Ποιο είδος αμφίψωμου προτιμάτε;
Δημοσιεύτηκε: 21 Ιαν 2025, 18:03
Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους!
https://dev.phorum.com.gr/
Τώρα που το λες, σωστό.
Αμφίψωμο είναι η δόκιμη αποτυχημένη έκφραση.Allah έγραψε: 21 Ιαν 2025, 23:09 Αμφίαρτο ρε κατσαπλιά, όχι αμφίψωμο.
Μου θέλετε και αρχαϊσμούς και καθαρεύουσες. Στρούγκανοι...
https://sarantakos.wordpress.com/2024/09/18/sandwich/
Θεωρείται πλεονέκτημα ενός «ιθαγενούς» όρου το ότι έχει σημασιολογική και ετυμολογική διαφάνεια. Αυτό όμως δεν είναι πάντα πλεονέκτημα, μπορεί να λειτουργήσει και σαν περιορισμός. Με το αμφίψωμο, κάποιοι αναρωτήθηκαν γιατί να μην λέμε έτσι και το τοστ. Άλλοι, που δεν ήξεραν ότι το ψωμί είναι ελληνογενής λέξη, πρότειναν να το πούμε «αμφίαρτο», βάζοντας το κερασάκι σε μια τούρτα που κανείς δεν θέλει να φάει.
Κακως. Το σπιτικο χαμπουργκερ χρησιμοποιωντας 100% φρέσκο μοσχαρίσιο κιμα με μαρουλι, ντοματα, κρεμμυδι κλπ ειναι υπεργαματο, και πιστεύω καθολου ανθυγιεινό.
Ναι, υποθέτω το σπιτικό θα είναι όπως το λες.panos291 έγραψε: 22 Ιαν 2025, 11:48 Κακως. Το σπιτικο χαμπουργκερ χρησιμοποιωντας 100% φρέσκο μοσχαρίσιο κιμα με μαρουλι, ντοματα, κρεμμυδι κλπ ειναι υπεργαματο, και πιστεύω καθολου ανθυγιεινό.
Αν το ψωμι δεν ειναι γτπ ναι, αλλα συνηθως τα μπεργκερς φτιαχνονται με κωλοψωμα.panos291 έγραψε: 22 Ιαν 2025, 11:48Κακως. Το σπιτικο χαμπουργκερ χρησιμοποιωντας 100% φρέσκο μοσχαρίσιο κιμα με μαρουλι, ντοματα, κρεμμυδι κλπ ειναι υπεργαματο, και πιστεύω καθολου ανθυγιεινό.
σαν να λες οτι η κοκα κολα zero επειδη δεν εχει ζαχαρη αλλα γλυκαντικα ειναι ενα και ενα για διαιτα και ωφελιμη για τον οργανισμοpanos291 έγραψε: 22 Ιαν 2025, 11:48Κακως. Το σπιτικο χαμπουργκερ χρησιμοποιωντας 100% φρέσκο μοσχαρίσιο κιμα με μαρουλι, ντοματα, κρεμμυδι κλπ ειναι υπεργαματο, και πιστεύω καθολου ανθυγιεινό.