!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ρωμαϊκός χαιρετισμός

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Ρωμαϊκός χαιρετισμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Αν και είναι ένα θέμα που το έχουμε συζητήσει πολλές φορές, με αφορμή τον ναζιστικό χαιρετισμό του Ελομάς, θέλω να φέρω αυτό το βίντεο που έχει μια πολύ αναλυτική ιστορική επισκόπηση του θέματος. Για όποιον ενδιαφέρεται για την σύντομη απάντηση, δίνεται στο 0:53.

Υπόψη ότι ο συγκεκριμένος τύπος είναι δεξιός και αντι-woke. Το κανάλι του γενικά είναι εξαιρετικό.

Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Ρωμαϊκός χαιρετισμός

Είδες το βίντεο; Όχι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
The Rebel
Phorum.gr user: Wild Rebel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel »

01-21-2025
Ο ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ.
ΥΨΩΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΧΕΙΡΟΣ.
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΚΑΝΑΛΑ ΠΟΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΤΕΡΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ....

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Από τη μακρινή αρχαιότητα, όλες οι ανθρώπινες κοινωνίες συνήθιζαν να χρησιμοποιούν διάφορες χειραψίες και χαιρετισμούς, τόσο ως συμβολική ένδειξη αναγνώρισης, όσο και ως έκφραση αλληλοσεβασμού.
Κάθε λαός έχει καθιερώσει στις παραδόσεις του συγκεκριμένες μορφές χαιρετισμών, οι οποίες με τη μεγάλη τους ποικιλία εμπλουτίζουν τον κάθε λαϊκό πολιτισμό. Σε αυτή τη μεγάλη ποικιλία ανθρώπινων χαιρετισμών, υπάρχει ένας που φαίνεται ότι είναι ο αρχαιότερος από όλους, αλλά και ο πιο διαδεδομένος σε όλες τις κοινωνίες, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Όλοι σχεδόν οι αρχαίοι πολιτισμοί τον χρησιμοποίησαν, όπως αποδεικνύουν οι αρχαιολογικές έρευνες και η ιστορική μελέτη. Πρόκειται για το χαιρετισμό που γίνεται με το δεξί χέρι υψωμένο λίγο πάνω από το ύψος του ώμου και την παλάμη τεντωμένη. Ακόμα και σήμερα, όποιο μέρος του κόσμου και να επισκεφτούμε, θα δούμε ότι, όταν ένας άνθρωπος βλέπει ένα φίλο από μακριά, σηκώνει το χέρι του με τεντωμένη την παλάμη για να του πει ένα «γεια», σε ένδειξη καλής διάθεσης, φιλίας και σεβασμού.
Οι Έλληνες, οι λαοί της Μεσοποταμίας, οι Ινδοί και οι Θιβετιανοί, οι Κέλτες, οι Ρωμαίοι, οι πρώτοι Χριστιανοί, οι Ιππότες του Μεσαίωνα, ακόμα και οι Ινδιάνοι της αρχαίας Αμερικής χρησιμοποίησαν αυτόν το χαιρετισμό, σε ένδειξη σεβασμού προς κάτι ανώτερο, σε ένδειξη ειρήνης και φιλίας.
Ο λεγόμενος «ναζιστικός» χαιρετισμός, είναι ο κατεξοχήν ΔΩΡΙΚΟΣ χαιρετισμός προς τον Ανατέλλοντα Ήλιο, ένας χαιρετισμός διαμέσου του οποίου ο ανθρώπινος οργανισμός μπορούσε να αντλήσει ενεργειακές δυνάμεις από τον Ήλιο, ανυψωνόμενος σε ανώτερες πνευματικές καταστάσεις και νοητικά πεδία.
Ο χαιρετισμός αυτός, αποδιδόμενος με Τεταμένο το Δεξί χέρι, υπήρξε ο πιο συνηθισμένος τρόπος χαιρετισμού μεταξύ των προγόνων μας και συμβόλιζε επίσης ότι ο Χαιρετών σε καιρό πολέμου υψώνει το χέρι για να λάβει το όπλο να πολεμήσει και σε καιρό ειρήνης για να λάβει το εργαλείο να εργαστεί.
Ο χαιρετισμός της υψώσεως της δεξιάς χειρός, ξεκινάει από την αρχαία Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα από τις Δωρικές και Πελασγικές κοινωνίες.
Φαίνεται να πρωτοεμφανίζεται κατά τις ιερουργίες στις οποίες οι ιερείς χαιρετούσαν με αυτόν τον τρόπο τα αγάλματα των θεών.
Όταν λεγόταν η φράση «Χαίρε (τάδε θεέ ή τάδε θεά)» τότε ύψωναν την δεξιά χείρα, σε ένδειξη σεβασμού. Χαρακτηριστικό αυτού του χαιρετισμού, είναι ότι η παλάμη δεικνύεται προς το χαιρετιζόμενο πρόσωπο.
Ο λόγος είναι ότι με αυτόν τον τρόπο έδειχναν οι ιερείς την καθαρότητα των προθέσεών τους.
Για να γίνει αυτό, θα έπρεπε πρώτα να έχουν πλύνει καλά τα χέρια τους.
Παράλληλα, χαιρετώντας με αυτόν τον τρόπο, έδειχναν προς τους θεούς ότι ήταν και καθαροί ψυχικά απέναντί τους.Ο σεβασμός στους θεσμούς στην αρχαία Ελλάδα, ήταν κάτι το πολύ σημαντικό. Όπως επίσης ήταν πολύ σημαντικό το θέμα της εμπιστοσύνης.
Για τους λόγους που αναφέρθηκαν πιο πάνω (καθαρότητα προθέσεων κ.α.), ο χαιρετισμός αυτός ήταν μία αρχή ένδειξης καλής πίστης, πάνω στην οποία μπορεί να βασιστεί η εμπιστοσύνη. Όπως είδαμε, η λέξη που συνόδευε αυτόν τον χαιρετισμό ήταν το «χαίρε». Τα χρόνια πέρασαν κι ο χαιρετισμός αυτός, παρέμεινε στην συνείδηση του λαού και ειδικά των Ελλήνων, ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας.
Ο χαιρετισμός αποδίδεται δια ζωηράς προτάσεως της δεξιάς χειρός τεταμένης με δακτυλους υψωμένους και την παλάμη εις το ύψος του δεξιού οφθαλμού, κατά το πρότυπον του καθαρώς Ελληνικού (Δωρικού) χαιρετισμού.
Κυριακος Ζερδαλης.
https://www.facebook.com/zerdaliskiriakos
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 »

