Στην εποχή μας είμαστε ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΟΙ γιατί δεν χρειάζεται κάθε που πέφτει το σκοτάδι να ανάψουμε λαμπάδες, κεριά, λάμπες πετρελαίου ή αρχαία λυχνάρια ! Με το πάτημα ενός κουμπιού το δωμάτιο γεμίζει με φως !
Ποιες είναι όμως οι σύγχρονες μέθοδοι φωτισμού και πως εξελίχθηκαν στο πέρασμα του χρόνου ? Ένα πρώτο στοιχείο μας δίνει η εικονίτσα ! Πάνω αριστερά η λυχνία πυράκτωσης, δίπλα η λυχνία αλογόνου, κάτω αριστερά η μίνι λυχνία φθορισμού και δίπλα το ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ η λυχνία LED !
"Patriotism is the last refuge of a scoundrel." Samuel Johnson, 1775.
Ελβετός Τραπεζίτης έγραψε: 20 Νοέμ 2018, 20:09
Έχω βάλει παντού LED, πολύ καλός φωτισμός και με μικρότερο κοστος.
Σωστή κίνηση (αρκεί να είνα με το θερμό φως, το άλλο είναι πολύ σκληρό).
Εγώ, εκτός από αλλού, θέλω να βάλω (κρύψω) λεντοταινία κάτω από το γύψινο επάνω από τις μπαλκονόπορτες μπαλκονόπορτες/ παράθυρα, θα είναι όνειρο!
DIOMEDESGR έγραψε: 20 Νοέμ 2018, 19:53
Στην εποχή μας είμαστε ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΟΙ γιατί δεν χρειάζεται κάθε που πέφτει το σκοτάδι να ανάψουμε λαμπάδες, κεριά, λάμπες πετρελαίου ή αρχαία λυχνάρια ! Με το πάτημα ενός κουμπιού το δωμάτιο γεμίζει με φως !
Ποιες είναι όμως οι σύγχρονες μέθοδοι φωτισμού και πως εξελίχθηκαν στο πέρασμα του χρόνου ? Ένα πρώτο στοιχείο μας δίνει η εικονίτσα ! Πάνω αριστερά η λυχνία πυράκτωσης, δίπλα η λυχνία αλογόνου, κάτω αριστερά η μίνι λυχνία φθορισμού και δίπλα το ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ η λυχνία LED !
Πάντως, μόλις είδα την λεζάντα του θέματος, μου ήρθε στο μυαλό αυτό:
Το ΙΚΕΑ έχει βγάλει κάτι λύσεις φωτισμού που παλιά ήταν αρκετά ακριβές και ήθελαν κάτι σαν γυψοσανίδα για να κρυφτούν. Δεν είναι ακριβώς όπως το αποτέλεσμα της γυψοσανίδας, αλλά δεν είναι κακό. Μπορεί κανείς να συνδυάσει διαφορετικά μεγέθη και κομμάτια σε ένα σύνολο.
Athina__P έγραψε: 21 Νοέμ 2018, 22:09
Το ΙΚΕΑ έχει βγάλει κάτι λύσεις φωτισμού που παλιά ήταν αρκετά ακριβές και ήθελαν κάτι σαν γυψοσανίδα για να κρυφτούν. Δεν είναι ακριβώς όπως το αποτέλεσμα της γυψοσανίδας, αλλά δεν είναι κακό. Μπορεί κανείς να συνδυάσει διαφορετικά μεγέθη και κομμάτια σε ένα σύνολο.
Στο ΙΚΕΑ 'ημουν σήμερα*. Αν και είχαν καλές ιδέες για φωτιστικά, εν τουτοις εντυπωσιάστηκα απο τα φωτιστικά και τις ιδέες που είδα στο διπλανό Leroy Merlin
*Περιμενα τον μικρότερο γιο μου που ηρθε απο το Μόναχο και ταξιδευσε στην ιδια πτήση με την οποια επέστρεψε η ομαδα μπασκετ του γαύρου.
Success is not an end-of-the-road game, it's a never-ending-road game.
DIOMEDESGR έγραψε: 20 Νοέμ 2018, 19:53
Πάντως, μόλις είδα την λεζάντα του θέματος, μου ήρθε στο μυαλό αυτό:
Ο ερντογκαν θα χαρεί με αυτα που του λες
Ουσιαστικά οι λάμπες Πυρακτώσεως (Incandescent) και Αλογόνου (Halogen)παράγουν πάρα πολύ θερμότητα . Στην ουσία ειναι η θερμότητα η οποία δημιουργεί το φως σε αυτες τις λάμπες.
Οι λάμπες Φθορισμού (Fluorescent) και οι Φωτεινοί Δίοδοι (LED)παράγουν ελάχιστη θερμότητα .
Στις 2 πρωτες εαν ακουμπησεις την λάμπα μπορεις να καείς με σοβαρα εγκαυματα.
Οι 2 δεύτερες ειναι σχετικά θερμές στην αφή αλλά οχι τιποτα το ανησυχητικό ή επικίνδυνο.
Success is not an end-of-the-road game, it's a never-ending-road game.
paul25 έγραψε: 21 Νοέμ 2018, 23:09
Καλα τα LED αλλα οσοι εχουν παιδια θα πρεπει να αγοραζουν καλα και ποιοτικα που αποτρεπουν το φωτοβιολογικο για καλο και για κακο.
Έχει μεγάλη διαφορά η καλή λάμπα και είναι ακριβή αλλά αξίζει. Δεν είναι μόνο για τα παιδιά.. Υπάρχουν λάμπες λεντ με 2€ και με 10€, τεράστια διαφορά στην ποιότητα και την απόδοση και ας έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά, εγώ τις έχω αλλάξει όλες τις λάμπες του σπιτιού με καλές.
paul25 έγραψε: 21 Νοέμ 2018, 23:09
Καλα τα LED αλλα οσοι εχουν παιδια θα πρεπει να αγοραζουν καλα και ποιοτικα που αποτρεπουν το φωτοβιολογικο για καλο και για κακο.
Έχει μεγάλη διαφορά η καλή λάμπα και είναι ακριβή αλλά αξίζει. Δεν είναι μόνο για τα παιδιά.. Υπάρχουν λάμπες λεντ με 2€ και με 10€, τεράστια διαφορά στην ποιότητα και την απόδοση και ας έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά, εγώ τις έχω αλλάξει όλες τις λάμπες του σπιτιού με καλές.
Και το φωτιστικο παιζει ρολο, το καλυμα του για το φιλτραρισμα της ακτινοβολιας και την αποφυγη αμεσης εκθεσης με τα τσιπς.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.