχαμε παγκόσμια πρωτιά στήν ποικιλία Πιττών....50 +++
Καί τή "χωριάτικη" μέ Φέτα Ασβέστη πού σερβίρουν οι διάφοροι Κουτοπόνηροι νεοπλουτόβλαχοι ....μέ ηλιέλαιο ....
Καί σχεδόν ίδιο τύπο Ψωμιών ..... καί Κρασιών ..... καί τηγανιτών Πατατών .... Χόρτων .... Τυριών ....
Οι περισσότεροι Κατάλογοι τών εστιατορίων μοιάζουν επικίνδυνα ....μέ ίδιες συνταγές .... σέ κάθε τόπο ...
Πρέπει νά γίνει κάτι σέ κάθε Νομό μέ μικροσχολές καί ίδρυση εστιατορίων Τοπικών Παραδοσιακών Συνταγών .....
Ελπίζω νά τά προλάβουμε όσο ζούμε ..... τώρα μούρθαν στό μυαλό καί οι σαρδέλλες στό χαρτί
καί τά λεπτά κοκορετσάκια πού φτιάχνουν στούς δρόμους τής Κωνσταντινούπολης .... πάω νά φάω κάτι... πείνασα ...
.
Γιά νά δείτε καί νά καταλάβετε τήν "Ιστορία τής Διατροφής" μπορείτε νά κατεβάσετε από τό Αρχείο τού ΣΚΑΙ
τά ομώνυμα 20 " Eπιστημονικά " pontcast γιά τήν πρό 1821 περίοδο καί 5 καταπληκτικά μέ τήν Νεοελληνική κουζίνα ...
Τό παράδειγμα τής Ιταλίας δείχνει τό μέλλον ....
Κάθε Τόπος πρέπει νά σερβίρει τά παραδοσιακά ιδιαίτερα φαγητά του .... Οπως η Φολέγανδρος κάπως .....
Εμείς πήξαμε στό Μουζάκα πού εκτός ότι δέν είναι δικός μας δέν σερβίρουν καί άλλες παραλλαγές του όπως οι Τούρκ.
Καί στό Σουβλάκι πού κι αυτό θά έπαιρνε παραλλαγές καί πού είναι καί μόνο ενός αιώνα κατασκεύασμα ....
Καί στίς σχεδόν ίδιες παντού Τυρόπιττες κ Σπανακόπιττες ενώ είχαμε παγκόσμια πρωτιά στήν ποικιλία Πιττών....50 +++
Καί τή "χωριάτικη" μέ Φέτα Ασβέστη πού σερβίρουν οι διάφοροι Κουτοπόνηροι νεοπλουτόβλαχοι ....μέ ηλιέλαιο ....
Καί σχεδόν ίδιο τύπο Ψωμιών ..... καί Κρασιών ..... καί τηγανιτών Πατατών .... Χόρτων .... Τυριών ....
Οι περισσότεροι Κατάλογοι τών εστιατορίων μοιάζουν επικίνδυνα ....μέ ίδιες συνταγές .... σέ κάθε τόπο ...
Πρέπει νά γίνει κάτι σέ κάθε Νομό μέ μικροσχολές καί ίδρυση εστιατορίων Τοπικών Παραδοσιακών Συνταγών .....
Ελπίζω νά τά προλάβουμε όσο ζούμε ..... τώρα μούρθαν στό μυαλό καί οι σαρδέλλες στό χαρτί
καί τά λεπτά κοκορετσάκια πού φτιάχνουν στούς δρόμους τής Κωνσταντινούπολης .... πάω νά φάω κάτι... πείνασα ...
.