Ένας χαιρετισμός η ένα σύμβολο δεν έχει αυθυπαρκτη αξία αλλά σχετίζεται πάντοτε με τον δέκτη και το πώς αυτός το εκλαμβάνει
Το μισοφέγγαρο της τουρκικής σημαίας ήταν το σύμβολο της Θεάς Άρτεμης και της αρχαίας πόλης του Βυζαντίου
Εάν δείτε όμως σήμερα την τουρκική σημαία ΔΕΝ θα θεωρήσετε ότι συμβολίζει την Θέα Άρτεμη
Άβαταρ μέλους
Allah
Phorum.gr user: Άγιος Παπάριος, Άγιος, Έσχατόγερος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Allah »

hellegennes έγραψε: 24 Ιαν 2025, 23:04 Αν και είναι ένα θέμα που το έχουμε συζητήσει πολλές φορές, με αφορμή τον ναζιστικό χαιρετισμό του Ελομάς,
:smt017

https://elomas.gr/
Άβαταρ μέλους
Λίνο Βεντούρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λίνο Βεντούρα »

hellegennes έγραψε: 24 Ιαν 2025, 23:04 Αν και είναι ένα θέμα που το έχουμε συζητήσει πολλές φορές, με αφορμή τον ναζιστικό χαιρετισμό του Ελομάς, θέλω να φέρω αυτό το βίντεο που έχει μια πολύ αναλυτική ιστορική επισκόπηση του θέματος. Για όποιον ενδιαφέρεται για την σύντομη απάντηση, δίνεται στο 0:53.

Υπόψη ότι ο συγκεκριμένος τύπος είναι δεξιός και αντι-woke. Το κανάλι του γενικά είναι εξαιρετικό.

Ωραίος είναι, τον παρακολουθούσα παλιότερα. Αλλά γιατί τον λες «δεξιό»;
Fluffy έγραψε: 25 Αύγ 2021, 12:22 Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Λίνο Βεντούρα έγραψε: 25 Ιαν 2025, 21:37 Ωραίος είναι, τον παρακολουθούσα παλιότερα. Αλλά γιατί τον λες «δεξιό»;
Γιατί οι ιδέες του γενικά τείνουν δεξιά, τουλάχιστον με την ευρωπαϊκή έννοια της δεξιάς. Ο ίδιος λέει ότι είναι moderate, τίποτα άλλο, και γενικά δεν του αρέσει να μιλάει για πολιτική άμεσα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Allah έγραψε: 25 Ιαν 2025, 21:16
hellegennes έγραψε: 24 Ιαν 2025, 23:04 Αν και είναι ένα θέμα που το έχουμε συζητήσει πολλές φορές, με αφορμή τον ναζιστικό χαιρετισμό του Ελομάς,
:smt017

https://elomas.gr/
Τρώγω τελικά σύμφωνα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος »

hellegennes έγραψε: 24 Ιαν 2025, 23:04 Αν και είναι ένα θέμα που το έχουμε συζητήσει πολλές φορές, με αφορμή τον ναζιστικό χαιρετισμό του Ελομάς, θέλω να φέρω αυτό το βίντεο που έχει μια πολύ αναλυτική ιστορική επισκόπηση του θέματος. Για όποιον ενδιαφέρεται για την σύντομη απάντηση, δίνεται στο 0:53.

ειναι ενας ψυχωτικος ναζι και το απεδειξε . ΤΙ να λεμε τωρα γιαυτο το σκουπιδι;;;

Απο κει και περα απορριπτω την υπουλη διαφημιση που επιχειρηται υπερ του https://www.elomas.gr/
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Ναι, με ενδιαφέρει πάρα πολύ να διαφημιστεί ένα ΣΜ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

μονο απο την εκφραση του προσωπου του και το μισος που εκπεμπει φαινεται ξεκαθαρα η ανωμαλια και ο ναζισμος του.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Οργισμένος την 25 Ιαν 2025, 22:36, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

hellegennes έγραψε: 25 Ιαν 2025, 22:35 Ναι, με ενδιαφέρει πάρα πολύ να διαφημιστεί ένα ΣΜ.
ενωση σμ ειναι.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Άβαταρ μέλους
ik_90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ik_90 »

Οργισμένος έγραψε: 25 Ιαν 2025, 22:35 μονο απο την εκφραση του προσωπου του και το μισος που εκπεμπει φαινεται ξεκαθαρα η ανωμαλια και ο ναζισμος του.
Καλά, στα σοβαρά τώρα, πιστεύετε κάποιοι όντως ότι ο Μασκ είναι εθνοσοσιαλιστής; Πώς μπορεί να είναι ένας καπιτάλας του κερατά ιδεολόγος, και μάλιστα να πιστεύει στον σοσιαλισμό του Ναζισμού; Μακάρι να ήταν υπέρ της φυλής μας ιδεολογικά, αυτό που έκανε ήταν απλώς μια επίδειξη δύναμης - «κάνω ό,τι χειρότερο μπορεί να διανοηθεί η φλώρικη δύση, τον ναζιστικό χαιρετισμό και θα μου κλάσετε μια μάντρα».
“No idea is as absurd as the idea of progress.”
― Julius Evola, Revolt Against the Modern World
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ιστορία”